طرح راه اندازی مرکز چاپ دیجیتال

طرح راه اندازی مرکز چاپ دیجیتال

روز رسانه‌های نوین و نیاز به انواع تبلیغات، رقابت‌های تنگاتنک انواع صنوف، پدیدآمدن انواع تکنولوژی‌ها، پیشرفت روز‌افزون علوم و نیاز به چاپ و.‌.‌. در دنیا موجب توجه هر‌چه بیشتر و پیشرفت روزافزون صنعت چاپ شده است. دنیای امروز با سرعتی بی‌سابقه به سمت تکنولوژی در حرکت است‌ و در این بین صنعت چاپ همپای سایر تکنولوژی‌ها به سمت دیجیتالی شدن می‌رود، جوامع امروز در حال ورود به جامعه اطلاعاتی هستند و نیروی محرکه اصلی خود را براساس تکنولوژی تنظیم می‌کنند، از این رو ماهیت حرفه چاپ نیز به دلیل تغییر نیازهای مشتریان، به سرعت در حال پیشرفت است.
مسیری که از قرن‌ها پیش در صنعت چاپ در شکل‌های مختلف آغاز و طی شد، امروز به جایی رسیده که تنها با فشردن یک دکمه از صفحه کیبورد دستور چاپ یک بنر چند‌متری به چاپگر ارسال می‌شود و تنها در عرض چند دقیقه به منصه ظهور می‌رسد که همین دیجیتال‌سازی داده‌ها در حال فرم‌دهی مجدد به صنایع ارتباطی است، به‌گونه‌ای که در دنیا اگر افراد فعال در این عرصه وارد فرآیند جدید دیجیتالی نشوند، شانس بقای خود را در این حوزه از دست می‌‌دهند و از پیام اصلی تغییرات تکنولوژیک که شتاب بخشیدن به گام‌های دیجیتال‌سازی است وا می‌مانند.

بررسی بازار صنعت چاپ در ایران

کالین تامپسون یکی از کارشناسان حوزه فناوری معتقد است: سودآوری صنعت چاپ طی ۴۰ سال گذشته در دوایر سرمایه‌گذاری به دلایل مختلف دچار تغییر شده است. نیاز به سرمایه‌گذاری در عرصه تکنولوژی‌های نوین دیجیتالی همزمان با کند شدن رشد بازار جهانی باعث شده تا سودآوری صنعت چاپ تحت‌فشار قرار گیرد. از این رو «فرصت امروز» به سراغ یکی از کهنه‌کاران بازار چاپ دیجیتال رفته است تا درخصوص وضعیت بازار چاپ دیجیتال از گذشته تا به امروز و چگونگی سرمایه‌گذاری در این صنعت گزارشی تهیه کند…
مرکز اصلی چاپ دیجیتال در ایران در میدان انقلاب است چاپ دیجیتال حدود ۱۳ سال است به شکل رسمی وارد ایران شده و در حال پیشرفت در کیفیت و رشد روزافزون تعداد فعالان است. وی در ادامه می‌افزاید: امروزه ما در ایران دو نوع اصلی چاپ داریم که شامل چاپ افست و چاپ دیجیتال است. سابقه چاپ افست بسیار بیشتر است، اما تفاوت اصلی چاپ دیجیتال و افست در کمیت کار است یعنی در چاپ افست شما تیراژ بالا چاپ می‌کنید اما در چاپ دیجیتال شما کار را با دقت بیشتر اما در حجم و تعداد کمتر چاپ می‌کنید.
مشتریان حوزه چاپ دیجیتال دو دسته‌اند؛ اول مشتریان آزاد که در واقع قشر اصلی آنها دانشجویان و سپس افراد عادی هستند که حجم وسیعی از کار ما متعلق به همین گروه است و بخش دوم شرکت‌ها و مخصوصا رسانه‌های نوین که اینان اغلب کارهای با حجم زیاد را به شرکت‌های تبلیغاتی می‌سپرند و آن شرکت نیز کارهای چاپ بعد از طراحی را یا در محل انجام می‌دهد یا به آشنایان خود در بازار می‌سپرد.
برای حفظ مشتریان باید به بهره‌وری، ارزش افزوده برای مشتری و پاسخگویی سریع به نیازهای مشتریان برای گرفتن سرویس از چاپخانه‌ها رو آورد. مهم‌ترین دلیل مراجعه افراد به چاپ دیجیتال پس از تعداد، سرعت کار است. مشتری بابت هزینه بیشتری که می‌پردازد تمایل دارد کار را سریع‌تر تحویل بگیرد. چاپکاران – در هر حد و اندازه‌ای که باشند – باید خود را در خدمت بازارهای تخصصی قرار دهند و این کار را می‌‌توانند از کانال رسانه‌های نوین دنبال کنند. چنین امری به تلاش فوق‌العاده‌ای نیاز ندارد، هر‌چه نفوذ کامپیوترها و مولتی‌مدیاها در چاپخانه بیشتر شود، شانس بیشتری برای حرکت چاپخانه در مسیر رسانه‌های نوین متصور است.
بازار امروز از چند‌سو برای فعالان صنعت چاپ دیجیتال تحت‌فشار است. نخستین رقیب این بازار اینترنت و شبکه‌های اجتماعی است. در گذشته اغلب شرکت‌ها برای تبلیغات خود از تراکت‌ها و تبلیغات چاپی در انواع مختلف برچسب و.‌.‌. بهره می‌بردند، اما امروزه یک شرکت با ورود به شبکه‌های اجتماعی و استفاده از اینترنت بخش زیادی از تبلیغاتش را در حوزه الکترونیک و دنیای اینترنت انجام می‌دهد.
رقیبان یا به عبارتی کارخراب‌کن‌های این صنعت فعالان خود بازار هستند که به دلیل کم بودن مشتری به کمترین قیمت راضی می‌شوند و حتی خیلی پایین‌تر از قیمتی که اتحادیه تعیین کرده به مشتری خدمت می‌دهند و در این حالت بازار را خراب کرده‌اند.

