طرح تولید پودر باریت

فرصت سرمایه گذاری این نوبت به تولید یک کانی حیاتی در صنعت اختصاص دارد. باریت ماده ای است که در تهیه گل حفاری مصرف زیادی دارد. تولید این محصول به نسبت سایر طرحهای صنعتی سرمایه گذاری بالایی نیاز ندارد و از بازدهی خوبی نیز برخوردار می باشد.

معرفی محصول

باریت ترکیب طبیعی سولفات باریم به فرمول BaSO4 می باشد که به نام Heavy Spar نیزشناخته می‌شود که جزو گروه سولفاتها می‌باشد. نام باریت از واژه یونانی barys به معنای سنگین و به دلیل سنگینی ویژه و بالای آن گرفته شده است. سیستم تبلور آن ارتورومیک می‌باشد. مهمترین کانیهای باریم‌دار عبارتند از : (BaSO4) و ویتریت (BaCO3). میزان فراوانی باریت بیشتر از ویتریت است. باریت در طبیعت به صورت رگه‌ای ، لایه‌ای و بر جای مانده یافت می‌شود.این کانی به رنگهای سفید، آبی، قرمز، زرد، خاکستری، قهوه ای، سبز، سیاه و بی رنگ مشاهده می شود.

انواع باریت از نظر اختلاف رنگ

باریت دارای دو نوع رنگ کلی می باشد که در این مقاله در سایت ماشین سازی هادی و در این لیست به آن می پردازیم:
باریت سفید
باریت بدرنگ و ناخالص

تاریخچه پودر باریت

محلول های گرمایی و ماگمایی که ترکیبات شیمیایی خاصی دارند در گسل‌ها ، شکستگیها و فضای خالی بین ذرات و قطعات سنگ به تشکیل باریت منجر می‌شوند. همراه بعضی از کانسارهای گرمایی نقره ، سرب ، روی و فلوریت باریت نیز دیده می‌شود. این ترکیب برای اولین بار در رومانی کشف شد.

مشخصات فیزیکی و شیمیایی باریت

انواع باریت از نظر رنگ، متفاوت هستند. برخی از گونه‌های آن بی رنگ، برخی سفید رنگ، برخی از سنگ‌های معدنی حاوی باریم به رنگ آبی، برخی دیگر سبز، زرد و قرمز هستند.
به طور کلی، سنگ معدنی حاوی سولفات باریم جلای شیشه‌ای دارد و به صورت بلورهای و کریستال‌های درشت شفاف تا نیمه شفاف یافت می‌شود.
ساختار بلوری این ترکیب معدنی از نوع ارتوترومبیک است. بلورهای واقعی این ترکیب در معدن‌ها حدود یک متر ارتفاع دارند و اگر به صورت مکعبی باشد، طول و عرض آن نیز حداکثر دو متر است.
اگر کریستال‌های این ترکیب در معدن به صورت تیغه‌ای تشکیل شود، معمولاً حالت منشور به خود می‌گیرد. این منشورها از هر زاویه می‌توانند نور را منعکس کنند. کریستال‌های سنگ معدنی سولفات باریم در معدن نمای منحصر به فرد و شگفت آوری دارند.
سختی این سنگ معدنی، ۳ تا ۵/۳ است.
وزن مخصوص این ترکیب ۵/۴ است که معمولاً برای یک ترکیب معدنی، مقداری بسیار قابل توجه است.
در معادن باریت معمولاً سایر سنگ‌های معدنی نظیرکالکوپیریت، کلسیت، آراگونیت، گوگرد، پیریت، کوارتز، وانادینیت، سروسیت و فلوریت یافت می‌شود.
بهترین روش شناسایی انواع سنگ معدنی سولفات باریم، رنگ ظاهری، وزن مخصوص بالا و ویژگی‌های کریستالی آن است.

