تولید فروسیلیس

سیلیسیم فراوان ترین عنصر پوسته زمین بعد از اکسیژن می باشد و در طبیعت معمولاً به صورت کوارتز یافت می شود. امروزه از سیلیسیم در صنعت استفاده های گوناگونی شده اما یکی از آلیاژ های آن که کاربرد وسیعی پیدا نموده است “فروسیلیس” می باشد. فروسیلیس آمیژانی است از آهن و سیلیسیم که از طریق حرارت دادن ، احیا ء و ذوب سنگ آهن و سیلیس (کوارتز) توسط کربن، عمدتا در کوره های قوس الکتریکی تولید می شود. نسبت ترکیبی آن عمدتا از ۱۰ تا ۹۰ درصد سیلیسیم و بقیه آهن است. در ۰ درصد در فروسیلیس می توانند / همین حال عناصرناخالصی نظیر منگنز ،کرم فسفر ، گوگرد و آلومینیم در مقادیر کمتر از ۵ حضور داشته باشند . کربن به عنوان ناخالصی (ناخواسته) و همچنین به عنوان عنصر سوم در انواع فروسیلیس ها حضور دارد .

فروسیلیس چگونه تولید می شود؟

پایه تولید فروسیلیس واکنش های کربوترمی است. و بر اساس واکنش های احیائی مواد، شامل؛ سیلیس ( سنگ کوارتز ) و اکسید آهن و با افزودن انرژی الکتریکی به همراه مواد احیاء کننده شامل؛ کربن در دمای مناسب احیاء شده و “فروسیلیس” تولید می شود. در این فرآیند مواد اولیه اعم از سنگ سیلیس دانه بندی شده و پوسته اکسیدی به همراه مواد احیاء کننده نظیر ذغال سنگ، کک و ذغال چوب از طریق انبارهای روزانه توسط سیستم انتقال مواد وارد کوره ذوب می شوند. این شارژ توسط الکترود هایی با شدت جریان حدود ۱۲۰ کیلو آمپر و در دمایی حدو د ۲۵۰۰ درجه سانتیگراد و طی یک پروسه الکترو متالورژیکی احیاء و ذوب می شود.

اهمیت ویژه ی فروسیلیس در صنعت

فروسیلیس یکی از آمیژانهای مورد مصرف در صنایع مختلف ، به خصوص صنایع متالورژی است و از این نظر اهمیت بالائی دارد . چگونگی کاربرد این ماده در صنعت تا حدود زیادی به نسبت آهن و سیلیسیم موجود در آن و همچنین ناخالصی های متعارف بستگی دارد. فروسیلیس در صنایع متالورژی به عنوان عنصر آلیاژی، جوانه زا و اکسیژن زدا سیلیسیم تقریباً خالصدر صنایع الکترونیکی به عنوان نیمه هادی و یکسوکننده می تواند کاربرد داشته باشد. علاوه بر آن مشتقات ترکیبی سیلیس در ساخت رزینهای سیلیسیمی ، لعاب ها، لاستیک و…استفاده می شود.

چرا به فروسیلیس نیاز داریم؟

نیاز اصلی و اساسی ما به فروسیلیسیم در صنایع ریخته گری و تولید فولاد، به شرح زیر است :
۱- اکسیژن زدا : فروسیلیسیم در صنایع تولید فولاد به عنوان اکسیژن زدا کاربرد عمده دارد .
۲- جوانه زا :به علت گرافیت زائی بالای سیلیسیم، فروسیلیسیم به عنوان جوانه زا در تولید انواع چدنهای خاکستری کاربرد دارد .
۳- عنصر آلیاژی :سیلیسیم یکی از عناصر آلیاژی مهم در آلیاژ های آهنی و غیر آهنی است از فروسیلیسیم برای افزودن سیلیسیم به چدن یا فولاد آلیاژی استفاده می کنند.
۴- تولید فولاد های نسوز
۵- ماده احیاء کننده در تولید سایر فروآلیاژ ها: وقتی فروسیلیس در ریخته گری فولاد مورد استفاده قرار می گیرد استحکام، سختی، الاستیسیته و قابلیت مغناطیسی آن افزایش می یابد. با افزودن فروسیلیس به مذاب همچنین می توان از تشکیل کاربید های ناخواسته جلوگیری کرد.
۶- صنایع شیمیایی : البته در حال حاضر استفاده عمده فروسیلیس در ایران برای اکسیژن زدایی فولاد در پاتیل فولاد بر و جوانه زایی در ریخته گری چدن های خاکستری، استفاده به عنوان عنصر آلیاژی در فولادهای آلیاژی می باشد.

