طرح راه‌اندازی آموزشگاه زبان

طرح راه‌اندازی آموزشگاه زبان

دنیای ارتباطات و اطلاعات به‌گونه‌ای پیش رفته که امروزه نیاز به دانستن زبان بین‌المللی دنیا یعنی زبان انگلیسی به علاوه برخی زبان‌های پرکاربرد به‌شدت در زندگی افراد حس می‌شود. این نیاز در زندگی افرادی که کارهای مختلف در حوزه‌های تجارت و بین‌المللی هم انجام می‌دهند یا خیلی مسافرت خارج از کشور می‌روند به‌مراتب بیشتر هم هست. تعداد افرادی که در آموزشگاه‌های زبان برای یادگیری ثبت‌نام می‌کنند و به دنبال انواع راه‌های آموزش زبان می‌روند گواه این مدعاست که بسیاری از اقشار جامعه به این نیاز در زندگی خود پی برده‌اند و این نیاز، نخستین امتیاز برای سرمایه‌گذاری است که می‌خواهد در این حوزه فعالیت کند.

در این خصوص نقاط قوت و ضعف فراوانی وجود دارد که در سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی یک آموزشگاه زبان بسیار تأثیرگذارند. در گزارش امروز، درخصوص شرایط راه‌اندازی یک آموزشگاه خصوصی زبان بخوانید و از شرایط بازار و وضعیت کنونی سرمایه‌گذاری در آن آگاه شوید. نخستین نکته مهم در راه‌اندازی یک آموزشگاه زبان، مشخص کردن حد و حدود فعالیت و تعیین مسیر مشخص راه است، اول اینکه باید گروه سنی که می‌خواهید به آنها آموزش دهید را مشخص کنید چراکه شرایط مجوز و بسیاری مسائل دیگر برای گروه‌های سنی متفاوت است. این دسته‌بندی به دو گروه آموزشگاه‌های بزرگسال و آموزشگاه‌های کودک و نوجوان تقسیم می‌شود.
اگرچه در هر دو بخش بزرگسالان و کودکان آموزشگاه زبان می‌تواند موفق باشد و یکی از سرمایه‌گذاری‌های مناسب و جذاب به شمار بیاید اما بررسی‌های گروه «فرصت امروز» نشان می‌دهد در حال حاضر راه‌اندازی آموزشگاه برای کودکان و نوجوانان موفق‌تر است، دلیل این نکته هم دو مسئله مهم است، اولاً اینکه تعداد آموزشگاه‌های تخصصی که برای کودکان و نوجوانان فعالیت می‌کنند کافی نیست و دوما لزوم آموزش زبان دوم، برای کودکان نزد خانواده‌ها مخصوصا در دهه اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و غالبا سعی می‌کنند فرزندشان را از سنین پایین با ثبت‌نام در آموزشگاه مجاب به یادگیری زبان کنند.
در بخش دوم باید تعیین کنید قصد دارید ثبت برند کنید و آموزشگاه مستقل راه‌اندازی کنید یا می‌خواهید زیر نظر آموزشگاه‌های بزرگ به‌صورت شعبه وابسته وارد کار شوید؟ اگر بخواهید به‌صورت مستقل کار کنید باید ثبت برند کنید و برخی هزینه‌های شروع کار را بپردازید اما درصورتی‌که تمایل داشته باشید شعبه‌ای از یک آموزشگاه معتبر را در منطقه خود بزنید، اگرچه خلاقیت کمتری می‌توانید به خرج دهید اما اگر برند معتبری را برای اخذ شعبه در نظر بگیرید ریسک کار پایین و تأمین موفقیت‌تان بالاتر است. آموزشگاه‌هایی که به‌صورت زنجیره‌ای در سطح شهر کار می‌کنند هم شرایط مربوط به خود را برای اعطای نمایندگی دارند، البته در گزارش امروز، ما شرایط راه‌اندازی یک آموزشگاه مستقل را بررسی می‌کنیم.
بعد از تعیین دو فاکتور بالا باید مشخص کنید که دقیقا چه زبان‌هایی را می‌خواهید در آموزشگاه خود تدریس کنید؟ یعنی صرفاً زبان انگلیسی را آموزش می‌دهید و تک زبانه و تخصصی عمل می‌کنید یا زبان‌های رایج دیگر مثل فرانسه و ترکی استانبولی را هم در برنامه خود برای آموزش دارید؟