کاربردهای باریت
۱- کاربرد باریت در حفاری چاه‌های نفت و گاز

یکی از مهم‌ترین کاربردهای این سنگ معدنی، استخراج چاه‌های نفتی است. در سراسر جهان، ۶۹-۷۷٪ باریت حفاری به عنوان عامل وزن برای حفاری مایعات در اکتشاف نفت و گاز و سرکوب فشارهای زیاد استفاده می‌شود.
هنگامی که یک چاه حفر می‌شود، مته حفاری از لایه‌های مختلف عبور می‌کند؛ هر کدام از قسمت‌ها، دارای ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی مختلف هستند.
هرچه سوراخ، عمیق‌تر باشد، به مخلوط گل و لای و Barite با درصد بیشتر نیاز است.
یک مزیت مهم دیگر برای استفاده از باریت حفاری این است که خاصیت غیر مغناطیسی دارد و هیچ تداخلی در اندازه گیری‌ها ایجاد نمی‌کند.
سنگ معدنی سولفات باریم که برای حفر چاه‌های نفت استفاده می‌شود بسته به سنگ معدن می‌تواند سیاه، آبی، قهوه‌ای یا خاکستری باشد.
برای این نوع کاربرد در چاه نفت، ذرات این ترکیب معدنی باید به اندازه‌های ریزتر، خرد شوند تا حداقل ۹۷٪ مواد از نظر وزنی، از یک صفحه با مش ۲۰۰ (۷۵ میکرومتر) عبور کنند.
سنگ معدنی سولفات باریم باید به اندازه کافی متراکم باشد تا وزن مخصوص آن حدود ۲/۴ یا بیشتر باشد؛ این ترکیب باید به اندازه‌ای نرم باشد که به بلبرینگ‌های مته حفاری آسیب نرساند. همچنین باید از نظر شیمیایی بی اثر باشد.
این ترکیب برای حفاری باید حاوی حداکثر ۲۵۰ میلی‌گرم در هر کیلوگرم نمک‌های قلیایی محلول باشد؛ و از این مقدار، بیشتر نباشد.

۲- کاربرد باریت در آنالیز ایزوتوپی اکسیژن و گوگرد

آنالیز ایزوتوپی اکسیژن و گوگرد به این معنا است که با یک ردیاب ایزوتوپی از یک عنصر، بتوان عنصر دیگری را شناسایی کرد. باریت، حاوی عنصر اکسیژن است، به همین دلیل می‌توان از آن برای ردیابی ایزوتوپی استفاده کرد.
تغییرات در ایزوتوپ‌های گوگرد (۳۴S و ۳۲S) در مواد معدنی باقی مانده حاوی گوگرد و “سولفات‌های رسوب کرده با کربنات”، برای تعیین غلظت گوگرد آب دریا بررسی می‌شوند.
این کار مطالعاتی می‌تواند به شناسایی دوره‌های رسوبی خاص مانند شرایط بی هوازی یا هوازی در دریا کمک کند. وقتی مولکول نمونه، حاوی هر دو عنصر باشد، بازسازی ایزوتوپ گوگرد اغلب با اکسیژن همراه خواهد شد.

