
طرح تولید اتوبوستر برق
- 9 تیر 1400
- ۰
- بازدیدها: 555
- دسته بندی:
طرح تولید اتوبوستر برق
اتوبوستر یکی از اجزای کمکی شبکه فشار متوسط می باشد که نقش اساسی آن در کیفیت ولتاژ تحویلی به مصرف کنندگان و مشترکین ولتاژ اولیه است و وظیفه تنظیم ولتاژ در رنج استاندارد بصورت اتومات در شبکه فشار متوسط را بر عهده دارد ، طولانی بودن مسیر شبکه و یا وجود مصرف کنندگان متعدد در طول مسیر ، باعث افت ولتاژ شبکه فشار متوسط می گردد لذا مشترکین انتهای خط می بایست با ولتاژ غیراستاندارد که بعضاً آسیب های جدی به مصرف کننده و تجهیزات وارد می نماید رو برو شوند ، چنانچه در اواسط این شبکه یک اتوبوستر نصب گردد ، افت ولتاژ ایجاد شده توسط تپ چنجر on load این ترانسفورماتور بصورت خودکار به وضعیت مناسب تغییر پیدا نموده و ولتاژ تحویلی به شبکه را مجدد در رنج استاندارد تثبیت می نماید.
مزایا و قابلیت های اتوبوستر برق :
۱)تنظیم ولتاژ شبکه فشار متوسط در رنج استاندارد بصورت اتومات بدون نیاز به حضور اپراتور
2)امکان تغییر و تنظیم ولتاژ شبکه بصورت : دستی ، اتوماتیک و کنترل از راه دور (ریموت)
3)قابلیت تنظیم حساسیت ولتاژ خروجی شبکه از ۱ الی ۹.۹۹ درصد ولتاژ نامی
4)دارای دامنه تغییرات بالا (۹ پله) : +۲ , -۶ * ۲.۵ %
5)مجهز به ترانسفورماتور جریان جهت اندازه گیری و نمایش جریان بار(شبکه)
6)دامنه ولتاژی محصول : ۳۶ KV
7)محصول تولیدی با توجه به قدرت و جریان تامین شده کمترین فضا را اشغال میکند.
8)امکان نصب بصورت هوایی و زمینی
9)قابلیت اتوماسیون و صدور فرمان از مرکز دیسپاچینگ شرکت های توزیع نیروی برق
10)رفع حریم الکتریکی بصورت کامل و تامین ایمنی اپراتور
11)مجهز به نشانگر ولتاژ خازنی (Voltage Indicator)
12)قابلیت نصب نشانگر خطای زمین (Earth Fault Indicator)
13)تولید محصول متناسب با محدودیت ها و نیاز شبکه فشار متوسط کشور
14)قیمت تمام شده پایین و صرفه جویی ارز در مقایسه با سیستم مشابه خارجی.
15)کیفیت بالای تپ چنجر و دفعات عملکرد : ۵۰,۰۰۰ Mechanical & 500,000 Electrica
قطعات سازنده اتوبوستر
تجهیزات داخلی
تجهیزات داخلی استفاده شده از اهمیت خاصی برخوردار میباشد که کلیه تجهیزات داخلی به شرح زیر است .
1- سیم پیچ و هسته اصلی : بر اساس طراحی به عمل آمده سیم پیچ اصلی شامل موارد زیر می باشد : الف – سیم پیج اصلی (موازی): سیم پیچ اصلی ترانسفورماتور که میتواند ولتاژ اولیه لازم را تامین کندو بنام سیم پیچ موازی معروف میباشد.
ب- سیم پیچ سری : جهت بدست آوردن ولتاژهای متفاوت از سیم پیچ سری استفاده میگردد که در حقیقت توسط تپ چنجر می توان با تعویض سر سیم پیچ ها ولتاژهای مختلف را در خروجی ترانس بدست آورد . این سیم همچنین پیچ می تواند کل جریان خط شبکه را از خود عبور دهد .
پ- ترانس ولتا ژ : جهت تغذیه کنترل یونیت وهمچنین سنجش و مقایسه ولتاژ خروجی و ورودی ،در درون سیم پیچ اصلی یک عدد ترانس ولتاژ قرار گرفته که ولتاژVac 120را جهت کنترل یونیت تامین مینماید .
