طرح احداث واحد بازیافت لاستیک

سرمایه گذاری در بازیافت همیشه سودخوبی به همراه دارد. بازیافت لاستیک نیز بر همین قاعده است که می توانید آن را پودر کنید و به صنایع مختلف مانند جاده‌سازی، ساختمانی بفروشید. در کمتر از دو سال پول خود را برداشت می کنید.
لاستیک‌های فرسوده زباله‌های مخصوصی هستند که از لحاظ شیمیایی، اندازه، حالت و شکل با بقیه زباله‌ها تفاوت دارند. لاستیک‌ها از مواد پلیمری تشکیل شده‌اند که به راحتی در طبیعت تجزیه نمی‌شوند.در بسیاری از موارد لاستیک‌های غیر فرسوده روی هم انباشته شده و به شکل کوهی از زباله مناظر زشتی را به وجود آورده و خطرآتش سوزی را نیز به همراه دارد.
سوزاندن لاستیک‌ها دود سیاه و مضری را ایجاد می‌کند که باعث آلودگی محیط می‌شود. برای دفن آن نیز مشکلات فراوانی وجود دارد. باتوجه به اینکه در ایران هزینه‌ای از تولیدکنندگان پسماندها دریافت نمی‌شود، تجهیزاتی هم در مراکز دفن برای کاهش حجم یا خرد کردن لاستیک‌ها وجود ندارد و در نتیجه به همان شکل اولیه دفن می‌شوند که باعث می‌شود حجم زیادی از مراکز دفن اشغال شود. امروزه نتیجه تحقیقات و بررسی‌ها نشان می‌دهد که امر بازیافت لاستیک‌های فرسوده نه تنها آثار مخرب بر محیط زیست ندارد و مشکلات مدیریتی این بخش را حل می‌کند بلکه منشاء توسعه صنعتی و سودآوری اقتصادی و فرآوری و تولید محصولات دیگری نیز می‌باشد. از پودر لاستیک حاصل از بازیافت تایرهای فرسوده در صنایعی مانند جاده‌سازی، ساختمانی، خودروسازی، صنایع‌دریایی، ورزش، دامداری و کشاورزی و آبرسانی می‌توان استفاده کرد. از مزایای دیگر بازیافت تایرهای فرسوده کاهش ضایعات و کمک به چرخه مواد در طبیعت است.

محصولات حاصل از بازیافت تایر فرسوده

درصد اجزای مختلف به‌دست‌آمده از بازیافت لاستیک بسته به فرآیند بازیافت خاص مورد استفاده می‌تواند متفاوت باشد. با این حال، معمولاً اجزای زیر را می توان به دست آورد:

گرانول/پودر لاستیک: ۴۰-۶۰%
فولاد: ۱۰-۲۰٪
الیاف نساجی: ۵-۱۵٪
کربن سیاه: ۵-۱۰٪
روغن: ۵-۱۰٪

سپس می توان از این قطعات برای کاربردهای مختلف مانند ساخت لاستیک های جدید، آسفالت، سطوح زمین بازی و غیره استفاده کرد.

موارد مصرف پودر لاستیک

صنایع جاده‌سازی (پوشش سطح جاده‌ها به جای آسفالت)
پودر لاستیک به دلیل خاصیت اکوستیکی دارای عمر بیشتر و هزینه کمتری است و صدای کمی را ایجاد می‌کند و کمتر ترک خورده و در گرما نیز ذوب نمی‌شود. ترمز خودروها بر روی آن عملکرد بهتری دارد. آب‌بندی شکاف سطح جاده‌ها، تولید لایه‌های ضد آب و لایه‌های جاذب صدا، تولید علائم ترافیکی و ضربه‌گیرها با هزینه کمتر و عمر بیشتر از دیگر مزایای استفاده از پودر لاستیک است و به دلیل خاصیت ارتجاعی در هنگام تصادفات آسیب‌های کمتری به وسایل نقلیه وارد می‌کند.
صنایع ساختمانی ( فونداسیون و پایه‌ها)
به عنوان فونداسیون و پایه‌ها، استفاده از تایرهای خرد شده در کارهای عمرانی از اهمیت فراوانی برخوردار است به ویژه در مواردی که کاهش وزن سازه‌ها ضرورت دارد. افزودن لاستیک بازیافتی به بتن، باعث بالا بردن مقاومت آن در برابر آتش و جلوگیری از خرد شدن آن می‌شود. در کفپوش‌های صنعتی و پوشش گذرگاه‌ها، عمر مفید ۲۰ سال است و به دلیل خواص بیومکانیکی و حالت نیمه ارتجاعی خستگی کمتری ایجاد می‌کنند. پوشش بام ساختمان‌ها و عایق ساختمانی، تولید چسب درزگیر، کانال‌های هوا، زیر فرش‌ها، پوشش سطح زمین بازی بچه‌ها از دیگر کاربردهای این محصول در این بخش است.