مجوزهای قانونی تولید فروسیلیس

سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان گلستان ، سازمان حفاظت محیط زیست

بررسی بازار و رقابت تولید فروسیلیس

بررسی بازار فروسیلیس با توجه به اینکه بیشترین مصرف آن در تولید فولاد می باشد ، می ابیست بر اساس بازار فولاد صورت پذیرد. لازم بذکر است به ازای تولید هر تن فولاد ، ۵ کیلوگرم فروسیلیس نیاز است . ظرفیت تولید فولاد در ایران برابر ۱۷ میلون تن می باشد. لذا نیاز کشور به فروسیلیس در حال حاضر برابر ۸۵۰۰۰ تن می باشد که با نرخ ۸% در سال این مقدار افزایش می یابد. لذا در ۱۰ سال آینده به بیش از ۱۵۰ هزار تن فروسیلیس نیاز خواهد بود . در حال حاضر ۳ واحد فروسیلیس ایران ، فرآلیاژ ایران و نوید آلیاژ جمعا تولیدی برابر ۶۷ هزار تن را تامین می نمایند. لذا در ۱۰ سال آینده به ظرفیتی بیش از ۹۰ هزار تن نیاز خواهد بود.

معرفی کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید فروسیلیس

کد آیسیک فرو سیلیس : ۲۷۱۰۵۱۲۳۱۷

معرفی کد تعرفه گمرمی مرتبط با صنعت تولید فروسیلیس

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
کد تعرفه گمرکی فرو سیلیس : ۷۲۰۲۲۱,۷۲۰۲۲۹۰۰

وضعیت واردات و صادرات فرو سیلیس

در نمودار زیر وضعیت واردات و صادرات فروسیلیس در کشور به تفکیک سال آمده است .

وضعیت واحد های فعال تولید فرو سیلیس

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید کننده فرو سیلیس در کشور به تفکیک استان آمده است .

خلاصه بررسی اقتصادی طرح تولید فروسیلیس

ظرفیت تولید سالیانه : ۱۰۰.۰۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۱۴۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۵۰۰.۰۰۰ مترمربع
زیربنای ساختمان ها : ۱۰۴۵۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۴۰۰ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۲۳۰ میلیارد تومان
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۱۸۰ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی : ۲۴ درصد

درخواست خدمات مشاوره سرمایه گذاری

برای تحقق یک ایده به کسب وکار موفق باید آن را از ابعاد گوناگون مانند بازار، توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه گذاری، مدل سازی کسب وکار، زیرساخت های فنی و فرآیند های تولید مورد مطالعه قرار گیرد.
در صورت تمایل به دریافت خدمات (مطالعه فرصت سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، طراحی مدل کسب و کار و سیستم سازی کسب و کار) می توانید پرسشنامه درخواست خدمات مشاوره را تکمیل نمایئد و یا با دفتر شرکت تماس حاصل فرمائید. کارشناسان گروه ایطرح آمادگی دارند پیشنهادهایی شامل شرح خدمات متناسب با نیاز کسب و کار شما را تنظیم نموده و با قیمت رقابتی جهت تصمیم‌گیری در اختیار تیم‌های راه انداز، استارتاپ‌ها و مدیران کسب و کارها قرار دهند.

درخواست تهیه طرح توجیهی

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

 

 


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۵/۵ - (۳ امتیاز)