طرح تولید چیپس میوه

طرح تولید چیپس میوه

توصیه پزشکان به خوردن میوه‌جات و سبزی‌جات، شاید یکی از کلیشه‌ای‌ترین و تکراری‌ترین توصیه‌هایی باشد که بشر در طول زندگی خود با آن روبه‌رو است. اما با وجود همه این توصیه‌ها و علم به اهمیت ویتامین‌های موجود در میوه‌جات آیا همه ما به اندازه کافی از این محصولات بهره‌مند می‌شویم؟ آیا در طول روز ویتامین‌های لازم را به بدن خود از طریق خوردن این میوه‌ها و سبزیجات می‌رسانیم؟
دلایل و شاید توجیه‌های مختلفی وجود دارد که باعث می‌شود انسان در طول روز ویتامین‌های لازم در میوه‌جات برای بدن خود را تامین نکند. یکی از مهم‌ترین این دلایل سختی یا عدم سهولت لازم برای خوردن میوه در هر زمان و هر مکانی است. به علاوه فسادپذیری بالای انواع میوه‌جات و سبزیجات در دماهای متوسط و بالا، یکی دیگر از این دلایل است.
همچنین به دلیل شرایط اقلیمی متفاوتی که در کره زمین وجود دارد، در برخی مناطق و کشورها بسیاری میوه‌ها و سبزیجات قابلیت کشت ندارند و دسترسی مردم این مناطق به میوه‌ها اغلب از طریق واردات است که هزینه بالای حمل‌و‌نقل میوه جات و سبزیجات تازه و محدود بودن زمان نگهداری آنها موجب شده تا بشر فکر تازه‌ای برای مصرف این محصولات داشته باشد.

محصولی که این روزها با عنوان چیپس میوه یا میوه‌های خشک از آن یاد می‌شود در واقع حلال مشکلاتی است که پیش‌تر از این ذکر شد. از طرفی میوه خشک یا چیپس میوه جایگزینی مناسب برای تنقلات ناسالم مانند انواع چیپس و پفک برای کودکان است همچنین این محصول برای افراد دیابتی که از مصرف میوه‌های شیرین به جهت قند بالا منع شده‌اند و حتی برای برخی افراد که خوردن میوه‌ها برای سیستم گوارش‌شان مشکل ایجاد می‌کند، بهترین راه چاره است.
توزیع نامناسب صنایع غذایی و انواع محصولات کشاورزی و فصلی و منطقه‌ای بودن تولید بسیاری از محصولات در جهان از دلایل عمده دیگر برای خشک کردن میوه‌هاست که صادرات در این حوزه را رونق فراوانی بخشیده است. چیپس میوه‌ها در مورد انواعی صورت می‌گیرد که بخش خوراکی آنها پس از رسیدن به‌طور طبیعی رطوبت فراوانی دارد و بخش اعظم این رطوبت با خشک کردن به شیوه‌های گوناگون برای افزایش عمر نگهداری آنها انجام می‌شود.
به‌طور کلی خشک کردن میوه‌ها، یکی از روش‌های جلوگیری از فساد میکروبی آنها به شمار می‌آید. در این روش در اثر کاهش میزان رطوبت میوه، امکان فساد میکروبی و سرعت واکنش‌های مضر دیگر به میزان زیادی کم می‌شود. خشک‌کردن علاوه بر اینکه اثر نـگـهـدارنـدگی روی محـصـول دارد، وزن و حجم آن را نیز به میزان چشمگیری کاهش می‌دهد در نتیجه از هزینه‌های حمل‌و‌نقل و ذخیره‌سازی می‌کاهد.
با وجود همه مزایایی که درخصوص چیپس میوه گفته شد به علاوه تنوع محصولات باغی در کشور می‌توان سرمایه‌گذاری در این عرصه را رو به پیشرفت دانست و امیدوار بود که با معرفی هرچه بهتر این محصول موجب افزایش مصرف در داخل کشور و همچنین با تولید باکیفیت‌تر و بسته‌بندی‌های متنوع و رقابتی، وارد گردونه صادرات در جهان شد و این محصول را با برند ایرانی به دنیا معرفی کرد.
میوه‌های خشک علاوه بر اینکه غنی از فیبر، انواع ویتامین‌ها، سدیم، پتاسیم و دیگر املاح مورد نیاز بدن انسان هستند موجب بهبود فرآیند متابولیسم و در نتیجه جذب عناصر ارزشمند در بدن می‌شوند. از این رو فراهم آوردن زمینه برای شناسایی ارزش غذایی و تشویق مردم به استفاده از این دسته تنقلات می‌تواند سرمایه‌گذاری در این عرصه را هرچه بیشتر سودآور کند. برخی کشورهای موفق در این عرصه مانند آفریقای جنوبی، ترکیه و آرژانتین سالانه میلیاردها دلار ارز را از طریق فروش و صادرات همین محصول وارد سبد اقتصادی کشور خود می‌کنند. البته ایران هم در تولید و صادرات برخی از این محصولات خشک مانند کشمش، آلو، قیسی و چیپس زردآلو موفق عمل کرده اما چیپس میوه‌هایی همچون کیوی، سیب، هلو و گلابی همچنان پتانسیل‌های بالقوه بسیاری برای سرمایه‌گذاری درخود دارد.
به دلیل اینکه تولید چیپس میوه در ایران یک کار بکر و تقریبا نوپاست، سودآوری بالا و ریسک پایینی در این عرصه وجود دارد. وی می‌افزاید: این محصول در بسیاری کشورهای دنیا تولید می‌شود اما به جرات می‌توان گفت هیچ میوه خشکی در جهان با کیفیت و طعم و مزه و تنوع میوه ایران وجود ندارد و بسیاری از کشورهای دنیا تشنه این محصول ایرانی هستند. مدیر این مجموعه معتقد است مسئله اساسی در این خصوص این است که تولید این حصول از طرف دولت حمایت شود و از سوی سرمایه‌گذاران جدی گرفته شود.
طرح تولید چیپس میوه

