طرح تاسیس تالار پذیرایی
- 7 فروردین 1397
- ۰
- بازدیدها: 9,924
- دسته بندی:
طرح تاسیس تالار پذیرایی
برپایی مراسم آبرومندانه و باشکوه امروزه یکی از دغدغههای افراد در مناسبتهای شان است که از مهمترین این مراسمها میتوان به جشن عروسی اشاره کرد. عروسی مراسمی سنتی یا آیینی است که طی آن آغاز زندگی مشترک یک زوج جشن گرفته میشود. امروزه با توجه به کوچک بودن خانهها، بیشتر افراد برای برگزاری جشنها و حتی مراسم عزای خود به تالارها مراجعه میکنند.
وضعیت بازار کنونی تالارهای پذیرایی
برگزاری مراسم گوناگون در تالارهای پذیرایی امروزه بسیار باب شده است و تقریبا همه افراد مراسم مهم زندگیشان را در این مکانها برگزار میکنند از اینرو با توجه به شرایط واحدهای مسکونی و زندگی شهری دیگر کسی مراسمهای بزرگ مانند عروسی را در خانه خود برگزار نمیکند که همین مسئله موجب شده وضعیت بازار تالارها رو به بهبود بوده و رونق داشته باشد اما نباید فراموش کرد که پایین آمدن آمار ازدواج و افزایش تورمها و کاهش سطح درآمدی خانوادهها هم در طرف دیگر، اجازه رشد آنچنانی این بازار را در ایران نمیدهد، البته در مجموع با لحاظ کردن این مسئله که تالارهای پذیرایی به جز برگزاری مراسم عقد و عروسی، محل اصلی برگزاری همایشها، سمینارها، پذیرایی ارگانهای دولتی از کارمندانشان و... هستند، میتوان وضعیت مناسب با درصد ریسک پایینی برای این کسبوکار قائل بود.
برای شروع این کسبوکار چه تمهیداتی نیاز است دیده شود؟
نخستین نکتهای که در شروع این کار باید در نظر گرفت مشخص کردن وضعیت بنای تالار است. شروع این کسبوکار در دو حالت کلی صورت میگیرد؛ اول اینکه شما صاحب مکان موردنظر برای تاسیس هستید و فقط نیاز به یکسری بازسازیهای کلی دارید تا بنا را به شکل تالار برای پذیرایی دربیاورید و دوم اینکه شما قصد سرمایهگذاری در این کار را دارید اما سرمایه کافی برای خرید بنا را ندارید که در این حالت میتوانید بنای تالار را اجاره کنید. در اینجا من پیشنهاد میکنم حتی اگر سرمایه خرید بنا را هم دارید این کار را نکنید، چراکه میزان پولی که برای خرید مکان نیاز دارید در کمترین حالت حدود پنج میلیارد تومان است که عاقلانه است این مبلغ را برای گردش در کسبوکار خرج کنید و مبلغی حدود ۲۰میلیون در ماه اجارهبها بدهید.
عد از این موضوع باید به سراغ نحوه پیادهسازی پروژه بروید که عموما باز هم به دو شکل انجام میشود؛ اول اینکه شما تمام بنای خود را برای تالار تجهیز کنید و فقط برگزارکننده مراسم باشید و حالت دوم اینکه مقداری از فضای خود را بهعنوان رستوران هم در نظر بگیرید که باز هم من پیشنهاد میدهیم رستوران را در کنار کار داشته باشید.
وجود رستوران در مجموعه از جوانب زیادی میتواند به کسبوکار شما کمک کند، در واقع رستورانی که در مجموعه فعالیت میکند علاوه بر اینکه در فصول کمکار تالار میتواند برای شما منبع کسب درآمد باشد به نوعی ویترین و تبلیغی برای تالار هم به شمار میآید. ممکن است مشتری که برای صرف یک غذای ۱۵۰ هزار تومانی بیاید با توجه به فضای شما و کیفیت غذایتان برای برگزاری مراسمش هم به شما مراجعه کند، در مجموع رستوران میتواند مکمل کار تالار باشد.
مبلغ لازم برای سرمایهگذاری در احداث تالار پذیرایی چگونه برآورد میشود؟
در اینجا تلاش میکنیم حداقل مبالغ را به شما در یک کیفیت نسبی بگوییم اما بدانید گاهی این مبالغ تا چندین برابر هم افزایش مییابد. در حداقل میزانی که بخواهید تالاری با ظرفیت ۸۰۰ نفر احداث کنید به مکانی با متراژ ۱۲۰۰ متر نیاز دارید که با توجه به منطقه جغرافیایی مبلغ بنا متغیر است اما به جز بحث بنا شما حداقل به ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه اولیه هم نیاز دارید.
