طرح تولید مبلمان اداری

صنعت مبلمان یکی از صنایع قدیمی و دیرپای کشور است که قدمت آن به حدود ۷۰سال می‌رسد و در این مدت طولانی توانسته به‌عنوان یکی از صنایع مهم و اشتغال‌زا مطرح باشد. این صنعت مهم که به زیرشاخه‌های مختلفی تقسیم می‌شود
همواره مورد توجه تولیدکنندگان و صنعتگران قدیم و جدید ایرانی بوده و از رونق تقریبا خوبی نسبت به صنایع و حرفه‌های دیگر برخوردار است.
یکی از زیرشاخه‌های مهم صنعت مبل، تولید و عرضه مبلمان و دکوراسیون اداری است که با شدت گرفتن رشد شهرنشینی و افزایش جمعیت و ایجاد سازمان‌ها، نهادها و ارگان‌های دولتی و خصوصی نیاز به این بیش از پیش احساس می‌شود.

وضعیت صادرات مبلمان اداری

صادرات ساخته‌های اداری ما حجم زیادی را شامل نمی‌شود و در حول و حوش ۳۰میلیون دلار در سال باقی مانده و بیشتر نشده است. بیشتر کالاهای ما در شیخ‌نشین‌های حوزه خلیج‌ فارس و کشورهای آسیای میانه عرضه می‌شود، که مقدار آن زیاد نیست. در بخش مبلمان اداری به اروپا صادراتی نداریم ولی در بخش مبلمان کلاسیک و فاخر منزل تولیدات ما در اروپا هم خریدار دارد، چون فقط یک کالا نیست بلکه هنردست استادکار متبحر هموطن ماست که به چوب و طرح ارزش می‌بخشد. صادرات محصول کار ساده‌ای نیست. برنامه و استراتژی مدون و همه‌جانبه‌ای را می‌طلبد که برآیند آنها به صادرات ختم می‌شود. تسهیلات بانکی، تعرفه‌های گمرکی، حمایت از تولید داخلی، رفع قوانین دست‌وپاگیر، اصلاح نظام مالیاتی، همه اینها باید با هم هماهنگ شده و در جهت صحیح حرکت کنند تا کارآمد و مفید و پاسخگو باشند.
از حدود ۵۰هزار واحد صنفی تولیدی این صنعت ۳هزار واحد تولیدی به دکوراسیون، مبلمان اداری و صنایع وابسته اختصاص دارد. البته این رقم در مورد کارگاه‌ها و کارخانه‌های دارای مجوز است.
این صنعت چیزی نزدیک به ۸درصد اشتغال کشور را دربرمی‌گیرد که عدد قابل توجهی است و ارزش آن را دارد که بیشتر از قبل مورد توجه قرار بگیرد. اگر استراتژی کلان کشور مشخص و مصوب شود، نقش هر فرد، دستگاه و نهادهای مربوطه معلوم خواهد شد. با ایجاد و توسعه زیرساخت‌های لازم انتظار جهش در تولید و ارتقای کیفیت را خواهیم داشت.

شیوه کار واحدهای تولیدکننده مبلمان اداری

مواد اصلی و دائمی این کار چوب است. مواد اولیه ما هم وارداتی است و هم از خارج می‌آید. چوب طبیعی خام به اضافه نئوپان و ام‌دی‌اف که مخصوص کارهای اداری، کودک، دکور و ویترین است. اگر تعرفه واردات کاهش پیدا کند، حجم تولید بالا می‌رود و ارزش افزوده بیشتری نصیب کشور می‌شود. اگر حذف تعرفه‌های گمرکی تدریجی باشد مثلا ظرف مدت چهار یا پنج سال اتفاق بیفتد، مناسب است. با این شرط که کاهش سالانه به افزایش کیفیت بینجامد.

