
طرح تولید اسانس مختلف مورد استفاده صنایع غذایی
- 19 اسفند 1397
- ۰
- بازدیدها: 1,550
- دسته بندی:
طرح تولید اسانس مختلف مورد استفاده صنایع غذایی
بسیاری از اسانس های ضروری برای استفاده به عنوان یک طعم دهنده مناسب هستند و برای مصرف انسانی امن هستند. تمام اسانس های خوراکی طبیعی می توانند عطر و طعم های شدید را به شکلات، شکلات، یخ زده، محصولات پخته، سوپ و ماریناد اضافه می کنند. اسانس ها به عنوان مواد غذایی برچسب گذاری می شوند، با مقررات FDA (یک طبقه بندی به نام GRAS) تایید شده یا در صنایع تایید شده مواد تشکیل دهنده ایمنی برای صنعت طعم ظاهر می شوند.
شرح مختصری از فرآیند طرح تولید اسانس مختلف مورد استفاده صنایع غذایی
اسانس محلول یا عصارهٔ الکلی همراه با روغن فرار است ، که مجموعهای از اجزای ترپنی را دارا میباشد. اسانسها و سایر مواد معطر گیاهی به وسیله روشهای مختلفی همچون: استخراج با فشار سرد، تقطیر، استخراج بوسیلهٔ حلال، تقطیر در شرایط خلأ بوسیلهٔ مایکروویو، خیساندن و استخراج با روغن های جاذب از مواد گیاهی استحصال میشوند. محصولات حاصل از استخراج معمولاَ به نامهای عصاره ( تام کانکرت، ابسولوت، پماد یا رزینوئید( خوانده شده و اسانس نامیده نمیشوند. عنوان «اسانس» فقط برای روغنهای تقطیر شده یا استخراج شده به کار میرود.
مهمترین روش تولید اسانس ها، تقطیر است. اصول پایهای تقطیر یکی است، اما بسته به ماده گیاهی و شرایط مواد، به روشهای مختلف انجام میشود.
تاریخچه اسانس های طبیعی
اسانس از کلمه فرانسوی Essence به فارسی وارد شده و در انگلیسی هم با این املاء و با تلفظ متفاوت استفاده می شود. با توجه به اینکه در فارسی به جهت روابط تاریخی با فرانسه بیشتر اصطلاحات فرانسوی وارد زبان ما شده کلمه اسانس کاملا معمول شده و از آن برای معادل Essence استفاده می شود.
اسانس Essence از لحاظ لغوی به معنای جوهر ، ماهیت و عنصر وجودی است . در یونان باستان فلاسفه بزرگ آن دوران معتقد بودند که جهان هستی از چهار عنصر (اسانس) آب ، باد ، خاک و آتش بوجود آمده و هر کدام از اینها یک ” اسانس ” بودند که در فارسی از آنها به عنوان عناصر چهارگانه (اربعه) یاد شده است. فیثاغورس و ارسطو علاوه براین عناصر چهارگانه معتقد به عنصر پنجمی هم بودند که نام آن را اتر Ether به معنای آسمان گذاشتند. افراد زیادی برای یافتن این عنصر پنجم دست به کار شدند و مواد مختلفی را آزمایش کردند . در این میان توجه بعضی به طرف گیاهان معطری که بوی بسیار خوبی داشتند جلب شد و در پی آن شدند تا منبع این بو را بیابند. آنها بدین باور بودند که عنصر پنجم، همین مواد معطر گیاهان هستند. این مواد که با روشهای ابتدائی آن دوران استخراج می شد حالت روغنی داشت و روی سطح آب باقی می ماند. این موضوع سالها به همین شکل ادامه داشت.
ظرفیت تولید سالانه طرح تولید اسانس مختلف مورد استفاده صنایع غذایی
ظرفیت اسمی تولید انواع اسانس معادل ۲۴۰.۰۰۰ لیتر در سال و ظرفیت عملی معادل ۱۹۲.۰۰۰ لیتر در سال
میزان سرمایه مورد نیاز جهت طرح تولید اسانس مختلف مورد استفاده صنایع غذایی
بودجه: کمتر از ۳۰ میلیارد تومان
نام محصول: طرح تولید اسانس مختلف مورد استفاده صنایع غذایی
ظرفیت تولید: ۲۴۰۰۰۰ لیتر در سال
نرخ برابری دلار: ۱۴۰۰۰۰ ریال
زمان برگشت سرمایه گذاری اولیه: ۲ سال و ۷۳ ماه
قیمت ماشین آلات تولید طرح تولید اسانس مختلف مورد استفاده صنایع غذایی : ۱۰۳۶۰۰ میلیون ریال
نرخ بازده داخلی: ۷۷/۳۷ %
سرمایه ثابت: ۲۱۴۲۰۰ میلیون ریال
سرمایه در گردش: ۵۷۴۰۰ میلیون ریال
سرمایه کل: ۲۷۱۶۰۰ میلیون ریال