طرح احداث تلویزیون شهری

در دنیای امروز نقش فرهنگ سازی در صنعت و آشنایی مردم به منظور استفاده مناسب از محصولات تولیدی به عنوان زیر ساخت توسعه پایدار سایر بخشها و به ویژه بخش اقتصادی و به دنبال آن رشد اقتصادی مناسب و محاسبه سهم بخش فرهنگ در حسابهای مالی و درآمد انکارناپذیر است. در طرح های فرهنگی و هنری که معمولا انگیزه های غیراقتصادی نیز در کنار فاکتورهای اقتصادی در انتخاب سرمایه گذار دخالت دارند، استقبال و اطمینان موسسات مالی برای تامین سرمایه و حمایت بخش دولتی را بدنبال خواهد داشت.
وجود تعداد زیادی واحدهای کوچک و بزرگ صنعتی و خدماتی لزوم معرفی تولیدات و خدمات آنها را فراهم ساخته است.
دامنه وسیع پراکندگی فرهنگی کشور و لزوم یکسانسازی فرهنگ مصرف وجود چنین واحدهایی را امکانپذیر می سازد.
رشد بسیار سریع بافتهای روستایی در قالب فضاهای شهری این تلاش را می طلبد که بارهای فرهنگی عمومی همراه با سرعت رشد فضاهای شهری و صنعتی رشد و توسعه متعادلی پیدا کند.
تلویزیون شهری اصطلاحی است که به تابلو های بزرگی گفته می شود که در کنار چهار راه ها، اتوبان ها، بزرگراه ها، پارک ها و استادیوم های ورزشی بر روی دکل های بزرگی نصب شده و به صورت کاملا رنگی تصاویر ویدیویی را پخش می کند.

تلویزیون شهری با کنار هم قرار گرفتن بلوک های ساخته شده در ابعاد کوچکتر ساخته می شود. هر کدام از بلوک ها از جزء دیگری تشکیل می شوند که ماژول LED نام دارد.
ماژول ها بلوک های مربع و یا مستطیل شکلی هستند که با کنار هم قرار گرفتن تعدادی از آنها کابینت ها ساخته می شوند. در تلویزیون های شهری برای تولید سایر رنگ ها از ترکیب رنگ سه یا چهار LED با رنگ های اصلی قرمز ، سبز و آبی استفاده می شود . هر پیکسل در تلویزیون شهری شامل سه یا چهار LED با رنگ های اصلی است .
تبلیغات محیطی یکی از قدیمی ترین روش های تبلیغاتی می باشد که استفاده از تلویزیون شهری در تبلیغات محیطی پرکاربرد می باشد تبلیغات محیطی به عناصر فیزیکی قابل اجرا جهت تبلیغات که در تیررس ببنندگان است اطلاق می گردد.
تابلوهای تبلیغاتی، بیلبوردها، فضاهای تبلیغاتی داخل مترو، بدنه اتوبوس ها و … گونه های مختلفی از تبلیغات محیطی بشمار می روند. یکی از مزیت های فوق العاده تبلیغات محیطی که سبب برتری آن نسبت به دیگر رسانه های تبلیغاتی گردیده این است که مخاطب ناگزیر به دیدن تبلیغات محیطی بوده و چون نمی تواند چشم خود را از رنگ ها و طرح های اطراف خود بپوشاند. در تعریف محتوایی این رسانه میتوان اینگونه گفت : رسانه تبلیغات محیطی آگاهی و اطلاعات مخاطبان را نسبت به ورود یک محصول نو به بازار یا ارائه یک خدمت نو از سوی صاحبان خدمات برای مخاطبان آنان فراهم می آورد.