میزان سرمایه مورد نیاز برای راه‌اندازی یک خط تولید چیپس

با توجه به حجم تولید، همچنین محصولی که قصد داریم تولید کنیم مبلغ سرمایه‌گذاری کاملا متغیر است اما در حالت کلی برای محصولاتی مانند گلابی، هلو، زردالو، آلو و سیب به ماشین‌های کانوایر، بلانچر، دستگاه برش، هسته‌گیر و خشک‌کن نیاز دارید که مجموع ریالی خرید این دستگاه‌ها با توجه به تولید روزانه ۶۰۰ کیلو و حدودا ۲۰۰ تن در سال مبلغی برابر ۱۲۰میلیون تومان هزینه دستگاه‌ها می‌شود. حدود ۱۰۰ میلیون دیگر برای خرید مواد اولیه و برخی ملزومات دیگر کارخانه نیازمندید. این تجهیزات به یک فضای حدودا یک‌هزار متری نیاز است تا به بهره‌برداری برسد.
و اما بحث بسته‌بندی یک مبحث جدا و یک فرصت دیگر برای سرمایه‌گذاری موفق در این عرصه است به‌گونه‌ای که شما می‌توانید میوه‌های خشک را از تولیدکنندگان خریداری کنید و تنها در بخش بسته‌بندی آن برای فروش یا صادرات وارد عرصه شوید، اما اینکه تولید‌کننده خود ارزش افزوده محصول را با بسته‌بندی بالا ببرد بالطبع موفق‌تر خواهد بود.
در واقــــــع بسته‌بندی چیپس میوه براساس نیاز بازار در بسته‌ای سلفونی، کارتی یا قوطی در حجم‌ها و فرم‌های متفاوت یکی از وجه‌های سرمایه‌گذاری در این عرصه است که به تفصیل می‌توان یک گزارش جداگانه از آن تهیه کرد، اما تا اینجا همین بس که برای بسته‌بندی این چیپس‌های میوه در یک حالت عادی با چهار وزن ۲۵۰ گرم، ۵۰۰ گرم، یک کیلو و سه کیلو حدود ۵۰ میلیون سرمایه جداگانه نیاز دارید که این مبلغ و فعالیت اگر بخواهد وجهه صادراتی یابد و توانایی رقابت را در بازارهای جهانی داشته باشد می‌تواند جزو بسته‌بندی‌های لوکس و با سرمایه‌ای حدود ۵۰۰ میلیون بازاری بزرگ را از آن خود کند.

در نهایت درخصوص مجوزهای لازم برای راه‌اندازی خط تولید چیپس میوه نیاز است تا از صنایع غذایی و همچنین وزارت جهاد کشاورزی مجوز بگیرید به علاوه درخصوص بسته‌بندی و کیفیت و سلامت میوه‌های خشک شده، وزارت بهداشت هم سرکشی‌های منظمی از کارخانه و خط تولید به عمل می‌آورد.
اگرچه ماشین‌آلات و دستگاه‌های خشک‌کن بخش زیادی از عملیات خود را به‌صورت اتوماتیک انجام می‌دهند و چندان نیازی به تخصص و دانش در پروسه تولید نیست اما درخصوص مباحث مربوط به سلامتی و مراقبت از افت ویتامین‌های موجود در میوه نیاز به دانش تغذیه وجود دارد. در واقع یکی از بخش‌هایی که برای فعالیت استاندارد در این حوزه نیاز است، وجود آزمایشگاه در مجموعه است. مخصوصا در بحث صادرات این محصول حتما باید مباحث استاندارد و سلامت و بهداشت محصول مدنظر قرار گرفته باشد.از این رو آزمایشگاهی برای کنترل مواد اولیه، کنترل در حین تولید و کنترل محصول نهایی باید در مجموعه وجود داشته باشد. وجود این آزمایشگاه با نیروهای متخصص، چیزی حدود ۵۰میلیون برای سرمایه‌گذار آب می‌خورد.

تهیه طرح توجیهی بر اساس آخرین دستورالعملهای سازمانی و بانکی. 🙂

در صورتیکه نیاز به طرح توجیهی در حوزه صنایع غذایی دارید کارشناسان ما طرح مدنظرتان را بر اساس آخرین ضوابط و بر اساس داده های روز و مشخصات و مختصات مدنظرتان، تهیه مینمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک نمائید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)