صنایع تولید لاستیک و پلاستیک
فوم‌های قابل انعطاف، پوشش استخرها، تسمه نوار نقاله
صنایع خودروسازی
تولید تایر، روکش‌کاری تایر، کفپوش و گلگیر خودروها، نوار دور درب و شیشه خودروها، انواع واشر، سیستم‌های ترمز اصطکاکی، سپرهای ضربه‌گیر خودرو.
صنایع دریایی
ضربه‌گیرهای اسکله و لنگرگاه‌ها، شناور دریایی، کفپوش‌های غیر لغزنده.
ورزش
پوشش زمین‌های ورزشی دومیدانی، گلف و تنیس، میادین اسب دوانی.
دامداری، کشاورزی و آبرسانی
سیستم‌های آبرسانی کشاورزی و شلنگ‌های لاستیکی، گلدان‌های لاستیکی، ظروف تغذیه دام، انواع فنس‌های محوطه سیلوهای حبوبات و استفاده از کفپوش‌های لاستیکی با مجرای تعبیه هوا که آب در آن نفوذ کند.
علاوه بر مواد بالا، لاستیک‌ها یکی از بهترین منابع سوخت و انرژی هستند. تایرها دارای درصد بسیار بالایی از کربن هستند که به آنها قابلیت سوخت سریع و درجه حرارت بسیار بالایی می‌دهد. مهمترین استفاده تایرها بعنوان سوخت در کوره‌های سیمان است. بررسی‌ها نشان می‌دهد انرژی موجود در ۲۴۲ میلیون حلقه تایر فرسوده برابر با انرژی ۱۲ میلیون بشکه نفت است.

تولید پودر لاستیک عمدتاً در کشور به وسیله کراشرها و آسیابها می باشد که چندین کارگاه کوچک به صورت پراکنده با ماشین آلات ساخت داخل و فاقد پروانه از وزارت صنایع و معادن (عمدتاً صنفی) مشغول هستند. پودر لاستیک صنعتی تولید کارخانه یزد با روش حرارتی می باشد که پودر تولیدی خواص محدودی دارد زیرا دمای بالا در خط تولید باعث از دست دادن خاصیت لاستیکی می گردد.

پودر لاستیک با کیفیت بالا، به پودری اطلاق می گردد که دانه بندی مش ۲۰۰ به بالا باشد کلاً پودر لاستیک با کیفیت بالا به دو روش زیر تولید می گردد:

روش CRYOGENIC استفاده از روش سرد کردن با مایع نیتروژن که به ازاء هر تن پودر ½ نیتروژن مایع استفاده می شود که در این روش به علت انجماد سریع مصرف انرژی الکتریکی بالا می باشد. بنابراین محصول با مش پایین و هزینه بالا تولید شده و مقرون به صرفه نبوده و این روش در حال حاضر در جهان کاربرد ندارد.

روش AMBIENT در این روش با استفاده از هوای سرد قطعات لاستیکی توسط توربین ها سرد و خشک شده و آماده آسیاب می گردند. در مقایسه با روش قبلی انرژی کمتر و مصرف هوا زیادتر که توسط کمپرسورها و از طرق مخزن حجیم هوا تامین خواهد شد. بطور کلی روش انجماد تدریجی و بازیابی مواد لاستیکی موثرترین و ارزانترین روش برای بازیافت تایرهای فرسوده می باشد.

کد آیسیک مرتبط با صنعت بازیافت لاستیک

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.