طرح تاسیس تالار پذیرایی
این سرمایه در چه بخشهایی هزینه میشود؟
حدود ۹۰۰ میلیون تومان برای تجهیز آشپزخانه اعم از فر، اجاق، کبابپز، تهویه و… نیاز است، به علاوه مبلغ ۲۰۰میلیون تومان برای خرید ظرف و ظروف پذیرایی خرج میشود. حدود ۴۰۰ میلیون تومان میز و صندلی برای مبله کردن سالنها و حداقل ۱۰۰ میلیون تومان نیز برای جایگاهسازی عروس و داماد و خرید پردهها نیاز دارید. به علاوه هزینه بیمه کارکنان و بنا در سال چیزی حدود ۳۰ میلیون تومان است. در نهایت برای اتاق عقد و ملزومات آن هم نزدیک ۶۰ میلیون تومان باید کنار بگذارید. اگر بخواهید یک رستوران حداقل ۱۰۰ متری هم در کنار کارتان داشته باشید که هزینههای آن جداگانه محاسبه میشود.
به جز موارد گفته شده سرمایه در گردش این کار چقدر برآورد میشود؟
مبلغی که برای خرید مواداولیه و مصرفی نیاز است چندان بالا نیست، زیرا کار تالار به طور کلی یک سیستم نقدی است و شما یک پیش پرداخت از مشتری دریافت میکنید که حدود ۵۰ درصد کل هزینه مراسمش است و با همان مبلغ مواد اولیه را تهیه میکنید، در نهایت دستمزد کارکنان و هزینههای جانبی تالار نزد مشتری است تا مراسم برگزار و همان شب مابقی پول پرداخت شود اما برای شروع بهتر است نزدیک ۳۰۰ میلیون تومان پول نقد داشته باشید. این را هم اضافه کنم که در بازار مواد مصرفی، اعتبار بسیار مهم است و به نوعی حرف اول را میزند. یعنی نیازی نیست که مواداولیه خود را نقد بخرید و اغلب کاسبان بازار یک هفتهای هم اجناس را به شما میدهند.
بحث مدیریت تبلیغات در کار تالار چگونه است؟
نخستین تبلیغ برای شما کیفیت کارتان است، همیشه یک تالاردار عاقل مهمانان خود را به چشم مشتریان آینده خود میبیند پس باید از هر مراسمی که برگزار میکند انتظار تعدادی مشتری بعدی را هم داشته باشد. در بخش دوم هم هر تالار باید یک بازاریاب خوب داشته باشد که با مراجعه به ارگانها و سازمانهای دولتی مشتریان ثابتی برای همایشها و سمینارها بگیرد، همچنین سالنهای آرایش زنانه مکان خوبی برای جذب مشتری است. در نهایت انواع تبلیغات تلویزیونی، تراکتی، بیلبوردی و... هم میتواند مشتری را به سمت تالار روانه کند که در مجموع حدود ۱۰۰ میلیون تومان در سال هزینه تبلیغات برآورد میشود.
نسبت هزینهها و درآمدها چگونه است؟
شما در تالار اگر هزینه معقولی کنید یقین داشته باشید به شما بازمیگردد و روی دستتان نمیماند، یعنی به جز مبالغ اولیه که شروط تاسیس است شما میتوانید خدمات دیگری هم به مشتریان عرضه کنید، مثلا اگر تالارتان فضای باز دارد آن را درختکاری کنید و با قرار دادن یک کالسکه یا تاب، فضا را برای عکاسی مهیا کنید. هزینه یک آبنما در ورودیه چندان زیاد نیست ولی تاثیر زیادی روی جذب مشتری میگذارد. داشتن یک پارکینگ راحت و مسقف از جمله خدمات اضافی محسوب میشود و در مجموع منظورم این است که فراتر از آن چیزی که مشتری تصور میکند به او خدمات بدهید. به این ترتیب مشتری هم زمان تسویهحساب با خاطره خوش میرود و با مشتریان دیگر بازمیگردد.
