طرح تولید نان صنعتی
- 4 تیر 1401
- ۰
- بازدیدها: 10,975
- دسته بندی:
طرح تولید نان صنعتی
نان بعنوان یکی از ارکان اصلی تأمین احتیاجات غذایی انسان در طول تاریخ از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است. بشر از بدو شروع دوره کشاورزی گندم را به عنوان محصول اصلی کشاورزی کشت می کرده و هر روزه سعی در تکامل این راه داشته است و همواره در خلال کاشت و برداشتهای متعدد اصلاح بذر و مکانیزه کردن را مد نظر داشته و خواهد داشت . در سالهای اخیر گندم بعنوان یک ماده غذایی اصلی ارزشی بالاتر از دیگر مواد اولیه پیدا کرده است . نقش نان در تغذیه، تأمین انرژی و مواد غذایی منجمله تیامین است . در چند سال اخیر مصرف نان به دلایل متعدد منجمله بالا رفتن هزینه سایر مواد غذایی افزایش قابل ملاحظه ای یافته است . بدیهی است با توجه به محدودیت منابع و عدم امکانات تأمین مواد غذایی می بایست جهت رفع نیازهای تغذیه ای مرد م بویژه اقشار کم درآمد از ساده ترین روش جهت تأمین مواد موردنیاز آنها استفاده گردد . یکی از این راهها تهیه نان های مخصوص و غنی شده با پروتئین ، املاح و ویتامین ها می باشد.(طرح تولید نان صنعتی)
نان های صنعتی ضایعات بسیار کم و ناچیزی در مقابل دیگر نان ها دارندو کاملا مورد استفاده قرار می گیرند. نان های صنعتی به دلیل کیفیت بالای پخت، تنوع گسترده محصول و ماندگاری مناسب و از همه مهمتر انجام مرحله کامل تخمیر در خمیرآنها از جایگاه غذایی مناسبی برخوردارند. نان های موجود در بازار مصرف ایران به دلیل عدم انجام تخمیر موجب بروز مشکلاتی در بدن می شوند که یکی از آنها جلوگیری از جذب روی در بدن است که کمبود آن موجب کوتاهی قد می شود.
در شرایط فعلی آرد مورد نیاز نانوایی های سنتی به قیمت ناچیزی در اختیار آنها قرار می گیرد اما کارخانجات نان صنعتی که قرار است در کشور توسعه یابند آرد را با قیمت واقعی دریافت خواهند نمود. قیمت یارانه ای و ناچیز آرد در کشور موجب بروز سوء جریانات متعددی از جمله قاچاق و فروش در بازار آزاد شده است. توزیع آرد یارانه ای موجب تشکیل ادارات توزیع و نظارت دولتی شده که با پرسنل و امکاناتی که در اختیار دارند، آنها نیز هزینه بر بیت المال تحمیل می نمایند.
ویژگیهای نان
غلات حدود ۵۰ درصد انرژی، ۵۰ درصد پروتئین و بخش اعظم ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز افراد جامعه را تامین میکند. گندم به عنوان یکی از غلات مورد مصرف در رژیم غذایی انسان، یک سوم از تولیدات غلات سراسر دنیا را در برمیگیرد.