استراتژی مناسب، بازخورد مثبت

یکی از مسائلی که باید به آن توجه بسیاری شود تعیین استراتژی برای فعالیت و همچنین شیوه آموزش و یادگیری شاگردان است. در واقع در آموزشگاه زبان مهم‌ترین مسئله این است که مخاطب یا شاگرد شما نتیجه مطلوب خود را از حضور در کلاس‌ها بگیرد، تمام کسانی که یک بار به آموزشگاه‌های زبان سر زده‌اند می‌دانند روش تدریس آموزگار و استراتژی‌های آموزشی، در میزان یادگیری و انگیزه فرد بسیار تأثیر‌گذار است و در واقع می‌تواند یک فرد خنثی را به‌شدت به زبان علاقه‌مند یا او را از این ورطه کلاً دور کند. پس برنامه‌ریزی کردن درخصوص استراتژی مشخص و هماهنگی با مدرسین و نوع تدریس آنها یکی از موارد مهمی است که باید برای پیشرفت به جلو و پایا ماندن آموزشگاه‌تان، به آن توجه زیادی داشته باشید.

مکان آموزشگاه، اصل تأثیرگذار

با در نظر گرفتن اینکه شما می‌خواهید یک آموزشگاه مستقل برای گروه سنی کودک و نوجوان راه‌اندازی کنید باید به مکان آموزشگاه بسیار دقت کنید، اول اینکه این مکان نباید در مسیر اتوبان یا جاهای خطرآفرین برای کودکان باشد و دوم اینکه در مناطق متوسط شهری و بالای شهر توجه خانواده‌ها به آموزش زبان کودکان بیشتر از محله‌های پایین شهر است. حالت مناسب این است که مکان آموزشگاه در نزدیکی مدارس کودکان باشد. همچنین به دلیل اینکه معمولاً دوره بازگشت سرمایه و اعتماد به یک آموزشگاه زبان، قدری طولانی است بهترین حالت این است که مکان آموزشگاه را خریداری یا در صورت اجاره، حداقل قولنامه ۵ ساله ببندید.

مجوزهای تأسیس

راه‌اندازی آموزشگاه زبان نسبت به بسیاری کارهای دیگر از نظر پروسه اداری آسان‌تر است و چندان هزینه‌ای هم برای‌تان نخواهد داشت. در واقع برای گرفتن پروانه تأسیس آموزشگاه نیاز است فرد صاحب امتیاز دارای مدرک لیسانس باشد و سه سال سابقه تدریس در آموزش‌وپرورش یا تأییدیه از آموزشگاه‌های خصوصی دیگر داشته باشد. سپس محل آموزشگاه را تعیین کرده و اگر در گروه سنی کودک و نوجوان باشد به آموزش‌وپرورش و اگر در گروه سنی بزرگسال باشد به وزارت ارشاد برای اخذ مجوز مراجعه می‌کنید. در نهایت با تأیید مکان آموزشگاه و پرکردن چند فرم مربوطه بین سه تا شش ماه بعد پروانه فعالیت‌تان صادر می‌شود.

