بررسی بازار صنعت تولید لوازم آرایش

در جامعه مدرن، در مقایسه با جامعه سنتی نگاه به بدن و جسم انسان دگرگون شده است. تصویر ذهنی از بدن به شدت با ایده آل های زیبایی مرتبط است. درواقع، تصویر ما از بدن خود تحت تاثیر اطلاعاتی است که روزانه درباره آنچه زیبا و جذاب است و آنچه زیبا و جذاب نیست دریافت میکنیم. برمبنای تحلیلی کارکردگرایانه، زیبایی برای فرد کارکردهایی روانی و اجتماعی دارد. مهمترین کارکرد آن تسهیل در برقراری روابط اجتماعی در گروه و جامعه است. متخصصان و فیلسوفان قرن ها است که به دنبال درک معنا و مفهوم زیبایی هستند، مفهومی که در عصر حاضر به طور فزایندهای در سراسر صنعت زیبایی از آن سوال می شود. زیبایی مفهوم نسبی و مبتنی بر سلیقه است و متناسب با فرهنگ و شرایط اجتماعی گوناگون تعریف میشود. آنچه به عنوان زیبایی اطلاق میشود تحت تاثیر ملل و فرهنگ های گوناگون تفاوت میکند ولی با این حال وجود تمایل به زیبایی یک امر همگانی و جهانی است.
امروزه کالاهای زیبایی جزء جدایی ناپذیر از سبک زندگی مدرن هستند و تمایل فطری انسان به نوگرایی و زیبایی خواهی، افراد جامعه را به پیروی از سبک های جدید سوق می دهد. محصولات و بازارهای زیبایی در حال گسترش و تغییر شکل، و مصرف کنندگان، به ویژه نسل های جوان تر، محرک اصلی این تغییر شکل هستند. به موازات این تغییرات، برندها و خرده فروشان نیز تغییر خواهند کرد و به دنبال چابکی بیشتر و اتخاذ مدلهای عملیاتی شبکه ای خواهند بود تا بتوانند فروش بیشتر و بهتری در کشورهای گوناگون داشته باشند زیرا چشمانداز بازار محصولات آرایشی و بهداشتی به طور چشمگیری رقابتی است. طیف وسیعی از برندهای مستقل که طی سالهای اخیر موفق عمل نموده اند، به دنبال افزایش مقیاس خود هستند و ظهور رقبای جدید نیز موجب تشدید رقابت خواهد شد. بازار صنعت زیبایی با انعطاف پذیری که طی سالهای اخیر از خود نشان داده است میتواند در آشفتگی های اقتصادی مقاومت کرده و بهطور سودآوری رشد کند این در حالی است که سایر بخش های اقتصادی با مشکل مواجه هستند.
متوسط رشد سالانه ارزش بازار خرده فروشی صنعت آرایشی طی بازه زمانی ۲۰۱۵ الی ۲۰۲۲ حدود ۹ درصد بوده و پیشبینی میشود این رقم در سال ۲۰۲۷ با متوسط رشد سالانه ۶ درصدی به حدود ۵۸۳ میلیارددلار برسد. اینکه چگونه این صنعت به این رقم دست خواهد یافت به توانایی برندها و خرده فروشان در ایجاد پویایی لازم بستگی دارد.
چشمانداز رشد
بازار صنعت آرایشی در این دو کشور قوی بوده و تخمین زده میشود که ارزش بازار چین تا سال ۲۰۲۷ حدود ۹۶ میلیارد دلار و ارزش بازار آمریکای شمالی تقریبا ۱۱۵ میلیارد دلار باشد. بازار کالاهای آرایشی در کشورهای مزبور به دلیل قدرت خرید بیشتر مردم، افزایش تقاضا برای کالاهای لوکس و گران بها، شاهد رشد مثبت بوده است. در سراسر مناطق جغرافیایی، برندها میتوانند با هدف قرار دادن مشتریان خاص برای محصولات و خدمات در بالاترین سطح هرم قیمتها، فرصت های رشد را بیابند. کالاهای زیبایی لوکس پتانسیل این را دارد که از ارزش بازار حدود ۲۰ میلیارد دلار امروز به حدود ۴۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۷ افزایش یابد. شایان ذکر است که علیرغم حجم بزرگ بازار در این دو کشور و به دلیل حضور سهم شایان توجهی از برندهای معروف، رشد برای برندهای نوپا و مستقل دشوارتر خواهد بود.
وضعیت بازار صنعت زیبایی در مناطق گوناگون یافته های زیر قابل استخراج است:

