طرح تولید انواع چسب صنعتی

طرح تولید انواع چسب صنعتی

چسب‌ها از اجزای اصلی در بسیاری از صنایع هستند و کاربرد آن از تولید کفش، کارتن، مبلمان تا صنایع بزرگ‌تر همچون صنعت اتومبیل سازی و ساخت هواپیما را در برمی‌گیرد. صنعت هوا و فضا اولین بخشی بود که استفاده از چسب‌ها را در هواپیماسازی ارتقا داد و در نتیجه رشد صنعت هوا و فضا و هواپیما سازی تکنولوژی تولید چسب تا حد زیادی تحت تاثیر قرار گرفت. در حقیقت نیاز صنعت به قدرت ساختاری زیاد و مقاومت در مقابل فرسودگی، تولید چسب‌هایی با کارایی بالا و کاربردهای مختلف خانگی و صنعتی را گسترش داد.
هر یک از چسب‌های صنعتی برای کاربردهای خاصی طراحی می‌شوند. ضمن اینکه علاوه بر نقش این مواد در چسباندن از آن ها برای اهداف دیگری نیز بهره می‌گیرند. به عنوان مثال از درزگیرها برای درزگیری مناطق مختلف، برای جلوگیری از اکسیداسیون و خوردگی یا آب‌بندی استفاده می‌شود. استفاده به عنوان عایق گرمایی و الکتریکی و پرکننده از کاربردهای دیگر این مواد است.
چسب‌ها و درزگیرها عمدتا برای پیوند بسترهای مختلف از جمله فلزات، پلاستیک (ترموست و ترموپلاستیک)، کامپوزیت‌ها، فوم‌ها، الاستومر، محصولات چوبی، شیشه، سرامیک و ساختارهای ساندویچی و لانه زنبوری استفاده می‌شوند.

انواع چسب صنعتی

به طور کلی انواع گوناگونی از این چسب‌ها در دسترس است و طبقه بندی آن ها به روش های مختلفی انجام می‌شود. طبقه بندی چسب‌ها بر اساس ترکیب شیمیایی همچون چسب‌های سیلیکونی، چسب‌های اپوکسی و چسب‌های پلی اورتان است. دسته بندی این محصول از نظر نوع مصرف چسب انواع چسب آهن، چسب چوب، کاغذ، شیشه، سنگ و غیره را شامل می شود.
همچنین از جهت نوع چسبندگی به انواع مختلفی همچون چسب‌های حرارتی، چسب‌های حساس به فشار و چسب‌های سفت شونده با اشعه تقسیم می شوند. از دیگر تقسیم بندی های این محصول بر اساس روش‌های سخت شدن چسب است که انواع مختلفی از نظر سخت شدن با انجام واکنش‌های شیمیایی، سخت شدن بعد از خروج حلال و سایر موارد دارد.

چسب کاشی و سرامیک پودری بن فیکس

چسب کاشی و سرامیک پودری بن فیکس بر پایه سیمان طراحی و تولید شده که با توجه به پلیمرهای متعددی که در ساخت آن به کار رفته، پس از اختلاط کامل با آب و خشک شدن، بطور کامل در برابر آب نفوذ ناپذیر خواهد بود. چسب کاشی و سرامیک پودری بن فیکس دارای قدرت چسبندگی فوق العاده بالا، مقاوم در برابر نفوذ آب، مقاوم در مقابل نم زدگی، خاصیت انعطاف پذیری کنترل شده و ثبات کیفیت می باشد. چسب کاشی و سرامیک پودری بن فیکس برای نصب انواع کاشی، انواع سنگ، انواع سرامیک و انواع موزائیک کاربرد دارد.

رزین همو پلیمر وینیل استات

رزین هموپلیمر وینیل استات، یک همو پلیمر وینیل استات می باشد که با هر نسبتی با آب رقیق می شود و فیلم آن پس از خشک شدن سخت و شکننده می گردد. کاربرد مهم این رزین پلی وینیل استات در صنایع نساجی، چوب و ساختمانی است.