پوسته خارجی گندم که تحت عنوان سبوس شناخته شده حدود ۱۵ درصد از وزن دانه را تشکیل میدهد و جداسازی سبوس از آرد گندم غالباً موجب کاهش کیفیت غذایی آن میشود. نان تهیه شده از آرد کامل، تقریباً دارای تمام ریز مغذیهای مورد نیاز بدن است. به واسطه غنی بودن از فیبر، با القای حس سیری از چاقی جلوگیری کرده و داروی شفا بخش یبوست است.(طرح تولید نان صنعتی)
نان تهیه شده از آرد کامل سرشار از ویتامین E است که میتواند در تقویت هوش و افزایش قد کودکان در حال رشد، درمان ضعف اعصاب و کم خونی، جلوگیری از تشکیل سنگ های صفرا مفید باشد. در این طرح انواع نان سبوس دار از آرد کامل، با تخمیر کامل تهیه و عرضه میگردد. فرآیند تخمیر در تولید محصولات بر پایه غلات کامل از اهمیت ویژهای برخوردار است. از جمله مزایای آردهای کامل تولید آرد تک مرحلهای است. در این فرایند آسیاب گندم بدون سبوسگیری انجام میشود و دانه گندم به طور کامل آسیاب میشود. ریز، یکنواخت و همگن شدن سبوس دانه با سایر اجزاء دانه بهترین بستر را برای فرآیند تخمیر مناسب فراهم میکند. فیبرهای غذایی موجود در آرد کامل به عنوان یکی از مهمترین ترکیبات سلامتی بخش در رژیم غذایی انسان مطرح است. فیبر های غذایی اجزایی از سلولهای گیاهی هستند که در برابر آنزیمهای دستگاه گوارش انسان مقاومت میکنند. فیبرهای غذایی وظایف خود را در بدن از طریق مکانیسمهای فیزیولوژیکی متعددی جهت تحریک سیستم ایمنی، تولید زنجیرهای کوتاه اسید چرب، کاهش میزان کالری، از بین بردن رادیکالهای آزاد، حجم دادن به مواد غذایی و تسهیل انتقال سموم بدن از طریق دستگاه گوارش را انجام میدهند.
کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید نان صنعتی
کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات، مدارک و اموال، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
کد آیسیک صفحه و ورق پی وی سی فومیزه : ۲۵۲۰۵۱۲۷۴۱
نام محصول | کدآیسیک |
نان جوی حجیم | ۱۵۴۱۴۱۲۳۰۳ |
نان ذرت حجیم | ۱۵۴۱۴۱۲۳۰۴ |
نان چاودار حجیم | ۱۵۴۱۴۱۲۳۰۵ |
نان سویا حجیم | ۱۵۴۱۴۱۲۳۰۶ |
کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید نان صنعتی
تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
شرح محصول | کد تعرفه گمرکی |
انواع نان صنعتی | ۱۹۰۵۹۰۹۰ |
نقش بهبود دهنده ها در فرایند تولید نان
در فرایند عمل آوری خمیر نان نیازمند بهبوددهندههای آرد هستیم. بهبود دهندهها ترکیباتی هستند که با ایجاد انعطافپذیری و افزایش قدرت تحمل خمیر در کلیه مراحل تولید نان اعم از میکس کردن، تخمیر و پخت، سبب بهبود کیفی محصول نهایی میشوند.
بهبود دهندهها به تولیدکنندگان نانهای صنعتی کمک میکنند تا محصولی با حجم و شکل ظاهری بهتر را با قابلیت حفظ تازگی بیشتر و تأخیر در بیات شدن نان تولید نمایند. در فرایند تولید، نان باید دارای پخت متعادل، کافی و عاری از سوختگی باشد. نان ضمن داشت طعم و بوی خوشایند لازم است دارای ضخامت مطلوب، رنگ مناسب و عاری از صدمه دیدگی فیزیکی باشد. در نهایت باید استاندارهای شیمیایی فیزیکی بهداشت محصول غذایی را داشته باشد.(طرح تولید نان صنعتی)
مواد اولیه تولید نان صنعتی
مواد اولیه مورد نیاز تولید نان صنعتی از آرد کامل و یا آرد غنی شده با ویتامینها و مواد مفید معدنی از غلاتی همانند گندم، جو، جو دو سر و چاودار، آب، مایه خمیر یا بهبود دهندهها، مخمر، نمک طعام، شکر و مواد شیرین کننده، شیر خشک، روغن، مخمر مواد کمک پخت و افزودنیها و تخممرغ میباشد.
دانش فنی و روش تولید نان
تولید با استفاده از ماشین آلات صنعتی شامل خط تولید آرد کامل، فرگردان، میکسر، دستگاههای برش، دستگاه بستهبندی، دستگاه بخار، خمیرگیر، رول کن در یک فرآیند مشخص امکان تولید انواع مختلف نان حجیم، نیمه حجیم و مسطح را میسر میکند. درتولید نان به روش صنعتی کیفیت محصول بالاتر و هزینههای تولید و قیمت تمام شده و نان تولیدی پایینتر میآید. با توجه به حساسیت موضوع نان به عنوان یک کالای استراتژیک، کلیه استانداردهای فرآیندی و بهداشتی باید در تولید مد نظر قرار گیرد.