سرمایه‌های لازم

سرمایه‌های مورد نیاز در یک آموزشگاه زبان با توجه به متراژ دفتر متغیر است، در کمینه متراژ آموزشگاهی ۵۰ متری با سه کلاس و یک سالن را اگر در نظر بگیرید نیاز به تعدادی تجهیزات اداری مانند میز و صندلی، تخته وایت‌برد و مانیتور و دستگاه پخش‌کننده صدا و تصویر دارید. این ابزارها با توجه به میزان گفته شده در کمترین حالت حدود ۲۰ میلیون تومان برای‌تان آب می‌خورد اما اگر می‌خواهید یک مؤسسه جذاب داشته باشید و در نگاه اول برای والدین اعتبار و ارزش مکان خود را نشان دهید بهتر است به کمتر از ۱۵۰متر فکر هم نکنید، در این صورت حداقل به ۵۰ میلیون تومان سرمایه برای خرید تجهیزات نیاز دارید، البته توجه داشته باشید که بخش اصلی سرمایه مورد نیاز برای خرید یا اجاره مکان آموزشگاه صرف می‌شود که این مبلغ با توجه به شهر و منطقه بسیار متغیر است.

 

کلاس‌های خصوصی، نقطه سودآوری

بخش اصـــلی ســودآوری آموزشگاه‌ها از برگزاری کلاس‌های یک یا دونفره خصوصی به دست می‌آید، در این حالت شما با برگزاری کلاس‌های فشرده برای افراد، بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از هزینه اخذ شده از شاگرد را برداشته و مابقی را به مدرس می‌دهید. پیشنهاد می‌شود کلاس‌های زبان انگلیسی را به‌صورت گروهی و زبان‌های تخصصی دیگر را به‌صورت خصوصی برگزار کنید.
اما حتماً امکان آموزش برخی زبان‌های رایج به‌جز زبان انگلیسی را در آموزشگاه‌تان فراهم کنید، تعدد خدمات شما می‌تواند به‌نوعی ذهن مخاطب را به سمت اعتبار و توانمندی‌ها معطوف کند. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این کسب‌وکار این است که پیدا کردن مدرس خوب با حق‌الزحمه کم مشکل نیست و بسیاری افراد که برای خود، کار ثابتی دارند حاضرند در آموزشگاه با دستمزد کم مشغول به تدریس شوند.
همچنین بحث تبلیغات محیطی خوب در این کسب‌وکار بسیار تأثیرگذار است، شما باید با تبلیغ آموزشگاه خود در مدارس ابتدایی و راهنمایی اطراف، دست به ترغیب خانواده‌ها برای ثبت‌نام بزنید. فصل کار آموزشگاه‌ها معمولاً تابستان است اما اگر بتوانید با کیفیت خوب و استراتژی مناسب در طول تابستان شاگرد را به آموزشگاه جذب کنید در طول سال هم در کلاس‌ها شرکت خواهد کرد و دیگر فصل بیکاری و ضرر نخواهید داشت.

موارد قانونی تاسیس یک آموزشگاه یا موسسه زبان خارجی

موارد قانونی تاسیس یک آموزشگاه یا موسسه زبان خارجی مرحله دومی است که باید بعد از در نظر گرفتن مسائل شکلی تاسیس یک آموزشگاه زبان مورد توجه قرار داد که در ادامه به آن میپردازیم.

مجوزهای تأسیس

راه اندازی آموزشگاه زبان نسبت به بسیاری کارهای دیگر از نظر پروسه اداری آسان‌تر است و چندان هزینه‌ای هم برایتان نخواهد داشت. در واقع برای گرفتن پروانه تأسیس آموزشگاه نیاز است فرد صاحب امتیاز دارای مدرک لیسانس یا معادل آن باشد و سه سال سابقه تدریس در آموزش وپرورش یا تأییدیه از آموزشگاه‌های خصوصی دیگر داشته باشد. ( ۳سال تمام وقت و ۴ سال پاره وقت)

