بیزینس پلن

نحوه نوشتن بیزینس پلن

طرح بیزینس پلن چیزی بیش از یک سند است. این راهنمایی است که به شما کمک می کند اهداف خود را ترسیم کنید و به آنها برسید. همچنین یک ابزار مدیریتی است که به شما امکان می دهد نتایج را تجزیه و تحلیل کنید، تصمیمات استراتژیک بگیرید و نحوه عملکرد و رشد کسب و کارتان را به نمایش بگذارید. به طور خلاصه، اگر به فکر راه اندازی یک تجارت هستید یا قصد دارید بیزینس پلن خود را به سرمایه گذاران معرفی کنید، نوشتن یک بیزینس پلن می تواند شانس موفقیت شما را افزایش دهد.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)
نوشتن یک بیزینس پلن نباید پیچیده باشد. در این راهنمای جامع، به شما نشان خواهم داد که چگونه سریع و آسان یک طرح بیزینس پلن بنویسید که به نتایج دلخواهتان برسد. نگران نباشید، لازم نیست مدرک بیزینس پلن یا حسابداری داشته باشید تا بتوانید یک بیزینس پلن عالی تهیه کنید. این راهنما به شما نشان می دهد که چگونه برنامه خود را مرحله به مرحله و بدون هیچ گونه پیچیدگی یا ناامیدی انجام دهید.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

چرا یک بیزینس پلن بنویسیم؟

آیا هنوز مطمئن نیستید که یک بیزینس پلن ارزش زمان و سرمایه گذاری را دارد یا خیر؟ آیا نمی توانید به سرعت به راه اندازی و اجرای بیزینس پلن خود بپردازید؟ شما می توانید، اما برخی از مزایای کلیدی را که یک بیزینس پلن ارائه می دهد از دست خواهید داد . داشتن یک طرح بیزینس پلن در موارد زیر به شما کمک می کند.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)
هدف خود را از نوشتن بیزینس پلن، تعیین کنید.
پیش از اینکه بخواهید بیزینس پلن‌تان را بنویسید، مجموعه‌ای از هدف‌هایتان را در یک صفحه تعریف کنید. هدف‌هایتان باید واضح باشد و قابلیت سنجش با ابزارها و معیارهای مختلف را داشته باشد. مثلاً می‌گویید که من می‌خواهم مغازه سر چهارراهمان را برای راه‌اندازی یک بیزینس اجاره کنم. یا مثلاً می‌خواهید در فاصله زمانی مشخص به نقطه‌ای برسید که ۵ درصد از بازار آنلاین کشور را در زمین‌های خاص به دست بیاورید. سنجش هدف‌های قابل‌اندازه‌گیری راحت‌تر است.برای اطلاعات بیشتر درباره نحوه هدف‌گذاری هوشمندانه، می‌توانید کتاب دیگر من را با عنوان” هدف‌گذاری هوشمندانه” مطالعه کنید.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

داستان بیزینس خود را بنویسید.

خلاصه‌ای از آنچه که نقشه شما برای بیزینستان است، برای خودتان به‌عنوان شروع یک بیزینس پلن بنویسید. مهم این است که شما ماجرای خود را از یک جایی شروع کنید و تحت یک داستان کوتاه بدانید تا انتها چه‌کاره‌اید و در مسیر بیزینس، چه‌کاری می‌خواهید انجام دهید. تمام‌مسیری که برای راه‌اندازی بیزینس‌تان در ذهنتان است، به‌صورت یک داستان بنویسید تا بتوانید مدام برگردید و از آن داستان به‌عنوآن‌یک منبع فکری استفاده کنید. به این فکر کنید که از کجا به کجا می‌خواهید برسید؟ فقط بنویسید تا هدف و مسیر را برای خود روشن کنید. زمان نوشتن این داستان، از کامل و دقیق بودن و رعایت ادبیات دوری‌کنید. اگر بخواهید خیلی به ادبیات آن دقت کنید، از اصل ماجرا بازمی‌مانید. به‌جای تمرکز بر ادبیات نوشته، دقت کنید که نکته‌ای را جا نیندازید، چون درنهایت این چرک‌نویس شماست که به‌مرور کامل می‌شود.
هیچ نیازی به سانسور کردن خودتان نیست. حتی اگر فکرمی‌کنید هدفی در اندازه توانایی‌هایتان نیست، آن را هم بنویسید. بیشتر که پیش بروید، موارد لازم اصلاح می‌شود و درباره هر سرفصل شروع به تحقیق می‌کنید. تمام نوشته‌هایی که در این قالب به‌صورت داستان نوشته‌اید، به کار می‌آید. مهم این است که در انتهای داستان به این نتیجه برسید که هر آنچه در ذهنتان بوده را پیاده کردید. درواقع، شما در این داستان، موارد زیر را می‌نویسید:
چه کسی هستید؟
تیم کاریتان چه کسانی هستند؟ در چه بیزینس‌هایی فعالیت داشته‌اند؟
آیا این افراد می‌دانند دقیقاً چه‌کار کنند و چه بیزینسی را پیاده کنند؟
آیا می‌دانید با راه‌اندازی این بیزینس چه مشکلاتی از مشتری‌ها را حل می‌کنید؟
چگونه می‌خواهید برنامه را انجام دهید؟
مشتری‌های شما کجا هستند؟
چه نقش‌های برای یافتن آن‌ها دارید؟
افراد دیگری که این کار را انجام می‌دهند چه کسانی هستند؟
برای رسیدن به حداقل اهدافی که مشخص کرده‌اید، چه راهی وجود دارد؟
راه‌های سودآوری کدامند؟
بازار هدف بیزینستان، شرکت‌ها هستند یا مشتریان نهایی یا هردو؟ اگر بیزینس شما از نوع B2B6 باشد، روش کار باحالتی که نوع بیزینس شما B2C7 باشد،متفاوت است.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)
ممکن است بازار هدف شما شامل هر دو گروه بیزینس‌ها و مشتریان نهایی باشد. اگر نوع خدماتی که به بیزینس‌ها ارائه می‌دهید، متفاوت با خدماتی باشد که به مشتریان ارائه می‌دهید، باید استراتژی‌های مختلفی برای بازاریابی و خدمات‌دهی به آن‌ها پیاده کنید. مثلاً یک رستوران کوچک به افراد عادی و شرکت‌ها یک سرویس یکسان می‌دهد و استراتژی متفاوتی ندارد. اما یک مؤسسه آموزشی برای افراد عادی و سازمان‌ها، دو نوع استراتژی متفاوت دارد.
در داستان مختصری که درباره بیزینس آینده‌تان نوشته‌اید، وضع مالی خود و روش تأمین سرمایه بیزینس را به‌صورت حدودی مشخص کنید. روش تأمین سرمایه بیزینس می‌تواند پول قرض کردن باشد. در این صورت، در داستان اولیه بیزینس، به چند عامل فکر کنید؛
چقدر امکان قرض کردن پول وجود دارد و چقدر می‌توانید روی آن حساب کنید؟
تا چه مقدار می‌توانید قرض بگیرید؟
سودی که درازای این قرض کردن باید پس بدهید، چقدر روی هزینه‌های راه‌اندازی بیزینس شما تأثیرگذار است؟
چقدر زمان برای بازپرداخت قرض لازم دارید؟
در داستان اولیه بیزینس خود، قرض کردن پول را دقیق تعریف کنید. بیزینس با احتمالات و اماواگر، راه نمی‌افتد و برای برنامه‌ریزی باید روی واقعیات و آنچه در دسترستان است، حساب کنید. پس نباید به امید قرض گرفتن پول، بیزینس خود را شروع کنید مگر اینکه به قطعیت رسیده باشید و تمامی جزئیات، برایتان مشخص باشد.
در داستان بیزینس خود، به این فکر کنید که چه زمانی به درآمدزایی می‌رسید. آیا از همان روز اولی که بیزینستان را شروع می‌کنید، درآمدزایی خواهید داشت یا باید یک دوره زمانی را طی کنید؟
در هنگام نوشتن داستان بیزینس، به سامانه قیمت‌گذاری محصولاتتان و سودی که برای خودتان در نظر گرفته‌اید، فکر کنید.
در داستان بیزینس، برآوردی از هزینه‌ها، درآمدها و میزان تولید با استفاده از محاسبات ساده داشته باشید. وقتی به این محاسبات ساده نگاه می‌کنید، متوجه می‌شوید که چقدر واقعی است و چقدر نیاز به تغییر دارد.
اگر بیزینس تان نیاز به محل فیزیکی دارد، به محدوده جغرافیایی آن فکر کنید.
تعریف کنید تیم کاری شما شامل چه نوع افرادی باشد. این تعریف موجب می‌شود روند کارها را مشخص کنید، به‌خصوص زمانی که برنامه عملیاتی می‌نویسید.

بیزینس پلن یک‌صفحه‌ای بنویسید.

وقتی به سمت نوشتن برنامه برای بیزینس خود می‌روید، با طرح یک‌صفحه‌ای شروع کنید. آن‌یک صفحه را یا در جیبتان بگذارید یا در موبایلتان بنویسید، چون همه‌جا باید همراهتان باشد تا هر زمان که ایده‌ای به ذهنتان می‌رسد، به آن اضافه کنید. کسی می‌تواند بگوید من هوشمندانه عمل می‌کنم که خود را جدی بگیرد و به خود و برنامه‌ای که می‌نویسد، احترام بگذارد. در این صورت احتمال شکست، کاهش می‌یابد. در قدم اول، یک متن یک‌صفحه‌ای از عنوان‌های کلی بیزینس پلن خود تهیه کنید. این‌یک صفحه، درواقع آمادگی شما برای ورود به مرحله نوشتن بیزینس پلن کامل است.
هر آنچه که برای نوشتن بیزینس پلن‌تان به نظرتان می‌رسد، بدون رعایت نظم، در این‌یک صفحه یادداشت کنید.
بدون ذکر جزئیات کارهایی که می‌خواهید انجام بدهید، فقط عنوان‌ها را بنویسید.
این صفحه، چرک‌نویس شماست و می‌تواند در کاغذ یا نرم‌افزارهای مختلف نوشته شود.