خط تولید نان صنعتی
در فرایند تولید نانهای صنعتی عملیات تولید بصورت زنجیروار در مراحل متعدد وابسته، پشت سر هم و دارای تقدم و تاخر صورت میگیرد. در هر مرحله محصول تحویلی از مرحله قبل طی عملیات فرآوری تکمیلتر میگردد. در نتیجه در یک خط تولید صنعتی مراحل مختلف فرآوری به شرح ذیل از تولید آرد تا بستهبندی نان وابسته به هم هستند.
تولید و آماده سازی آرد
اولین مرحله خط تولید نانهای صنعتی تولید آرد یک مرحلهای کامل و آمادهسازی آرد میباشد. در آمادهسازی آرد الک کردن و اختلاط آرد به همراه رساندن درجه حرارت آن به حد مطلوب انجام می شود. در طی این فرایند ضمن جداسازی ناخالصیهای احتمالی و کاهش رطوبت آرد، ذرات آرد به هم چسبیده نیز جدا شده و امکان کپک زدگی هم کاهش میباید.
به همین منظور از دستگاه الک مجهز به ویبراتور که مشتمل بر چند الک روی هم استفاده میشود. با توجه به فرمول اختلاط آردهای مختلف به منظور ایجاد یکنواختی و بهبود کیفیت آرد مورد نیاز تهیه نان در هر مرحله از ورودی سیلوهای جداگانه به همراه مواد بهبوددهنده با رعایت نسبت اختلاط توسط فیدرهای کنترل شده وارد خط تولید خمیر نان میشود. جهت دستیابی به خمیری مناسب لازم است حرارت آرد کامل و آب مورد نیاز رگوله و تنظیم شود.
آماده سازی و مخلوط کردن خمیر
روش مخلوط مواد اولیه جهت تهیه خمیر، به نوع نان و مشخصات مورد نیاز محصول بستگی دارد. ظرفیت و نوع مخلوط کن باید براساس بالانس خط تولید و نوع نان تولیدی در نظر گرفته شود. در فرایند اختلاط سریع پچ آماده شده با آب، ذرات و اجزاء آرد همگن، یکنواخت، حل و متورم میشوند.
پوک کردن خمیر
عوامل داخلی موجود درخمیر نان سبب تولید گاز میشود، این گاز به صورت حبابهای ریز در کل حجم خمیرنان پخش شده و سبب پف دار شدن نان تولید میشود. عمل ورز دادن خمیر را پوک کردن خمیر میگویند.
چانه گیری و پخت
بعد از آماده شدن خمیر در بخش اختلاط به منظور دستیابی به نان مورد نظر ضمن انجام فرایندهای مغز دار کردن در صورت لزوم با توزین و تقسیم خمیر آماده شده نهایی به شکل چانههای مورد نظر خمیر آماده شده برای بریدن و توزین به دستگاه چانهگیر اتوماتیک وارد میشود. در این مرحله پس از آماده سازی رویه چانههای مسطح یا فرم داده شده به صورت آماده به فرایند پخت وارد و پس از اتمام فرایند پخت نان در فرهای ویژه یا تونل پخت در دما و شرایط ترمودینامیکی مناسب (بسته به نوع نان) وارد فرایند سرد و بسته بندی میشود.
سرد کردن و بسته بندی
محصول پس از خنک کاری به منظور حفظ بهداشت و کیفیت کالا از نظر مصرف کننده مطابق استاندارهای نگهداری محصول شامل دما، رطوبت و نوع مواد بستهبندی سلولزی، پلیمری یا فلزی همانند کاغذ، مقوا، سلفون و آلومینیوم بستهبندی میشوند.
بررسی بازار و رقبا
براساس آمارهای فائو، هر ایرانی سالانه ١۶٧,۶کیلوگرم گندم، تقریبا معادل ٢.۵ برابر بیشتر از میانگین جهانی گندم مصرف میکند. براساس آمار اعلام شده کشورهای آلمان و اتریش سالانه ٨٠ کیلوگرم، فرانسه ۵١ کیلوگرم، انگلیس، ایرلند و آمریکا کمتر از ۵٠ کیلوگرم نان مصرف میکنند.