چین
بر اساس گزارش مککنزی احتمال میرود تا سال ۲۰۲۷ ، چین همچنان بازار اصلی صنعت زیبایی باقی بماند. اما پیش بینی میشود متوسط رشد سالانه آن از ۱۲ درصد بین سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ به حدود ۸ درصد کاهش یابد. چین تا سال ۲۰۲۷ حدود یک ششم از بازار خرده فروشی های جهانی زیبایی را به خود اختصاص خواهد داد که ارزش آن حدود ۹۶ پرستیژ بازار زیبایی چین است. انتظار بر این است، برند مزبور با ارزش حدود ۱۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲، تا سال ۲۰۲۷ از رشد سالانه حدود ۱۰ درصد برخوردار شود.
بخش لوکس چین سهم اندکی در بازار دارد. ارزش بازار این نوع از محصولات در سال ۲۰۲۲ تقریبا ۴ میلیارد دلار بوده است. بیشترین افزایش در قالب ارقام مطلق در میان کالاهای زیبایی در این کشور است که حدود ۴۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ به ۶۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۷ خواهد رسید.

آمریکای شمالی
از نظر منطقه ای، آمریکای شمالی به عنوان موتور رشد، اهمیت قابل توجهی در بازار محصولات زیبایی داراست، به طوریکه ارزش بازار زیبایی آن در سال ۲۰۲۲، حدود ۸۵ میلیارد دلار بوده و انتظار میرود تا سال ۲۰۲۷ به حدود ۱۱۵ میلیارد دلار برسد. شایان ذکر است که برآوردها حاکی از این است که بازار محصولات عطر و مراقبت از مو به ترتیب به ارزش ۱۴ میلیارد دلار و ۱۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ با رشد سالانه ۷ درصد در توسعه بازار این منطقه نقش به سزایی داشته باشد.

آسیا
آسیا یکی دیگر از مناطق کلیدی در این صنعت است. امروزه، آسیا و اقیانوسیه به استثنای چین، بزر گترین بازار منطقه ای کالاهای زیبایی هستند که توسط دو کشور ژاپن و کره جنوبی تقویت میشود و انتظار میرود ارزش بازار صنعت زیبایی در این منطقه از ۱۱۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ به ۱۵۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۷ افزایش یابد.

اروپا
اروپا، یکی دیگر از مناطق قدرتمندی است که در سال ۲۰۲۲ بازار زیبایی به ارزش حدود ۹۰ میلیارد دلار را نمایندگی کرده است و پیشبینی میشود ارزش مزبور تا سال ۲۰۲۷ به حداقل ۱۱۵ میلیارد دلار برسد.

خاورمیانه و آفریقا
فرصت های رشد در بازارهایی مثل خاورمیانه و آفریقا به دلیل تغییرات ساختاری و رگولاتوری از جمله اصلاح قوانین مالکیت خارجی که کسب و کارها و تجارت را تسهیل میکند در حال ظهور هستند. انتظار میرود ارزش بازار صنعت زیبایی در منطقه مزبور با متوسط رشد سالانه بالای ۱۲ درصد در سال ۲۰۲۷ به ۴۷ میلیارد دلار برسد.

هند و آمریکای لاتین
هند خود را در موقعیت رشد مطلوبی قرار داده است. پیشبینی می شود در سال ۲۰۲۷ ، ارزش صنعت مزبور در این اقتصاد با محرک هایی مانند جمعیت بالا و چشم انداز رشد اقتصادی قوی، با متوسط رشد سالانه ۸ درصد به ۲۱ میلیارد دلار برسد. آمریکای لاتین نیز با تلاش برای از بین بردن تبعات همه گیری به رشد خود ادامه میدهد به طوریکه انتظار میرود ارزش بازار این گروه محصولات در این منطقه با رشد سالانه ۵ درصد بین سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۷ به ۵۴ میلیارد دلار برسد.