چسب تولید انواع لیبل – Hotmelt

از این نوع چسب برای اتصال دادن پلاستیک ها، چوب ها، کاغذ، سرامیک و فلزات استفاده فراوانی می گردد. خاصیت چسبانندگی یک بسپار به نیروهای چسبندگی آن بستگی دارد. بعضی از بسپارها به خاطر داشتن گروه هایی با جاذبه های واندروالسی بیشتر چسبندگی خوبی دارند. بسپارهایی که چسبندگی خوبی نداشته باشند با افزودن یک اسید آلی یا موادی که گروه هایی با جاذبه واندروالسی دارند، به صورت قابل اتصال در می آید. برای هر ماده ای با توجه به جنس و ساختار و نوع استفاده می بایست چسب مناسبی انتخاب کرد. از چسب برای اتصال دادن پلاستیک ها، چوب ها، کاغذ، سرامیک و فلزات استفاده فراوانی می گردد. خاصیت چسبانندگی یک بسپار به نیروهای چسبندگی آن بستگی دارد. بعضی از بسپارها به خاطر داشتن گروه هایی با جاذبه های واندروالسی بیشتر چسبندگی خوبی دارند. بسپارهایی که چسبندگی خوبی نداشته باشند با افزودن یک اسید آلی یا موادی که گروه‌هایی با جاذبه واندروالسی دارند، به صورت قابل اتصال در می‌آید. برای هر ماده ای با توجه به جنس و ساختار و نوع استفاده می بایست چسب مناسبی انتخاب کرد. از چسب برای اتصال دادن پلاستیک ها، چوب ها، کاغذ، سرامیک و فلزات استفاده فراوانی می گردد.

چسب صنعتی قابل اسپری ضد اشتعال

چسب قابل اسپری ضد اشتعال ترکیبی از پلیمرهای لاستیکی، رزین های صنعتی و پایدار کننده ها است که در مخلوطی از حلال ها، حل شده اند. پلیمرهای مورد استفاده در چسب قابل اسپری ضد اشتعال از انواع پلیمرهای سنتزی می باشند که باعث ایجاد استحکام مطلوب در محصول می شود. از ویژگی های این چسب قابلیت اسپری شدن بالا و عدم اشتعال است. این محصول، ویژه مصارف خاص طراحی گردیده است که قابلیت تنظیم غلظت در دامنه وسیعی از ویسکوزیته از خصوصیات منحصر به فرد آن می باشد. استفاده عمده از این محصول در صنایعی مانند مبلمان، دکوراسیون، چسباندن فوم به فوم، اسفنج، چوب، اتومبیل سازی، ساخت انواع درب و پنجره می باشد.

اجزای تشکیل دهنده چسب‌ها
مواد پلیمری

چسب‌ها ، همگی حاوی پلیمر هستند یا پلیمرها در حین سخت شدن چسب‌ها بوسیله واکنش شیمیایی پلیمر شدن افزایشی یا پلیمر شدن تراکمی حاصل می‌شوند. پلیمرها به چسب‌ها قدرت چسبندگی می‌دهند. می‌توان آنها را به صورت رشته‌هایی از واحدهای شیمیایی همانند که بوسیله پیوند کووالانسی به هم متصل شده‌اند، در نظر گرفت.
پلیمرها در دماهای بالا روان می‌گردند و در حلال‌های مناسب حل می‌گردند. خاصیت روان شدن آنها در چسب‌های حرارتی و خاصیت حل شوندگی آنها در چسب‌های بر پایه حلال ، یک امر اساسی می‌باشد. پلیمرهای شبکه‌ای در صورت گرم شدن جریان نمی‌یابند، ممکن است در حلال‌ها متورم گردند، ولی حل نمی‌شوند. تمامی چسب‌های ساختمانی ، شبکه‌ای هستند، زیرا این مورد خزش (تغییر شکل تحت بار ثابت) از بین می‌برد.

افزودنیهای دیگر

بسیاری از چسب‌ها ، علاوه بر مواد پلیمری دارای افزودنیهایی هستند از قبیل:
مواد پایدار کننده در برابر تخریب توسط اکسیژن و UV.
مواد نرم کننده که قابلیت انعظاف را افزایش می‌دهد و دمای تبدیل شیشه‌ای را کاهش می‌دهد.
مواد پر کننده معدنی که میزان انقباض در سخت شدن را کاهش می‌دهد و خواص روان شدن را قبل از سخت شدن تغییر می‌دهد و خواص مکانیکی نهایی را بهبود می‌بخشد.
مواد تغلیظ کننده.
معرف های جفت کننده سیلانی.ز