ایرانی ها با مصرف حدوده ۱۲۰ کیلوگرم نان در سال یکی از رکوردداران جهان به شمار میآیند. برای این میزان از مصرف در ایران سالانه حدود ۱۰ میلیون تن انواع نان تولید میشود که از این میزان تا پایان سال ۱۳۹۸ تعداد ۶۵۰ بنگاه صنعتی با نزدیک به ۲۰۰۰۰ نفر اشتغال و سرمایه گذاری ۱۲۵۸۸ میلیارد ریال در کشور با ظرفیت تولید ۸۵۰۰۰ تن نان صنعتی را بر عهده دارند. حدود ۱۱۵ برابر این ظرفیت نانهای سنتی است که در کشور تولید میشود. از این میزان تولید تا رسیدن به سفره خانوار ١۵ تا ٢٠درصد آن ضایعات میشود و ضرری بیش از ۲هزارمیلیارد تومانی به کشور وارد میکند.
بازار مصرف این گونه محصولات عموماً در شهرهای بزرگتر که ذخیره زمان برای مردم مهمتر است دامنه مصرف بالاتری نسبت به شهرهای کوچک و روستاها دارد. به همین دلیل استقرار این گونه واحدها غالبا در جوار مراکز پر جمعیت و مراکز استانهای بزرگ موجهتر است. نانهای صنعتی در تمامی ایام روز از طریق شبکه فروش کلیه فروشگاههای بزرگ و زنجیره ای و حتی سوپر مارکتها میتوان در دسترس مشتریان قرار داد.
کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده نان صنعتی
کشورهای عمده تولید کننده
کانادا – فرانسه – آلمان – بلژیک – انگلستان – آمریکا – ایتالیا – سوئد – دانمارک – هلند – اسپانیا – فنلاند – یونان – روسیه -ژاپن – سوئیس – پرتغال – ایرلند – بلغارستان – آرژانتین
کشورهای عمده مصرف کننده
کانادا – فرانسه – آلمان – بلژیک – انگلستان – آمریکا – ایتالیا – سوئد – دانمارک – هلند – اسپانیا – فنلاند – یونان – روسیه -ژاپن – سوئیس – پرتغال – ایرلند – بلغارستان – آرژانتین – نروژ – استرالیا
شرایط واردات و صادرات نان صنعتی
شرایط واردات محصول
از لحاظ قانونی محدودیتی برای واردات نان های فانتزی و حجیم و همینطور نان صنعتی وجود ندارد. کیفیت محصولات وارداتی با استانداردهای ملی تطبیق داده میشود. اما با توجه به ماهیت محصول از لحاظ زمان ماندگاری و فاصله کوتاه بین فرآیند تولید و زمان مصرف ، واضح است که نیاز کشور به نان از منابع تولید داخلی تأمین میشود. البته نان در اشکال دیگر مانند نانهای سوخاری و برشته و خشک شده به میزان اندک وارد میشوند. از آنجا موضوع مورد بررسی در این گزارش انواع نانهای فانتزی (حجیم و نیمه حجیم) است از پرداختن به سایر فرآورده ها مانند نان زنجبیلی و… که بیشتر در ردیف کلوچه ها و بیسکوئیتها قرار میگیرند، خودداری میشود.(طرح تولید نان صنعتی)
شرایط صادرات محصول
با توجه به ماهیت محصول به لحاظ ماندگاری و فاصلا کوتاه بین تولید و مصرف، صادرات محصول در صورتی امکانپذیر است که اولاً محصولی با کیفیت مطلوب و زمان ماندگاری بالا تولید شود، که این شرایط در صورت رعایت اصول علمی تولید فراهم خواهد شد.
ثانیاً نان تولید شده به شکل مناسب بسته بندی شود تا در زمان مورد نظر کیفیت و تازگی خود را حفظ کند. مسئله دیگری که در صادرات محصول نقش بسزایی خواهد داشت رعایت استانداردهای تولید هم از لحاظ کیفیت مواد اولیه، هم به لحاظ فرآیند و تکنولوژی تولید است . نتیجه اینکه شرایط صادرات نان در کشور زمانی فراهم خواهد شد که نان فانتزی به شکل صنعتی و با رعایت کلیه اصول علمی تولید شود
اهمیت استراتژیک نان صنعتی
نان به عنوان غذای اصلی و پایه بسیاری ازکشورهای جهان، به تنهایی تأمین کننده قسمت اعظم انرژی، پروتئین و املاح معدنی مورد نیاز بدن انسان است و در صورت غنی شدن میتواند نقش نیازهای بیشتری را پوشش دهد.