چشم انداز بخش های صنعت زیبایی

بررسی بازار جهانی صنعت تولید لوازم آرایش

اندازه بازار جهانی لوازم آرایشی در سال ۲۰۲۳ به ۳۷۴.۱۸ میلیارد دلار رسید و پیش بینی میشود که از ۳۹۳.۷۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ به درصدی در طول دوره پیش بینی است ۹.۸ AGR 758.05 میلیارد دلار تا سال ۲۰۳۲ افزایش یابد که نشان دهنده
لوازم آرایشی محصولات زیبایی و مراقبت شخصی هستند که برای پاکسازی و زیبایی پوست استفاده می.شوند افزایش آگاهی در میان جمعیت جهان در مورد ظاهر شخصی و رفاه باعث رشد بازار لوازم آرایشی می.شود این محصولات میتوانند ظاهر کلی فرد را بهبود بخشند. تولید چنین اقلامی توسط تعداد انگشت شماری از شرکتهای چند ملیتی کنترل شده است آنها طیف گسترده ای از محصولات مراقبت از پوست مراقبت از مو و مراقبت از لب را ارائه میدهند که برای برآوردن نیازهای آرایشی خاص مشتری ضروری است. علاوه بر این، عرضه روزافزون محصولات ضد پیری توسعه طرحهای بسته بندی نوآورانه و راحت و ظروف فشرده که به راحتی قابل حمل هستند نیز مشتریان را جذب میکنند. تولیدکنندگان بر روی توسعه یک سبد محصولات متنوع تمرکز دارند که بتواند نیازهای خاص هر فرد را برآورده کند

بینش منطقه ای بازار جهانی لوازم آرایشی

بر اساس جغرافیا، بازار جهانی لوازم آرایشی به آمریکای شمالی، آسیا و اقیانوسیه، اروپا، آمریکای لاتین و خاورمیانه و آفریقا تقسیم شده است. در میان این مناطق، منطقه آمریکای شمالی بیشترین سهم بازار را به خود اختصاص داده است. این منطقه یکی از شناخته‌شده‌ترین قطب‌ها برای برندهای مطرح لوازم آرایشی است. در مقایسه با سایر نقاط جهان، کشورهای آمریکای شمالی از جمله موارد استفاده زیادی از اقلام مختلف آرایشی و بهداشتی دارند. اروپا بخش قابل توجهی از بازار لوازم آرایشی را به دلیل معرفی طیف گسترده ای از محصولات و پیشرفت سریع فناوری به خود اختصاص داده است. ایالات متحده به دلیل حضور تعداد زیادی از شرکت های مسلط، دومین بازار بزرگ در منطقه است. عوامل مختلفی مانند افزایش استفاده از لوازم آرایشی ضد پیری و افزایش تقاضا برای محصولات لوکس و دارای برچسب تمیز در اروپا باعث رشد تجارت لوازم آرایشی در منطقه شده است. آلمان با افزایش علاقه مردم به محصولات ارگانیک، رشد قابل توجهی در لوازم آرایشی داشته است.
علاوه بر این، انتظار می رود آسیا و اقیانوسیه به دلیل تنوع و دامنه پویای بازار و همچنین تقاضای بالا برای طیف گسترده ای از محصولات، به طور قابل توجهی به رشد بازار کمک کند. علاوه بر این، به دلیل تعداد زیادی از مشتریان و شرکت کنندگان مهم بازار در کشورهایی مانند چین، هند، ژاپن و کره جنوبی، لوازم آرایشی تقاضای بالایی دارند. چین به دلیل افزایش تقاضا برای محصولات مراقبت از پوست مانند ماسک های صورت و کرم های ضد چروک، بیشترین سهم را در بخش آرایشی و بهداشتی دارد. از این رو، چنین عواملی به رشد منطقه ای بازار کمک می کنند.