هزینه‌های راه اندازی واحد تولید مبلمان اداری

هدف از کار تولید باید مشخص باشد؛ باید نگاه و تصمیم‌گیری تخصصی حاکم باشد تا فعالیت‌های شما به نتیجه برسد. در حال حاضر عمده مشتری ما بخش دولتی است که نیازشان را سال‌هاست از ما تامین می‌کنند. اقلام تولیدی شرکت نیلپر ثابت و مشخص نیست و براساس تقاضای موجود در بازار ارزیابی و ساخته می‌شود. الان ما چیزی نزدیک به ۴۰قلم کالای تولیدی داریم که هر کدام آنها جزیی از یک ست و مجموعه کالایی است.
در خصوص شروع به کار یک واحد تولیدی باید مشخص شود چه چیزی می‌خواهید بسازید. اگر جنس سنگین و گران‌قیمت مدنظر است که نیاز به تولید انبوه نیست، ولی احتیاج به سرمایه فراوان دارد. برای محصولات عام‌تر تولید زیادی باید داشت و همین‌طور سرمایه‌گذاری مناسب و کافی لازم است. ولی اگر هدف ساخت وسایل سطح پایین باشد، اصلا نقدینگی زیادی نمی‌خواهد و محصول نهایی چون کیفیت لازم را ندارد، قیمت پایینی خواهد داشت.
از جمله نمونه های موفق این صنعت در ایران شرکت نیلپر میباشد، شرکت نیلپر در فضایی به مساحت ۴۰هزار مترمربع دایر شده که ۲۰هزارمتر سالن دارد. علاوه بر آن ۳۶هزار مترمربع انبار مخصوص دپوی اجناس در اطراف کرج دارد. این حجم کاری به همراه ماشین‌آلات و ابزار لازم مانند ماشین پرس، تزریق پلاستیک و دستگاه آب‌کاری نزدیک به ۸۰میلیارد تومان خرج دارد.
اما برای شروع کار و حجم مناسب برای دریافت سفارش، حداقل ۱۰میلیارد لازم است. البته این را هم بگویم که برای حجم پایین و محدود، در فضایی به اندازه یک زیرزمین ۱۵۰متری هم می‌شود کار کرد که با کمتر از یک میلیارد تومان هم ممکن می‌شود. مواد اولیه ما انواع چوب است که به‌صورت کیلویی و به شکل الوار لایه لایه (نئوپان و تخته‌های ام‌دی‌اف) تهیه می‌کنیم. قیمت‌ها هم براساس وزن یا تکه‌ای محاسبه می‌شود که بین هشت تا ۳۰هزار تومان بالغ می‌شود. بیشتر مایحتاج ما از داخل تامین می‌شود.
مواد پلاستیکی را از واحدهای پتروشیمی از قرار کیلویی بین ۴ تا ۱۵هزار تومان که به‌طور میانگین ۶ تا ۷هزار می‌شود، خریداری می‌کنیم. قیمت ابر مصرفی هر کیلو ۱۲ تا ۱۳هزار تومان تمام می‌شود. تولید مجموعه‌های ما به‌طور نیمه مکانیزه است چون تولید صفر تا صد در این کار امکانپذیر نیست.
قسمتی از کار در قالب ساخته می‌شود، بعد توسط کارگران خط تولید وسایلی روی آن سوار می‌شود. این فرآیند چندین بار بین ماشین و کارگر تکرارشده تا دکور یا صندلی اداری تولید شود. یراق‌آلات، دستگیره، ریل، قفل و کلید و پایه‌های آماده جزو اقلام وارداتی محسوب می‌شوند.

وضعیت جهانی تولید مبلمان اداری

صنعت مبلمان اداری طیف وسیعی از محصولات را شامل می‌شود، مبل، میز، کشوها، فایل‌ها، پارتیشن‌بندی، صندلی و به طور کلی هر چیزی که به فضای اداری مربوط شود در حیطه این تجارت می‌تواند قرار بگیرد. با افزایش ادارات در سراسر جهان، تقاضای زیادی برای طراحی زیبا و منحصر به فرد این اماکن به‌وجود آمده و در نتیجه صنعت مبلمان اداری به صورتی جداگانه در عرصه تجارت مبلمان جهان شروع به فعالیت کرده و در حال حاضر نیز تقاضای زیادی برای محصولات آن در جهان وجود دارد. از سویی دیگر تنوع محصولات و ارائه طراحی و ترکیبات مدرن و جدید نیز از دلایل رشد این صنعت است که در سال‌های اخیر از سوی تولیدکنندگان این صنعت انجام شده است.

بزرگ‌ترین صادرکنندگان مبلمان اداری

تجارت مبلمان اداری در سال‌های اخیر در کشورهای پیشرفته که درآمدهای بالایی داشته‌اند، رشد بیشتری داشته است چین، آلمان، کانادا، ایتالیا، ایالات متحده آمریکا و سوئد از صادرکنندگان اصلی محصولات مربوط به مبلمان اداری محسوب می‌شوند که ۵۴درصد از صادرات این صنعت را به خود اختصاص داده‌اند؛ اگرچه این حجم از صادرات هنوز هم قابل توجه است اما نسبت به حدود یک دهه قبل یعنی سال ۲۰۰۵ کاهش قابل توجهی یافته است؛ چراکه میزان صادرات در آن سال در کشورهای مذکور ۷۲درصد بوده است، بنابراین می‌توان گفت در سال‌های اخیر کشورهایی با درآمد کمتر نیز وارد این صنعت شده و توانستند بخشی از صادرات جهانی آن را بر عهده بگیرند، به‌طوری‌که سهم کشورهای متوسط و کم‌درآمد از صادرات این صنعت افزایش یافته و از ۲۸درصد به ۴۶درصد رسیده است.