ت- سیم پیچ متعادل کننده ( اکولایزر ) : جهت کاهش جریان اتصال کوتاه از دو عدد سیم پیچ درون سیم پیچ اصلی استفاده شده است که میتواند جریان اتصال کوتاه ناشی از محل قرار گرفتن کنتاکت تپ چنجر در حالتهای نیم تپ را کاهش دهد .
2- راکتور : در حالتی که دو سر تپ چنجر به دو سر متوالی از هشت سر سیم پیچ سری متصل شود (حالت نیم تپ)از یک عدد راکتور سری برای محدود کردن جریان اتصال کوتاه استفاده شده است که بصورت مجز ا از سایر سیم پیچها در داخل تانک تعبیه گردیده است و در شکل زیر نمایش داده شده است.
3- تپ چنجر: همانگونه که اشاره شد این اتوبوستر توانائی تنظیم ۱۰ % ولتاژ را در طی ۳۲ مرحله که ۱۶ مرحله آن در سمت افزایش ولتاژ و ۱۶ مرحله آن در سمت کاهش ولتاژ میباشد را دار ا می باشد که هشت سرخروجی سیم پیچ سری به تپ چنجر Onloadمتصل می شود و سیستم کنترل یونیت فرمان لازم را در زمان مقتضی با توجه به مقایسه ولتاژ ورودی وخروجی به تپ چنجر ارسال می کند وعمل تنظیم ولتاژ خروجی با توجه به موقعیت تپ چنجر صورت می پذیرد.
4 – ترانس جریان : جهت اندازه گیری جریان خط یک دستگاه ترانس جریان با نسبت تبدیل ۱ / ۱۰۰۰ درون تانک تعبیه گردیده است تا بتوان علاوه بر اطلاع از جریان خط کلیه عواملی د یگر را از قبیل توانهای اکتیو و راکتیو اندازه گیری نمود.
تجهیزات خارجی
بدنه : ساخته شده است از ورق آهن به ضخامت ۳ میلی مترکه با سیستم رنگ پلی استر و به صورت دو لایه ای پوشانده شده است و توان مقاومت بیش از bar 5 جهت فشارهای بالا را دارا میباشد.
رادیاتور : جهت انجام عمل تبادل حرارتی روغن با بیرون ، از رادیاتور استفاده شده است که بر اساس محاسبات میتواند به صورت رادیاتور از نوع شوفاژی ، پره ای ویا لوله ای استفاده نمود ولذا بر اساس استاندارد میبایست نوع رادیاتور وحجم روغن به نحوی انتخاب گردد که درجه حرارت ترانس از ۵۰ + بالاتر نرود.
قلاب های حمل : جهت حمل و نصب اتوبوستر از قلابی که امکان تحمل وزن اتوبوستر را داشته باشد بروی بدنه اتوبوستر استفاده شده است .
دیافراگم حفاظتی : جهت جلوگیری از هر گونه انفجار درون مخزن در صورت بروز افزایش فشار وجلوگیری از تغییر شکل بدنه سوپاپ حفاظتی بروی بدنه تعبیه گردیده است وعملکرد آن به نحوی است که در صورت افزایش فشار بیش از ۵ بار بصورت اتوماتیک باز شده و هوای داخل تانک ( ناشی از افزایش حجم ناگها نی روغن) تخلیه میگردد.
شیر تخلیه روغن : با توجه به قدرت ترانس ، نیاز به بازدید های دوره ای به خصوص چک کردن سطح عایقی روغن میباشد که جهت حصول به این مهم شیر تخلیه جهت نمونه گیری روغن در روی بدنه تعبیه گردیده است . همچنین از این شیر جهت شارژ اولیه روغن استفاده می گردد .
نشان دهنده سطح روغن : جهت بازدید چشمی و اطمینان از کافی بودن سطح روغن یک عدد شیشه روغن نما تعبیه گردیده است به نحوی که کاربر بتواند با اولین نگاه از کافی بودن میزان روغن اطمینان حاصل نماید .