کد آیسیک بازیافت ضایعات و محصولات لاستیکی : ۳۷۲۰۳۱۲۳۱۷

نگرش اقتصادی به بازیافت تایر

بسیاری به صنعت بازیافت تنها نگاه از دید محیط زیست و یا حمایتهای آن می نگرند و یا به صنعتی که حداقل مواد اولیه ارزان و در دسترس داشته اما بازدهی چندان مطلوبی ندارد. با عنایت به بحث های قبل و نگرش به اتحادیه اروپا و امریکا که دارای صنعت اتومبیل سازی و تایر سازی توام با پایه گذاری این صنایع در جهان و نیز خودرو و تایرهای معتبر در جهان بوده و از دیرباز با معضل انباشتگی حجیم تایرهای فرسوده و اثرات زیست محیطی آن مواجه بوده اند می بینیم که با انجام تحقیقات و ایجاد صنایع بازیافت و کاربری مفید، موفق به کاهش دپو تایرهای فرسوده و استفاده بهینه از آن شده اند.
امروزه فرآیندهای بازیابی با دو نکرش مهم استفاده بهینه از منابع موجود مصرف شده و حفاظت از محیط زیست، به طور جدی مود توجه کشورهای جهان و در محدوده برناهه های توسعه آنان قرار گرفته است.
اندیشه بازیابی تایرهای مستعمل به طور جدی از ۷۰ سال پیش در کشورهای صنعتی غرب پی ریزی شد و به موزات توسعه صنایع تایرسازی پیشرفت کرد. بطوریکه امروزه بازیابی تایرهای مستعمل به صورتهای مختلف اعم از روکش، پودر و یا استفاده مجدد به عنوان ماده اولیه صنایع لاستیک سازی بیش از ۶۰% صرفه جویی در مواد اولیه را باعث گردیده است.
بازیابی لاستیک، پلاستیک، کاغذ و … در کشورهای در حال توسعه که نه صاحب تکنولوژی و نه صاحب مواد اولیه کافی هستند، مساله مهمی است که متاسفانه چندان به آن توجه نشده است.
در ایران سالیانه حدود ۸ میلیون حلقه تایر مصرف می شود که این تایرهای پس ار فرسوده شدن به دور انداخته شده و سبب آلودگی محیط زیست می گردند. بازیابی اینگونه لاستیک ها ضمن جلوگیری از ایجاد مسائل آلودگی محیطی، می تواند کمکی در جهت تامین مواد اولیه مورد نیاز این صنعت باشد.

مزایای استفاده از لاستیک خرد شده (GTR) در آسفالت
معبر آسفالتی که با اصلاح کننده لاستیکی ساخته می شود، یا به روش تر یا به روش خشک تولید می شود. آسفالت اصلاح شده با لاستیک خرد شده (CRMA) کاربردهایی مثل درزگیر ترک ها و اتصال های آب بندی، تراشه ها، زیر لایه ها و بایندر آسفالت اختلاط داغ، و غشاها دارد.
بایندرهای CRMA کمتر در اثر تغییر دما تغییر می کنند. از آنجا که بایندرهای لاستیک آسفالتی در دماهای پایین نرم ترند، زمانی که نگران شکست و ایجاد چاله ها در اثر بار ترافیکی سنگین هستیم، این بایندرها نقص های معابر را تا حدودی کاهش می دهند.
عیب این بایندرها هزینه تولید بالای آنها نسبت به آسفالت معمولی است. هدف نهایی می تواند پیشرفت بایندری باشد که قیمتی قابل رقابت با بایندرهای معمولی داشته باشد.

موارد کاربرد و محصولات بازیافت تایر

هرچند تایرها بیشتر سوزانده می‌شوند تا اینکه بازیافت شوند تلاش‌های زیادی برای ارزش گذاری برای بازیافت انجام شده است. تایرها را می‌توان به محصولات مختلفی بازیافت نمود. از آن جمله می‌توان به آسفالت گرم اشاره کرد که در آن تکه‌های لاستیک با عنوان crumb rubber به آسفالت اضافه می‌شوند. این کار باعث بهبود خواص آسفالت شده و آن را به آسفالت پلیمری تبدیل می‌کند. با این کار آسفالت دوام بیشتری یافته و زود ترک نمی‌خورد. همچنین از لاستیک بازیافتی در سیمان بتن‌های پرتلند نیز استفاده می‌کنند. از طرفی از تایرهای فرسوده می‌توان در ساخت تایرهای جدید استفاده کرد. در موارد از خود تایر بازیافت نشده به عنوان نگه دارنده آب یا مواد در باغبانی و جلوگیری از علف هرز استفاده می‌کنند. محصولات دیگری که از مواد بازیافتی لاستیک استفاده می‌کنند می‌توان به کفپوش لاستیکی و چمن مصنوعی اشاره کرد.
محصولات بازیافتی تایر بسته به بازیافت مکانیکی یا شیمیایی متفاوت هستند ولی به صورت کلی به محصولات زیر می‌توان اشاره کرد:
گرانول لاستیک
پودر لاستیک
فلز بازیافتی
لاستیک احیاء شده یا reclaimed rubber
آسفالت و قیر پلیمری
سوخت گازوئیلی
باتری خودرو