بیزینس پلن خود را سریعتر رشد دهید

نوشتن یک طرح بیزینس پلن در مورد ایجاد یک پایه برای بیزینس پلن شما است. شما آینده را پیش بینی نمی کنید، بلکه از طریق استراتژی اصلی بیزینس پلن خود کار می کنید که به رشد شما کمک می کند. این سند اولیه قرار نیست کامل باشد، اما برای کمک به شناسایی و رسیدن به اهدافتان، بازبینی و تنظیم شده است.
بدون یک بیزینس پلن به عنوان یک خط پایه، پیگیری پیشرفت شما، انجام تنظیمات و داشتن اطلاعات تاریخی به راحتی در دسترس برای رجوع در هنگام تصمیم گیری های دشوار بسیار دشوارتر خواهد بود. ایجاد یک طرح بیزینس پلن تضمین می کند که شما یک نقشه راه دارید که نه تنها به جایی که قصد دارید بروید، بلکه جایی که قبلا بوده اید را مشخص می کند.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

راه اندازی کنید و بودجه بگیرید

سرمایه گذاران و ارائه دهندگان وام باید بدانند که شما درک کاملی از مسیر بیزینس پلن خود دارید. شما باید ثابت کنید که یک نیاز قابل دستیابی و پایدار برای راه حل شما وجود دارد، که یک استراتژی تجاری قوی دارید، و اینکه بیزینس پلن شما می تواند از نظر مالی با ثبات باشد. این به معنای داشتن صورت‌های مالی مناسب، پیش‌بینی‌ها و توضیح قابل هضم مدل کسب‌وکارتان در دسترس سرمایه‌گذاران بالقوه است.
نوشتن طرح بیزینس پلن به شما کمک می کند تا همه این قطعات را کنار هم قرار دهید و ارتباطی بین آنها ایجاد کنید تا داستانی منسجم درباره بیزینس پلن خود بگویید.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

تصمیمات استراتژیک مطمئن بگیرید

اغلب بزرگ‌ترین تصمیم‌هایی که برای کسب‌وکارتان می‌گیرید در میان دوره‌های پرنوسان رشد، افول یا حتی بحران‌های خارجی است. این امر مستلزم آن است که تصمیمات بسیار مهم را خیلی سریعتر از آنچه دوست دارید بگیرید. بدون برنامه ریزی و اطلاعات پیش بینی به روز، این تصمیمات ممکن است کمتر از آنچه که نیاز است قطعی یا استراتژیک باشند.
با داشتن یک بیزینس پلن مکتوب که به طور مرتب در حال بررسی آن هستید، می توانید با اطمینان تصمیم گیری کنید. شما تمام اطلاعات لازم را خواهید داشت تا بدانید چه زمانی می توانید کارمندان جدید استخدام کنید، خط تولید جدیدی راه اندازی کنید یا یک خرید عمده انجام دهید. در عین حال، می‌توانید در صورت عدم موفقیت در تصمیم‌گیری آنطور که انتظار می‌رود، از قبل برنامه‌ریزی کنید و ریسک احتمالی خود را به حداقل برسانید.

بیزینس پلن

۵ نکته برای نوشتن سریع و آسان یک بیزینس پلن عالی

قبل از اینکه طرح بیزینس پلن خود را شروع کنید، بیایید در مورد “قوانین” صحبت کنیم که کل فرآیند برنامه ریزی بیزینس پلن را آسان تر می کند. هدف این است که طرح بیزینس پلن خود را انجام دهید تا بتوانید روی ایجاد بیزینس پلن خود تمرکز کنید.

۱_آن را کوتاه نگه دارید

برنامه های تجاری باید کوتاه و مختصر باشد. دلیل آن دو مورد است:
ابتدا می خواهید طرح بیزینس پلن شما خوانده شود. هیچ کس قرار نیست یک بیزینس پلن ۱۰۰ صفحه ای یا حتی ۴۰ صفحه ای را بخواند. مطمئناً، ممکن است برای بخش‌های خاصی به اسناد پشتیبانی نیاز داشته باشید، اما می‌توانید آن عناصر را در پیوست خود بگنجانید.

دوم، طرح بیزینس پلن شما باید ابزاری باشد که برای راه اندازی و رشد بیزینس پلن خود از آن استفاده می کنید. چیزی که به مرور زمان به استفاده و اصلاح آن ادامه می دهید . یک بیزینس پلن بیش از حد طولانی برای بازنگری دردسر بزرگی است – تقریباً تضمین شده است که طرح شما به کشوی میز منتقل می شود و دیگر هرگز دیده نمی شود.

۲_مخاطبان خود را بشناسید

برنامه خود را با استفاده از زبانی بنویسید که مخاطب شما آن را درک کند.
به عنوان مثال، اگر شرکت شما در حال توسعه یک فرآیند علمی پیچیده است، اما سرمایه گذاران احتمالی شما دانشمند نیستند، از اصطلاحات تخصصی یا کلمات اختصاری که آشنا نیستند اجتناب کنیدسرمایه گذاران خود را در نظر بگیرید و توضیحات محصول خود را ساده و مستقیم با استفاده از اصطلاحاتی که همه می توانند درک کنند، نگه دارید. شما همیشه می توانید از ضمیمه طرح خود برای ارائه مشخصات کامل در صورت نیاز استفاده کنید.

۳_ایده بیزینس پلن خود را آزمایش کنید

کار بر روی طرح بیزینس پلن خود، و شروع با یک طرح یک صفحه ای ، می تواند به شما کمک کند تا مدت ها قبل از راه اندازی ایده بیزینس پلن خود را آزمایش کنید. همانطور که در همه چیز از نام تجاری و بیانیه ماموریت خود تا فرصت ها و اجرای خود کار می کنید، بهترین کاری که می توانید انجام دهید دریافت بازخورد و آزمایش عناصر مختلف کسب و کارتان است.

این می تواند به سادگی داشتن یک مربی یا شریک برای بررسی عناصر طرح شما، یا انجام تحقیقات بازار و صحبت مستقیم با پایگاه مشتریان بالقوه شما باشد.
هرچه بیشتر عناصر برنامه خود را آزمایش و بررسی کنید، برنامه و بیزینس پلن شما بهتر خواهد بود. این می تواند شما را از گذراندن روزها برای توسعه یک استراتژی که امکان پذیر نیست، نجات دهد.

۴ _اهداف و مقاصد را تعیین کنید

شما باید بدانید که می خواهید از بیزینس پلن خود چه چیزی به دست آورید. آیا می خواهید یک شلوغی جانبی را به یک تجارت تمام وقت تبدیل کنید؟ آیا می خواهید تیم خود را گسترش دهید یا یک مکان اضافی راه اندازی کنید؟ دانستن آنچه می‌خواهید انجام دهید، و داشتن سؤالاتی از این قبیل در ذهن می‌تواند به شما کمک کند تا برنامه کسب‌وکار خود را به‌طور خاص برای رسیدن به این اهداف توسعه دهید .

اکنون، ممکن است قبل از شروع، هر نقطه عطف یا حتی مراحل خاصی را برای رسیدن به اهداف خود در ذهن نداشته باشید. اما این زیبایی کار در طرح بیزینس پلن شماست. این به شما کمک می کند معیارهای موفقیت را تعریف کنید، اهداف خود را مشخص کنید و عناصر بیزینس پلن خود را برای رسیدن به اهداف خاص توسعه دهید. شما فقط به یک چشم انداز یا حتی اهداف آرزویی برای شروع نیاز دارید تا بهتر به آنچه مهم است توجه کنید.

۵ _ نترسید

آیا می دانستید که اکثریت قریب به اتفاق صاحبان مشاغل و کارآفرینان متخصص بیزینس پلن نیستند؟ آنها مدرک MBA یا مدرک حسابداری ندارند. آنها در حال یادگیری هستند و ابزارها و منابعی را برای کمک به آنها پیدا می کنند.
نوشتن یک بیزینس پلن ممکن است مانع بزرگی به نظر برسد، اما لزومی ندارد. شما بیزینس پلن خود را می دانید – شما در آن متخصص هستید. تنها به همین دلیل، نوشتن یک طرح بیزینس پلن و سپس استفاده از برنامه رشد خود، آنقدرها هم که فکر می کنید چالش برانگیز نخواهد بود.

و لازم نیست با طرح بیزینس پلن کامل و دقیقی که در اینجا توضیح خواهم داد شروع کنید. در واقع، شروع با یک طرح بیزینس پلن ساده و یک صفحه‌ای – چیزی که ما آن را طرح ناب (Lean Plan) می‌نامیم – می‌تواند بسیار آسان‌تر باشد و سپس دوباره برگردید و بعداً یک بیزینس پلن کمی طولانی‌تر و دقیق‌تر بسازید.

 

اجزای اصلی یک بیزینس پلن

چه در حال ساختن یک طرح بیزینس پلن برای جمع آوری پول و رشد بیزینس پلن خود باشید یا فقط باید بفهمید که آیا ایده شما کار می کند یا خیر، هر بیزینس پلن باید ۶ بخش اساسی را پوشش دهد.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

۱_خلاصه اجرایی

خلاصه اجرایی یک نمای کلی از بیزینس پلن و برنامه های شما است. در برنامه شما اول است و در حالت ایده آل فقط یک تا دو صفحه است. اگرچه اکثر مردم آن را آخرین بار می نویسند.

۲_ فرصت

بخش فرصت به این سؤالات پاسخ می دهد: در واقع چه چیزی را می فروشید و چگونه یک مشکل (یا «نیاز») را برای بازار خود حل می کنید؟ بازار هدف و رقابت شما کیست؟

۳_اقدام

در فصل اجرای طرح بیزینس پلن خود به این سوال پاسخ می دهید که چگونه از فرصت خود استفاده کرده و آن را به یک تجارت تبدیل می کنید؟ این بخش برنامه بازاریابی و فروش، عملیات، و نقاط عطف و معیارهای موفقیت شما را پوشش می دهد.

۴_ خلاصه شرکت و مدیریت

سرمایه گذاران علاوه بر ایده های عالی به دنبال تیم های بزرگ نیز هستند. از فصل شرکت و مدیریت برای توصیف تیم فعلی خود و افرادی که باید استخدام کنید استفاده کنید. همچنین اگر در حال اجرا هستید، یک مرور سریع از ساختار قانونی، موقعیت مکانی و تاریخچه خود ارائه خواهید کرد.

۵_ طرح مالی

طرح بیزینس پلن شما بدون پیش بینی مالی کامل نمی شود. ما به شما می گوییم که چه چیزی را در برنامه مالی خود بگنجانید، اما قطعاً می خواهید با پیش بینی فروش، صورت جریان نقدی، صورت درآمد (که سود و زیان نیز نامیده می شود) و ترازنامه خود شروع کنید.

۶_ ضمیمه

اگر به فضای بیشتری برای تصاویر محصول یا اطلاعات اضافی نیاز دارید.