پس از آن محل آموزشگاه را طبق شرایط گفته شده تعیین کرده و اگر در گروه سنی کودک و نوجوان باشد به آموزش و پرورش و اگر در گروه سنی بزرگسال باشد به وزارت علوم (ممکن است مرجع صدور بنا به اقتضا در هر زمان تغییر داشته باشد) و یا دیگر مراجع صالح صدور مجوز آموزش زبان چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گردشگری و … مراجعه نمایید. در نهایت با تأیید مکان آموزشگاه و پرکردن چند فرم مربوطه بین سه تا شش ماه بعد پروانه فعالیت‌تان صادر می شود. «برای اطلاعات بیشتر به انتهای صفحه بخش نتیجه گیری مراجعه کنید»

معرفی برخی از مراکزی که در سالهای اخیر اقدام به صدور مجوز مینمودند:

  • مجوز برگزاری دوره های آموزشی حیطه “زبان های خارجی” ویژه کارمندان دولت از معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور – مرکز آموزش مدیریت دولتی
  • مجوز برگزاری دوره های آموزشی حیطه “فن آوری اطلاعات” ویژه کارمندان دولت از معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور – مرکز آموزش مدیریت دولتی
  • مجوز فعالیت آموزشی در زمینه های کامپیوتر و مدیریت، زبان های خارجی، معماری و فن آوری اطلاعات از وزارت علوم تحقیقات و فن آوری
  • مجوز فعالیت آموزشی در زمینه های زبان های خارجی و همچنین گرافیک کامپیوتری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • مجوز برگزاری دوره صادره توسط وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری
  • و …

 

قانون و آیین نامه اجرایی تاسیس مراکز آموزشی مصوب سال ۹۵
تاسیس آموزشگاه زبان و تاسیس مدرسه غیر دولتی دو مرحله اصلی دارد:
مرحله اول: اخذ موافقت اصولی
مرحله دوم: اجازه راه اندازی از منطقه
در بسیاری از استانهای کشور مرحله اول یا دوم و یا هر دو مرحله به دلیل اشباع بودن مناطق انجام نمی پذیرد.
  • قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی مصوب ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
  • آیین نامه اجرایی تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی مصوب ۱۳۹۵/۰۹/۱۴

موادی از قانون:

ماده ۲ـ مدرسه، مرکز پرورشی و مرکز آموزشی غیردولتی طبق تعاریف زیر توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی (مؤسسات آموزشی ـ شرکت تعاونی آموزشی ـ نھادھای عمومی غیردولتی با کارکردھای فرھنگی و آموزشی) یا مشارکت آنھا با دولت مطابق اھداف، ضوابط و دستورالعمل ھای عمومی وزارت آموزش و پرورش در داخل یا خارج از کشور تحت نظارت وزارت مذکور بر اساس این قانون تأسیس و اداره می شود:

  • الف ـ مدرسه: واحد آموزشی و پرورشی که آموزش ھای رسمی را از دوره پیش دبستان تا پایان دوره متوسطه ارائه می کند.
  • تبصره ـ واحدھای آموزشی که بر اساس برنامه ھای مصوب وزارت آموزش و پرورش برای آموزش تمام وقت یا بخشی از موضوعات درسی دوره ھای تحصیلی به صورت حضوری، نیمه حضوری و غیرحضوری و با ارائه مدرک تحصیلی فعالیت می کنند، مشمول تعریف فوق می باشند.
  • ب ـ مرکز پرورشی: واحدی که در زمینه امور پرورشی و تربیت بدنی فعالیت می کند، از قبیل کانون فرھنگی، تربیتی و ورزشی، اردوگاه دانش آموزی و مرکز مشاوره
  • پ ـ مرکز آموزشی: واحدی که به منظور افزایش توان علمی و تخصصی و یا کسب مھارت ھای فنی و حرفه ای بدون ارائه مدرک تحصیلی رسمی فعالیت می کند، از قبیل آموزشگاه علمی آزاد، آموزشگاه زبان خارجی، آموزشگاه فنی و حرفه ای و کار و دانش

