طرح تولید لیوان کاغذی

در اوایل قرن ٢٠ استفاده از لیوان های شیشه ای در محل های عمومی رایج بود.این باعث انتقال بیماری از فردی به فرد دیگر میشد.حتی یکی از محققان بنام پروفسور (Alvin Davison) تحقیقی در مورد اثرات مرگبار به اشتراک گذاشتن لیوان های شیشه ای در مدارس انجام داد
که در مجله ی جهان فن در سال ١٩٠٨ به چاپ رسید.
در سال ١٩٠٨ شرکت (Dixie (Cup در امریکا اقدام به تولید لیوان کاغذی کردو توانست اولین نمونه ی لیوان های کاغذی خود را در قطارهای یکی از شرکت های راه آهن به عنوان لیوان یکبار مصرف کاغذی جهت استفاده ی عموم قرار دهد.
در سال ١٩١٧لیوان های شیشه ای به طور کلی از دسترس مردم در قطارهای مسافربری کنار کذاشته شد و لیوان کاغذی توانست جای ان را به خوبی بگیرد.در سال ١٩۴٢ این لیوان های کاغذی در بیمارستان ها مورد استفاده قرار گرفت و یک تحقیق در دانشگاه ایالتی ماساچوست نشان داد که هزینه ی استفاده از لیوان های شیشه ای۱/۶ برابر لیوان های یکبار مصرف کاغذی می باشد.همین تحقیقات باعث شد که صنایع و تولید کنندگان به تولید لیوان کاغذی علاقه مند شوند ودر کشورهای دیگر از جمله فرانسه آلمان و چین به تولید آن بپردازند.

جنس لیوان کاغذی

جنس کاغذی که در تولید لیوان کاغذی بکار می رود ، نوعی از کاغذ مخصوص می باشد که در پروسه های تولید بسته بندی مواد غذایی به کار می رود.اصولا این نوع کاغذها که در تماس مستقیم با مواد غذایی می باشند از یک طرف متشکل از کاغذ پایه یا گرماژ متفاوت و در یک طرف دیگر پوشش پلی اتیلن میباشند.استفاده از پوشش پلی اتیلن در این نوع کاغذ ها باعث می شود تا اولا اینگونه از کاغذها در محیط زیست زودتر بازیافت شوند و به محیط زیست کمترین صدمه را وارد نمایند و ثانیآ در تماس با مواد غذایی کمترین تاثیر شیمیایی بر روی آنها داشته باشند و کاملآ بهداشتی باشند.همچنین باعث جلوگیری از انتقال رطوبت مایعات به سطح بیرونی لیوان می شوند
گرماژ این کاغذ مصرفی در تولید لیوان کاغذی میتواند از ٢١٠گرم تا ٢٣٠گرم باشد که به مقدار وزن پوشش پلی اتیلن و کاغذ پایه بستگی دارد.

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید لیوان کاغذی

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.باتوجه به جستجوهای انجام شده در اطلاعات کد آیسیک اختصاصی مرتبط با صنعت تولید لیوان کاغذی یافت نشد لذا کد آیسیک تولید ظروف یکبار مصرف کاغذی به شرح زیر است.
کد آیسیک ظروف یکبار مصرف کاغذی : ۲۱۰۹۵۱۲۳۷۱

کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید لیوان کاغذی

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
کدتعرفه گمرکی ظروف یکبار مصرف کاغذی : ۴۸۲۳۷۰۰۰

مراحل تولید لیوان کاغذی از ابتدا ( کاغذ خام ) تا کامل شدن :

۱) ابتدا کاغذ توسط دستگاه روکشدار کننده ماده پلی اتیلن دار روکش می گردد . در ضمن اگر کاغذ به صورت یک طرفه روکش شود آن را سینگل و در صورتی که دو طرف روکش شود آن را دابل می گویند .
۲) بعد از روکشدار شدن کاغذ ، کاغذ روکشدار در ابعاد سفارش داده شده برش داده میشود ( برای تولید بدنه ظروف ) و رول ( بخش تحتانی ظروف)
۳) بعد از طی مراحل بالا توسط دستگاه چاپ ، چاپ طرح های دلخواه بر روی صفحه کاغذ صورت میگیرد .
۴) از دستگاه برش به منظور برش صفحه کاغذ به کاغذ بدنه ظرف ( استروک ) استفاده میشود و کاغذ چاپ شده به صورت استروک در می آید .
۵) با استفاده از دستگاه های تولید ظروف یکبارمصرف کاغذی ، ظروف مورد نظر به صورت اتوماتیک تولید می گردند . برای هر دستگاه یک اپراتور کافی است وظیفه این اپراتور قرار دادن کاغذ استروک شده ظروف در محل ورودی دستگاه و ورل کف ظروف در محل تعبیه شده و سپس جمع آوری ظروف تولید شده میباشد.
۶) در این مرحله دیگر تولید لیوان کاغذی به پایان رسیده و تنها بسته بندی آن در کارتن های باقی مانده است.

مزایای لیوان کاغذی یکبار مصرف نسبت به لیوان یکبار مصرف پلاستیکی :

۱. جلوگیری از نفوذ مایعات (از جمله چای داغ و یا قهوه ی داغ) به سطح خارجی لیوان کاغذی در صورتی که وقتی ما چای داغ را در لیوان پلاستیکی میریزم دیده شده است که در بسیاری از مواقع یا لیوان پلاستیکی آب می شود و یا حرارت دست ما را می سوزاند.
۲. وزارت بهداشت ایران وسازمان محیط زیست ایران به تازگی به دنبال وضع قوانینی هستند که استفاده از لیوان یکبار مصرف پلاستیکی را ممنوع نمایند.
۳. لیوان کاغذی پس از استفاده بهتر قابل بازیافت است و کمتر به محیط زیست صدمه وارد می نماید.
۴. بر روی لیوان های کاغذی می توان طراحی ها و نوشتهای دلخواه خود را چاپ کرد تا هم جنبه تبلیغاتی داشته باشد و هم زیباتر به نظر می رسد.

سرمایه گذاری مورد نیاز

بر اساس محاسبات و بررسی های انجام شده توسظ مهندسین مشاور پارس رابین برای ایجاد یک واحد تولید لیوان کاغذی با ظرفیت اسمی معادل ۱۵ میلیون عدد در سال به حدود ۲۰۰ میلیون تومان سرمایه نیاز دارید. کمتر از سه سال پول خود را برداشت نموده و بازدهی طرح نیز حدود ۴۶ درصد می باشد.

وضعیت واحد های فعال تولید لیوان کاغذی

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای فعال تولید ظروف یکبار مصرف کاغذی در کشور به تفکیک استان آمده است .

وضعیت واردات و صادرات لیوان کاغذی

نمودار واردات و صادرات ظروف یکبار مصرف کاغذی در کشور به تفکیک سال در شکل زیر آمده است.

خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح تولید لیوان کاغذی

ظرفیت تولید سالیانه : ۶۰ تن
نرخ برابری دلار : ۲۵۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۷۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۳۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۶ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۱.۲ میلیارد تومان
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۳۰۰ میلیون تومان
نرخ بازده داخلی : ۳۶ درصد

نکته مهم

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

 

۳.۴/۵ - (۹ امتیاز)