خلاصه اجرایی

خلاصه اجرایی طرح بیزینس پلن خود را معرفی شرکت شما، توضیح می دهد که شما انجام دهید، و می گذارد از آنچه شما دنبال آن هستید از خوانندگان خود را. از نظر ساختاری، این فصل اول بیزینس پلن شماست. و در حالی که این اولین چیزی است که مردم می خوانند، ما به طور کلی توصیه می کنیم که آن را در آخر بنویسید.
چرا؟ زیرا هنگامی که جزئیات بیزینس پلن خود را در داخل و خارج بدانید، برای نوشتن خلاصه اجرایی خود آمادگی بیشتری خواهید داشت. به هر حال، این بخش خلاصه ای از هر چیز دیگری است که قرار است در مورد آن بنویسید.

در حالت ایده آل، خلاصه اجرایی می تواند به عنوان یک سند مستقل عمل کند که نکات برجسته طرح تفصیلی شما را پوشش می دهد. در واقع، آن را بسیار رایج برای سرمایه گذاران به درخواست برای تنها خلاصه اجرایی زمانی که آنها ارزیابی بیزینس پلن شما. اگر آنچه را که در خلاصه اجرایی می بینند دوست داشته باشند، اغلب با درخواست یک طرح کامل، ارائه طرح و اطلاعات مالی دقیق تر، پیگیری می کنند .(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

از آنجایی که خلاصه اجرایی شما جزء مهمی از طرح بیزینس پلن شما است، باید مطمئن شوید که تا حد امکان واضح و مختصر است. نکات کلیدی کسب و کارتان را پوشش دهید، اما خیلی به جزئیات نپردازید. در حالت ایده‌آل، خلاصه اجرایی شما حداکثر یک تا دو صفحه خواهد بود، که به گونه‌ای طراحی شده است که سریع خوانده شود و علاقه را برانگیزد و سرمایه‌گذاران شما را مشتاق به شنیدن بیشتر کند.

نمای کلی کسب و کار

در بالای صفحه، درست در زیر نام کسب و کارتان، یک نمای کلی یک جمله ای از بیزینس پلن خود قرار دهید که جوهر کاری را که انجام می دهید خلاصه می کند.
این می تواند یک شعار باشد، اما اگر جمله توصیف کند که شرکت شما واقعا چه می کند، اغلب موثرتر است. این به عنوان ارزش پیشنهادی شما نیز شناخته می شود .

مسئله

در یکی دو جمله مشکلی را که در بازار حل می کنید خلاصه کنید. هر کسب و کاری در حال حل مشکلی برای مشتریان خود و رفع نیاز در بازار است.

راه حل

این محصول یا خدمات شماست. چگونه به مشکلی که در بازار شناسایی کرده اید رسیدگی می کنید؟

بازار هدف

که خود را است بازار هدف ، و یا مشتری ایده آل خود را؟ چه تعداد از آن ها آنجا هستند؟ در اینجا مهم است که مشخص باشد.
اگر یک شرکت تولید کفش هستید، فقط به این دلیل که همه پا دارند، «همه» را هدف قرار نمی دهید. شما به احتمال زیاد بخش خاصی از بازار مانند “مردان سبک آگاه” یا “دوندگان” را هدف قرار می دهید. این کار باعث می‌شود تا بتوانید تلاش‌های بازاریابی و فروش خود را هدف‌گذاری کنید و مشتریانی را که به احتمال زیاد از شما خرید می‌کنند را جذب کنید.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

رقابت

بازار هدف شما امروز چگونه مشکل آنها را حل می کند؟ آیا جایگزین یا جایگزینی در بازار وجود دارد؟
هر کسب و کاری دارای نوعی رقابت است و ارائه یک نمای کلی در خلاصه اجرایی خود بسیار مهم است.

بررسی اجمالی شرکت و تیم

یک نمای کلی از تیم خود و توضیح کوتاهی در مورد اینکه چرا شما و تیمتان افراد مناسبی برای عرضه ایده خود به بازار هستید، ارائه دهید.
سرمایه‌گذاران وزن بسیار زیادی بر تیم می‌گذارند – حتی بیشتر از ایده – زیرا حتی یک ایده عالی برای تبدیل شدن به واقعیت نیاز به اجرای عالی دارد.

بیزینس پلن

خلاصه مالی

جنبه های کلیدی برنامه مالی خود را برجسته کنید، در حالت ایده آل با نموداری که فروش برنامه ریزی شده، هزینه ها و سودآوری شما را نشان می دهد.
اگر مدل بیزینس پلن شما (یعنی نحوه کسب درآمد) نیاز به توضیح بیشتری دارد، اینجاست که این کار را انجام می دهید.

الزامات تامین مالی

اگر در حال نوشتن یک بیزینس پلن برای دریافت وام بانکی هستید یا به این دلیل که از سرمایه گذاران فرشته یا سرمایه گذاران مخاطره آمیز درخواست بودجه می کنید، باید جزئیات آنچه را که نیاز دارید در خلاصه اجرایی ذکر کنید.
برای گنجاندن شرایط یک سرمایه گذاری بالقوه به خود زحمت ندهید، زیرا همیشه بعداً مورد مذاکره قرار خواهد گرفت. در عوض، فقط یک بیانیه کوتاه که نشان می دهد چقدر پول برای جمع آوری نیاز دارید اضافه کنید.

نقاط عطف و کشش

آخرین عنصر کلیدی یک خلاصه اجرایی که سرمایه‌گذاران می‌خواهند ببینند، پیشرفتی است که تاکنون انجام داده‌اید و نقاط عطف آینده‌ای که قصد دارید به آنها برسید. اگر بتوانید نشان دهید که مشتریان بالقوه شما از قبل به محصول یا خدمات شما علاقه مند هستند یا شاید در حال خرید هستند، برجسته کردن این موضوع عالی است.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

اگر در حال نوشتن یک بیزینس پلن داخلی هستید که صرفاً یک راهنمای استراتژیک برای شرکت شما است، می توانید از خلاصه اجرایی صرف نظر کنید (یا دامنه آن را تا حد زیادی کاهش دهید). در آن صورت، می‌توانید جزئیات مربوط به تیم مدیریت، نیازهای مالی و کشش را کنار بگذارید، و در عوض، خلاصه اجرایی را به عنوان یک نمای کلی از جهت‌گیری استراتژیک شرکت در نظر بگیرید تا مطمئن شوید که همه اعضای تیم در یک صفحه هستند.

سوالات کلیدی که باید با خلاصه اجرایی خود پاسخ دهید

هدف از خلاصه اجرایی شما ارائه یک نمای کلی آسان و قابل هضم از بیزینس پلن شما است. برای کمک به توسعه این بخش، سعی کنید به سوالات زیر پاسخ دهید.

اهداف بیزینس پلن شما چیست؟
بازار هدف شما چیست و چگونه خود را در موقعیت قرار خواهید داد؟
بازیکنان کلیدی تیم شما چه کسانی هستند؟
انتظارات شما از رشد چیست و چگونه به آن دست خواهید یافت؟
نیازهای مالی شما چیست؟

فرصت

چهار فصل اصلی در یک بیزینس پلن وجود دارد: فرصت، اجرا، بررسی اجمالی شرکت و برنامه مالی. فصل فرصت های طرح بیزینس پلن شما جایی است که گوشت واقعی برنامه شما زندگی می کند – شامل اطلاعاتی در مورد مشکلی که دارید حل می کنید، راه حل شما، قصد دارید به چه کسانی بفروشید، و اینکه چگونه محصول یا خدمات شما در رقابت موجود قرار می گیرد.

چشم انداز

شما همچنین از این بخش از طرح بیزینس پلن خود برای نشان دادن آنچه راه حل شما را از دیگران متمایز می کند و اینکه چگونه می خواهید پیشنهادات خود را در آینده گسترش دهید، استفاده خواهید کرد.
افرادی که طرح بیزینس پلن شما را می خوانند از قبل کمی در مورد بیزینس پلن شما می دانند زیرا خلاصه اجرایی شما را می خوانند. اما این فصل هنوز هم بسیار مهم است زیرا جایی است که مرور اولیه خود را گسترش می دهید، جزئیات بیشتری را ارائه می دهید و به سؤالات اضافی پاسخ می دهید که در خلاصه اجرایی به آنها نخواهید پرداخت.

مشکل و راه حل

فصل فرصت را با توضیح مشکلی که برای مشتریان خود حل می کنید شروع کنید. نقطه درد اولیه برای آنها چیست؟ آنها امروز چگونه مشکلات خود را حل می کنند؟ شاید راه حل های موجود برای مشکل مشتری شما بسیار گران یا دست و پا گیر باشد. برای کسب و کاری با موقعیت فیزیکی، شاید هیچ راه حل موجود در فاصله رانندگی معقول وجود نداشته باشد.تعریف مشکلی که برای مشتریان خود حل می کنید، بسیار مهم ترین عنصر طرح بیزینس پلن شما و برای موفقیت بیزینس پلن شما حیاتی است. اگر نمی توانید مشکلی را که مشتریان بالقوه شما دارند مشخص کنید، ممکن است یک مفهوم تجاری قابل دوام نداشته باشید.

برای اطمینان از اینکه در حال حل یک مشکل واقعی برای مشتریان بالقوه خود هستید، یک گام عالی در فرآیند برنامه ریزی تجاری این است که از رایانه خود دور شوید و در واقع بیرون بروید و با مشتریان بالقوه صحبت کنید . تأیید کنید که آنها مشکلی را دارند که شما فرض می‌کنید دارند، و سپس گام بعدی را بردارید و راه‌حل بالقوه خود را برای مشکلشان مطرح کنید. آیا برای آنها مناسب است؟(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

هنگامی که مشکل بازار هدف خود را توضیح دادید، بخش بعدی بیزینس پلن شما باید راه حل شما را شرح دهد. راه حل شما محصول یا خدماتی است که قصد دارید به مشتریان خود ارائه دهید. چیست و چگونه ارائه می شود؟ دقیقاً چگونه مشکلی را که مشتریان شما دارند حل می کند؟
برای برخی از محصولات و خدمات، ممکن است بخواهید موارد استفاده را توصیف کنید یا داستانی در مورد یک کاربر واقعی بگویید که از راه حل شما سود می برد .