تبصره ۱ـ تنھا مرجع صدور مجوز فعالیت آموزشگاه علمی آزاد و آموزشگاه زبان خارجی، جھت آموزش افراد زیر بیست سال و مراکز آموزش پیش دبستانی (به استناد مصوبه ۴۲۲ شورای عالی انقلاب فرھنگی مورخ ۱۶ /۴ /۱۳۷۷ و مصوبه جلسه ۶۹۹ شورای عالی آموزش و پرورش مصوب ۲۸ /۱۱ /۱۳۸۲)، وزارت آموزش و پرورش و مرجع صدور مجوز فعالیت ھای آموزشی آزاد در قالب «دوره ھای فراگیری مھارت ھای آموزشی شغلی» به استناد ماده (۵) مصوبه (۴۸۳) شورای عالی انقلاب فرھنگی و ماده (۱۱۱) قانون کار مصوب ۲۹ /۸ /۱۳۶۹ و اصلاحات بعدی آن، سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور می باشد.

تبصره ۲ـ تعیین شاخصھای آموزشی و پرورشی و تدوین محتوا و نظارت بر مھد کودک ھا از حیث آموزشی و پرورشی با وزارت آموزش و پرورش و صدور مجوز و ارائه برنامه با سازمان بھزیستی کل کشور می باشد. آیین نامه اجرائی این تبصره ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون توسط وزارت آموزش و پرورش و سازمان بھزیستی تھیه می شود و به تصویب ھیأت وزیران می رسد.

ماده ۸ـ متقاضیان تأسیس مدرسه یا مرکز آموزشی و پرورشی غیردولتی باید واجد شرایط زیر باشند:

  • الف ـ تابعیت جمھوری اسلامی ایران
  • ب ـ اعتقاد و التزام عملی به مبانی و احکام اسلام، ایمان و برخورداری از حسن شھرت
  • پ ـ التزام عملی به قانون اساسی و ولایت فقیه
  • ت ـ نداشتن وابستگی به رژیم گذشته یا گروھک ھای منحرف و غیرقانونی
  • ث ـ نداشتن پیشینه کیفری مؤثر
  • ج ـ حداقل مدرک کارشناسی یا معادل آن
  • چ ـ حداقل سی سال سن
  • ح ـ تأھل برای مردان

تبصره ۱ـ در صورتی که مؤسس یا مؤسسان، شخص یا اشخاص حقوقی باشند فرد یا افرادی که به عنوان نماینده ایشان معرفی می شوند باید دارای شرایط مندرج در این ماده باشند.

تبصره ۲ـ مؤسسان اقلیت ھای دینی شناخته شده در قانون اساسی جمھوری اسلامی ایران در صورتی که متجاھر به نقض احکام اسلامی در انظار عمومی نباشند و توسط مراجع رسمی خود که تابع و مقیم ایران ھستند یا نمایندگان مورد تأیید ایشان به وزارت آموزش و پرورش معرفی می شوند.

تبصره ۳ـ مدارس اقلیت ھای دینی فقط مجاز به ثبت نام از دانش آموزان اقلیت ھای دینی ھستند.