بررسی بازار و رقابت در صنعت بازیافت لاستیک خودرو

بازیافت هر محصولی همراه با ارزش افزوده بالا می‌باشد و بازیافت لاستیک (تایر) نیز از این مسئله مستثنی نبوده و از ارزش افزوده بالایی برخوردار می‌‌باشد. تولید پودر لاستیک علاوه بر کمک به محیط زیست عواید مالی مناسبی برای سرمایه‌گذار دارد. با توجه به اینکه لاستیک یکی از محصولاتی است که دفع نمی‌گردد و سوزاندن آن برای محیط زیست مشکلات زیادی ایجاد می‌نماید، لذا ایجاد شرکت‌های بازیافت لاستیک می‌تواند کمک شایانی در حل این مشکل محیط زیست نماید. طبق بررسی‌های انجام شده پودر لاستیک علاوه بر استفاده در صنعت لاستیک و انواع کفپوش، در تولید تیوپ‌های لاستیکی، انواع ضربه‌گیر صنعتی و غیر صنعتی، انواع محصولات لاستیکی برای پوشش کف انواع محصولات لاستیکی صنعتی، ورق های لاستیکی، فرش لاستیکی کف ماشین، سپر وسایل نقلیه، رکاب دوچرخه، زیر پایی لاستیکی و موارد دیگری نیز دارای قابلیت کاربرد می‌باشد. لیکن در سال‌های گذشته به دلیل اینکه تولید پودر لاستیک در کشور از کیفیت مناسبی برخوردار نبوده است لذا مصرف آن نیز در بسیاری از صنایع که دارای قابلیت کاربرد آن می‌باشند، بسیار محدود است بنابراین با هدف تولید پودر لاستیک با کیفیت بالا، پتانسیل مصرف آن در صنایع متنوعی وجود دارد و برای محصولات طرح حاضر بازار مناسبی پیش بینی می‌شود.

با توجه به موضوعات مطرح شده و همچنین اهمیت مقطعی از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و با توجه به اینکه سوزاندن و یا دفن تایرها دارای آثار مخرب زیست محیطی است در میان تمام راه‌های مطرح شده برای رهایی از زباله‌های لاستیکی، مهمترین، سالمترین و به صرفه‌ترین راه، بازیافت آن‌ها می باشد. زیرا نه تنها به محیط زیست لطمه‌ای وارد نمی‌کند، بلکه از مصرف بسیاری از منابع و سوخت‌های فسیلی جلوگیری می‌کند و باعث صرفه‌جویی در انرژی می‌شود. علاوه بر آن تولید محصولات بازیافتی در ایران به دلیل ارزانی کارگر، آب و انرژی می تواند سود صد در صد داشته باشد.
در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ ﻣﯿﻠﯿﻮن‌ﻫﺎ ﺣﻠﻘﻪ ﺗﺎﯾـﺮ در ﻣﺤﻞ‌ﻫـﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺟﻤﻊ آوری ﺷﺪه و ﻣﯿﻠﯿﻮن‌ﻫﺎ ﺣﻠﻘﻪ ﻧﯿﺰ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻏﯿﺮﻗﺎﻧﻮﻧﯽ در ﻣﺤـﯿﻂ زﯾﺴﺖ رﻫﺎ ﺷﺪه اﺳﺖ. ﻃﺒﻖ آﻣﺎر در آﻣﺮﯾﮑﺎ۵۰ درﺻﺪ از ﺗﺎﯾﺮﻫﺎی ﻣﺴﺘﻌﻤﻞ دور اﻧﺪاﺧــﺘﻪ ﺷـﺪه، ﻣﺴـﺘﻘﯿﻤﺎ ﺑـﻪ ﺻـﻮرت ﺳﻮﺧــﺖ ﻣﺼﺮف ﻣﯽ‌ﺷﻮد، ۱۵درﺻﺪ ﺑﻪ ﻣﺼﺮف آﺳﻔـﺎﻟـﺖ اﺻـﻼح ﺷـﺪه ﺑﺎ ﻻﺳﺘﯿـﮏ ﯾﺎ ﭘﺮﮐـﻨﻨﺪه ﺑﺮای ﺻﻨـﺎﯾﻊ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻻﺳﺘﯿﮏ و ﺳﺎﺧﺖ ﺳﺎزه‌ﻫﺎی ﺑﺘﻨﯽ ﺧﺎص ﻣﺼﺮف ﺷﺪه و اﻟﺒﺎﻗﯽ راﻫﯽ ﻣﺮاﮐﺰ دﻓﻦ زﺑﺎﻟﻪﺷﻬﺮداری‌ﻫﺎ ﻣﯽ‌ﺷﻮد ﻻزم ﺑﻪ ذﮐﺮ اﺳﺖ ﮐﻪ ﻧﻤﯽ‌ﺗﻮان ﻫﻤﻪ ﺗﺎﯾﺮﻫﺎ را در ﻣﺮاﮐﺰ دﻓﻦ رﯾﺨﺖ ﭼﻮن ﺣﺠﻢ زﯾﺎدی اﺷﻐﺎل ﮐـﺮده و در ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺑﻪ زﻣﯿﻦ زﯾـﺎدی ﻧﯿـﺎز ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد. ﺑﻪ ﻋـﻼوه ﻫﺰﯾﻨﻪ دﻓﻦ ﻫﺮ ﺗﻦ زﺑﺎﻟﻪ در اﯾﻦ ﻣﺮاﮐﺰ در ﺣﺎل اﻓﺰاﯾـﺶ اﺳﺖ. ﻃﺒـﻖ ﻗﻮاﻧﯿﻦ ﺟﺪﯾﺪ ‫اﺗﺤـﺎدﯾﻪ اروﭘـﺎ، ارﺳﺎل ﺗﺎﯾﺮﻫﺎی ﻓﺮﺳﻮده ﺑﻪ ﻣﺮاﮐﺰ دﻓﻦ زﺑﺎﻟﻪ ﻣﻤﻨﻮع اﺳﺖ.