سود این کار چقدر برآورد میشود؟
میزان سود هم با توجه به قیمتگذاریها و مکان تالار متغیر است اما به نظر من با یک مدیریت صحیح، میانگین بین ۵۰ تا ۶۰ درصد سود کار است.
نیروهای انسانی در تالار چگونه به کار گرفته میشود؟
اکثر نیروهای کاری در تالار به صورتی روزمزد فعالیت میکنند، زیرا کار تالار ثابت و همیشگی نیست، شما با یکسری نیروهای آشپزخانهای و سالن کار توافق میکنید در شبهایی که مراسم برگزار میشود در تالار حضور پیدا میکنند، از نظر تعداد هم میانگین برای هر ۸۰ نفر مهمان نیاز به یک نفر سالن کار و یک نیروی آشپزخانه دارید البته یادآوری کنم که در این کار هرچه تعداد مهمانها بیشتر باشد سود نهایی به همان نسبت افزایش مییابد. برای رستوران هم اگر دائم فعالیت کند سه نفر نیروی آشپزخانه و سه نفر نیروی سالن بهصورت ثابت نیاز دارید.
مراحل گرفتن مجوز تالار پذیرایی چگونه است؟
برای تاسیس تالار شما با چند قسمت در ارتباط هستید؛ اتحادیه تالارداران، وزارت بهداشت، اماکن و شهرداری. هرکدام از این ارگانها با توجه به حیطه وظایفشان یکسری شروط دارند که باید در تالار وجود داشته باشد اما در کل زمان زیادی صرف صدور پروانه کسب نمیشود، میانگین یک تا سه ماه مجوز کار را دریافت میکنید.
روش محاسبه متراژ زمین برای احداث باغ تالار عروسی
ما یک زمین ۲۰۰۰ متری در منطقه ای صنعتی در اطراف شهر داریم و میخواهیم تغییر کاربری دهیم،
اگر سالن پذیرایی ۱۰۰۰ نفری احداث کنیم سطح اشغال سالن چقدر خواهد شد؟
سالنهای پذیرایی بهتر است در یک طبقه با دو سازه مجزا ساخته شوند یا دو طبقه باشند؟
جواب همه این سوالهای با سوالهای دقیقتر از سمت تیم طراحی و ساخت تالارساز مشخص میشود.
اولین موضوع این است که سالن در داخل شهر احداث میشود یا خارج از شهر.
در تهران و شهرهای بزرگ معمولا الگوی تالارهای بیرون شهر باغ تالار است.
برای تالارهای داخل شهر بنابر قیمت زمین و شرایط مالی مالک و ضوابط شهرداری مساحت زمین نسبت به ظرفیت تالار عروی مشخص میشود.
۱. محاسبه زمین برای باغ تالار در اطراف شهر:
در این حالت گاهی امکان پارک تمام یا تعدادی از ماشینها در بیرون باغ تالار وجود دارد.
ابعاد پارکینگ برای هر ماشین ۲.۵*۵ متر است و ۵ متر هم فاصله برای بیرون آمدن ماشین در نظر گرفته میشود. البته با توجه به عدم وجود سوت و محدود کردن تعداد ماشینهای موازی این عدد برای زمینهای خالی تا ۲.۳۰ قابل کاهش است.
برخورد قوانین شهرداری برای تعیین تعداد پارکینگ در شهرهای مختلف متفاوت است ولیکن بر اساس تجربه به ازای هر ۵ نفر ظرفیت تالار یک جای پارکینگ لازم است. یعنی برای یک تالار ۱۰۰۰ نفری تخمین ۲۰۰ پارکینگ برای ماشینها لازم است.
در جاییکه فضا وجود دارد تخصیص ۲ تا ۳ هزار متر برای تعمین کامل پاکینگ داخل محوطه برای سالنهای ۱۰۰۰ نفری به بالا است. دلیل این تلورانس این است که در عمل ماشینها را با فضای کمتر از ۵ متر برای طول ماشین و ۵ متر فضای مانور در نظر میگیرند.
ظرفیت سالنها در طراحی باغ تالار معمولا در شهر تهران حداقل ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر و در شهرستانها حداقل ۱۰۰۰ نفر در نظر گرفته میشود.
سرانه هر نفر برای تعیین متراژ بین یک تا یک و نیم متر مربع است. این فاصله به دلیل آن است که چیدمان مبلمان در سالن میتواند بسیار متراکم یا نرمال باشد.