بازار هدف

اکنون که مشکل و راه حل خود را در طرح بیزینس پلن خود به تفصیل بیان کرده اید، وقت آن است که تمرکز خود را به سمت بازار هدف خود معطوف کنید:به چه کسی می فروشید؟
بسته به نوع کسب‌وکاری که شروع می‌کنید و نوع برنامه‌ای که می‌نویسید، ممکن است نیازی به توضیح بیش از حد در اینجا نباشد. مهم نیست چه چیزی، شما باید بدانید که مشتری شما چه کسی است و تخمین تقریبی از تعداد آنها داشته باشید . اگر مشتریان کافی برای محصول یا خدمات شما وجود ندارد، این می تواند یک علامت هشدار باشد.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

تحلیل بازار و تحقیقات بازار

اگر قصد دارید یک تحلیل بازار انجام دهید ، با کمی تحقیق شروع کنید. ابتدا بخش های بازار خود را شناسایی کنید و تعیین کنید که هر بخش چقدر بزرگ است. بخش بازار به گروهی از افراد (یا سایر مشاغل) گفته می شود که می توانید به طور بالقوه به آنها بفروشید.

با این حال، در تله تعریف بازار به عنوان «همه» نیفتید. یک نمونه کلاسیک یک شرکت کفش است. در حالی که برای یک شرکت کفش وسوسه انگیز است که بگوید بازار هدف آنها هر کسی است که پا دارد، اما در واقع آنها باید بخش خاصی از بازار را هدف قرار دهند تا موفق شوند. شاید آنها نیاز به هدف قرار دادن ورزشکاران یا افراد تجاری دارند که برای کار به کفش های رسمی نیاز دارند، یا شاید آنها کودکان و خانواده های آنها را هدف قرار می دهند.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)
TAM، SAM، و SOM
یک بیزینس پلن خوب بخش های بازار هدف را شناسایی می کند و سپس داده هایی را برای نشان دادن سرعت رشد هر بخش ارائه می دهد. هنگام شناسایی بازارهای هدف، یک روش کلاسیک استفاده از تفکیک TAM، SAM و SOM برای بررسی اندازه بازار از رویکرد بالا به پایین و همچنین رویکرد پایین به بالا است.
در اینجا چند تعریف سریع وجود دارد:
TAM: کل بازار موجود یا آدرس پذیر شما (هرکسی که می خواهید با محصول خود به آن دسترسی پیدا کنید)
SAM: بازار آدرس پذیر تقسیم شده یا بازار در دسترس ارائه شده (بخشی از TAM که شما هدف قرار خواهید داد)
SOM: سهم شما از بازار (زیرمجموعه ای از SAM شما که به طور واقع بینانه به آن خواهید رسید – به ویژه در چند سال اول کسب و کارتان)
هنگامی که بخش های کلیدی بازار خود را شناسایی کردید، باید در مورد روند این بازارها صحبت کنید. آیا رشد می کنند یا کوچک می شوند؟ در مورد نیازهای در حال تحول بازار، سلیقه ها یا سایر تغییرات آتی بازار صحبت کنید.

مشتری ایده آل شما

وقتی بخش های بازار هدف خود را مشخص کردید، زمان آن فرا رسیده است که مشتری ایده آل خود را برای هر بخش تعریف کنید.
یکی از راه‌های صحبت کردن در مورد مشتری ایده‌آل در برنامه‌تان، استفاده از «شخصیت خریدار» یا «شخصیت کاربر» است. شخصیت خریدار یک نمایش ساختگی از بازار شما است – آنها نام، جنسیت، سطح درآمد، پسندیدن، دوست نداشتن، و غیره را دریافت می کنند.

در حالی که ممکن است به نظر کار اضافی در بالای تقسیم بندی بازار باشد که قبلا انجام داده اید، داشتن یک شخصیت خریدار قوی ابزار بسیار مفیدی خواهد بود تا به شما کمک کند تاکتیک های بازاریابی و فروش را شناسایی کنید که باید برای جذب این مشتریان ایده آل استفاده کنید. .

مشتریان کلیدی

بخش آخر فصل بازار هدف شما باید در مورد مشتریان کلیدی صحبت کند.
این بخش واقعاً فقط برای شرکت های سازمانی (بزرگ) که مشتریان بسیار کمی دارند مورد نیاز است. اکثر کسب و کارهای کوچک و استارت آپ های معمولی می توانند از این موضوع صرف نظر کنند و به راه خود ادامه دهند.

اما اگر به سایر مشاغل (B2B) می فروشید، ممکن است چند مشتری کلیدی داشته باشید که برای موفقیت بیزینس پلن شما حیاتی هستند، یا تعداد انگشت شماری از مشتریان مهم که رهبران روند در فضای شما هستند. اگر چنین است، از این بخش پایانی فصل بازار هدف خود برای ارائه جزئیات در مورد آن مشتریان و چگونگی اهمیت آنها در موفقیت کسب و کارتان استفاده کنید.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

بیزینس پلن

رقابت

بلافاصله پس از بخش بازار هدف خود، باید رقابت خود را توضیح دهید . چه کسی راه حل هایی برای تلاش برای حل مشکلات مشتریان شما ارائه می دهد؟ مزیت های رقابتی شما نسبت به رقابت چیست؟
اکثر طرح‌های تجاری شامل تحقیقات بازار می‌شوند و ویژگی‌های آن‌ها را با رقبای خود با استفاده از تحلیل SWOT مقایسه می‌کنند . مهمترین چیزی که باید در این بخش از طرح بیزینس پلن خود نشان دهید این است که چگونه راه حل شما متفاوت یا بهتر از سایر پیشنهاداتی است که یک مشتری بالقوه ممکن است در نظر بگیرد. سرمایه گذاران می خواهند بدانند که چه مزیت هایی نسبت به رقبا دارید و چگونه برای متمایز کردن خود برنامه ریزی می کنید.
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که کارآفرینان در برنامه های تجاری خود مرتکب می شوند این است که می گویند هیچ رقابتی ندارند.

واقعیت ساده این است که همه مشاغل دارای رقابت هستند . رقبا ممکن است همیشه به شکل “رقابت مستقیم” نباشند، یعنی زمانی که شما یک رقیب راه حل مشابهی را برای پیشنهاد شما ارائه می دهد. اغلب اوقات، ممکن است با “رقابت غیرمستقیم” روبرو باشید، یعنی زمانی که مصرف کنندگان مشکل خود را با راه حلی کاملا متفاوت حل می کنند.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

به عنوان مثال، زمانی که هنری فورد برای اولین بار خودروهای خود را به بازار عرضه کرد، رقابت مستقیم بسیار کمی با خودروسازان دیگر وجود داشت – هیچ خودروی دیگری وجود نداشت. در عوض، فورد در حال رقابت با سایر روش‌های حمل‌ونقل مانند اسب، دوچرخه، قطار و پیاده‌روی بود. در ظاهر، هیچ یک از این چیزها شبیه به رقابت مستقیم واقعی نیست، اما آنها در آن زمان چگونه مشکلات حمل و نقل خود را حل می کردند.

محصولات و خدمات آینده

همه کارآفرینان یک چشم انداز دارند که در صورت موفقیت در آینده می خواهند بیزینس پلن را به کجا ببرند.
در حالی که صرف زمان زیادی برای کاوش در فرصت های آینده برای محصولات و خدمات جدید وسوسه انگیز است، نباید این ایده ها را در طرح بیزینس پلن خود زیاد گسترش دهید. مطمئناً گنجاندن یک یا دو پاراگراف در مورد برنامه‌های بالقوه آینده مفید است تا به سرمایه‌گذاران نشان دهید در بلندمدت به کجا می‌روید، اما نمی‌خواهید برنامه‌های شما تحت سلطه برنامه‌های بلندمدت قرار گیرد که ممکن است به نتیجه نرسند یا خیر. . تمرکز باید روی ارائه اولین محصولات و خدمات شما به بازار باشد.

سوالات کلیدی که باید با تحلیل فرصت پاسخ دهید
بخش فرصت در طرح بیزینس پلن شما باید اطلاعات و داده های کافی را ارائه دهد تا ثابت کند که نیاز به بیزینس پلن شما وجود دارد و می دانید که چگونه خود را در یک بازار مشخص قرار دهید. برای کمک به توسعه این بخش، سعی کنید به سوالات زیر پاسخ دهید.

مشتری معمولی من کیست؟ مشتری ایده آل من کیست؟ چگونه آنها را هدف قرار خواهم داد؟
مشتریان من چه نقطه عذابی دارند؟ آنها در حال حاضر چگونه آن نقطه درد را کاهش می دهند؟
راه حل من چگونه مشکل آنها را حل می کند؟
رقبای من چه کسانی هستند؟ راه حل من چه تفاوتی با رقبا دارد؟

اجرا

اکنون که فصل فرصت ها را کامل کرده اید، به فصل اجرا می روید که شامل همه چیز در مورد نحوه عملی کردن کسب و کارتان می شود. شما برنامه های بازاریابی و فروش، عملیات، نحوه اندازه گیری موفقیت و نقاط عطف کلیدی که انتظار دارید به دست آورید را پوشش خواهید داد.

طرح بازاریابی و فروش

بازاریابی و فروش برنامه ریزی بخش از جزئیات طرح بیزینس پلن شما چگونه می توانید برنامه ریزی برای رسیدن بخش خود را بازار هدف (همچنین به نام بازاریابی هدف )، چگونه شما را در فروش به آن بازار هدف، چه طرح قیمت گذاری خود را، و چه نوع فعالیت و مشارکت در برنامه ریزی شما باید بیزینس پلن خود را به موفقیت برسانید.

قبل از اینکه حتی به نوشتن برنامه بازاریابی خود فکر کنید، باید بازار هدف خود را به خوبی تعریف کنید و شخصیت(های) خریدار خود را مشخص کنید. بدون درک واقعی برای چه کسی بازاریابی می کنید، یک طرح بازاریابی ارزش کمی خواهد داشت.