درﮐﺸﻮرﻫﺎی ﺻﻨﻌﺘﯽ ﻧﯿﺰ ﺳﺎﻻﻧﻪ ﺑﻪ ازای ﻫﺮ ﻧﻔﺮ ﺟﻤﻌﯿﺖ، ﯾﮏ ﺗﺎﯾﺮ ﺗﻌﻮﯾﺾ ﻣﯽ‌ﺷﻮد. ﻣﯿﺰان ﻣﺼﺎرف دﯾﮕﺮ ﮐﺸﻮرﻫـﺎ ﻧﯿـﺰ ﺿــﺮﯾﺒﯽ ‫از ﻋﺪدﻫﺎی ﻓﻮق اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺴﺘﮕﯽ ﺑﻪ ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻔﯽ در آن ﺟﺎﻣﻌﻪ دارد.
در آﻣﺎر دﯾﮕﺮی ﮔﻔﺘـﻪ ﺷﺪه ﺳـﺎﻻﻧﻪ ﺑﻪ ﺗﻌﺪاد ﯾﮏ ﺳﻮم ﺗﻌﺪاد ﭼﺮخ اﺗﻮﻣﺒﯿﻞ‌ﻫﺎ، ﺗﺎﯾﺮ ﻓﺮﺳﻮده ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﯽ‌ﺷﻮد. از ﻃﺮﻓـﯽ دﯾﮕـﺮ اﮔـﺮ ‫ﺑﺪاﻧﯿﻢ ﺑﻪ ازای ﺗﻮﻟﯿﺪ ﯾﮏ ﻻﺳﺘﯿﮏ ﮐﺎﻣﯿﻮﻧﯽ ﻣﻌﺎدل ۲۲ ﮔﺎﻟﻦ ﻧﻔﺖ ﻣﺼﺮف ﻣﯽﺷﻮد، ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﻪ ﻟﺰوم ﺑﺎزﯾﺎﻓﺖ ﻻﺳﺘﯿﮏ ﭘﯽ ﻣﯽﺑﺮﯾﻢ.

وضعیت واحد های فعال بازیافت لاستیک

در نمودارهای زیر تعداد و ظرفیت واحدهای بازیافت لاستیک در کشور به تفکیک استان آمده است .

سرمایه گذاری مورد نیاز احداث واحد بازیافت لاستیک خودرو

برای ایجاد یک واحد تولید پودر لاستیک با ظرفیت متوسط به ۳۵ میلیارد ریال سرمایه ثابت نیاز می باشد. بازدهی طرح حدود ۴۵ درصد بوده که بسیار قابل توجه می باشد و در حدود دو سال نیز می توانید سرمایه اولیه خود را برداشت نمایید.

تحلیل SWOT صنعت بازیافت تایر فرسوده

تحلیل SWOT یک چارچوب مفید برای ارزیابی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای مرتبط با موضوع یا صنعت خاص است. در اینجا یک تحلیل SWOT از بازیافت تایرهای مستعمل در ایران آورده شده است:

نقاط قوت:
۱. افزایش آگاهی: آگاهی روزافزونی در مورد اثرات زیست محیطی دفع نادرست لاستیک های مستعمل وجود دارد که فرصتی را برای صنعت بازیافت ایجاد می کند.
۲. عرضه فراوان: ایران سالانه مقدار قابل توجهی لاستیک فرسوده تولید می کند که عرضه ثابتی را برای عملیات بازیافت فراهم می کند.
۳. منبع مقرون به صرفه: لاستیک های مستعمل می توانند منبعی مقرون به صرفه برای صنایعی در ایران مانند ساختمان سازی، روکش جاده ها و تولید انرژی باشند.

نقاط ضعف:
۱. زیرساخت‌های بازیافت محدود: ایران ممکن است فاقد زیرساخت‌های بازیافت کافی، از جمله تسهیلات جمع‌آوری و فرآوری تایر باشد، که منجر به چالش‌هایی در مدیریت مؤثر و بازیافت لاستیک‌های مستعمل می‌شود.
۲. فقدان قوانین و مقررات: ضعف چارچوب های نظارتی و اقدامات اجرایی می تواند مانع رشد صنعت بازیافت تایرهای مستعمل در ایران شود.
۳. آگاهی عمومی محدود: در حالی که آگاهی در حال افزایش است، هنوز نیاز به آموزش عموم مردم در مورد مزایا و اهمیت بازیافت تایرهای مستعمل وجود دارد.