محل نصب برقگیر شنت : با توجه به نیاز به حفاظت ترانس در مقابل افزایش ولتاژ ناشی از صاعقه و سوئچینگ با استفاده از برقگیر شنت ،محل نصب برقگیر تعبیه گردیده است . ح- ارتینگ بدنه : با توجه به اهمیت زمین کردن تجهیزات محل نصب سیم ارت بروی بدنه به نحوی تعبیه گردیده که کاربر بتواند به راحتی عملیات ارت را انجام دهد .
کنترل یونیت : همانگونه که در ابتدا شرح داده شد کلیه عملیات اندازه گیری جریان و ولتاژ پس از اندازه گیری توسطCT و PT ، توسط کنترل یونیت که بروی بدنه خارجی تعبیه گردیده است نمایش داده میشود و همچنین ، تمامی عملیات کنترلی و افزایش و کاهش ولتاژ نیز به وسیله کنترل یونیت انجام می پذیرد که شرح کامل وظایف آن درکاتالوگ پیوست به همراه CDمربوطه آمده است .
بوشینگهای اتصال : برروی هر دستگاه به جهت ارتباط با شبکه از ۳ عدد بوشینگ سیلیکون با فاصله خزشی استاندارد استفاده گردیده است به نحوی که میتوان شرا یط سخت وآلوده خارجی ر ا نیز تحمل نماید و ارتباط بوشینگ با شبکه توسط کفشک های انتهائی فراهم گردیده است .
نشان دهنده مکان تپ (TAB POSITION) : جهت آگاهی کاربر از محل قرار گرفتن تپ چنجر یک نشان دهنده تپ چنجر مجهز به ضامن های محدود کننده و قابل تنظیم افزایش و کاهش ولتاژ تعبیه گردیده به نحوی که بهره بردار میتواند بخوبی واز راه دور وضعیت تپ را تغییر دهد.
کابل ارتباطی: رابط بین AVR و کنترل یونیت میباشدکه به منظور سهولت استفاده کاربر از کنترل یونیت امکان نصب کنترل یونیت را در مسافتی دور تر از AVRممکن می سازد.
کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید اتوبوستر برق
کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد
کد آیسیک اتو بوستر (تنظیم کننده اتوماتیک ولتاژ) : ۳۱۱۰۶۱۲۵۰۸
کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید اتوبوستر برق
تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
باتوجه به جستجو های انجام شده در اطلاعات گمرکی کد تعرفه گمرکی اتوبوستر برق یافت نشد لذا میزان واردات و صادرات آن نامشخص میباشد.
نحوه کارکرد اتوبوستر
رگولاتور ولتاژ خودکار یا اتوبوستر از یک اتوترانسفورماتور با تپ چنچر قابل تغییر تحت بار نامی ساخته شده است.در شبکه های سه فاز از دو یا سه اتوبوستر تکفاز و یا یک اتوبوستر سه فاز استفاده می شود. سیم_پیچ، هسته و تپ چنجر در یک محفظه ی پر از روغن قرار گرفته و توسط یک پنل هوشمند کنترل می شود. در صورتی که ولتاژ منبع یا ورودی تغییراتی بیشتر از حد مجاز داشته باشد، اتوبوستر با کاهش و یا افزایش تپ سعی در ثابت نگه داشتن ولتاژ خروجی می کند.
وضعیت واحد های فعال تولید اتوبوستر برق
در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای فعال تولید اتوبوستر (تنظیم کننده اتوماتیک ولتاژ) در کشور به تفکیک استان آمده است .
جدول واحد های فعال تولید اتوبوستر برق
در جدول زیر تعداد و ظرفیت واحدهای فعال تولید اتوبوستر (تنظیم کننده اتوماتیک ولتاژ) در کشور به تفکیک استان آمده است .
وضعیت واردات و صادرات اتوبوستر برق
باتوجه به جستجو های انجام شده در اطلاعات گمرکی کد تعرفه گمرکی اتوبوستر برق یافت نشد لذا میزان واردات و صادرات آن نامشخص میباشد.
خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح تولید اتوبوستر برق
ظرفیت تولید سالیانه : ۱۰۰۰۰۰ دستگاه
نرخ برابری دلار : ۲۳۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۷۰۰۰ مترمربع
سطح زیربنا : ۲۷۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۴۸ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۲۸ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۱۴ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی : ۳۳ درصد
درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:
دیدگاه خود را ثبت کنید