بررسی بازار صنعت تولید سرم

صنعت تولید سرم جزء ضروری صنایع بیوتکنولوژی و داروسازی است. سرم یک فرآورده خونی است که پس از حذف سلول های خونی و فاکتورهای انعقادی از خون کامل به دست می آید. حاوی انواع مواد مغذی ضروری، فاکتورهای رشد و هورمون هایی است که برای رشد و نگهداری سلول ها در کشت بافت مورد نیاز است.
صنعت تولید سرم در درجه اول نیازهای صنایع بیوتکنولوژی و داروسازی را برآورده می کند که برای استفاده در کشت سلولی و تحقیقات به مقادیر زیادی سرم نیاز دارند. انتظار می‌رود که بازار سرم در سال‌های آینده رشد قابل‌توجهی داشته باشد، زیرا تقاضا برای کشت سلولی در صنایع بیوتکنولوژی و داروسازی همچنان در حال افزایش است.

بررسی بازار جهانی صنعت تولید سرم

ارزش بازار جهانی ست های داخل وریدی (IV) در سال ۲۰۲۳ به ۶.۰ میلیارد دلار رسید که نسبت به سال قبل ۵.۷ میلیارد دلار ** ۵.۱ درصد افزایش داشت. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که رشد آن با CAGR 4.1% ادامه خواهد داشت و تا پایان دوره پیش‌بینی به ۷.۹ میلیارد دلار خواهد رسید.

انتظار می رود بازار جهانی سرم تا سال ۲۰۲۹ به ۲۰ میلیون دلار برسد.

بررسی بازار داخلی صنعت تولید سرم

بررسی نیاز بازار برای سرم شستشو و تزریقی دارویی از اهمیت بالایی برخوردار است. این شامل تحلیل نیازهای درمانی و پزشکی، استفاده‌های مختلف از سرم شستشو و تزریقی دارویی و تقاضا در بازار می‌شود. تا سال ۲۰۵۰ میلادی، جمعیت کره زمین از ۳/۶ میلیارد نفر به ۴/۲ میلیارد نفر می رسد و به تبع همین رشد جمعیت و افزایش تقاضا برای انواع دارو ها من جمله سرم ها، ساخت سرم یکی از مشاغل موجه در دنیا و بالطبع در ایران خواهد بود، زیرا ساخت انواع دارو برای هر کشوری، مضاف بر جنبه های مثبت اقتصادی و توجیه مالی، اصولا جنبه ی استراتژیک نیز داشته و موجبات عدم وابستگی کشور به این محصول حیاتی را رقم خواهد زد.

تقاضای جهانی برای محصولات مبتنی بر سرم رو به افزایش است که می تواند فرصت هایی را برای صنعت سرم سازی ایران فراهم کند تا بازار خود را گسترش دهد. صنعت سرم سازی ایران می تواند در تحقیق و توسعه برای تولید محصولات جدید و نوآورانه برای رفع نیازهای بازار سرمایه گذاری کند. این صنعت می تواند با شرکت های بین المللی برای دسترسی به بازارها و فناوری جدید، مشارکت های استراتژیک ایجاد کند.

پیشنهاد مطالعه: طرح تولید انواع سرم شستشو و تزریقی

جمع بندی بررسی بازار سرم

سرم یکی از کالاهای پرمصرف در صنایع دارویی است که نیاز به آن نه تنها کم نمی‌شود بلکه باتوجه به روند افزایش جمعیت و افزایش نیاز مردم به خدمات درمانی روز به روز بیشتر هم می‌شود. سرم، نه تنها در ایران بلکه در تمام جهان جزو پرمصرف‌ترین محلول‌های درمانی است.
تهیه سرم کشور وابستگی به خارج از کشور ندارد و مواد پلیمری و مواد اولیه مورد نیاز تولید سرم عمدتا در داخل مرزها تامین می شود، موضوعی که نشان می دهد ایران می تواند در این زمینه دست برتر را داشته باشد و با برنامه ریزی مناسب از کمبود این قلم در کشور جلوگیری کرد. هر چند که هنوز از تجهیزات وارداتی برای تولید سرم در کارخانه های سرم سازی استفاده می شود. تولید سرم در ایران به شدت توسط دولت تنظیم می شود و تولیدکنندگان باید استانداردهای کنترل کیفیت دقیق را رعایت کنند تا از ایمنی و کارایی محصولات خود اطمینان حاصل کنند.
ایران دارای چند بازیگر اصلی در صنعت تولید سرم است و مجموعه ای از شرکت های کوچکتر نیز در بازار فعالیت می کنند. این صنعت در سال های اخیر رشد خاصی را تجربه کرده است، زیرا تقاضا برای کشت سلولی و تحقیقات در بازارهای داخلی و بین المللی افزایش یافته است. بررسی‌های سازمان غذا و دارو، از میزان مصرف دارو در کشور نشان می‌دهد که سرم در صدر اقلام دارویی قرار داشته است. به طوری که از ۱۱ میلیون واحد مصرف ماهانه در سال ۱۴۰۰، به ۱۹ میلیون واحد در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است.
مصرف روتین سرم در کشور ایران پیش از شیوع ویروس کرونا در شرایط نرمال حدود ۱۰ میلیون واحد در ماه بود که این سرانه مصرف با شیوع و اوج گرفتن ابتلا به بیماری کرونا تا ۲۵ میلیون واحد در ماه هم رسیده بود. این افزایش مصرف سرم در حالی اتفاق افتاد که نهایت ظرفیت واحدهای سرم سازی داخلی ، ۱۴ میلیون واحد در ماه بود بنابراین در مواجهه با کمبود سرم واردات سرم اتفاق افتاد.
تاسیس کارخانه سرم سازی در کشور ایران به جرأت یکی از کم‌ریسک‌ترین و سودآورترین سرمایه‌گذاری‌ها در صنایع دارویی است که در هر شرایط اقتصادی و با هر نرخ تورمی فروش و سودآوری خود را دارد. با افزایش ظرفیت تولید کارخانه سرم سازی خود علاوه بر تأمین نیازهای داخلی کشور، میتوان صادرات سرم به کشورهای درحال توسعه را انجام و صاحب یک کسب و کار بین المللی سودآور شد. عراق، ازبکستان، افغانستان، تاجیکستان، سوریه و ونزوئلا را از کشورهایی هستند که صادرات دارویی به آنها انجام می شود. موفقیت در عرصه تولیدات دارویی به ویژه راه اندازی خط تولید سرم، به غیر از سرمایه مالی کافی به دانش و تخصص کافی و داشتن طرح توجیهی جامع و هدفمند نیز نیازمند است.
با در نظر گرفتن صادرات، تولید محصول و امکانات عرضه داخلی مورد بررسی میزان تقاضا بیشتر از میزان عرضه محصول می باشد و در آینده بازار با کمبود مواجه می شود، این بدان معناست که محصول مورد نظر از منظر بازار با تهدید و یا مشکل خاصی در آینده مواجه نمی شود و محصول کاملا توجیه پذیر می باشد.



درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید: 

۵/۵ - (۱ امتیاز)