بررسی بازار صنعت تولید میوه خشک
- 30 تیر 1403
- ۰
- بازدیدها: 62
- دسته بندی:
بررسی بازار صنعت تولید میوه خشک
میوه خشک (Dried Fruit) یکی از پرطرفدارترین و بهترین انواع خشکبار محسوب می شود که از خشک کردن (Dehydrate) انواع میوه جات آبدار و تازه بدست می آید. نوع خشک میوه علاوه بر داشتن طعم خاص و بی نظیر، ماندگاری بسیار بیشتری نسبت به نوع تازه آن دارد و بسیاری از فواید و خواص میوه مانند ویتامین، کالری و قند را برای استفاده در کل سال در خود نگه می دارد. بدن انسان نیاز به ویتامین ها و مواد مغذی دارد که خوردن انواع میوه جات به خوبی می تواند آنها را تأمین نماید. برخی از انواع میوه خشک سابقه و تاریخچهای به اندازه عمر بشر دارند. انجیر خشک، کشمش و خرمای خشک شده از نخستین میوههای خشک تاریخ محسوب میشوند که حتی هزاران سال قبل از میلاد نیز یکی از اصلیترین بخشهای غذایی بشر بودهاند. تولید میوه خشک به عنوان یک صنعت نوپا در ایران به تازگی به مرحله رشد و توسعه رسیده است. این صنعت، علاوه بر ایجاد اشتغال، به دلیل افزایش مصرف میوه خشک در داخل و خارج از کشور، به گسترش صادرات غیرنفتی نیز کمک میکند. صنعت میوه خشک در حال رشد و توسعه است و به دلیل وجود مواد مغذی بالا و طعم خوب، هر روز جذابیت بیشتری برای مصرف کنندگان پیدا میکند. میوه خشک شده به عنوان یک بسته بندی قابل حمل و طولانی مدت، مورد استفاده در کشورهای مختلفی قرار میگیرد و باعث شده تا این صنعت به عنوان یک صنعت جهانی شناخته شود. از جمله مزایای صنعت تولید میوه خشک میتوان به رعایت معیارهای بهداشتی، قابلیت انبار کردن طولانی مدت و کاهش هدررفت میوهها اشاره کرد. به دلیل رشد روز افزون مصرف کنندگان درخواست بیشتری برای میوه خشک شده وجود دارد که باعث شده تا برخی شرکتهای بزرگ در این صنعت، به دنبال جدیدترین تکنولوژیها و روشهای بسته بندی و تولید باشند. در خصوص بازار جهانی نیز باید گفت اندازه بازار جهانی میوه خشک در سال ۲۰۲۲ ۶.۵ میلیارد دلار بود و انتظار می رود در سال ۲۰۳۲ به ۹.۳ میلیارد دلار برسد و سود سالیانه مرکب CAGR 4٪ را ثبت کند. افزایش تعداد افرادی که روی رژیمهای گیاهی و گیاهی تمرکز میکنند، افزایش تقاضا برای میانوعدههای راحت و سالم و آگاهی مصرفکنندگان در مورد مزایای سلامتی خوردن میوههای خشک، عوامل اصلی رشد درآمد بازار هستند. افزایش تعداد افرادی که نگران سلامتی خود هستند افزایش تقاضا برای میوه های خشک است. وقتی صحبت از میان وعده ها می شود، میوه های خشک به عنوان جایگزین سالم تری برای شکلات و چیپس سیب زمینی در نظر گرفته می شوند . اینها یک گزینه محبوب در میان مصرف کنندگان هستند زیرا سرشار از مواد مغذی مانند فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. میوه های خشک منبع عالی آنتی اکسیدان ها هستند که به پیشگیری از بسیاری از بیماری ها کمک می کند.
با افزایش تقاضای مصرفکنندگان برای تنقلات مفید و کاربردی، بازار میوههای خشک در سالهای اخیر گسترش سریعی را در سطح جهانی تجربه کرده است. آمریکای شمالی، اروپا، آسیا و اقیانوسیه و سایر نقاط جهان تنها تعدادی از تقسیمات جغرافیایی مورد استفاده برای تقسیم بازار هستند. منطقه آسیا و اقیانوسیه بیشترین سهم درآمدی از بازار جهانی میوه خشک را در سال ۲۰۲۲ داشت.
در نمودار زیر وضعیت واحدهای تولیدکننده انواع میوه خشک به تفکیک استان ارائه شده است.
در نمودار زیر وضعیت واحدهای در حال احداث تولید کننده انواع میوه خشک با پیشرفت فیزیکی ۵ تا ۹۹ درصد به تفکیک استان ارائه شده است.
پیشنهاد مطالعه: طرح تولید میوه خشک
جمع بندی بررسی بازار صنعت تولید میوه خشک
برخلاف میوهی تازه که سرشار از آب است، بیشتر آب موجود در میوه در حالت خشک شده، خارج شده است و نتیجهی نهایی محصولی فشرده و سرشار از مواد مغذی است. هم میوهی خشک و هم میوهی تازه، مواد مغذی مهمی را برای بدن تامین میکنند. طبق بررسی ها ۱۵۵ واحد تولیدکننده هم اکنون با بهره گیری از دانش فنی کافی در مسیر تولید این محصولات گام بر می دارند که بیشترین ظرفیت تولید مربوط به تولیدات استان آذربایجان شرقی می باشد. تولیدکنندگانی نیز در حال احداث واحدهای مشابه در کشور هستند که شامل ۴۰ واحد در کشور می باشند واحدهای موجود در استان همدان و قم و خراسان شمالی دارای درصد پیشرفت بالای ۹۰ درصد هستند. عدم تامین تمامی نیاز کشور توسط تولیدکنندگان داخلی و به دنبال آن نیاز به محصولات خارجی است، که در صورت تامین از داخل، با کیفیت و قیمتی رقابتی، میتوان به آینده این حوزه چه در بازار داخلی و چه بازارهای خارجی امیدوار بود.
درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:
دیدگاه خود را ثبت کنید