طرح تولید و فرآوری انار و انجیر

انار و انجیر میوه هایی هستند که ارزش غذایی و دارویی بسیار زیادی دارند. راه های متفاوتی برای استفاده و نگهداری از یک ماده غذایی وجود دارد ، انار و انجیر هر یک می توانند بصورت رب ، مربا و شربت یا آب میوه تازه در اختیار بازار و مشتریان قرار گیرند.
علیرغم نیاز کشور به واردات محصوالت کشاورزی، محدودیت دوره برداشت محصوالت کشاورزی و فقدان امکانات کافی در جهت حمل و نقل سریع و صحیح این
محصوالت به بازارهای مصرف، موجب از بین رفتن سرمایه های کشاورزان داخلی و افزایش نرخ واردات فرآورده های کشاورزی به کشور می گردد .از دیگر سو نیاز به محصوالت کشاورزی در تمام فصول، اهمیت یافتن روشی برای حفظ و نگهداری بلند مدت این محصوالت را صد چندان می نماید .صنایع غذایی با ایجاد
تغییراتی بر روی ماده خام می توانند پاسخگوی هر دوی این مشکالت باشند.هدف عمده صنایع غذایی بر دو نکته فوق استوار است، یعنی فرآوری مواد غذایی به گونه ای که بتواند با دارا بودن ماندگاری زیاد ، مانع از فساد این مواد شده و امکان استفاده از آن را در تمام طول سال فراهم آورد. این فرآوری به فراخور ماده غذایی مورد نظر می تواند مربا، مارمالاد و …باشد.

وضعیت بازار تولید و فرآوری انار و انجیر

با توجه به تولید روز افزون انار و انجیر در سطح استان لرستان ، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی این بخش ضروری می باشد. لذا با هدف ایجاد ارزش افزوده بیشتر و دسترسی به عرضه مستقیم و بدون واسطه به بازارهای داخلی و خارجی ، این طرح پیشنهاد می گردد.

معرفی مهمترین مواد اولیه مصرفی در تولید و فرآوری انار و انجیر:

انار و انجیر تازه محل تامین داخلی
ظروف شیشه ای و پلاستیکی محل تامین داخلی

خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح تولید و فرآوری انار و انجیر

پیش بینی ظرفیت و ترکیب تولید : ۴۸۰۰ تن در سال
مساحت زمین: ۱۰۰۰۰ متر مربع
مساحت زیر بنا: ۵۲۰۰ متر مربع
تعداد و ترکیب نیروی انسانی: ۸۰ نفر
قیمت ماشین الات و تجهیزات : ۵۳۵۰۰ میلیون ریال
هزینه زمین: ۵۰۰۰میلیون ریال
هزینه ساختمان: ۲۸۶۰۰ میلیون ریال
هزینه محوطه سازی: ۳۴۵۰ میلیون ریال
هزینه تاسیسات: ۸۶۹۰ میلیون ریال
سایر هزینه های ثابت طرح: ۶۳۶۰ میلیون ریال
برآورد سرمایه گذاری ثابت : ۱۰۵۶۰۰ میلیون ری

۴/۵ - (۱ امتیاز)