آشنایی با ماشین الات تولید جک های هیدرولیکی

امروزه در بسیارى از فرآیندهاى صنعتى، انتقال قدرت آن هم به صورت کم هزینه و با دقت زیاد مورد نظر است، در همین راستا بکارگیرى سیال تحت فشار در انتقال و کنترل قدرت در تمام شاخه هاى صنعت رو به گسترش است. استفاده از قدرت سیال به دو شاخه مهم هیدرولیک و نیوماتیک (که جدیدتر است) تقسیم می شود.
از نیوماتیک در مواردى که نیروهاى نسبتاً پایین (حدود یک تن) و سرعت هاى حرکتى بالا مورد نیاز باشد (مانند سیستمهایى که در قسمتهاى محرک رباتها بکار مى روند ) استفاده می کنند در صورتی که کاربردهاى سیستمهاى هیدرولیک عمدتاً در مواردى است که قدرت هاى بالا و سرعت هاى کنترل شده دقیق مورد نظر باشد (مانند جک هاى هیدرولیک، ترمز و فرمان هیدرولیک و…). حال این سوال پیش میاید که مزایاى یک سیستم هیدرولیک یا نیوماتیک نسبت به سایر سیستمهاى مکانیکى یا الکتریکى چیست؟ در جواب مى توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. طراحى ساده ۲. قابلیت افزایش نیرو ۳. سادگى و دقت کنترل ۴. انعطاف پذیرى ۵. راندمان بالا ۶. اطمینان

در سیستم هاى هیدرولیک و نیوماتیک نسبت به سایر سیستمهاى مکانیکى قطعات محرک کمترى وجود دارد و می توان در هر نقطه به حرکت هاى خطى یا دورانى با قدرت بالا و کنترل مناسب دست یافت،
چون انتقال قدرت توسط جریان سیال پر فشار در خطوط انتقال (لوله ها و شیلنگ ها) صورت می گیرد ولى در سیستمهاى مکانیکى دیگر براى انتقال قدرت از اجزایى مانند بادامک، چرخ دنده، گاردان، اهرم، کلاچ و… استفاده می کنند.
در این سیستم ها می توان با اعمال نیروى کم به نیروى بالا و دقیق دست یافت همچن ین می توان نیرو هاى بزرگ خروجى را با اعمال نیروى کمى (مانند بازو بسته کردن شیرها و …) کنترل نمود. استفاده از شیلنگ هاى انعطاف پذیر، سیستم هاى هیدرولیک و نیوماتیک را به سیستم هاى انعطاف پذیرى تبدیل می کند که در آنها از محدودیتهاى مکانى که براى نصب سیستم هاى دیگر به چشم مى خورد خبرى نیست. سیستم هاى هیدرولیک و نیوماتیک به خاطر اصطکاک کم و هزینه پایین از راندمان بالایى برخوردار هستند، همچنین با استفاده از شیرهاى اطمینان و سوئیچ هاى فشارى و حرارتى می توان سیستمى مقاوم در برابر بارهاى ناگهانى، حرارت یا فشار بیش از حد ساخت که نشان از اطمینان بالاى این سیستم ها دارد.
جک هیدرولیک وسیله ای است که در آن نیرویی بر روغن موجود در یک استوانه کوچک وارد می شود. این نیرو سبب می شود که روغن غیر قابل تراکم به استوانه بزرگ منتقل شود. روغن به پیستون استوانه بزرگ فشار می آورد و باعث بلند شدن بار روی استوانه (مثلا ماشین) می شود. مکانیزم کار ماشینهای جرثقیل، و غیره نیز چنین می باشد که در عین سادگی ، کار مفید زیادی با بازده بالا انجام می دهد . در ساختمان جک هیدرولیک از این واقعیت استفاده می شود که روغن تقریباً تراکم ناپذیر است و نیروی وارد بر خود را منتقل می کند. فشار وارد بر پیستون کوچک عیناً به پیستون بزرگ منتقل می شود و آنرا به طرف بالا می راند.
جک هیدرولیکی برای انجام کار یا جابجایی به کار می رود که عمده آن در طراحی و تجهیزات ادوات و ماشین آلات مخنلف مانند تزریق، بسته بندی، نساجی، کاشی سازی، جرئقیل ها و ماشین آلات راهسازی می باشد. جریان روغن ایجاد شده توسط عملکرد پمپ هیدرولیک و کنترل آن با شیر مناسب، سبب اعمال نیرو می شود. انرژی ناشی از سیال یا روغن به انرژی مکانیکی تبدیل می شود.

فرآیند تولید جک هیدرولیک به صورت زیر است:
-۱ سوراخکاری: سوراخکاری قطعات نیم ساخته چدنی درپوش، رابط محور برای محل قرارگیری محور میله مهار بوسیله دریل انجام می گیرد.
-۲ قلاویزکاری: این عملیات برای قطعات نیم ساخته و پس از سوراخکاری به لحاظ اتصال محور و میله مهار انجام می شود.
-۳ برشکاری: عملیات برشکاری برای برش لوله و مفتول در تولید سیلندر، محور و میله مهار با استفاده از اره لنگ انجام می شود.
تراشکاری: تراشکاری در مورد قطعات سیلندر (پخ زنی و پرداخت سطوح برش خورده)، درپوش (داخل تراشی)، محور (پیچ تراشی)، گلویی (تراشکاری محل قرارگرفتن سیلندر) و پیستون (روتراشی و پیشانی تراشی) با استفاده از ماشین تراش اونیورسال انجام می شود.
-۵ مونتاژ: مونتاژ قطعات بر روی قطعه اصلی سیلندر پس از انجام زیر مونتاژهای محور به رابط محور، گلویی به رابط محور و پیستون به رابط محور انجام می شود که قطعات درپوش، مجموع رابط محور و میله مهار به ترتیب با استفاده از قطعات اتصال پیچ و مهره انجام می شود . لازم به توضیح است که قطعات آب بندی نیز به تناسب در موقعیت مناسب نصب می شوند.
-۶ چربی گیری: قبل از عملیات رنگ آمیزی و فسفاته کردن چربی گیری به روش اسپری صورت می گیرد.
-۷ بعد از چربی گیری و فسفاته کردن عملیات شستشو سطوح خارجی محصول بوسیله اسپری صورت می گیرد.
-۸ فسفاته کردن: جهت آماده سازی سطوح برای عملیات رنگ آمیزی فسفاته کردن نیز به روش اسپری گرم انجام می شود.
-۹ رنگ آمیزی: رنگ آمیزی سطوح خارجی به روس اسپری رنگ انجام می شود.
-۱۰ بسته بندی: محصول ابتدا در کارتن های مقوایی قرار می گیرد و سپس در جعبه چوبی قرار می گیرد.
آشنایی با ماشین الات تولید جک های هیدرولیکی

۵/۵ - (۱ امتیاز)