از اینرو در دنیای امروز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اهمیت این مسئله در کشورهای فقیر و در حال توسعه نمایانتر است. از طرف دیگر استفاده از فرآیندهای بهینه در تهیه انواع نان نه تنها به سلامت افراد جامعه کمک خواهد کرد، بلکه به دلیل استفاده صحیح از گندم و آرد و در نتیجه کاهش ضایعات موجب بالا رفتن بهره وری خواهد شد.(طرح تولید نان صنعتی)
کالای جایگزین
با توجه به نوع مصرف کالا مشاهده می گردد که کالای دیگری نمی تواند جانشین این محصول گردد . البته انواع نان های سطحی نظیر نان لواش، نان سنگگ، نان بربری، نان تفتان و … را می توان به عنوان کالای جانشین معرفی نمود، اما بهتر است برای این محصول جانشینی متصور نشویم.
وضعیت بازار و مشتریان نان صنعتی
در بررسی ها مشخص شد که هر فرد در استان تهران در ماه ۶۰۸ گرم لواش، ۳۱۲ گرم بربری، ۱۹۲ گرم سنگک ماشینی، ۱۲۱ گرم سنگک، ۹۹ گرم تافتون، ۱۷ گرم نان حجیم ضایع می کند. بطور معدل ضایعات نان توسط هر فرد در استان تهران ۱۳۵۰ گرم است. یعنی یک خانواده ۵ نفره در ماه حدود ۷ کیلو گرم دور ریز نان دارد که در ماه هزینه ای حدود ۱۵۰۰تومان به بیت المال تحمیل می کند.
دولت می تواند جهت فرهنگ سازی و اقدام اصلاحی به همه پادگانها، مراکز علمی و آموزشی، ادارات، شرکتها، نهادها و سازمانهای وابسته اعلام نماید تا در رستورانها از نان صنعتی استفاده کنند و آن را به قیمت تمام شده ارائه نمایند و در فیش حقوق آخر ماه بخشی از هزینه نان لحاظ گردد. همچنین دولت در مرحله واقعی کردن قیمت نان می تواند کوپن پول نان در اختیار مردم قرار دهد تا آنها با استفاده از این کوپن پول هر نوع نانی که علاقه دارند خریداری نمایند. نان صنعتی به عنوان غذای اصلی می تواند بخش قابل توجهی از نیازهای غذایی را تامین نماید و قشر کم درآمد نیز از آن استفاده بیشتری خواهد داشت.
هدفمند کردن یارانه های نان موجب جلوگیری از اسراف روز افزون نان خواهد شد و دولت از محل جلوگیری از این اسراف بزرگ قادر به انجام برنامه های مهم توسعه ای و اشتغال زا از قبیل ساخت سالانه یک کارخانه بزرگ صنایع فولاد، ساخت سالانه ۷۰۰الی ۸۰۰ کیلو متر خط ریلی پر سرعت، نصب تجهیزات آبیاری قطره ای و بارانی در ده ها هزار هکتار زمین وباغ و ده ها طرح بزرگ اقتصادی که علاوه بر اشتغال زایی گسترده ارزش افزوده قابل توجهی برای کشور به دنبال خواهد داشت.
مزایای صنعت نان در ایران
وجود تفاوتهای اساسی در بین نانهای صنعتی و سنتی، یکی از مهمترین چالشهای صنعت نان طی سالهای گذشته بوده است. اینکه چند درصد از سنتیها یا چند درصد از صنعتیها از بازار سهم دارند همواره محل بحث و بررسی فعالان این بخش از صنعت کشور به شمار میرفته است. در حقیقت تولید نان صنعتی در ایران به صورت مکانیزه، با ماشینآلات مجهز، بدون دخالت دست و در محیطی کاملاً بهداشتی صورت میگیرد. علاوه بر این، تولید نان صنعتی خواه حجیم، نیمهحجیم یا مسطح، دارای مزایایی همچون «استفاده از کارگرهای آموزشدیده و ماهر»، «عوارض جسمی کمتر برای کارگران»، «راندمان تولید بالا»، «عدم انتقال بیماری از کارگر به محصول»، «امکان استفاده از کارگران تحصیلکرده»، «ثبات در مدیریت»، «ایمنی بیشتر برای کارگران»، «استفاده از افزودنیهای مجاز در حد فرمتهای استاندارد و تحت نظارت نماینده بهداشت»، «ثبات کیفیت در تولید» و «کنترل وزن چانهها» است.