تجارت لوازم آرایشی به دلیل افزایش آگاهی و تقاضا برای لوازم آرایشی مانند مراقبت از پوست، مراقبت از زیبایی، مراقبت از مو و سایر محصولات مرتبط با زیبایی رونق گرفته است. انتظار می رود گسترش شرکت های لوازم آرایشی کره ای به کشورهای غربی و همچنین معرفی محصولات آرایشی جدید حاوی اجزای طبیعی، رشد بازار را به شدت افزایش دهد. ترجیحات مصرف کننده به سرعت از کالاهای سنتز شده دور شده و به سمت اقلام سازگار با محیط زیست قابل قبول برای همه تغییر کرده است. “برچسب سبز” به استفاده از مواد مهندسی زیستی در لوازم آرایشی اشاره دارد. اجزای مهندسی زیستی از گیاهان مشتق شده و با استفاده از بیوتکنولوژی برای تجدید نظر در لوازم آرایشی طبیعی تصفیه می شوند.

بازار آمریکای شمالی سهم عمده‌ای را در سال ۲۰۲۲ به خود اختصاص داده است و انتظار می‌رود که در طول دوره پیش‌بینی، غالب خود را حفظ کند. ارزش بازار لوازم آرایشی آسیا و اقیانوسیه در سال ۲۰۲۲ برابر با ۱۶۴ میلیارد دلار بود که در دوره پیش بینی شده با رشد CAGR 6 درصدی رشد می کند.
بازار آمریکای شمالی یک بازار بالغ است و شامل کشورهایی مانند ایالات متحده، کانادا و مکزیک است. افزایش جمعیت و بهبود سبک زندگی از عوامل اصلی رشد بازار لوازم آرایشی است. افزایش قدرت خرید در این منطقه مهمترین عاملی است که به رشد بازار لوازم آرایشی کمک می کند. علاوه بر این، افزایش آگاهی مردان در مورد نظافت شخصی باعث افزایش فروش محصولات آرایشی شده است. علاوه بر این، محصولات آرایشی و بهداشتی تک جنسیتی مانند دئودورانت ها به دلیل مزایای مرتبط به طور فزاینده ای در این منطقه محبوب شده اند. این به نوبه خود رشد بازار لوازم آرایشی را بیشتر می کند.

بررسی اجمالی بازار لوازم آرایش

لوازم آرایشی ترکیبی از ترکیبات شیمیایی مشتق شده از منابع طبیعی یا مصنوعی هستند که برای پاکسازی و زیبایی استفاده می شوند. بازار جهانی لوازم آرایشی متشکل از محصولات مختلف مراقبت از پوست است که عمدتاً برای مراقبت شخصی، بهبود ظاهر و نظافت استفاده می شود. این شامل طیف گسترده ای از محصولات مانند رژ لب، عطر، لاک ناخن، شامپو، رنگ مو، پودرهای آرایش صورت و دئودورانت ها است. این نوع محصولات به صورت سرم، پودر، کرم، لوسیون، ژل، اسپری و غیره یافت می شوند. معمولاً برای بو کردن بهتر، مرطوب کردن پوست و همچنین محافظت از پوست در برابر نور خورشید استفاده می شود. محدودیت های جغرافیایی به دلیل پلتفرم های تجارت الکترونیکی که به مشتریان امکان می دهد انواع لوازم آرایشی را از هر منطقه ای خریداری کنند، دیگر مانعی نیستند. امروزه برندها و محصولاتی که به راحتی در فروشگاه های اطراف یافت نمی شوند در دسترس مصرف کنندگان قرار گرفته اند. برندهای لوازم آرایشی اکنون می توانند به مخاطبان گسترده تری دست یابند و با این گسترش دامنه خود وارد بازارهای جدیدی شوند. این پلتفرم ها همچنین اطلاعات جامعی از محصولات مانند لیست اجزا، دستورالعمل های استفاده و نظرات کاربران را ارائه می دهند. مشتریان با دسترسی به توضیحات کامل محصول، قضاوت آگاهانه ای می کنند.