۳- سایر کاربردهای صنعتی باریت

کاربردهای باریت در صنعت رنگ و پلاستیک به عنوان ترکیب پر کننده (باریت کریستالی دارای چگالی بالا است و خواص منحصر به فردی برای کاربرد در صنعت رنگ سازی دارد. این نوع از باریت دارای مقاومت بالا در برابر حرارت بوده، در آب اندکی محلول است، درخشندگی بالایی دارد و موجب می شود که رنگ، خاصیت نسوز بودن پیدا کند، به همین دلیل از آن در تهیه انواع رنگ های صنعتی استفاده می شود)
کاربرد در پوشش اتومبیل برای ایجاد سطح صاف و مقاومت در برابر خوردگی
تولید قطعات مقاوم به اصطکاک برای خودروها و کامیون‌ها (از باریت با خلوص ۶/۳ تا ۸/۳ برای تولید لنت ترمز در خودروها استفاده می شود. این نوع باریت، کوارتز کمتری دارد و بنابراین سایندگی پایین تری را در لنت موجب می شود. پوشش لنت‌ها با این نوع ترکیب، کیفیت محصولات را افزایش می‌دهد.)
تولید سیمان با پوشش محافظ تابشی
کاربرد در صنعت سرامیک و شیشه
کاربرد در صنایع پزشکی
باریت معدنی در جهان به اشکال مختلفی عرضه می‌شود و قیمت آن به درجه خلوص و مقدار مصرفی در فرآیند بستگی دارد.
برای کاربرد به عنوان پر کننده که باید در فرآیند پردازش فیزیکی شدید با سنگ زنی و خرد کردن مصرف شود، درصد خلوص بالاتر با قیمت‌های گران‌تر را سفارش می‌دهند.
این ماده همچنین برای تولید سایر مواد شیمیایی حاوی باریم، به ویژه کربنات باریم که برای تولید شیشه LED برای تلویزیون، صفحه نمایش کامپیوتر و برای دی الکتریک‌ها استفاده می‌شود، کاربرد دارد.
با نگاهی به پیشینه تاریخی برخی صنایع، از Barite برای تولید هیدروکسید باریم در تصفیه قند و به عنوان یک رنگدانه سفید برای منسوجات، کاغذ و رنگ استفاده می‌شده است.
اگرچه سنگ معدنی سولفات باریم، حاوی فلز سنگین باریم است، اما سمی نیست؛ زیرا سولفات باریم در آب، کاملاً نامحلول است.
همچنین از این سنگ معدنی کریستالی به عنوان سنگ قیمتی استفاده می‌شود.

اشکال پیدایش
نوع رگه‌ای

محلولهای گرمایی و ماگمایی که ترکیبات شیمیایی خاصی دارند در گسل‌ها ، شکستگیها و فضای خالی بین ذرات و قطعات سنگ به تشکیل باریت منجر می‌شوند. همراه بعضی از کانسارهای گرمایی نقره ، سرب ، روی و فلوریت باریت نیز دیده می‌شود.

نوع رسوبی آتشفشانی

کانسارهای نوع لایه‌ای بیشتر با ذخایر ماسیوسولفاید و ذخایر استراتی باند استراتی فرم رسوبی در ارتباط هستند. در ماسیوسولفیدهای نوع کروکوباریت در قسمت فوقانی و اطراف ذخیره ماسیوسولفید یافت می‌شود. در بعضی از کانسارهای استراتی باند استراتی فرم رسوبی ، لایه‌های باریت‌دار گزارش شده است. باریت به صورت لایه‌ای و گاهی به صورت سیمان سنگ دیده می‌شود. لایه‌های باریت‌دار بیشتر به رنگ خاکستری هستند که از بالا و اطراف به چرت و شیلهای سیلیسی ختم می‌شوند. میزان باریت بین ۵۰ تا ۹۵ درصد متغیر است.

کانسارهای باریت بر جای مانده

این کانسارها بدین طریق تشکیل می‌شوند که سنگ و یا رگه حاوی باریت در سطح زمین هوازده شده ، به دلیل وزن مخصوص زیاد و مقاومت شیمیایی در محل باقی می‌ماند و تشکیل کانسار باریت بر جای مانده را می‌دهد.

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید پودر باریت

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به بررسی های انجام شده کد آیسیک پودر باریت به شرح جدول ذیل می باشد

شرح محصولکد آیسیک
پودر باریت۲۶۹۹۴۱۲۳۳۹
باریت (استخراج)۱۴۲۱۴۱۲۳۰۲

 

کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید پودر باریت

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا.
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد. تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به بررسی های انجام شده کد تعرفه گمرکی پودر باریت به شرح جدول ذیل می باشد

شرح محصولکد تعرفه گمرکی
باریت۲۵۱۱۱۰۱۰

 