بیانیه موقعیت شما

اولین بخش از برنامه بازاریابی و فروش شما بیانیه موقعیت یابی شما است. موقعیت یابی این است که چگونه سعی می کنید شرکت خود را به مشتریان خود معرفی کنید. آیا شما راه حل ارزان قیمت هستید یا برند لوکس و ممتاز بازار خود هستید؟ آیا چیزی را پیشنهاد می کنید که رقبای شما ارائه نمی دهند؟

قبل از شروع کار بر روی بیانیه موقعیت یابی خود، باید کمی زمان بگذارید تا بازار فعلی را ارزیابی کنید و به سوالات زیر پاسخ دهید:
چه ویژگی ها یا مزایایی را ارائه می دهید که رقبای شما ارائه نمی دهند؟
نیازها و خواسته های اولیه مشتریان شما چیست؟
موقعیت رقبای شما چگونه است؟
چگونه برای متمایز شدن از رقبا برنامه ریزی می کنید؟ به عبارت دیگر، چرا یک مشتری باید شما را به جای دیگری انتخاب کند؟
شرکت خود را در چشم انداز راه حل های دیگر کجا می بینید؟

هنگامی که به این سوالات پاسخ دادید، سپس می توانید روی استراتژی موقعیت یابی خود کار کنید و آن را در طرح بیزینس پلن خود تعریف کنید.
نگران این نباشید که بیانیه موقعیت یابی خود را بسیار طولانی یا عمیق بیان کنید. شما فقط باید توضیح دهید که شرکت شما در کجای چشم انداز رقابتی قرار دارد و ارزش اصلی شما چیست که شرکت شما را از جایگزین هایی که ممکن است مشتری در نظر بگیرد متمایز می کند.
می توانید از این فرمول ساده برای ایجاد یک عبارت موقعیت یابی استفاده کنید:
برای [شرح بازار هدف] چه کسی [نیاز بازار هدف]، [این محصول] [چگونه نیاز را برآورده می کند]. برخلاف [رقابت کلیدی]، [مهمترین ویژگی متمایز].
به عنوان مثال، بیانیه موقعیت یابی LivePlan، محصول برنامه ریزی بیزینس پلن ما، این است:
برای تاجری که در حال راه‌اندازی یک شرکت جدید، راه‌اندازی محصولات جدید یا جستجوی بودجه یا شرکا است، LivePlan نرم‌افزاری است که طرح‌های تجاری حرفه‌ای را به سرعت و به راحتی تولید می‌کند. بر خلاف [نام حذف شده]، LivePlan یک بیزینس پلن واقعی، با بینش واقعی ایجاد می‌کند – نه فقط قالب‌هایی که جای خالی را پر می‌کنند.»

قیمت گذاری

هنگامی که استراتژی کلی موقعیت یابی خود را بدانید، می توانید به قیمت گذاری بروید .
استراتژی موقعیت یابی شما اغلب عامل اصلی قیمت گذاری پیشنهادات شما خواهد بود. قیمت پیام بسیار قوی به مصرف کنندگان می فرستد و می تواند ابزار مهمی برای انتقال موقعیت شما به مصرف کنندگان باشد. اگر یک محصول درجه یک را ارائه می کنید، قیمت ممتاز به سرعت آن پیام را به مصرف کنندگان منتقل می کند.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

تصمیم گیری در مورد قیمت شما می تواند بیشتر شبیه یک هنر باشد تا یک علم، اما برخی از قوانین اساسی وجود دارد که باید آنها را دنبال کنید:
پوشش هزینه های خود: مطمئناً استثنائاتی در این مورد وجود دارد، اما در بیشتر موارد، شما باید بیش از هزینه ای که برای ارائه محصول یا خدمات خود هزینه می کند، از مشتریان خود هزینه دریافت کنید.

قیمت گذاری مرکز سود اولیه و ثانویه: ممکن است قیمت اولیه شما مرکز سود اولیه شما نباشد. به عنوان مثال، شما ممکن است محصول خود را با قیمت یا حتی کمتر از هزینه خود بفروشید، اما برای همراهی با خرید، به قرارداد نگهداری یا پشتیبانی بسیار سودآورتری نیاز دارید.

مطابقت با نرخ بازار:قیمت های شما باید با تقاضا و انتظارات مصرف کننده مطابقت داشته باشد. قیمت خیلی بالاست و ممکن است مشتری نداشته باشید. قیمت بسیار پایین است و مردم ممکن است پیشنهاد شما را کمتر از ارزش‌گذاری کنند.
شما می توانید به روش های مختلف به استراتژی قیمت گذاری خود نزدیک شوید. در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید در مورد قیمت گذاری خود فکر کنید و استراتژی مناسبی برای بیزینس پلن خود داشته باشید:

قیمت گذاری به اضافه هزینه: شما می توانید قیمت گذاری خود را بر اساس چندین عامل تعیین کنید. می توانید به هزینه های خود نگاه کنید و سپس پیشنهاد خود را از آنجا علامت گذاری کنید. این معمولاً «قیمت‌گذاری به اضافه هزینه» نامیده می‌شود و می‌تواند برای تولیدکنندگانی که پوشش هزینه‌های اولیه حیاتی است مؤثر باشد.

قیمت گذاری مبتنی بر بازار: به چشم انداز فعلی رقبا نگاه کنید و سپس بر اساس آنچه بازار انتظار دارد قیمت گذاری کنید. برای تعیین موقعیت خود می توانید در سطح بالا یا پایین بازار قیمت گذاری کنید.
قیمت گذاری ارزش: مدل «قیمت گذاری ارزش» جایی است که شما قیمت را بر اساس میزان ارزشی که به مشتری خود ارائه می دهید، تعیین می کنید. به عنوان مثال، اگر در حال بازاریابی برای مراقبت از چمن برای متخصصان پرمشغله هستید، ممکن است ۱ ساعت در هفته از مشتریان خود صرفه جویی کنید. اگر آن ساعت از وقت آنها ۵۰ دلار در ساعت باشد، خدمات شما می تواند ۳۰ دلار در ساعت هزینه داشته باشد.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

ترویج

با توجه به قیمت گذاری و موقعیت یابی، زمان آن رسیده است که به استراتژی تبلیغات خود نگاه کنید. یک طرح تبلیغاتی نحوه برنامه ریزی شما برای برقراری ارتباط با مشتریان احتمالی و مشتریان خود را توضیح می دهد. به یاد داشته باشید، مهم است که بخواهید میزان هزینه تبلیغات خود و تعداد فروش آنها را اندازه بگیرید. حفظ برنامه های تبلیغاتی که سودآور نیستند در دراز مدت دشوار است.

بسته بندی

اگر محصولی را می فروشید، بسته بندی آن محصول بسیار مهم است . اگر تصاویری از بسته بندی خود دارید، از جمله آنهایی که در بیزینس پلن تان وجود دارد، همیشه ایده خوبی است.
مطمئن شوید که بخش بسته بندی طرح شما به سوالات زیر پاسخ می دهد:
آیا بسته بندی شما با استراتژی موقعیت یابی شما مطابقت دارد؟
بسته بندی شما چگونه پیشنهاد ارزش کلیدی شما را با شما ارتباط می دهد؟
بسته بندی شما در مقایسه با رقبای شما چگونه است؟

تبلیغات

طرح بیزینس پلن شما باید شامل نمای کلی از انواع تبلیغاتی باشد که قصد دارید برای آن پول خرج کنید. آیا به صورت آنلاین تبلیغ خواهید کرد؟ یا شاید در رسانه های سنتی و آفلاین ؟ یکی از اجزای کلیدی برنامه تبلیغاتی شما، برنامه شما برای سنجش میزان موفقیت تبلیغات شماست.

روابط عمومی

واداشتن رسانه ها به پوشش شما – روابط عمومی – می تواند راهی عالی برای دستیابی به مشتریان شما باشد. دریافت یک بررسی برجسته از محصول یا خدمات خود می تواند به شما در معرض دید شما برای رشد کسب و کارتان باشد. اگر روابط عمومی بخشی از استراتژی تبلیغاتی شماست، برنامه های خود را در اینجا شرح دهید.

بازاریابی محتوا

یک استراتژی محبوب برای تبلیغ، درگیر شدن در چیزی است که بازاریابی محتوا نامیده می شود.
بازاریابی محتوا چیزی است که Bplans در مورد آن است. زمانی است که اطلاعات، نکات و توصیه‌های مفیدی را منتشر می‌کنید – که معمولاً به صورت رایگان در دسترس هستند – تا بازار هدف شما بتواند از طریق تخصصی که ارائه می‌دهید، شرکت شما را بشناسد. بازاریابی محتوا در مورد آموزش و آموزش مشتریان بالقوه در مورد موضوعاتی است که آنها به آنها علاقه دارند، نه فقط در مورد ویژگی ها و مزایایی که ارائه می دهید.

رسانه های اجتماعی

حضور در رسانه های اجتماعی اساساً یک نیاز برای اکثریت قریب به اتفاق مشاغل است.
لازم نیست در همه کانال های رسانه های اجتماعی حضور داشته باشید ، اما باید در کانال هایی باشید که مشتریان شما در آن هستند. بیشتر و بیشتر، مشتریان بالقوه از رسانه های اجتماعی برای اطلاع از شرکت ها و آگاهی از میزان پاسخگویی آنها استفاده می کنند. مشخص کردن کانال‌هایی که اولویت‌بندی می‌کنید و نام تجاری شما چه خواهد بود، عناصر ضروری هستند که باید در نظر بگیرید.

اتحادهای استراتژیک

به عنوان بخشی از برنامه بازاریابی خود، ممکن است به همکاری نزدیک با شرکت دیگری در قالب یک مشارکت تکیه کنید.
این مشارکت ممکن است به دسترسی به یک بخش بازار هدف برای شرکت شما کمک کند و در عین حال به شریک شما اجازه دهد محصول یا خدمات جدیدی را به مشتریان خود ارائه دهد.
اگر قبلاً شراکت هایی دارید، مهم است که جزئیات آن شراکت ها را در طرح بیزینس پلن خود توضیح دهید.

عملیات

بخش عملیات نحوه عملکرد بیزینس پلن شما است. این تدارکات، فناوری، و سایر مهره ها و پیچ ها است. بسته به نوع کسب‌وکاری که شروع می‌کنید، ممکن است به بخش‌های زیر نیاز داشته باشید یا نداشته باشید. فقط آنچه را که نیاز دارید بگنجانید و بقیه را حذف کنید.

بیزینس پلن

منبع یابی و تحقق

اگر شرکت شما محصولاتی را که می فروشد از فروشندگان دیگر خریداری می کند، مهم است که جزئیاتی را در مورد اینکه محصولات شما از کجا می آیند، چگونه به شما تحویل داده می شوند و در نهایت چگونه محصولات را به مشتری تحویل می دهید، درج کنید.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

اگر محصولاتی را از تولیدکنندگان خارج از کشور تهیه می کنید، سرمایه گذاران می خواهند از پیشرفت شما در کار با این تامین کنندگان مطلع شوند. اگر قرار است بیزینس پلن شما محصولاتی را به مشتریانتان تحویل دهد، باید برنامه های خود را برای ارسال محصولات خود شرح دهید.