چالشهای اصلی صنعت نان
به طور کلی میتوان چالشهای صنعت نان را به چند بخش شامل «تبعیض در اعطای یارانه میان نان صنعتی و سنتی»، «توان رقابتی پایینتر در قیاس با نان سنتی به علت عدم دسترسی به آرد سهمیهای و هزینههای اضافی بستهبندی، حمل و توزیع و فرهنگ عمومی به مصرف نان تازه»، «کوچک بودن اندازه بازار داخل در نتیجه عدم ایجاد تقاضای موثر برای نان صنعتی و عدم فرهنگسازی برای ارتقای مصرف نان صنعتی»، «عدم جذابیت برای سرمایهگذاری بهدلیل نرخ پایین بازده صنعت و نرخ بالای بازگشت سرمایه»، «عدم دسترسی به مواد اولیه باکیفیت (پایین بودن کیفیت آرد) و با قیمت مناسب و همچنین عدم رعایت استانداردهای اجباری مطابق با استانداردهای جهانی (عدم اجرای استانداردهای پخت و بهکارگیری ماشینآلات غیراستاندارد)»، «عدم تحقق وعده دولت درخصوص تجمیع واحدهای نان سنتی و عدم صدور مجوز احداث نان سنتی جدید و همچنین صدور مجوزهای بدون کارشناسی»، «عدم توجه به بازارهای صادراتی»، «فقدان زیرساختهای آزمایشگاهی و تست در حوزه آرد و نان» و «ضعف دانش تولیدکنندگان و مصرفکنندگان نان و مشکلات فرهنگی» تقسیمبندی کرد.
تولید نان سنتی در کشور نیز به روش دستی، بدون ماشینآلات و در حجم کم در قالب نان باگت یا لواش صورت میگیرد. از معایب نان سنتی میتوان به «پخت با شعله مستقیم و نشستن ترکیبات سرطانزا (هیدروکربنهای حلقوی) روی نان»، «پرت حرارتی بالا در فرهای پخت»، «عوارض جسمی بالا برای کارگران»، «عدم کنترل موازین بهداشتی فردی و محیطی»، «استفاده بیش از حد از مواد افزودنی خارج از دوز استاندارد و اصطلاحاً سر تاسی و عدم حضور نماینده بهداشت در واحد تولیدی»، «عدم ثبات در مدیریت واحد تولیدی»، «استفاده از کارگرهای غیرماهر و کمسواد»، «استفاده از افزودنیهای غیرمجاز نظیر جوششیرین، جوهر قند که عوارض جبرانناپذیری نظیر مشکلات گوارشی و اختلال در جذب و هضم، کمخونی، راشیتیسم، دیابت زودرس، آسیب به پرزهای روده و کاهش دریافت مواد معدنی (کلسیم و فسفر) و ویتامینها دارد» اشاره کرد. به طور کلی نان صنعتی و سنتی در کنار نقاط مشترک بیشماری که با هم دارند در نحوه تولید، عرضه و دانش فنی با یکدیگر متفاوت هستند. این در حالی است که امروزه سهم نان صنعتی در سبد نانی کشور نسبت به نان سنتی کمتر است.
اما در مورد وضعیت صنعت نان در بخش بینالملل باید گفت دیگر خبری از مشکلات سالهای پیش از تحریم نیست؛ در دوران پسابرجام روادید، ارتباطات مالی و واردات به صورت رسمی با سهولت بیشتری صورت میگیرد. ایجاد ارتباط با کشورهای خارجی نهتنها بدهبستانهای تجاری را افزایش داد بلکه مسیر را برای صادرات محصولات نانی فراخ و آسانتر کرده است. در این میان نقش دستگاههای دولتی باید بیشازپیش پررنگتر شود و ارگانهای دولتی و خصوصی همکاری دقیقتر و منظمتری برای رشد و عرضه محصولات نانی انجام دهند.