تهیه طرح توجیهی بر اساس آخرین دستورالعملهای سازمانی و بانکی. 🙂

در صورتیکه نیاز به طرح توجیهی در حوزه خدمات و گردشگری دارید کارشناسان ما طرح مدنظرتان را بر اساس آخرین ضوابط و بر اساس داده های روز و مشخصات و مختصات مدنظرتان، تهیه مینمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک نمائید.

متاسفانه عدم‌مدیریت یکپارچه در بین صاحبان این کسب‌و‌کار موج می‌زند، به‌گونه‌ای که حتی اعتماد مشتریان را هم نسبت به چاپکاران از بین برده است، زیرا قیمت‌ها سلیقه‌ای تعیین می‌شود و بینش و اهداف مشترکی در این سیستم وجود ندارد. مثلا اتحادیه قیمت یک کپی یک رو را ۲۰۰ تومان تعیین کرده و در همان منطقه برخی کپی را ۵۰ تومان، برخی ۱۰۰ تومان و برخی دیگر حتی کپی پشت و رو را به قیمت ۳۵تومان می‌زنند که این عدم‌ثبات قیمت بزرگ‌ترین تهدید برای یک سرمایه‌گذار در صنفش به شمار می‌آید. در واقع برخی چاپکاران در این حوزه یک آسیب به خودشان می‌زنند و یک آسیب بزرگ‌تر به هم‌صنفان‌شان.
چاپ دیجیتال در اصل شامل دو دستگاه چاپ سیاه و سفید و چاپ رنگی است، اما چاپگران حوزه دیجیتال از انواع پلاترهای In door , Out door برای چاپ انواع بنر، عکس و انواع چاپگرهای دیگر برای چاپ روی لیوان، شاسی، خودکار و… استفاده می‌کنند تا از این طریق سهم وسیع‌تری از بازار را به دست بیاورند و مشتریان بیشتری جذب کنند. در واقع این‌گونه فعالیت‌ها کامل‌کننده کار هستند و برای چاپکاران سود بالاتری را به همراه می‌آورند.