البته تناسبات فضا از لحاظ ابعاد و تعداد ستونهای وسط فضا (البته تیم سازه تالار ساز معمولا ستون وسط سالن را پیشنهاد نمیدهد) و جای جایگاه ویژع عروس و داماد( استیج) است.
البته سالنها فضاهای دیگری هم لازم دارند مثل دفتر کار و دفتر عقد قرارداد، لابی وسیع و مرتفع ، فضای میز شام، اتاق عقد، آشپزخانه و فضاهای خدماتی، راهرو مشاعات، سرویسهای بهداشتی و سایر فضاها.
اگر در طراحی تالار عروسی یک سازه برای دو طبقه طراحی شود حدود متراژ متناسب برای لابی مناسب و باشکوه حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ متر مربع است، سالنها برای ظرفیت مجموعا ۱۰۰۰ نفر حدود ۶۰۰ متر فضا اشغال میکنند.
راهروها، پله و آسانسور و سایر مشاعات حدود ۱۰۰ متر، فضاهای اتاق عقد و سالنهای غذا خوری ۳۰۰ متر در هر طبقه ، و فضای خدماتی هم حدود ۳۰۰ متر مربع خواهد بود. در این حالت سطح اشغال بین ۱۳۰۰ تا ۱۶۰۰ متر مربع ایده آل است. دقت کنید ما در این الگو فضای زیادی را به لابی اختصاص دادیم و این لابی را دبل هایت ( در دو طبقه ) در نظر گرفته ایم.یعنی لابی حدود ۴۰۰ متری با ارتفاع ۱۰ متر خواهیم داشت.
فضاهای خدماتی در حالیکه سازه سوله است با سازه بنایی در پشت ساختمان اصلی هم قابل ساخت است.
این فضاها عبارتند از: آشپزخانه ، اتاقهای کارگری، تاسیسات، سردخانه و انبار و فضاهای مشابه.
حداقل متراژ سطح اشغال تالار عروسی، در صورت احداث سه طبقه و صرف نظر کردن از لابی بزرگ برای سالن ۱۰۰۰ نفری، ۸۰۰ متر مربع میباشد. ( حدود ۵۰۰ متر مربع مساحت هر سالن در دو طبقه، ۱۲ متر مشاعات و ۱۰۰ متر فضاهای خدماتی در هر طبقه).
همانطور که در مقالات سابق تالار ساز اشاره شده مناسب ترین سازه برای احداث سریع سالن های عروسی در باغ تالار سوله است ( البته برای یک تا دو طبقه).
برای احداث سالنهای عروسی باغ تالار، میتوانیم ۲ سوله با دیوار مشترک،یا یک سوله با عرض حدود ۲۰ متر و طول ۵۰ تا ۷۰ متر (متراژ ۱۰۰۰ تا ۱۴۰۰ متر مربع) احداث کنیم.
در صورتی که قصد احداث سوله در دو طبقه را داشته باشیم معمولا تعدادی ستون در طبقه همکف برای نگه داری سقف طبقه همکف ( کف سالن عروسی بالا) برای اجرای اقتصادی لازم است.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ مجوز و پروانه کسب تالار پذیرایی و باغ تالار
۱_اخذ کد پستی ده رقمی واحد کسبی از دفاتر پستی منطقه مربوطه
۲-اعلام شماره تلفن همراه که بنام شخص متقاضی پروانه درامور مشترکین تلفن همراه ثبت شده و باید کلیه ثبت نام های ذیل با همان شماره همراه صورت پذیرد
۳ – ثبت نام در سایت www.G4B.ir و در ادامه ثبت نام در سایت www.iranianasnaf.ir (ایرانیان اصناف) و اخذ کد رهگیری(عکس پرسنلی که در سایت مذکور بارگذاری می شود باید با کیفیت باشد) .
۴_ثبت نام در سایت http://tax.gov.ir و اخذ ضریب سطح ۴۵ درصد .
۵_ثبت نام در سایت , www.ecoat.ir اخذ گواهینامه آموزشی احکام تجارت و کسب و کار .
۶– ارائه سند مالکیت عین و منفعت و یا منافع ازجمله اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرار داد مشارکت، مبایعه نامه و یا قرار داد های موضوع ماده (۱۰) قانون مدنی اعم از رسمی و یا عادی .
۷-اصل و کپی شناسنامه ( تمام صفحات) _ اصل و کپی کارت ملی _اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت دائم ، پزشکی یا گواهی اشتغال به تحصیل (افراد بالای ۵۰ سال کارت پایان خدمت الزامی نمیباشد ) .