راهبردهای توسعهای
در گزارش موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی علاوه بر بررسی اهم چالشهای صنعت نان به ارائه برخی راهبردهای توسعهای نیز پرداخته شده است. تامین آرد مورد نیاز واحدهای نان صنعتی به قیمت یارانهای (مانند سایر تولیدکنندگان نان سنتی) یکی از راهبردهای موثر عنوان شده است. ایجاد تقاضای موثر برای نان صنعتی از طریق تامین نان مراکز بیمارستانی، مراکز نظامی، مراکز دانشگاهی و مدارس از جمله پیشنهادهای دیگری است که به آن اشاره شده است. اعطای مجوز واردات مواد اولیه مورد نیاز واحدهای صنعتی و ایجاد پایگاه داده اطلاعاتی شفاف نان صنعتی (تولیدکنندگان، میزان تولید، سهم بازار، بازارهای صادراتی و وارداتی، سطح تکنولوژی و…) و به روزرسانی مداوم نیز پیشنهادهایی هستند که برای توسعه صنعت نان ارائه شده است.
پیشنهاد توسعهای بعدی، اعطای مشوق سرمایهگذاری (معافیت محدود مالیاتی یا اعطای زمین به صورت رایگان) جهت تجمیع واحدهای سنتی و ایجاد واحد صنعتی جدید و همچنین خوشهسازی در صنعت است. علاوه بر آن پیشنهاد شده معافیت گمرکی برای ورود ماشینآلات خاص به این صنعت در دستور کار قرار گیرد. بهبود سیستمهای نظارتی، اصلاح قوانین و مقررات و اعطای مجوز در کنار تدوین و اجرای استانداردهای اجباری مطابق با استانداردهای روز جهان از دیگر موضوعاتی است که در این گزارش به سیاستگذار پیشنهاد شده تا در جهت توسعه صنعت نان به کار گیرد. همچنین توسعه دانشگاههای تخصصی در حوزه نان برای ارتقای سطح آموزش کارکنان و مدیران صنعت از دیگر پیشنهادها به شمار میرود.
استاندارد های طرح توجیهی نان فانتزی
۱- آرد گندم: مطابق استاندارد شماره ۱۰۳(ویژگیهای آرد گندم) میباشد.
۲- آب: مطابق استاندارد شماره ۱۰۵۳ (ویژگیهای آب آشامیدنی) میباشد.
۳- نمک: مطابق استاندارد شماره ۲۶ (ویژگیهای نمک طعام) میباشد.
۴- مخمر: مطابق استاندارد شماره ۲۵۷۷ (ویژگیها و روشهای آزمون خمیر مایه نان) میباشد.
۵ – استانداردهای شماره ۳۱۱۵ (ویژگیهای لفافهای آماده شده با لایه آلومینیوم برای بسته بندی مواد خوراکی)
۶ – شماره ۳۳۴۱ (ویژگیهای جعبه های مقوائی مواد خوراکی)
وضعیت واحد های فعال تولید نان صنعتی
در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید نان حجیم (نان صنعتی) در کشور به تفکیک استان آمده است.
جدول واحد های فعال تولید نان صنعتی
در جدول زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید نان حجیم (نان صنعتی) در کشور به تفکیک استان آمده است.
وضعیت واردات و صادرات نان صنعتی
نمودار واردات و صادرات نان حجیم (نان صنعتی) در کشور به تفکیک سال در شکل زیر آمده است.
پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح تولید نان صنعتی
ظرفیت تولید سالیانه: ۳۰۰۰ تن
نرخ برابری دلار: ۳۰۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز: ۵۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل: ۲۰۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز: ۲۷ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت: ۱۷ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات: ۹.۵ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا: ۳۳ درصد
درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:
طرح توجیهی تولید نان صنعتی _ تاریخ بروزرسانی پاییز ۱۴۰۱
تومان۴۸۰.۰۰۰
ظرفیت تولید سالیانه : ۱۸۰ تن
فرمت فایل : ورد + پی دی اف
حجم فایل ورد طرح : ۷.۳۶ مگابایت
حجم فایل پی دی اف طرح : ۱۲.۸ مگابایت
تعداد صفحات طرح توجیهی : ۸۰ صفحه
تاریخ بروز رسانی : پاییز ۱۴۰۱
لازم به ذکر است، این طرح توجیهی مبتنی بر متن می باشد. کلیه محاسبات اقتصادی و شاخص های مالی براساس آخرین ضوابط و دستورالعملها و بر پایه قیمتهای روز تهیه گردیده و هم چنین در بخش های دیگری مباحث معرفی و بازار نیز مورد توجه قرار گرفته است.