میزان سرمایه گذاری لازم جهت راه اندازی مرکز چاپ دیجیتال

برای تاسیس یک مرکز چاپ دیجیتال ابتدا باید جواز کسب بگیرید‌ که با مراجعه به اتحادیه چاپ صادر می‌شود. اتحادیه شما را به چند ارگان دیگر مانند شهرداری و اماکن معرفی می‌کند و پس از بررسی‌های لازم توسط این ارگان‌ها مجوز صادر می‌شود. البته چند شرط مشخص هم در این بین لازم است که وجود داشته باشد، مثلا اگر مکان شما در پاساژ‌های مرکزی نباشد باید فاصله مکانی حدود ۵۰۰ متر با مغازه مشابه در محل داشته باشد، همچنین عدم‌سوء‌پیشینه و سابقه کیفری برای اخذ مجوز به دلیل خطرات احتمالی در جعل اسناد توسط چاپخانه‌ها باید گرفته شود، به علاوه مدرک تحصیلی فرد باید بالاتر از فوق دیپلم باشد و در نهایت کمینه متراژ برای شروع کار باید ۱۸ متر باشد.
شما در کمترین حالت به میزان ۲۵ میلیون تومان پول نیاز دارید که این مبلغ شامل خرید یک دستگاه چاپگر سیاه و سفید چهار تا پنج میلیونی است که کارهای کپی و زیراکس و انواع چاپ سیاه و سفید را انجام می‌دهد، همچنین یک دستگاه چاپگر رنگی که بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان هزینه دارد (البته این مبلغ میانگین است و با توجه به مارک و شرکت تولیدکننده چاپگرها قیمت‌های بیشتر از این مبلغ هم در بازار موجود است) و در نهایت یک کامپیوتر و میز و صندلی که حدود چهار میلیون هزینه‌ دارد و مبلغ پنج میلیون تومان سرمایه در گردش جهت خرید کاغذ، تونر و درام و مواد‌‌اولیه نیاز است.
حجم کاری گفته شده برای یک شروع اولیه در کمترین حجم ممکن است، اما اگر شما بخواهید یک مجموعه کامل خدمات را داشته باشید، میانگین ۱۵۰ میلیون تومان نیاز است تا بتوان دو نوع پلاتر و چاپگرهای دیگر را برای انواع چاپ دیجیتال خریداری کرد. وی در‌خصوص دوره بازگشت سرمایه می‌گوید: با توجه به حجم کار و دستگاه‌هایی که خریداری شده بین یک تا دو سال زمان می‌برد تا سرمایه اولیه شما برگردد.

طرح راه اندازی مرکز چاپ دیجیتال

انواع مواد مصرفی برای این صنف در کیفیت‌های مختلف کره‌ای، امریکایی، چینی و تایوانی موجود است که با توجه به دستگا‌ه‌هایی که برای چاپ دارید از این مواد استفاده می‌شود، اما قیمت مواد مصرفی با کیفیت، امروز در کشور بسیار بالاست‌ و چون این مواد غالبا وارداتی است تحریم‌های اخیر تاثیر شدیدتری بر افزایش قیمت‌ها گذاشته است.
از بحث شناور بودن قیمت‌ها که بگذریم این صنعت ساعت کاری مشخصی ندارد و ممکن است شما به مدت ۱۵ ساعت در روز کار کنید چرا که بازار آزاد است و مشتری ممکن است یک کار ۵۰۰ صفحه‌ای را ساعت شش عصر بیاورد و برای فردا صبح بخواهد، پس قبل از ورود به این بازار مسئله ساعت کاری را برای خود حل کنید، همچنین از نظر جسمی فرد ممکن است ساعت‌ها پشت سیستم باشد، طرح بزند و تایپ کند که این روال آسیب‌های بسیاری به چشم و کمر می‌زند.
در ادامه لازم است اشاره کنم که عدم‌تعهد مدیریت به اجرای تغییر و نوآوری و پرهیز از داشتن یک بینش رقابتی برای آینده، می‌‌تواند به‌عنوان یک تهدید مطرح باشد. این در حالی است که تغییر در بینش مدیریتی و رفتار سازمانی کارکنان و ایجاد تغییر در زیرساخت‌های مدیریتی می‌‌تواند دست‌کم در حد ۲۰ درصد موثر باشد و باعث ارتقای کیفیت، ذخیره‌سازی و بهره‌برداری بهینه از زمان و ظرفیت‌های موجود بازار باشد.
ورود به هر عرصه‌ای پیش‌شرط‌های خود را دارد. دو شرط اساسی ورود به‌حوزه چاپ به نظر من علاقه و تجربه است، در غیر ‌این صورت در این بازار خیلی دوام نمی‌آورید. همچنین پیشنهاد می‌کنم برای سرمایه‌گذاری در مراکز تجمیع چاپکاران وارد نشوید، به دلیل همان موضوعی که پیش تر درخصوص رقابت ناعادلانه بین چاپکاران گفتم شما نمی‌توانید سودی در این مراکز بگیرید، اما فروشگاه‌های که به‌صورت تکی در مناطق مختلف شهر فعالیت می‌کنند سود بالایی دارند.‌
و در نهایت لازم است تاکید کنیم کار خود را با چاپگرهای خیلی گران و حرفه‌ای شروع نکنید، به قول قدیمی‌ها با پیکان شروع کنید تا دست‌تان راه بیفتد. برای یک چاپکار لازم است تا توانایی تعمیرات جزئی و تعویض قطعات دستگاه را داشته باشد و این کار با خرید دستگاه‌های کارکرده و تسلط بر سازوکار آنها محقق خواهد شد.

۵/۵ - (۲ امتیاز)