۸_ ارائه آخرین مدرک تحصیلی .
۹_ همراه داشتن ۶ قطعه عکس ۴*۳ .
۹– عکس از واحد صنفی (تمامی نقاط) به دو صورت چاپی و CD.
۱۰_ارائه پایان کار تجاری،اداری و یا کارگاهی محل صنفی و یا قبض رسید پرداخت عوارض کسب و کار سالیانه شهرداری و یا پروانه ساختمان تجاری، اداری ویا کارگاهی .
۱۱_مفاصا حساب شهرداری ، دارائی ، اداره بیمه .
۱۲_ارائه جوابیه استعلام عدم سوء پیشینه و عدم اعتیاد .
۱۳_ارائه نتیجه استعلام صلاحیت اداره اماکن .
۱۴_ارائه جواب استعلام بهداشت محیط .
۱۵_در صورت وکالت: ارائه اصل و تصویر وکالتنامه و شناسنامه وکیل .
۱۶_اصل و تصویر فیش عوارض نوسازی .
۱۷_ارائه اصل و کپی فیش آب و برق و تلفن .
۱۸_ارائه نقشه معماری مصوب شهرداری .
۱۹_ارائه اصل و کپی جواز ساخت و گواهی عدم خلاف قبلی .
۲۰_برگه ۵ امضائی ناظر قدیم و جدید، برگه سبز ناظر و تاییدیه آسانسور و گزارش مرحلهای ناظر در طراحی تالار .
توصیه ها به صاحبان سرمایه چیست؟
نخستین توصیه من مکانیابی درست تالار است، حتما در نظر بگیرید که جای تالار نسبت مستقیمی با تعداد متقاضیان و قیمتگذاریهای شما دارد. دوم اینکه نوسانات بازار را پیشبینی کنید و از آن غافل نشوید. سعی کنید بند افزایش قیمت را در قراردادها ذکر کنید تا ضرر افزایش قیمت موادغذایی برای مشتری که ششماه پیش از آن تالار را رزرو کرده به گردن شما نیفتد، همچنین فراموش نکنید یک مدیر تالار باید در تمام امور تالار و حتی آشپزخانه سررشته داشته باشد تا هم بتواند کار را مدیریت کند و هم پاسخگوی مشتریان ناراضی باشد.
در آخر هم نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که سرو غذا بهصورت دیس پرسی به دلیل دورریز کمتر و استفاده از مواداولیه کمتر مانند دورچینی که برای تزیین استفاده میشود به صرفهتر از غذای تکپرسی است.
چگونه بدون پول سرمایه گذاری کنیم؟
خوشبختانه شروع کار در یک تالار پذیرایی در صورت نداشتن مبالغ گفته شده و هزینه های خرید و تجهیز تالار هم امکانپذیر است، چرا که بسیاری از تالارها که متعلق به ارگانهای دولتی است یا حتی برخی تالارهای خصوصی، مدیریت تالار را به مناقصه گذاشته و افراد باتجربه میتوانند با شرکت در مناقصهها و عقد قرارداد، تالار را بهصورت اجارهای در اختیار گرفته و کار خود را آغاز کنند.
این روش در صورتی که فرد دارای یک تیم خوب و حرفهای باشد میتواند بسیار درآمدزا باشد به شکلی که مثلا در همین تهران تالارها ماهانه بین ۱۵ تا ۵۰ میلیون تومان اجاره داده میشوند که پرداخت این مبلغ برای صاحب کسبوکار چندان مشکل نیست به علاوه مزیتهای بسیاری در این روش وجود دارد، مثل اینکه در این کار شما دردسرهای گرفتن مجوز و جاانداختن تالار را ندارید، به علاوه نیازی به تغییر دکوراسیون و… هم وجود ندارد و از همه مهمتر برای تالارهایی که متعلق به ارگانهای دولتی است شما دیگر هزینه تبلیغات ندارید، چراکه مشتریان ثابت شما همان کارکنان دولتی هستند.
در حداقل میزانی که بخواهید تالاری با ظرفیت ۸۰۰ نفر احداث کنید به مکانی با متراژ ۱۲۰۰ متر نیاز دارید که با توجه به منطقه جغرافیایی مبلغ بنا متغیر است اما به جز بحث بنا شما حداقل به ۵ میلیارد تومان سرمایه اولیه هم نیاز دارید.