فن آوری

اگر یک شرکت فناوری هستید، برای طرح بیزینس پلن شما بسیار مهم است که فناوری خود را توضیح دهید و “سس مخفی” شما چیست.
شما مجبور نیستید اسرار تجاری را در بیزینس پلن خود فاش کنید، اما باید توضیح دهید که چگونه فناوری شما متفاوت و بهتر از راه حل های دیگر موجود است. در سطح بالا، می خواهید نحوه عملکرد فناوری خود را شرح دهید. نیازی نیست در اینجا وارد جزئیات طاقت فرسا شوید – اگر سرمایه‌گذار به جزئیات بیشتر علاقه دارد، آن را درخواست می‌کند و شما می‌توانید آن اطلاعات را در ضمیمه خود ارائه دهید.
به یاد داشته باشید، هدف شما این است که طرح بیزینس پلن خود را تا حد امکان کوتاه نگه دارید، بنابراین جزئیات بیش از حد در اینجا به راحتی می تواند برنامه شما را بسیار طولانی کند.

توزیع

برای شرکت های تولید کننده، طرح توزیع بخش مهمی از بیزینس پلن کامل است. در بیشتر موارد، شرکت‌های خدماتی می‌توانند این بخش را نادیده بگیرند و ادامه دهند.
توزیع به این معناست که چگونه محصول خود را به دست مشتریان خود برسانید. هر صنعتی کانال‌های توزیع متفاوتی دارد و بهترین راه برای ایجاد طرح توزیع این است که با دیگران در صنعت خود مصاحبه کنید تا بفهمید مدل توزیع آنها چیست.
در اینجا چند مدل توزیع رایج وجود دارد که ممکن است برای بیزینس پلن خود در نظر بگیرید:

توزیع مستقیم

فروش مستقیم به مصرف کنندگان تا حد زیادی ساده ترین و سودآورترین گزینه است.
می توانید پس انداز فروش را مستقیماً به مشتریان خود منتقل کنید یا به سادگی می توانید حاشیه سود خود را افزایش دهید. شما همچنان باید تدارکات را پوشش دهید که چگونه محصولات خود را از انبار خود به مشتریان خود برسانید، اما یک مدل توزیع مستقیم معمولاً نسبتاً ساده است.

توزیع خرده فروشی

اکثر خرده فروشان بزرگ از دردسر معامله با هزاران تامین کننده منفرد خوششان نمی آید.
در عوض، آن‌ها ترجیح می‌دهند از طریق شرکت‌های توزیع بزرگ خرید کنند که محصولات را از بسیاری از تامین‌کنندگان جمع‌آوری می‌کنند و سپس آن موجودی را برای خرید در دسترس خرده‌فروشان قرار می‌دهند. البته این توزیع کنندگان درصدی از فروش هایی که از انبارهایشان می گذرد را می گیرند.

نمایندگان تولید کنندگان

اینها معمولاً فروشندگانی هستند که برای یک آژانس “repping” کار می کنند. آنها اغلب با خرده فروشان و توزیع کنندگان رابطه دارند و برای فروش محصولات شما به کانال مناسب کار می کنند. آنها معمولاً با کمیسیون کار می کنند و غیر معمول نیست که یک نماینده برای دسترسی یک شرکت جدید به یک توزیع کننده یا خرده فروش ضروری باشد.

OEM

این مخفف “سازنده تجهیزات اصلی” است. اگر محصول شما به شرکت دیگری فروخته می شود که محصول شما را در محصول نهایی خود ادغام می کند، در این صورت از یک کانال OEM استفاده می کنید.
نمونه بارز آن تامین کنندگان قطعات خودرو هستند. در حالی که خودروسازان بزرگ قطعات بزرگی از خودروهای خود را می‌سازند، قطعات معمولی را نیز از فروشندگان شخص ثالث خریداری می‌کنند و آن قطعات را در خودروی نهایی وارد می‌کنند.

اکثر شرکت ها از ترکیبی از کانال های توزیع به عنوان بخشی از برنامه های خود استفاده می کنند، بنابراین احساس نکنید که نیازی به محدود شدن به یک کانال واحد ندارید. به عنوان مثال، فروش مستقیم و از طریق توزیع‌کنندگان بسیار رایج است —شما می‌توانید آیفون را مستقیماً از اپل خریداری کنید، یا به فروشگاه Target بروید و در آنجا یکی را تهیه کنید.

نقاط عطف و معیارها

طرح بیزینس پلن تنها یک سند روی کاغذ بدون مسیر واقعی برای انجام کار است که با یک برنامه زمانی، نقش های تعریف شده و مسئولیت های کلیدی کامل می شود.
اگرچه ممکن است بخش نقاط عطف و معیارهای طرح بیزینس پلن شما به آن تعلق نداشته باشد، بسیار مهم است که وقت بگذارید و به آینده نگاه کنید و مراحل مهم بعدی را برای بیزینس پلن خود برنامه ریزی کنید. سرمایه‌گذاران می‌خواهند ببینند که شما متوجه می‌شوید که برای تحقق برنامه‌هایتان چه اتفاقی باید بیفتد و روی یک برنامه واقعی کار می‌کنید.

با مرور سریع نقاط عطف خود شروع کنید. نقاط عطف اهداف اصلی برنامه ریزی شده هستند. به عنوان مثال، اگر یک دستگاه پزشکی تولید می کنید، نقاط عطف مرتبط با آزمایش های بالینی و فرآیندهای تایید دولتی خواهید داشت. اگر در حال تولید یک محصول مصرفی هستید، ممکن است نقاط عطف مرتبط با نمونه های اولیه، یافتن تولیدکنندگان و دریافت سفارش اول داشته باشید.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

کشش

در حالی که نقاط عطف به آینده نگاه می کنند، شما همچنین می خواهید به دستاوردهای مهمی که قبلاً داشته اید نگاهی بیندازید. سرمایه گذاران دوست دارند این را “کشش” بنامند. این بدان معناست که شرکت شما شواهدی از موفقیت اولیه نشان داده است.
کشش می تواند فروش اولیه، یک برنامه آزمایشی موفق یا یک مشارکت قابل توجه باشد. به اشتراک گذاشتن این مدرک مبنی بر اینکه شرکت شما چیزی بیش از یک ایده است – که شواهد واقعی دال بر موفقیت آن دارد – می تواند برای بدست آوردن پولی که برای رشد کسب و کارتان نیاز دارید بسیار مهم باشد.

معیارها

علاوه بر نقاط عطف و کشش، طرح بیزینس پلن شما باید معیارهای کلیدی را که با شروع بیزینس پلن خود مشاهده خواهید کرد، به تفصیل شرح دهد . معیارها اعدادی هستند که شما به طور منظم برای قضاوت در مورد سلامت بیزینس پلن خود تماشا می کنید. آنها محرک های رشد مدل بیزینس پلن و برنامه مالی شما هستند.

به عنوان مثال، یک رستوران ممکن است به تعداد چرخش میز در یک شب متوسط و نسبت فروش نوشیدنی به فروش غذا توجه ویژه ای داشته باشد. یک شرکت نرم افزار آنلاین ممکن است به نرخ های ریزش (درصد مشتریانی که لغو می کنند) و ثبت نام های جدید را بررسی کند. هر کسب‌وکاری معیارهای کلیدی دارد که برای نظارت بر رشد و تشخیص زودهنگام مشکلات، آن‌ها را تماشا می‌کند، و طرح کسب‌وکار شما باید معیارهای کلیدی را که در کسب‌وکارتان دنبال می‌کنید، به تفصیل شرح دهد.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

مفروضات و خطرات

در نهایت، طرح بیزینس پلن شما باید مفروضات کلیدی را که برای موفقیت بیزینس پلن شما مهم هستند، شرح دهد.
راه دیگر برای تفکر در مورد مفروضات کلیدی، فکر کردن به ریسک است. با بیزینس پلن خود چه ریسک هایی را متحمل می شوید ؟ به عنوان مثال، اگر تقاضای ثابت شده ای برای یک محصول جدید ندارید، این فرض را دارید که مردم چیزی را که شما می سازید می خواهند. اگر به تبلیغات آنلاین به‌عنوان یک کانال تبلیغاتی اصلی متکی هستید، در مورد هزینه‌های آن تبلیغات و درصد بینندگان تبلیغاتی که واقعاً خرید انجام می‌دهند، مفروضاتی ایجاد می‌کنید.

دانستن مفروضات شما هنگام راه اندازی یک بیزینس پلن می تواند تفاوت بین موفقیت بیزینس پلن و شکست بیزینس پلن را ایجاد کند. هنگامی که مفروضات خود را تشخیص دادید، می توانید تلاش کنید تا درستی فرضیات خود را ثابت کنید. هر چه بیشتر بتوانید فرضیات خود را به حداقل برسانید، احتمال موفقیت بیزینس پلن شما بیشتر خواهد بود.

سوالات کلیدی که باید با اجرای خود به آنها پاسخ دهید
این بخش عملکرد بیزینس پلن شما را پوشش می دهد. گردش‌های کاری خاص، تاکتیک‌های بازاریابی و نقاط عطف کسب‌وکار باید نشان دهند که شما ایده‌ای در مورد نحوه اجرای فرصتی که شناسایی کرده‌اید دارید. برای کمک به توسعه این بخش، سعی کنید به سوالات زیر پاسخ دهید.

کدام کانال های بازاریابی و عملیاتی برای بیزینس پلن من بهترین هستند؟
استراتژی قیمت گذاری من چه تفاوتی با رقبا خواهد داشت؟
برای سرمایه گذاری در چه فناوری یا خدماتی نیاز خواهید داشت؟
نام تجاری من چگونه خواهد بود؟ چه عناصری را باید ایجاد کنم؟
برای ردیابی به چه معیارهایی نیاز دارم؟ موفقیت چگونه به نظر می رسد؟
برای رسیدن به چه نقاط عطفی نیاز دارم؟ برای رسیدن به آنها چه مراحلی لازم است؟

بررسی اجمالی شرکت و تیم

در این فصل، ساختار شرکت خود و اعضای کلیدی تیم را مرور خواهید کرد. این جزئیات به ویژه برای سرمایه گذاران مهم است زیرا آنها می خواهند بدانند چه کسی پشت این شرکت است و آیا می توانند یک ایده خوب را به یک تجارت عالی تبدیل کنند.

تیم

کلی شرکت و تیم فصل از طرح بیزینس پلن شما جایی است که شما را به بهترین حالت خود را که شما تیم های مناسب در محل برای اجرای ایده خود را. باید نشان دهد که به نقش ها و مسئولیت های مهمی که کسب و کارتان برای رشد و موفقیت نیاز دارد فکر کرده اید.