طرح راه‌اندازی آموزشگاه زبان

نکات مهم قانونی
  • شخص حقیقی یا حقوقی که پس از طـی مراحـل قـانونی اجـازه تاسـیس آموزشـگاه را از هیات نظارت استان اخذ می‌کند موسس نامیده می‌شوند.
  •  صدور پروانه تاسیس برای شاغلین دولت (به استثنای اعضای هیات‌های علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی عالی، پژوهشی در رشته‌های مرتبط فنـی) و همچنـین دسـتگاه هـا، شـرکت‌هـا، موسسات و نهادها و سازمان‌هایی که تمام یا بخشی از امکانات و اعتبارات دولتی را مصـرف مـی‌کننـد، مجاز نمی‌باشد.
  • در صورتی که موسس شخصیت حقوقی غیردولتی باشد بایـد فـردی را بـه عنـوان نماینـده حقوقی به سازمان معرفی کند.
  • به شـخص حقـوقی غیردولتـی در صـورتی اجـازه تاسـیس آموزشـگاه داده مـی‌شـود کـه در اساسنامه آن فعالیت آموزشی، پژوهشی و مشاوره قید شده باشد.
  • صدور اجازه تاسیس آموزشگاه خواهران برای آقایان و بالعکس بلامانع است.
  • دارا بودن برگ پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم (برای آقایان).
  • داشتن حداقل ۲۸ سال سن.
  • دارا بودن حداقل لیسانس زبان یا معادل آن.
  • دارا بودن حداقل ۳ سال سابقه آموزشی، فرهنگی تمام وقت یا ۴ سال پاره وقت در موسسات و مراکز آموزشی کـه اساسنامه یـا آئین‌نامه آن بـه تصـویب دسـتگاه‌های دولتی یـا نهادهای رسمی رسیده باشد.
  •  بررسـی صـلاحیت موسـس پـس از تائیـد طـرح تـوجیهی تاسـیس آموزشگاه توسـط هیات نظارت استان (موضوع ماده ۳ این دستورالعمل) انجام خواهد شد.
  • در صورت تغییر یا فوت نماینده شخص حقوقی، نماینــده جدید نیز میبایست تمامی شرایط فوق را دارا باشد.
  • ادامه فعالیت آموزشگاه‌هایی که قبل از تاریخ تصویب اصلاحیه ایـن دسـتورالعمل براسـاس ضوابط و مقررات مربوط تاسیس شده‌اند بلامانع است.
  • نخبگان شامل: برگزیدگان جشنواره‌های کارآفرینی ملی، برگزیدگان مسابقات ملی مهارت (ملی – بین المللی)، برگزیدگان جشنواره خوارزمی، دارندگان الواح درجه یک تـا سـه از سـوی شـورای ارزشیابی هنرمندان و یا کسانی که دارای قابلیت‌ها ویژه‌ای هستند به تشـخیص هیـات نظـارت استان از شمول بندهای ۷، ۸ و ۹ ماده ۱۵ مستثنی می‌باشد.
  • درخواسـت صـدور پروانـه تاسـیس آموزشـگاه و ارائـه مـدارک لازم (موضـوع مـواد ۶، ۷ و ۸ این دستورالعمل) و طی تشریفات قانونی مطابق این دستورالعمل.
  • معرفی مکان و محل مناسب که از لحاظ ایمنی، بهداشتی، تجهیزاتی و وسایل لازم مـورد تائیـد هیات نظارت استان باشد.
  • اخذ مجوز قبل از هرگونه تغییر محل ساختمان آموزشگاه از هیات نظارت استان.
  • ارائه گواهی تائید موقعیت انتظامی محل آموزشگاه از مراجع ذیصلاح نیروی انتظامی (اداره اماکن).
  • پیشنهاد یـک یـا چنـد نـام مناسـب بـرای آموزشـگاه بـه هیـات نظـارت اسـتان جهـت تائیـد یکی از آنها با رعایت موازین ماده ۵۲ این دستورالعمل.
  • معرفی مدیر واجد شرایط برای آموزشگاه به هیات نظارت استان (جهت تائید و صدور ابلاغ).
  • تائید صلاحیت نیروهای شاغل در آموزشگاه (کارکنان اداری، خـدماتی و مربـی) براسـاس مفـاد این دستورالعمل و ضوابط ابلاغی هیات نظارت مرکزی و ارسال اسامی این افراد طی فهرستی بـه هیـات نظارت استان.
  • تبصره ۱: چنانچه عدم صلاحیت عمومی هر یک از کارکنان اداری و خدماتی و مربـی آموزشـگاه توسـط هیات نظارت استان بصورت قطعی احراز و به موسس ابلاغ شود، موسس موظف است ظرف ۱ ماه نسبت به تعیین فرد جایگزین اقدام کند (مدیر و مربی تابع ضوابط و شرایط مربوط خواهند بود).
    تبصره ۲: اشتغال به کار اتباع بیگانه در آموزشگاه منوط به داشتن کارت اقامت و نیز اجازه اشـتغال بـه کار براساس قوانین و مقررات مربوط است.
  • درخواســت درجــه‌بنــدی آموزشــگاه (اعتبارســنجی) و یــا تمدیــد آن مطــابق ضــوابط و مقررات مربوط که به تصویب هیات نظارت مرکزی رسیده است.
  • همکاری با مدیر آموزشگاه در حسن اجرای مقررات و بخشنامه های سازمان.
  • نظارت عالیه بر حسن جریان کلی آموزشگاه.
  • نظارت بر حسن انجام وظایف توسط مدیر آموزشگاه.
  • اقـدام بموقـع و رفـع نارسـایی هـا و حـل مشـکلات در حـدود وظـایف منـدرج در ایـن مـاده که توسط هیات نظارت استان به موسس ابلاغ می شود.
  • ارائه درخواست تمدید پروانه تاسیس آموزشگاه حداقل ۴ ماه قبل از اتمـام مـدت اعتبـار آن بـه هیات نظارت استان.
  • عقد قراردادکار و پرداخت حقوق و مزایـای مـدیر و مربیـان و سـایر کارکنـان حسـب مـاده ۱۰ و تبصره ۱۳۱ ماده الحاقی به ماده ۷ قانون کار (مطابق نمون برگ پیوست) و بـرای نیروهـای پـاره وقـت در قالب تبصره ۲ ماده ۳۵ قانون کار و آئین نامه اجرایی آن (مطابق نمون برگ پیوست) به نحـوی کـه مـدت قرارداد در فاصله پایان دوره آموزشی و شروع دوره بعد قرار گیرد.