بررسی بازار داخلی صنعت تولید لوازم آرایش

بازار لوازم آرایشی ایران یکی از بزرگترین بازارهای خاورمیانه است. این بازار به دلیل جمعیت زیاد و تقاضای بالای مصرف‌کنندگان، پتانسیل رشد زیادی دارد. بر اساس آمارهای گمرک ایران، ارزش واردات لوازم آرایشی در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱.۵ میلیارد دلار بوده است. این رقم نشان‌دهنده تقاضای بالای مصرف‌کنندگان برای این محصولات است.
خاورمیانه به ویژه ایران، از مهم‌ترین‌ بازارها برای محصولات صنعت آرایشی و بهداشتی است. در سال ۲۰۱۷، ایران سومین کشور مصرف کننده محصولات آرایشی و بهداشتی در خاورمیانه بود و به عنوان هفتمین واردکننده محصولات این صنعت در جهان مورد توجه قرار گرفت. حجم بازار آرایشی و بهداشتی ایران ۲.۲ میلیارد دلار تخمین زده شده است که پیش از تشدید تحریم‌ها، تولیدکنندگان داخلی سهم ۳۰ درصدی از تامین و عرضه در این بازار داشتند و ۷۰ درصد نیاز بازار از محل واردات تامین می‌شد. تا سال ۱۳۹۶، سهم واردات قانونی محصولات آرایشی و بهداشتی به کشور، ۱۰ درصد از ۷۰ درصد بود و بقیه، به طور قاچاق به بازار تزریق می‌شد.

پیشنهاد مطالعه: طرح تولید لوازم آرایش

جمع بندی بازار صنعت تولید لوازم آرایش

بررسی انجام شده در راستای احتساب میزان مصرف فرآورده های آرایشی در کشور با توجه به آمار دستگاه های مورد بررسی در گزارش نشان داد که:
۱. آمار حجم واردات فراورده های آرایشی نمیتواند بازنمایی از میزان مصرف این فرآورده ها در کشور باشد زیرا اولاً در آمار واردات گمرک این فرآورده ها به تنهایی مورد نظر قرار نگرفته و آمار روغنهای اسانسی ورزینوئیدها محصولات عطرسازی و پاکیزگی آماده است که بر اساس تعریف سازمان غذا و دارو جزء فرآورده های آرایشی قرار نمیگیرد. ثانیاً آمار گمرک نشان از کاهش وزن واردات این فرآورده ها دارد این در حالی است که تجربه زیسته نشان از افزایش مصرف این فرآورده ها در کشور دارد.
۲. آمار میزان کشفیات فرآورده های آرایشی نیز نمیتواند نشان از میزان مصرف واقعی این فرآورده ها در کشور باشد، زیرا این اطلاعات تنها بر اساس میزان فرآورده های آرایشی کشف شده صورت میگیرد که برای احتساب میزان مصرف این فرآورده ها در کشور فاقد اعتبار است. هر چند که با استفاده از آمار واردات رسمی و غیررسمی (قاچاق) فرآورده های آرایشی میتوان گفت که سهم بازار غیررسمی (قاچاق) در مورد این فرآورده ها وزنش بیشتر از واردات رسمی است در واقع قاچاق از واردات رسمی فرآورده های آرایشی بیشتر است.
۳. هر چند که احتساب هزینه و درآمد خانوارهای شهری و روستایی بر اساس آمار، مرکز آمار در این سالها نشان از رشد ثابت در هزینه کرد خانوارهای برای فرآورده های آرایشی دارد، اما با توجه به اینکه واردات غیررسمی (قاچاق) این فرآورده ها بیشتر از واردات رسمی است پس باید این نکته مد نظر قرار گیرد که بیشتر فرآورده های آرایشی مصرفی در کشور ما جزء فرآورده های آرایشی گران قیمت نیست و بیشتر هزینه کرد خانوارها صرف خرید فرآورده های آرایشی ارزان قیمت و کم کیفیت و بدون تأیید سازمان غذا و دارو میشود.



درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید: 

[کل: ۰ میانگین: ۰]