معرفی شرکت‌های سازنده خط تولید انواع چسب صنعتی

– شرکت DSM، هلند، دارنده دانش فنی مرتبط و ارائه این دانش به مشتریان
– شرکت Scatt Bader، انگلستان، دارنده دانش فنی مرتبط و ارائه این دانش به مشتریان
– شرکت Lonza، ایتالیا، د ارنده دانش فنی مرتبط و ارائه این دانش به مشتریان
مخازن تحت فشار، مخازن و ظروف کوچک ذخیره:
– گروه صنعتی پوصام
– TOKKI، ژاپن
– OBRINGER، فرانسه
– شرکت ماشین سازی اراک
– شرکت صنایع آذرآب
ظروف خشک کن‌ها و ظروف کوچک اتمسفریک:
– ADM، فرانسه
راکتورهای ناپیوسته:
– TOKKI، ژاپن
– BSL، فرانسه
– پمپ‌های سانتریفیوژ:
– GUINARD KSB، آلمان / فرانسه
– SULZER، سوئیس
– پمپ‌های انتقال د وغاب:
– DELASCO PARIS، فرانسه
همزن‌ها:
– ROBBIN، فرانسه
– EKATO، آلمان
– دیگ بخار (مربوط به قسمت تاسیسات):
– شرکت ماشین سازی اراک
– شرکت توسعه صنایع بخار
– شرکت اسوه
– شرکت ماشین سازی خرم، تولید کننده تجهیزات مورد نیاز

چالش‌های واردات مواد اولیه

صنایع شیمیایی و به‌خصوص تولید چسب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ و این امر به‌دلیل گستردگی استفاده چسب در صنایع مختلف مثل خودروسازی، ساختمان‌سازی، چاپ و بسته‌بندی، چوب و مبلمان، کیف و کفش و… است. مشکلاتی نیز بر سر راه تولید چسب وجود دارد. این صنعت حدود ۸۰ درصد مواد اولیه خود را از طریق واردات از خارج کشور تهیه و تامین می‌کند. به گفته میزانی در این شرایط نیازمندیم دولت حمایت کافی درخصوص تخصیص ارز به مواد اولیه و پشتیبانی مالی- ریالی لازم را از این صنعت انجام دهد. حمایت هرچه بیشتر از این صنعت می‌تواند منجر به تولید بیشتر و درنتیجه صادرات به کشورهای دیگر شود. می‌توان گفت مشکلات نوسانات قیمت ارز به‌طور مداوم بر کسب‌وکارهایی که نیازمند واردات مواد اولیه برای تولید محصولات خود هستند تاثیر بسزایی دارد. نوسانات رو به بالای ارز نسبت به سال‌های گذشته خصوصا کسری بودجه شدید، این شرکت را با بحران تامین بودجه ارزی- ریالی روبه‌رو کرده است. دلیل آن نیز این است که به‌منظور تامین ارز ناگزیر باید سراغ بانک‌ها برای رفع این مشکل رفت اما همین کار نیز مراحلی طولانی دارد و باعث می‌شود تا گاه‌وبیگاه خطوط تولید متوقف شود. همین موضوع می‌تواند موجب خسارت به شرکت و همین‌طور توزیع و پخش محصولات شود. به گفته رئیس هیات‌مدیره چسب رازی نوسانات ارز یک مشکل و تامین ارز و گذشتن از هفت‌خوان بانک مرکزی و تامین نقدینگی حاصل از تخصیص ارز خود مساله دیگری است. در بسیاری از موارد شرکت رازی با استفاده از اعتبار خود در سطح بین‌الملل مواد اولیه را تا گمرک ایران آورده اما به دلیل طولانی شدن زمان تخصیص ارز موردنیاز کالا مدت زیادی در انبار گمرک ایران مانده و موجب خسارت‌هایی شده است.
اگر ارز موردنیاز به مواد اولیه و شرکت تخصیص داده می‌شد بازار صادرات چسب به‌ویژه بازار کشورهای همسایه بسیار رونق پیدا می‌کرد. شرکت های سازنده چسب درحال‌حاضر مشتریانی در کشورهای همسایه و حتی کشورهای اروپایی دارد اما قوانین دست و پاگیر صادراتی گمرکی و ارزش‌گذاری نابجای گمرکی امکان صادرات و بسیاری از فرصت‌های صادراتی را از شرکت رازی گرفته است. در این مدت شاهد آن هستیم که مشتریان صادراتی شرکت رازی را یکی پس از دیگری از دست می‌دهیم و دودستی تقدیم شرکت‌ها در کشورهای دیگر می‌کنیم. کشورهای دیگر نیز به مقوله صادرات خود بسیار اهمیت داده و شرکت‌های صادرکننده خود را به طرق مختلف حمایت و پشتیبانی می‌کنند؛ اما ما در پیچ‌وخم قوانین و کارشناسی‌های غلط دست‌وپا می‌زنیم.