روش تولید باریت

صنعت نفت و گاز مصرف کننده اصلی این ترکیب در سراسر جهان است. در آنجا از آن به عنوان عامل وزنی در حفاری گل استفاده می شود. این یک صنعت در حال رشد است ، زیرا تقاضای جهانی نفت و گاز طبیعی در دراز مدت افزایش یافته است.
این امر باعث افزایش قیمت خرید و فروش باریت شده است. سطح قیمت ها در سال ۲۰۱۲ در بسیاری از بازارهای مهم بین ۱۰ تا ۲۰ درصد بیشتر از ۲۰۱۱ بود. قیمت معمول گل باریت حفاری حدود ۱۵۰ دلار برای هر تن در معدن است.
جایگزین های این ترکیب در گل حفاری شامل سلستیت ، ایلمنیت ، سنگ آهن و هماتیت مصنوعی هستند هیچ یک از این مواد جایگزین موثری نبوده اند زیرا بسیار بسیار گران هستند یا عملکرد رقابتی ندارند.
چین و هند تولید کنندگان برجسته این ماده معدنی هستند و همچنین بیشترین ذخایر را در اختیار دارند. ایالات متحده برای تأمین نیازهای داخلی خود باریت کافی تولید نمی کند. در سال ۲۰۱۱ ایالات متحده حدود ۷۰۰۰۰۰ تن از این ترکیب را تولید کرد و حدود ۲،۳۰۰،۰۰۰ تن از آن را وارد کرد.

بررسی بازار

خرید و فروش باریت به عنوان یک ماده معدنی، در بازار مواد اولیه صنعت، شناخته شده است. حجم زیادی از این ماده برای صادرات در نظر گرفته می‌شود. قیمت سنگ معدنی سولفات باریم با قیمت پودر باریت حفاری، متفاوت است.
صنعت نفت و گاز، مصرف کننده اصلی باریت در سراسر جهان است. در آنجا از این ماده به عنوان عامل وزن در حفاری گل استفاده می‌شود، این یک صنعت به شدت در حال رشد است. تقاضای جهانی صنعت نفت و گاز طبیعی در دراز مدت، افزایش می‌یابد. علاوه بر این، روند حفاری در طولانی مدت، نیاز به این ترکیب را توجیه می‌سازد. این عوامل، همگی باعث افزایش قیمت باریت شده‌اند. سطح قیمت‌های این ماده معدنی در سال ۲۰۱۲ در بسیاری از بازارهای مهم جهانی، بین ۱۰ تا ۲۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۱ بود.
جایگزین‌های سنگ معدنی سولفات باریم در گل حفاری شامل سلستیت (celestite )، ایلمنیت (ilmenite )، سنگ آهن (iron ore) و هماتیت مصنوعی (synthetic hematite) است. هیچ یک از این مواد جایگزین برای سنگ معدن باریت در هر منطقه، مؤثر نبوده است. آن‌ها بسیار گران هستند یا هیچ عملکرد رقابتی ندارند. چین و هندوستان، برترین تولید کنندگان باریت در جهان هستند و همچنین بیشترین ذخایر را در اختیار دارند. ایالات متحده برای تأمین نیازهای داخلی خود باریت کافی تولید نمی‌کند. در سال ۲۰۱۱، ایالات متحده حدود ۷۰۰۰۰۰ تن باریت تولید کرد و حدود ۲،۳۰۰،۰۰۰ تن را وارد کشور کرد.
کشورهای زیر به ترتیب از نظر تولید باریت در سال ۲۰۱۹ رتبه بندی شده‌اند:
چین – هندوستان – قزاقستان – ایران – لائوس – مکزیک – مراکش – آمریکا – ترکیه – پاکستان

وضعیت واحد های فعال تولید پودر باریت

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید پودر باریت در کشور به تفکیک استان آمده است.

جدول واحد های فعال تولید پودر باریت

در جدول زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید پودر باریت در کشور به تفکیک استان آمده است .

پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح تولید پودر باریت

ظرفیت تولید سالیانه: ۱۴۰۰۰۰ کیوگرم درسال
نرخ برابری دلار: ۲۷۰۰۰ تومان
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۱۰ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۳ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۵ درصد



درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۵/۵ - (۳ امتیاز)