 

مدیریت و تبلیغات هدفمند

بعد از انجام تمام مراحل ذکر شده حالا موقع شروع یک کسب و کار هدفمند بصورت تخصصی است. روش های مدیریت آموزشگاه ها در گذشته بسیار سنتی و کم بازده بود و بمرور زمان مضرات خود را به زبان آموز و اساتید و مدیران مجموعه وارد میساخت اما امروزه با متدهای جدید مدیریتی با پلن های درآمدی مختلف میتوان شتاب پیشرفت را تنطیم نمود. پس اگر مسلط به امر مدیریت یک مرکز آموزشی نیستید اولا تلاش کنید تا آموزش های لازم را کسب کنید و یا مدیریت را به یک فرد متخصص بسپارید.

تبلیغات سوخت قطار پیشرفت شماست؛ تمامی کسب و کارها برای بهتر دیده شدن و نمایش کیفیت کار خود نیاز به تبلیغات دارند، حتا شناخته شده ترین برندهای آموزشی هم برای ماندن در راس دید دست به سلاح قدرتمند تبلیغات میشوند. اما باید در اینجا به یک نکته کلیدی اشاره نمود آن هم “تبلیغات هدفمند” آموزشگاه است.

یکی از ویژگی مدیران برتر و متخصص تشخیص و انجام تبلیغات هدفمند و صحیح است. در زمانی نه چندان دور آموزشگاه ها به هر نحو و در هر انبوهی اقدام به تبلیغات مینمودند که بازخورد آن کمتر و اتلاف هزینه و انرژی بیشتری داشت. انواع مختلف تبلیغات کاغذی با کیفیت نامناسب و حجم زیاد، تبلیغات بیلبوردی و بنری بی نتیجه، تبلیغات در بستر فضای مجازی و وب بصورت کاملا غیر تخصصی و دیگر موارد که منجر به هدر رفتن سرمایه میشد.