شامل بیوگرافی مختصری که تجربیات مربوط به هر یک از اعضای اصلی تیم را برجسته می کند. در اینجا مهم است که این موضوع را مطرح کنیم که چرا تیم تیم مناسبی برای تبدیل یک ایده به واقعیت است. آیا آنها تجربه و پیشینه صنعت مناسبی دارند؟ آیا اعضای تیم قبلاً موفقیت های کارآفرینی داشته اند؟

اشتباه رایجی که کارآفرینان تازه کار در توصیف تیم مدیریت مرتکب می شوند این است که به همه اعضای تیم یک عنوان سطح C (مدیر عامل، مدیر ارشد اجرایی، مدیر ارشد اجرایی و غیره) می دهند. در حالی که این ممکن است برای نفس خوب باشد، اغلب واقع بینانه نیست.

همانطور که یک شرکت رشد می کند، ممکن است به انواع مختلفی از تجربه و دانش نیاز داشته باشید. اغلب بهتر است به جای اینکه همه را در بالاترین سطح قرار دهیم و جایی برای رشد یا تغییر در آینده نداشته باشیم، اجازه رشد عناوین در آینده را بدهیم.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

بیزینس پلن

تیم مدیریت

برای داشتن یک بیزینس پلن کامل، تیم مدیریت شما لزوماً نیازی به کامل بودن ندارد. اگر می‌دانید که شکاف‌های تیم مدیریتی دارید، اشکالی ندارد در واقع، سرمایه‌گذاران این واقعیت را می‌بینند که می‌دانید افراد کلیدی خاصی را از دست می‌دهید، نشانه‌ای از بلوغ و دانش در مورد آنچه بیزینس پلن شما برای موفقیت نیاز دارد. اگر شکاف هایی در تیم خود دارید، به سادگی آنها را شناسایی کنید و نشان دهید که به دنبال افراد مناسب برای پر کردن نقش های خاص هستید.

چارت سازمانی

در نهایت، ممکن است انتخاب کنید که یک نمودار سازمانی پیشنهادی را در بیزینس پلن خود بگنجانید. این مهم نیست و مطمئناً می تواند در ضمیمه طرح بیزینس پلن شما باشد. در برخی مواقع، همانطور که گزینه‌های تامین مالی را بررسی می‌کنید، ممکن است از شما یک “نمودار سازمان” خواسته شود، بنابراین خوب است که یکی داشته باشید.

فراتر از جمع آوری پول، نمودار سازمانی نیز یک ابزار برنامه ریزی مفید است که به شما کمک می کند در مورد شرکت خود و چگونگی رشد آن در طول زمان فکر کنید. در آینده به دنبال پر کردن چه نقش‌های کلیدی هستید و تیم‌های خود را چگونه ساختار خواهید داد تا بیشترین بهره را از آنها ببرید؟ نمودار سازمانی می تواند به شما کمک کند تا درباره این سؤالات فکر کنید.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

درباره شرکت

کلی شرکت به احتمال زیاد کوتاه ترین بخش از طرح بیزینس پلن شما خواهد بود. برای طرحی که قصد دارید فقط به صورت داخلی با شرکای تجاری و اعضای تیم خود به اشتراک بگذارید، از این بخش صرفنظر کرده و ادامه دهید.

برای طرحی که با افراد خارج از شرکت خود به اشتراک می گذارید، این بخش باید شامل موارد زیر باشد:
بیانیه ماموریت
مالکیت معنوی
بررسی ساختار قانونی و مالکیت شرکت شما
محل کسب و کار
تاریخچه مختصری از شرکت اگر یک شرکت موجود باشد
بیانیه ماموریت
در دام صرف یک روز یا بیشتر برای بیانیه ماموریت خود نیفتید . یک یا دو ساعت باید زمان زیادی باشد.
از قرار دادن یک بیانیه طولانی و کلی در مورد نحوه خدمات رسانی شرکت شما به مشتریان، کارمندان و غیره خودداری کنید. ماموریت شرکت شما باید کوتاه باشد – حداکثر یک یا دو جمله – و باید در سطح بسیار بالایی شامل آنچه می خواهید انجام دهید. صادقانه بگویم، بیانیه مأموریت شما و پیشنهاد ارزش کلی شما ممکن است یکسان باشد.
در Palo Alto Software (سازندگان Bplans)، بیانیه ماموریت ما این است: “ما به مردم کمک می کنیم در تجارت موفق شوند.” این ساده است و شامل همه چیزهایی است که ما انجام می دهیم، از انواع محصولاتی که می سازیم تا نوع بازاریابی که انجام می دهیم.

مالکیت معنوی

این بیشتر در مورد فناوری و سرمایه‌گذاری‌های علمی صدق می‌کند، بنابراین اگر نیازی به بحث درباره حق ثبت اختراع و سایر مالکیت‌های معنوی خود ندارید، از این موضوع صرفنظر کنید.
اما، اگر دارایی معنوی دارید که مختص بیزینس پلن شما است و به تجارت شما کمک می کند تا از خود در برابر رقبا دفاع کند، باید این اطلاعات را در اینجا به تفصیل بیان کنید.

اگر حق ثبت اختراع دارید یا در مراحل درخواست ثبت اختراع هستید، اینجا جایی است که آن پتنت ها را برجسته کنید. به همان اندازه مهم است که در مورد مجوز فناوری صحبت کنید – اگر مجوز فناوری اصلی را از شخص دیگری صادر می کنید، باید آن را در برنامه تجاری خود فاش کنید و مطمئن شوید که جزئیات روابط مالی را درج کنید.

ساختار بیزینس پلن و مالکیت

نمای کلی شرکت شما باید شامل خلاصه ای از ساختار تجاری فعلی شرکت شما نیز باشد. رایج ترین ساختارهای تجاری عبارتند از:
LLC
C-corp
S-corp
مالک انحصاری
شراکت
حتماً مروری نیز درباره نحوه مالکیت بیزینس پلن ارائه دهید . آیا هر یک از شرکای تجاری دارای بخش مساوی از تجارت هستند؟ مالکیت چگونه تقسیم می شود؟ وام دهندگان و سرمایه گذاران بالقوه می خواهند ساختار بیزینس پلن را قبل از در نظر گرفتن وام یا سرمایه گذاری بدانند.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

تاریخچه شرکت

اگر در حال نوشتن یک بیزینس پلن برای یک شرکت موجود هستید، مناسب است تاریخچه مختصری از شرکت را درج کنید و دستاوردهای تاریخی مهم را برجسته کنید. باز هم، این بخش را کوتاه نگه دارید – حداکثر چند پاراگراف.
این بخش به ویژه برای دادن زمینه به بقیه برنامه شما مفید است و همچنین می تواند برای طرح های داخلی بسیار مفید باشد. بخش تاریخچه شرکت می تواند به کارمندان جدید پیشینه ای در مورد شرکت ارائه دهد تا زمینه بهتری برای کاری که انجام می دهند و جایی که شرکت طی سال ها از آن آمده است داشته باشند.

محل

در نهایت، بخش بررسی اجمالی شرکت در طرح بیزینس پلن شما باید مکان فعلی شما و امکاناتی را که شرکت در اختیار دارد، توضیح دهد.
برای مشاغلی که از ویترین فروشگاه به مصرف کنندگان خدمات ارائه می دهند، این اطلاعات بسیار مهم است. همچنین برای مشاغلی که نیاز به امکانات بزرگ برای تولید، انبارداری و … دارند، این اطلاعات بخش مهمی از برنامه شما است.

سوالات کلیدی که باید با مرور کلی شرکت خود به آنها پاسخ دهید
این بخش به همان اندازه که برای سرمایه گذاران مهم است برای شما و تیم شما نیز مهم است. این به شما کمک می کند تا نحوه عملکرد خود و همچنین موقعیت ها، بخش ها یا ساختارهای دیگری را که باید اجرا کنید، شناسایی کنید. برای کمک به توسعه این بخش، سعی کنید به سوالات زیر پاسخ دهید.

چه کسی تیم فعلی من را تشکیل می دهد؟ چه نقش هایی باید پر شود؟
ماموریت اصلی من چیست؟ چگونه بر عملیات تجاری تأثیر می گذارد؟
آیا به مکان فیزیکی نیاز دارم؟ کجا باید واقع شود؟
ساختار شرکت من چیست؟ چگونه در طول زمان تغییر خواهد کرد؟

طرح مالی

آخرین، اما نه کم اهمیت ترین، فصل برنامه مالی شماست. این همان چیزی است که کارآفرینان اغلب دلهره آور می دانند، اما نباید آنقدرها هم که به نظر می رسد ترسناک باشد. مسائل مالی بیزینس پلن برای اکثر استارت آپ ها کمتر از آن چیزی است که فکر می کنید، و مطمئناً مدرک بیزینس پلن برای ایجاد یک پیش بینی مالی قوی لازم نیست. گفته می شود، اگر به کمک بیشتری نیاز دارید، ابزارها و منابع زیادی برای کمک به شما در ایجاد یک برنامه مالی قوی وجود دارد.

یک برنامه مالی معمولی دارای پیش بینی فروش ماهانه و درآمد برای ۱۲ ماه اول و سپس پیش بینی سالانه برای سه تا پنج سال باقی مانده است. پیش‌بینی‌های سه ساله معمولاً کافی هستند، اما برخی از سرمایه‌گذاران پیش‌بینی پنج ساله را درخواست می‌کنند.
در ادامه جزئیات صورت‌های مالی که باید در طرح کسب‌وکار خود بگنجانید، و یک مرور مختصر از آنچه باید در هر بخش باشد، آمده است.

پیش بینی فروش

پیش بینی فروش شما دقیقاً همین است – پیش بینی شما از میزان فروش شما در چند سال آینده.
یک پیش‌بینی فروش معمولاً به چندین ردیف تقسیم می‌شود و یک ردیف برای هر محصول یا خدمات اصلی که ارائه می‌کنید، تقسیم می‌شود. اشتباه نکنید که پیش بینی فروش خود را به جزئیات طاقت فرسا تقسیم کنید. در این مرحله فقط روی سطل های سطح بالا تمرکز کنید.

برای مثال، اگر فروش یک رستوران را پیش‌بینی می‌کنید، ممکن است پیش‌بینی خود را به این گروه‌ها تقسیم کنید: ناهار، شام، و نوشیدنی. اگر یک شرکت محصول هستید، می توانید پیش بینی خود را بر اساس بخش های بازار هدف یا به دسته های اصلی محصول تقسیم کنید.