بازار مواد اولیه داخلی

رئیس هیات‌مدیره چسب رازی میگوید : گاهی تهیه مواد اولیه داخلی از تهیه مواد اولیه خارجی باوجود تمام تحریم‌ها و نابسامانی‌های ارزی بسیار سخت‌تر و چالش‌برانگیزتر است. عمده مواد اولیه‌ای که از داخل تهیه می‌شود پی‌وی‌سی است. پی‌وی‌سی گاهی توسط پتروشیمی‌ها تولید و عرضه نمی‌شود و این امر باعث توقف کامل در خط تولید چسب‌ها می‌شود. در این‌ بین حضور دلال‌ها و دلال‌بازی‌های بورسی موجب می‌شود بهای تمام‌شده مواد اولیه تولید داخل با نرخ نامعقولی به دست ما برسد و سهمیه‌بندی‌های وزارت صنایع موجب محدودیت در تهیه و استفاده از مواد اولیه است.
تامین مواد اولیه با توجه به حجم زیاد تولید از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شرکت رازی در سال‌های اخیر مشکلات فراوانی در این زمینه داشته است اما باوجود همه این مشکلات، توانستیم مواد اولیه موردنیاز خود را از طریق کانال‌های مختلف خرید و از تولیدکنندگان داخلی نیز حمایت کنیم. براساس سیاست‌گذاری‌های انجام‌شده در شرکت شیمیایی رازی مبنی بر تامین بخشی از نیاز خود در داخل شرکت، اقدام به راه‌اندازی چند خط تولید تیوپ آلومینیوم و تیوپ پلی‌اتیلن کرده است و درحال‌حاضر تمامی تیوپ‌های آلومینیومی در داخل شرکت تولید و مصرف می‌شود. البته این کار یک مزیت رقابتی نسبت به سایر تولیدکنندگان برای شرکت شیمیایی رازی ایجاد کرده است. قبل از انجام این کار برای تامین پولک آلومینیوم به خارج وابسته بودیم که خوشبختانه با تمهیدات یکی از شرکت‌های هلدینگ رازی از این لحاظ به‌طور کامل بی‌نیاز شدیم؛ اما همچنان در تامین ظروف قوطی فلزی یا جعبه مقوایی که وابستگی وارداتی در آنها وجود دارد دچار مشکل هستیم و با افزایش نرخ ارز دائما درحال چالش با نرخ ثابت هستیم.

بودجه: بالاتر از ۵ میلیارد تومان
نام محصول: انواع چسب صنعتی
ظرفیت طرح: ۵۵۰۰ تن
تعداد اشتغال طرح تولید انواع چسب صنعتی: ۲۶ نفر
کاربرد محصول: صنعت ساختمان و غیره
محل پیشنهادی اجرای طرح: در نزدیکی شهرهای بزرگ نظیر تهران و اشتهارد
قیمت فروش محصولات:
چسب پی وی سی ۸۰۰۰۰ تومان در هر کیلو گرم
چسب سیلیکون ۵۸۸۰۰ تومان در هر کیلو گرم
چسب کاشی ۳۱۵۰۰ تومان در هر کیلو گرم
میزان نیاز داخلی در سال: ۵۶۰۴۸ تن
میزان تولید داخلی: ۷۷۴۴۹ تن
تکنولوژی پیشنهادی تولید انواع چسب صنعتی: عملیات اختلاط و واکنش مواد اولیه با یکدیگر
مساحت زمین مورد نیاز جهت تولید انواع چسب صنعتی: ۳۴۰۰ متر مربع
نوع تجهیزات مورد نیاز جهت تولید انواع چسب صنعتی: مخازن نگهداری مواد اولیه و محصولات، راکتور، پمپ، دیگ بخار، سیستم بسته بندی
نوع و میزان مواد اولیه در تولید انواع چسب صنعتی: الاستومر سیلیکون (۲۶۵ تن)، عامل شبکه‌ای کننده (۱۱۵ تن)، سیلیس (۸۵ تن)، پارافین (۳۹ تن)، پی وی سی (۱۶۰ تن)، تتراهیدروفوران (۲۴۰ تن)، سیکلوهگزانون (۴۰۰ تن)، الاستومر نئوپرن (۴۰۰ تن)
محل تأمین مواد اولیه تولید انواع چسب صنعتی: الاستومر سیلیکون (چین)، عامل شبکه‌ای کننده (چین)، سیلیس (شرکت شیشه جام بابک)، پارافین(مجتمع نفتی
پتروپویش خاورمیانه)، پی وی سی (پتروشیمی بندر امام)، تتراهیدروفوران (چین)، سیکلوهگزانون (چین)، الاستومر نئوپرن (چین)
نرخ برابری دلار: ۲۵۰۰۰ تومان
تعداد سال ساخت: ۱ سال
سرمایه ثابت: ۱۶.۵ میلیارد ریال
سرمایه در گردش: ۲۱.۶ میلیارد ریال
سرمایه کل: ۳۸.۴ میلیارد ریال
فروش سالیانه: ۲۸۰ میلیارد ریال

۴/۵ - (۳ امتیاز)