امروز بستر اصلی تبلیغات بر پایه تبلیغات در بستر وب و فضای مجازی و یا محیطی مناسب سوار است و این حسابگری از چند جهت مفید به فایده است اول جلوگیری از هدر رفتن بی نتیجه سرمایه دوم سرعت بخشیدن به روند پیشرفت و سوم بهتر شدن کیفیت آموزش و خروجی ها که خود یکی از بزرگترین روشهای کسب مشتری است.

ما به شما یند پیشنهاد طلایی برای راه اندازی یک کسب و کار هدفمند را ارائه خواهیم داد.

  • طراحی دکوراسیون خارجی و داخلی معقول و مناسب برای آموزشگاه
  • استفاده از اساتید درجه یک
  • راه اندازی یک وبسایت
  • راه اندازی اینستاگرام و کانال تلگرام برای اطلاع رسانی و آموزش
  • تبلیغات هدفمند در وبسایت های تخصصی چون ایران آموزشگاه
  • تبلیغات رپورتاژی
  • تبلیغات بیلبوردی و کاغذی در حد متعارف منطقه ای

 

سخن آخر

ملاحظه فرمودید که روش تاسیس آموزشگاه زبان دارای مراحل شکلی و قانونی است که در هنگام اقدام باید رعایت شود. برای دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه زبان فاکتورها و مراحل گوناگونی دخیل هستند که از آن جمله میتوان به عناصر “شکلی” چون: مشخص کردن حد و حدود فعالیت، فعالیت مستقل یا نمایندگی، مشخص کردن نوع زبان تدریسی و روش تدریس و مکان تاسیس آموزشگاه اشاره نمود؛ مضاف بر آن باید به نظامات “قانونی” تاسیس آموزشگاه چون: مرجع دریافت جواز آموزشگاه زبان و شرایط قانونی تاسیس آموزشگاه زبان نیز توجه داشت.

نکته مهم:

برای گرفتن پروانه تأسیس آموزشگاه زبان نیاز است فرد صاحب امتیاز دارای مدرک لیسانس زبان باشد و سه سال سابقه تدریس در آموزش‌ و پرورش یا تأییدیه از آموزشگاه‌های خصوصی دیگر حداقل ۲۸ سال سن داشته باشد. سپس محل آموزشگاه را تعیین کرده و اگر در گروه سنی کودک و نوجوان باشد به آموزش‌ و پرورش و اگر در گروه سنی بزرگسال باشد به وزارت ارشاد مراجعه نماید. همچنین مربی برای آموزش باید دارای کارت صلاحیت آموزش باشد.

 

نکات مهم برای دریافت مجوز آموزشگاه زبان انگلیسی

آموزش و پرورش طبق قانون ۴۸۳ شورای انقلاب فرهنگی فقط میتواند به آموزشگاه‌های مجوز بده که کتاب‌های آموزش و پرورش را طبق سرفصل مصوب آموزش و پرورش درس میدهد. (فقط برای تجدیدی و تقویتی و کنکور و این موارد)

برای دریافت مجوز برای آموزش دوره‌های مکالمه و آیلتس و تافل که برای بزرگسال سازمان فنی و حرفه ای دوره هایی را تحت عنوان آموزشگاه گردشگری تعریف کرده که می توانید از طریق دریافت مجوز آموزشگاه گردشگری به طرق خاص فعالیت کنید. (دوره هایی که دقیق برای مکالمه یا رایتینگ و ریدینگ تعریف شدن است)

ضمنا میتوانید از آموزشگاه های زبانی که مجوز آموزش و پرورش را دارند و کتاب های غیر درسی آموزش و پرورش را که طبق سرفصل آموزش و پرورش نیست درس میدهند شکایت کنید، زیرا باید شما را به آموزشگاه معرفی کنند.

امیدواریم که مطالب بیان شده برای پیشبرد اهداف شما موثر واقع شود و راه پیش روی شما را برای راه اندازی یک شغل مناسب و مفید فرهنگی روشن کرده باشد.

۳.۴/۵ - (۵ امتیاز)