فرصت ها:
۱. ارزش اقتصادی: بازیافت تایرهای مستعمل فرصتی برای ایجاد ارزش اقتصادی با تولید مواد اولیه صنایع مختلف و ایجاد فرصت های شغلی در بخش بازیافت است.
۲. پیشرفت‌های فناوری: ایران می‌تواند از پیشرفت‌های فناوری در فرآیندهای بازیافت، مانند تجزیه در اثر حرارت یا ولکان زدایی، برای افزایش کارایی و بازده عملیات بازیافت استفاده کند.
۳. همکاری بین المللی: همکاری با سازمان های بین المللی و کشورهای با تجربه در بازیافت لاستیک های مستعمل می تواند انتقال دانش، تخصص فنی و فرصت های سرمایه گذاری بالقوه را برای این صنعت در ایران فراهم کند.

تهدیدات:
۱. تقاضا و رقابت در بازار: تقاضا برای محصولات و مواد تایرهای بازیافتی ممکن است نوسان داشته باشد و رقابت محصولات جایگزین یا واردات می تواند خطری برای حیات صنعت بازیافت تایرهای مستعمل در ایران باشد.
۲. خطرات زیست محیطی و بهداشتی: فرآیندهای بازیافت یا روش های دفع نادرست مدیریت شده می تواند منجر به آلودگی محیط زیست و خطرات بهداشتی شود که می تواند بر درک عمومی تأثیر منفی بگذارد و مانع رشد صنعت شود.
۳. عوامل اقتصادی: نوسانات اقتصادی، مانند تغییر در قیمت مواد اولیه، نرخ ارز یا تورم، می تواند بر سودآوری و پایداری عملیات بازیافت تایرهای مستعمل تأثیر بگذارد.

ذکر این نکته ضروری است که این تحلیل SWOT یک مرور کلی است و ممکن است تمام عوامل خاص و پویایی صنعت بازیافت تایرهای مستعمل در ایران را نشان ندهد. انجام یک تجزیه و تحلیل دقیق با در نظر گرفتن زمینه محلی، بینش دقیق تری را ارائه می دهد.

تحلیل امکان سنجی طرح احداث واحد بازیافت لاستیک

۱. معرفی
هدف این گزارش امکان سنجی ارزیابی قابلیت و پتانسیل ایجاد یک مرکز بازیافت تایرهای مستعمل است. این گزارش مروری بر تقاضای بازار، فناوری‌های موجود، چارچوب نظارتی، خطرات احتمالی و ملاحظات مالی مرتبط با بازیافت تایرهای مستعمل ارائه می‌کند.

۲. تجزیه و تحلیل بازار
بازار بازیافت تایرهای دست دوم ناشی از نگرانی های زیست محیطی، افزایش مقررات و تقاضا برای مواد پایدار است. انتظار می رود بازار جهانی بازیافت تایر به دلیل افزایش حجم لاستیک های دور ریخته شده و نیاز به به حداقل رساندن زباله های دفن زباله، رشد قابل توجهی داشته باشد. علاوه بر این، تقاضا برای محصولات لاستیک بازیافتی، مانند خرده لاستیک، پودر لاستیک و سوخت مشتق شده از لاستیک، در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، ساخت و ساز و ورزش در حال افزایش است.

۳. گزینه های فناوری
چندین فناوری را می توان برای بازیافت لاستیک استفاده شده به کار برد، از جمله:

آ. خرد کردن مکانیکی: این فرآیند شامل خرد کردن لاستیک ها به قطعات کوچک است که می تواند بیشتر به مواد مختلفی مانند خرده لاستیک یا پودر لاستیک تبدیل شود.
ب پیرولیز: پیرولیز یک فرآیند تجزیه حرارتی است که تایرها را به محصولات جانبی با ارزش از جمله روغن، کربن سیاه و فولاد تبدیل می کند.
ج ولکان زدایی: ولکان زدایی فرآیندی است که اتصالات عرضی گوگرد در لاستیک را می شکند و به لاستیک بازیافت شده اجازه می دهد تا در تولید تایر جدید استفاده مجدد شود.
د کوره های سیمان یا TDF: سوخت مشتق شده از تایر (TDF) می تواند به عنوان سوخت تکمیلی در کوره های سیمان استفاده شود و جایگزینی برای سوخت های فسیلی سنتی باشد.

۴. چارچوب نظارتی
قبل از ایجاد یک مرکز بازیافت تایرهای مستعمل، درک و پیروی از چارچوب قانونی حاکم بر مدیریت زباله، حفاظت از محیط زیست، و بهداشت و ایمنی شغلی بسیار مهم است. مقررات ممکن است بسته به حوزه قضایی متفاوت باشد، اما معمولاً مجوزها، استانداردهای انتشار، دستورالعمل‌های دفع زباله و مقررات ایمنی کارگران را پوشش می‌دهد. تعامل با نهادهای نظارتی محلی و اخذ مجوزها و مجوزهای لازم باید در اولویت قرار گیرد.