چشم‌انداز این صنعت تا ۲۰۲۰

با توجه به تقاضای بالایی که در جامعه جهانی نسبت به مبلمان‌ محیط‌های اداری وجود دارد و اهمیت دادن به طراحی و رنگ‌بندی آنها، انتظار می‌رود در سال‌های آینده رشد خوبی را در این صنعت شاهد باشیم، به‌طوری‌که طبق آمارهای موجود بازار جهانی مبلمان اداری تا سال ۲۰۲۰ با نرخ رشد بیش از ۵درصد به رشد خود ادامه خواهد داد.
از طرفی نگرانی‌های مربوط به محیط زیست نیز به این صنعت وارد و باعث شده است حجم تقاضا برای محصولاتی که بیشترین سازگاری را با محیط‌زیست دارند بالاتر رود، به‌طوری‌که عده زیادی از تولیدکنندگان در پی یافتن فناوری‌های سبز در زمینه تولید مبلمان اداری هستند. همچنین یکی دیگر از علل بالا رفتن تقاضا برای مبلمان اداری، افزایش کارآفرینی در سال‌های اخیر است که بسیاری از محیط‌های منازل را تبدیل به محیط‌های کاری کرده است و فعالیت‌های تجاری که در منازل صورت می‌گیرد، باعث شکل گرفتن ساختاری اداری در آنها شده و حجم تقاضا برای این صنعت را بالاتر بوده است.

صندلی بیشترین سهم را در صنعت مبلمان اداری دارد

همان‌گونه که گفته شد محصولات صنعت مبلمان اداری طیف متنوعی داشته و شامل کشوهای دیواری، فایل‌ها، میز کامپیوتر، میزهای کنفرانس، صندلی، پارتیشن‌بندی و… می‌شوند. طبق آمارهای گرفته شده بیشترین سهم این محصولات از آن صندلی‌های اداری است، به‌طوری‌که که در سال ۲۰۱۵ یک‌سوم از این صنعت را به خود اختصاص داده بود و انتظار می‌رود که تا سال ۲۰۲۰ نیز به رهبری خود در این صنعت ادامه دهد، خصوصا افزایش فضاهای اداری و افزایش نوآوری در محصولات باعث در نظر گرفتن راحتی کارمندان با توجه به اصول ارگونومیک و راحتی استفاده از صندلی‌های اداری شده است، به‌گونه‌ای که با کمترین میزان آسیب ارائه می‌شوند.

بزرگ‌ترین بازار: آمریکای شمالی

از لحاظ جغرافیایی آمریکای شمالی در سال ۲۰۱۵ با داشتن ۳۸درصد از سهم بازار جهانی مبلمان بزرگ‌ترین بازار این صنعت به شمار رفته و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۰ نیز به رهبری خود در این بازار ادامه دهد که در این میان رشد فضاهای تجاری و افزایش کارمندان از دلایل رشد این بازار است. آمریکای شمالی شامل ایالات متحده آمریکا، مکزیک، کانادا، برمودا و گرینلد است و در میان آنها، ایالات متحده آمریکا و کانادا بزرگ‌ترین واردکنندگان صنعت مبلمان در آمریکای شمالی به‌شمار می‌روند.

کمپانی هرمان میلر و فروش آنلاین

از جمله شرکت‌های مشهور و مهم تولیدکننده مبلمان اداری، کمپانی هرمان میلر در آمریکا است که از نظر طراحی و ارائه مدل‌های مدرن، از پیشگامان این صنعت به‌شمار می‌رود، این شرکت با داشتن درآمد خالصی بیش از ۹۸میلیون دلار در سال ۲۰۱۵ از تولیدکنندگان موفق این صنعت محسوب می‌شود و خصوصا در سال‌های اخیر با رشد فروش آنلاین در شبکه‌های مجازی، در این فضا نیز وارد شده و بخشی از محصولات خود را از این طریق به دست مصرف‌کنندگان می‌رساند، ارائه کاتالوگ‌های دیجیتال، پاسخگویی در همه ساعات روز و دسترسی آسان به محصولات این شرکت از مزایایی است که شرکت‌های فروش آنلاین برای مشتریان ارائه داده و باعث جذب بیشتر آنها شده‌اند.

۳.۸/۵ - (۵ امتیاز)