درصورتیکه متقاضی دریافت بسته طرح توجیهی تولید نان صنعتی هستید می توانید با کلیک بر روی گزینه خرید لینک دانلود این بسته را پس از پرداخت آنلاین دریافت نمائید.
این بسته شامل:
طرح توجیهی تولید نان صنعتی
توضیحات
طرح توجیهی تولید نان صنعتی_تاریخ بروز رسانی پاییز ۱۴۰۱
ظرفیت تولید سالیانه : ۱۸۰ تن
فرمت فایل : ورد + پی دی اف
حجم فایل ورد طرح : ۷.۳۶ مگابایت
حجم فایل پی دی اف طرح : ۱۲.۸ مگابایت
تعداد صفحات طرح توجیهی : ۸۰ صفحه
تاریخ بروز رسانی : پاییز ۱۴۰۱
لازم به ذکر است، این طرح توجیهی مبتنی بر متن می باشد. کلیه محاسبات اقتصادی و شاخص های مالی براساس آخرین ضوابط و دستورالعملها و بر پایه قیمتهای روز تهیه گردیده و هم چنین در بخش های دیگری مباحث معرفی و بازار نیز مورد توجه قرار گرفته است.
درصورتیکه متقاضی دریافت بسته طرح توجیهی تولید نان صنعتی هستید می توانید با کلیک بر روی گزینه خرید لینک دانلود این بسته را پس از پرداخت آنلاین دریافت نمائید.
این بسته شامل:
طرح توجیهی تولید نان صنعتی
سر فصل های بسته تولید نان صنعتی
فصل اول: چکیده مطالعات فنی – مالی اقتصادی
تشریح طرح
برآورد هزینه اجرای طرح
مدیریت و سازمان طرح
مدت زمان اجرای طرح
فرضیات اصلی در انجام برآورد مالی طرح
محل اجرای طرح
مجوزهای قانونی
سرمایه گذاری جدید
نحوه تأمین سرمایه گذاری جدید
مدت زمان اجرای طرح (بر اساس زمانبندی)
نرخ بازده داخلی سرمایه گذاری (IRR)
دوره بازگشت سرمایه گذاری
میزان اشتغال
فصل دوم: مطالعات بازار
مزایای تحقیقات بازار
معرفی محصول
تاریخچه نان
نان باگت
نان تست
ویژگی های نان
نقایص تولید نانهای سنتی
مزایای تولید نان صنعتی
معرفی شمارههای تعرفه واردات و صادرات
بررسی و ارائه اطلاعات لازم درزمینه قیمت تولید داخلی
عرضه
چالشهای ورود به بازار
جمع بندی
فصل سوم: مطالعات فنی و مبانی محاسبات طرح
فرآیند تولید
مرحله اول: آماده سازی مواد اولیه
آرد
مخمر نانوایی
بهبود دهنده ها
پودرهای پخت
شیر
شکر
چربی
مرحله دوم: تولید خمیر نان
مرحله سوم: چانه گیری و تخمیر میانی
مرحله چهارم: قالب گیری و تخمیر نهایی
مرحله پنجم: پخت نان
مرحله ششم: سرد کردن و بسته بندی نان صنعتی
فصل چهارم: مطالعه اقتصادی و تجزیهوتحلیل مالی
هزینههای سرمایهگذاری طرح
هزینه تجهیزات و تکنولوژی
جمعبندی هزینههای سرمایهگذاری ثابت طرح
وضعیت تأمین نیروی انسانی و تعداد اشتغال
سرمایه در گردش موردنیاز طرح
برآورد قیمت تمامشده به تفکیک هزینهها
برآورد درآمدهای حاصله از طرح
شاخص های اقتصادی طرح
جمع بندی و پیشنهاد مالی
جمع تحلیل ملاحظات اقتصادی
فرضیات اصلی در انجام برآورد مالی طرح
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.