۵. خطرات و چالش ها
عملیات بازیافت لاستیک های مستعمل با خطرات و چالش های متعددی مواجه است، از جمله:

آ. جمع‌آوری و ذخیره‌سازی: ایجاد یک سیستم جمع‌آوری و ذخیره‌سازی تایر کارآمد برای اطمینان از عرضه ثابت لاستیک‌های مستعمل برای بازیافت ضروری است.
ب انتخاب فناوری: انتخاب فناوری مناسب برای دستیابی به نتایج مطلوب حیاتی است. هر فناوری مزایا، معایب و ملاحظات هزینه خود را دارد.
ج دوام اقتصادی: سودآوری یک مرکز بازیافت تایر مستعمل به عواملی مانند تقاضای بازار، قیمت مواد، هزینه های عملیاتی و دسترسی به بازارهای محصولات بازیافتی بستگی دارد.
د اثرات زیست‌محیطی: در حالی که بازیافت تایرهای مستعمل مزایای زیست‌محیطی را ارائه می‌کند، برخی از فرآیندهای بازیافت ممکن است تولید گازهای گلخانه‌ای، ضایعات فرعی یا نیاز به عملیات‌های پر انرژی داشته باشند. مدیریت صحیح این اثرات ضروری است.

۶. ملاحظات مالی
امکان سنجی مالی یک مرکز بازیافت تایر مستعمل شامل تجزیه و تحلیل جامع هزینه های سرمایه گذاری، هزینه های عملیاتی و جریان های درآمد بالقوه است. ملاحظات مالی کلیدی عبارتند از:

آ. سرمایه گذاری سرمایه ای: این شامل تملک زمین، ساخت یا مقاوم سازی تاسیسات، خرید ماشین آلات و تجهیزات و توسعه زیرساخت ها می شود.
ب هزینه های عملیاتی: این هزینه ها شامل نیروی کار، خدمات آب و برق، تهیه مواد خام، مدیریت زباله، نگهداری و انطباق با الزامات قانونی است.
ج جریان‌های درآمد: منابع درآمد بالقوه ممکن است شامل فروش مواد بازیافتی، مانند خرده‌های لاستیک یا پودر لاستیک، سوخت حاصل از تایر و سایر محصولات با ارزش افزوده باشد.
د پیش بینی های مالی: انجام یک تحلیل مالی دقیق، از جمله پیش بینی جریان نقدی، بازگشت سرمایه (ROI) و دوره بازپرداخت، برای ارزیابی قابلیت مالی پروژه بسیار مهم است.

۷. نتیجه گیری
بر اساس تقاضای بازار برای محصولات تایرهای بازیافتی، پیشرفت‌ها در فناوری‌های بازیافت، و افزایش مقررات زیست‌محیطی، یک مرکز بازیافت تایر مستعمل پتانسیل قابل‌توجهی دارد. با این حال، توجه دقیق به شرایط بازار، انتخاب فناوری، انطباق با مقررات و جنبه های مالی برای یک سرمایه گذاری موفق و پایدار در این بخش ضروری است. انجام یک امکان سنجی کامل

خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح احداث واحد بازیافت لاستیک

ظرفیت تولید سالیانه : ۶ هزار تن
مساحت زمین موردنیاز : ۵۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۸۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۲ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۲۱۵ هزاردلار
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۶۰ هزاردلار
نرخ بازده داخلی : ۳۶ درصد



درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید

راهنمای صنایع بازیافت لاستیک خودرو- بروزرسانی دی ۹۹

(دیدگاه کاربر ۱)

تومان۷۶.۰۰۰

میزان تولید: ۴۸۶۳ تن
فرمت فایل طرح توجیهی: پی دی اف
حجم فایل طرح توجیهی: ۷.۹۹ مگابایت
حجم فایل در قالب مجموعه مولتی مدیا: ۳۷۷ مگابایت
مدت زمان فیلم از فرآیند بازیافت و تجهیزات: ۳۵ دقیقه
تعداد صفحات کاتالوگ خط بازیافت لاستیک: ۸۶ صفحه
تعداد صفحات طرح توجیهی: ۶۰ صفحه

این بسته شامل:

راهنمای صنایع بازیافت لاستیک خودرو
طرح توجیهی بازیافت لاستیک خودرو
فاکتور خط بازیافت لاستیک خودرو

این طرح توجیهی مبتنی بر متن میباشد. کلیه محاسبات اقتصادی و شاخص های مالی براساس آخرین ضوابط و دستورالعملها و بر پایه قیمتهای روز تهیه شده است در بخش های دیگری مباحث معرفی و بازار نیز مورد توجه قرار گرفته است.
شما میتوانید برای دریافت این بسته با پرداخت هزینه و دریافت محصول بر روی گزینه ” خرید” اقدام فرمایید و لینک دانلود این بسته را پس از پرداخت آنلاین دریافت نمائید.