پیش بینی فروش شما همچنین شامل یک ردیف مربوط به هر ردیف فروش برای پوشش بهای تمام شده کالای فروخته شده است که به عنوان COGS نیز شناخته می شود (هزینه های مستقیم نیز نامیده می شود). این ردیف ها هزینه های مربوط به ساخت محصول یا ارائه خدمات شما را نشان می دهد. COGS فقط باید شامل آن هزینه هایی باشد که مستقیماً به ساخت محصولات شما مربوط می شود، نه هزینه های تجاری معمولی مانند اجاره، بیمه، حقوق و غیره.

برای رستوران ها، هزینه مواد اولیه است. برای یک شرکت تولیدی، هزینه مواد اولیه را به همراه خواهد داشت. برای یک تجارت مشاوره، ممکن است هزینه کاغذ و سایر مواد ارائه باشد.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

بیزینس پلن

طرح پرسنلی

برنامه پرسنلی شما جزئیاتی را نشان می دهد که چقدر برای پرداخت به کارکنان خود برنامه ریزی می کنید. برای یک شرکت کوچک، ممکن است هر موقعیت شغلی را در برنامه پرسنل فهرست کنید و برای هر موقعیت ماهانه چقدر پرداخت می شود. برای یک شرکت بزرگتر، طرح پرسنل معمولاً به گروه های عملکردی مانند “بازاریابی” و “فروش” تقسیم می شود.

طرح پرسنلی همچنین شامل آنچه معمولاً «بار کارکنان» نامیده می‌شود، که هزینه‌های یک کارمند فراتر از حقوق است، می‌شود. این شامل مالیات بر حقوق، بیمه و سایر هزینه های ضروری است که هر ماه برای داشتن یک کارمند در لیست حقوق و دستمزد خود متحمل خواهید شد.

صورت حساب درآمد

صورت درآمد شما که به عنوان سود و زیان (یا P&L) نیز شناخته می شود، جایی است که اعداد شما با هم جمع می شوند و نشان می دهند که آیا سود می کنید یا ضرر می کنید. P&L داده‌ها را از پیش‌بینی فروش و برنامه پرسنل شما استخراج می‌کند و همچنین فهرستی از سایر هزینه‌های جاری مرتبط با راه‌اندازی کسب‌وکار شما را شامل می‌شود.

P&L همچنین حاوی “خط پایین” بسیار مهمی است که در آن هزینه های شما از درآمد شما کم می شود تا نشان دهد آیا بیزینس پلن شما هر ماه سود می کند یا به طور بالقوه در حین رشد شما متحمل ضررهایی می شود.

رایج ترین اقلام صورت سود و زیان شامل

فروش (یا درآمد یا درآمد): این عدد از کاربرگ پیش‌بینی فروش شما می‌آید و شامل تمام درآمدهای ایجاد شده توسط کسب‌وکار می‌شود.
بهای تمام شده کالای فروخته شده (COGS): این عدد نیز از پیش بینی فروش شما می آید و کل هزینه فروش محصول شما است. برای مشاغل خدماتی، این را می توان هزینه فروش یا هزینه های مستقیم نیز نامید.حاشیه ناخالص: COGS خود را از فروش خود کم کنید تا این عدد را بدست آورید. اکثر صورت‌های سود و زیان نیز این عدد را به عنوان درصدی از کل فروش نشان می‌دهند (حاشیه ناخالص/فروش = درصد حاشیه ناخالص)

هزینه‌های عملیاتی: تمام هزینه‌های مرتبط با راه‌اندازی کسب‌وکارتان را فهرست کنید، به استثنای COGS که قبلاً توضیح داده‌اید. شما همچنین باید مالیات، استهلاک و استهلاک را حذف کنید. با این حال، انجام و شامل حقوق، تحقیق و توسعه (R & D) هزینه ها، هزینه های بازاریابی، و هزینه های دیگر است.
مجموع هزینه های عملیاتی: این مجموع هزینه های عملیاتی شماست.درآمد عملیاتی: این به عنوان EBITDA یا سود قبل از بهره، مالیات، استهلاک و استهلاک نیز شناخته می شود. این یک محاسبه ساده است که در آن شما فقط کل هزینه های عملیاتی و COGS خود را از فروش خود کم می کنید.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)
بهره، مالیات، استهلاک و استهلاک: اگر هر یک از این جریان های هزینه را دارید، آنها را در زیر درآمد عملیاتی خود فهرست می کنید.
کل هزینه ها: هزینه های عملیاتی خود را به بهره، مالیات، استهلاک و استهلاک اضافه کنید تا کل هزینه های خود را دریافت کنید.
سود خالص: این خط پایانی بسیار مهم است که نشان می دهد آیا در طول یک ماه یا سال معین سود داشته اید یا ضرر کرده اید.

صورت جریان وجوه نقد

صورت جریان وجوه نقد اغلب می شود با سود و زیان بیانیه اشتباه، اما آنها بسیار متفاوت هستند و در خدمت اهداف بسیار متفاوت است. در حالی که P&L سود و زیان شما را محاسبه می‌کند، صورت جریان نقدی میزان وجه نقد (پول در بانک) را که در هر نقطه‌ای دارید را پیگیری می‌کند. دریافت یک نمونه از صورت جریان وجوه نقد در اینجا .

کلید درک تفاوت بین این دو بیانیه، درک تفاوت بین پول نقد و سود است. ساده ترین راه برای فکر کردن در مورد آن زمانی است که یک فروش انجام می دهید. اگر لازم است برای مشتری خود صورتحساب بفرستید و سپس مشتری شما ۳۰ یا ۶۰ روز طول می کشد تا صورتحساب را پرداخت کند، بلافاصله پول نقد حاصل از فروش را ندارید. اما، شما فروش را در P&L خود رزرو کرده اید و روزی که فروش را انجام داده اید، سود حاصل از آن فروش را نشان می دهید.

ترازنامه

آخرین صورت مالی که اکثر مشاغل باید به عنوان بخشی از بیزینس پلن خود ایجاد کنند، ترازنامه است . ترازنامه یک نمای کلی از سلامت مالی بیزینس پلن شما ارائه می دهد. دارایی های شرکت شما، بدهی ها و حقوق صاحبان سهام شما (مالک) را فهرست می کند. اگر بدهی های شرکت را از دارایی ها کم کنید، می توانید ارزش خالص شرکت را تعیین کنید.

استفاده از وجوه

اگر از سرمایه‌گذاران پول جمع‌آوری می‌کنید، باید بخش مختصری از طرح کسب‌وکار خود را وارد کنید که دقیقاً نحوه برنامه‌ریزی شما برای استفاده از پول نقد سرمایه‌گذاران را توضیح می‌دهد.
این بخش نیازی به پرداختن به جزئیات طاقت فرسا در مورد چگونگی خرج کردن آخرین دلار ندارد، بلکه در عوض، مناطق عمده ای را نشان می دهد که سرمایه سرمایه گذاران در آنجا خرج می شوند. اینها می تواند شامل بازاریابی، تحقیق و توسعه، فروش، یا شاید خرید موجودی باشد.

استراتژی خروج

آخرین چیزی که ممکن است لازم باشد در فصل برنامه مالی خود بگنجانید، بخشی از استراتژی خروج است .
استراتژی خروج برنامه شما برای فروش در نهایت کسب و کارتان، چه به شرکتی دیگر و چه به عموم مردم در یک IPO است. اگر سرمایه گذار دارید، آنها می خواهند نظرات شما را در این مورد بدانند.

اگر کسب‌وکاری را اداره می‌کنید که قصد دارید مالکیت آن را به طور نامحدود حفظ کنید، و به دنبال سرمایه‌گذاری فرشته یا سرمایه‌گذاری VC نیستید، می‌توانید بخش استراتژی خروج را نادیده بگیرید. به هر حال، سرمایه‌گذاران شما می‌خواهند از سرمایه‌گذاری خود بازدهی دریافت کنند، و تنها راهی که می‌توانند این را به دست آورند این است که شرکت به شخص دیگری فروخته شود.
باز هم، لازم نیست در اینجا وارد جزئیات طاقت‌فرسا شوید، اما باید شرکت‌هایی را شناسایی کنید که در صورت موفقیت، ممکن است علاقه‌مند به خرید شما باشند.(نحوه نوشتن بیزینس پلن)

سوالات کلیدی برای پاسخ به برنامه مالی شما

برنامه مالی شما به شما کمک می کند تا بفهمید هزینه های شما چیست، چه چیزی برای سودآوری لازم است، چه مقدار پول نقد باید نگه دارید. در حال حاضر، و آنچه شما با هر گونه بودجه انجام خواهید داد. در این مرحله نیازی به داشتن اطلاعات مالی واقعی ندارید.

با این حال، داشتن پیش‌بینی‌ها و پیش‌بینی‌ها برای صورت‌های مالی اصلی شما نه تنها به شفاف‌سازی امکان‌سنجی استراتژی شما کمک می‌کند، بلکه به سرمایه‌گذاران ثابت می‌کند که از قبل فکر کرده‌اید. برای کمک به توسعه این بخش، سعی کنید به سوالات زیر پاسخ دهید.

انتظارات فروش شما برای سال آینده چیست؟
برای بهره برداری چه هزینه هایی لازم است؟
چه زمانی جریان نقدی مثبت خواهید شد؟
چه مقدار پول نقد از قبل برای تامین مالی رشد نیاز دارید؟
چگونه از وام یا سرمایه گذاری استفاده خواهید کرد؟ چه بودجه ای برای تلاش های خاص لازم است؟

ضمیمه

نمودارها، جداول، تعاریف، یادداشت حقوقی، و یا دیگر اطلاعات مهم است که هر دو احساس بیش از حد طولانی یا خیلی خارج از محل در جای دیگری در طرح بیزینس پلن خود قرار دهید. اگر یک حق اختراع یا ثبت اختراع در حال تعلیق، یا تصاویری از محصول خود دارید، این جایی است که می خواهید جزئیات را درج کنید.

مراحل بعدی برای نوشتن بیزینس پلن

برنامه ریزی بیزینس پلن یک فرآیند مستمر است که می تواند به شما کمک کند تا ایده خود را تأیید کنید، اهداف خود را تعیین کنید، مدیریت کنید و بیزینس پلن خود را با موفقیت ارائه دهید. اگر مطمئن نیستید از کجا شروع کنید، مشاهده برخی از طرح های تجاری تکمیل شده در حین انجام مراحل برنامه ریزی می تواند بسیار مفید باشد.
برای شروع نوشتن طرح خود ،برنامه ریزی بیشتر و کمک مستقیم می توانید خدمات مشاوره طرح بیزینس پلن ما را نیز بررسی کنید . این به شما یک طرح بیزینس پلن حرفه ای می دهد که توسط ما انجام میشود.

بیزینس پلن


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

 

۵/۵ - (۱ امتیاز)