توضیحات

راهنمای صنایع بازیافت لاستیک خودرو

میزان تولید: ۴۸۶۳ تن
فرمت فایل طرح توجیهی: پی دی اف
حجم فایل طرح توجیهی: ۷.۹۹ مگابایت
حجم فایل در قالب مجموعه مولتی مدیا: ۳۷۷ مگابایت
مدت زمان فیلم از فرآیند بازیافت و تجهیزات: ۳۵ دقیقه
تعداد صفحات کاتالوگ خط بازیافت لاستیک: ۸۶ صفحه
تعداد صفحات طرح توجیهی : ۶۰ صفحه

این بسته شامل:

راهنمای صنایع بازیافت لاستیک خودرو
طرح توجیهی بازیافت لاستیک خودرو
خط بازیافت لاستیک خودرو
طرح بازیافت لاستیک خودرو
پروفرم خط لاستیک فرسوده

این طرح توجیهی مبتنی بر متن میباشد. کلیه محاسبات اقتصادی و شاخص های مالی براساس آخرین ضوابط و دستورالعملها و بر پایه قیمتهای روز تهیه شده است در بخش های دیگری مباحث معرفی و بازار نیز مورد توجه قرار گرفته است.
شما میتوانید برای دریافت این بسته با پرداخت هزینه و دریافت محصول بر روی گزینه ” خرید” اقدام فرمایید و لینک دانلود این بسته را پس از پرداخت آنلاین دریافت نمائید.

فهرست

فصل اول : چکیده مطالعات فنی مالی اقتصادی
معرفی طرح
مدت زمان اجرای طرح
فرضیات اصلی در انجام برآورد مالی طرح
فصل دوم: معرفی
لاستیک و انواع آن
کاربرد تایر های فرسوده
تقسیم بندی تایرها ی فرسوده
موارد مصرف و کاربرد
پژوهش‌های انجام شده در مورد کاربرد لاستیک‌های بازیافتی
اهمیت بازیافت لاستیک
مزایای بازیافت لاستیک
فرآیند تولید
تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم
فصل سوم : مطالعات مالی و اقتصادی طرح
هزینه‌های سرمایه‌گذاری طرح
هزینه‌های زمین و ساختمان سازی
زمین و محوطه سازی
مشخصات فنی در بخش محوطه سازی و ساختمان سازی
هزینه تجهیزات و تکنولوژی
هزینه تاسیسات و انشعابات
هزینه لوازم اداری و خدماتی
هزینه‌های قبل از بهره‌برداری
جمع بندی هزینه های سرمایه گذاری ثابت طرح
هزینه‌های سالیانه
وضعیت تأمین نیروی انسانی و تعداد اشتغال
وضعیت تأمین مواد اولیه
برآورد هزینه سالیانه آب، برق و گاز
نگهداری و تعمیرات
هزینه استهلاک
برآورد هزینه های اداری،توزیع،فروش و تحقیقات بازار
برآورد هزینه های بیمه
سرمایه در گردش مورد نیاز طرح
برآورد قیمت تمام شده به تفکیک هزینه ها
برآورد درآمد های حاصله از طرح
شاخص های اقتصادی طرح

فهرست جداول

جدول نوع و میزان تولید
جدول وضعیت سرمایه گذاری طرح
جدول برنامه سالیانه تولید و فروش در ظرفیت کامل
جدول هزینه‌های زمین
جدول هزینه‌های ساختمان‌سازی
جدول هزینه تجهیزات و ماشین آلات
جدول تاسیسات
جدول جمع‌بندی سرمایه‌گذاری ثابت طرح
جدول هزینه سالیانه نیروی انسانی تولیدی
جدول هزینه سالیانه نیروی انسانی اداری
جدول هزینه سالیانه مواد اولیه طرح
جدول مصرف سالیانه انرژی
جدول نگهداری و تعمیرات
جدول هزینه استهلاک
جدول هزینه های اداری،توزیع،فروش و تحقیقات بازار
جدول هزینه های بیمه
جدول سرمایه در گردش
جدول هزینه تولید سالانه
جدول منابع سرمایه گذاری طرح
جدول ظرفیت تولیدی طرح
جدول میزان فروش طرح
جدول پیش بینی برنامه زمان بندی اجرای طرح

۵/۵ - (۱ امتیاز)

۱ دیدگاه برای راهنمای صنایع بازیافت لاستیک خودرو- بروزرسانی دی ۹۹

  1. forouzan

    از توضیحاتتون بسیار متشکرم خیلی کمک کننده است و دست شما درد نکنه اطلاعات ارزشمندی میدهید

    • تحریریه (خریدار محصول)

      درود بر شما
      و سپاس از لطفی که دارید.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۵/۵ - (۶ امتیاز)