انواع تلویزیون شهری ، LEDشهری

نمایشگر ماشینی قابل حمل (جدید) :
این نوع نمایشگرها معمولا بر روی ماشین های سنگین پیاده سازی شده و قابلیت بالا بردن صفحه نمایش را تا ارتفاع سه یا چهار متر دارا می باشد. که از فاصله بسیار دور قابل نمایش می باشد. نوع دومی از این نمایشگرها وجود دارد که بر روی یک اسکلت چهار چرخ سوار شده و توسط موتور محرک دیگری به مکان های مختلف جابه جا می شود. هزینه این نمایشگرها بر اساس مدل ماشین یا اسکلت چهارچرخ و نوع تکنولوژی استفاده شده برای بالابر تلویزیون شهری ، نوع موتور تامین کننده برق و … محاسبه می شود.
نمایشگر غول پیکر شهری سالن های اجلاس ، همایش ها و کنفرانس ها:
سازمانهای بزرگ دولتی و خصوصی جهت برگزاری برخی از جلسات ملی و کشوری خود برای ارائه گزارشات یا پخش فایل های تصویری ، ویدئو کنفرانس و … مربوطه می توانند از حضور این نمایشگرها درابعاد مختلف استفاده نمایند تا از تمامی نقاط سالن تماشای تصاویر به راحتی امکان پذیر باشد و جذابیتی دو چندان برای مدعوئین را دارا باشد.
تلویزیون شهری – نمایشگر فول کالر (نمایشگر غول پیکر شهری):
این نمایشگرها قابلیت پخش اکثر فایل های صوتی و تصویری و دیتا را دارا می باشد.شکل کاربردی و معمول استفاده از این نمایشگرها همان تلویزیون های غول پیکر شهری می باشد که در نقاط پرتردد شهر ، میادین اصلی ، چهارراهها ، پارک ها و … استفاده می شود. با توجه به موقعیت مکانی آنها می توان از سیستم های صوتی (اسپیکرها و باندهای بزرگ ) جهت پخش صدا و تصویر همزمان استفاده نمود.
اسکوربردهای تمام رنگی ورزشی و تبلیغات تجاری اطراف زمین های ورزشی :
یکی از قویترین ابزارهای اطلاع رسانی است که می تواند فیلم ، عکس ، تیزر تبلیغاتی ، پخش زنده تصاویر و همچنین جهت معرفی کالا و خدمات ، خطوط تولید کارخانجات را به بهترین وجه معرفی می نماید. با توجه به جذابیت این نمایشگرها در جهت معرفی کالا و خدمات ، حامیان مشاغل ، سازمان ها ، فدراسیون ها ، کانون های تبلیغاتی و مجریان تبلیغاتی محیطی ورزشگاه ها اهمیت این موضوع را درک نموده اند و جهت انجام تبلیغات محیطی پویا در کنار زمین و به منظوراجرای پخش زنده و همزمان برنامه های ورزشی و نتایج مسابقات در قالب اسکوربورد ورزشی از آنها استفاده می شود.
تلویزیون های شهری مورد استفاده مجتمع ها ،پاساژهای بزرگ تجاری ، اداری و مراکز خرید:
اولویت صاحبان مراکز تجاری جهت خرید این نمایشگرها درآمدزایی ، تبلیغات و بازرگانی است و همچنین جذابیت و جذب مشتری به داخل چنین مجموعه هایی با پخش زنده فیلم و سریالهای تلویزیونی ، مسابقات حساس ورزشی و همچنین پخش زنده تصایور دریافتی از دوربینهای مداربسته آن مجموعه و همچنین انجام تبلیغات و ارائه پیام های فرهنگی استفاده نمود.
نمایشگر فول کالر (تلویزیون شهری) سردرب مغازه ها و فروشگاه ها:
امروزه استفاده از لامپ های LED تک رنگ ، جهت ساخت تابلوهای نوشتاری ، متنی و … مورد توجه صاحبان فروشگاهها قرار گرفته که می توان از آنها فقط جهت متن های نوشتاری ثابت و روان استفاده نمود،اما با ورود گسترده و همگانی شدن استفاده از تلویزیون های شهری می توان از آنها به راحتی با پخش فیلم ، تیزر ، و، پخش زنده تلویزیونی و … استفاده نمود و محصولات موجود در فروشگاه را نمایش و معرفی نمود و باعث بیشترین جذابیت و بالاترین جلب توجه هم در روز (هنگام تابش نور مستقیم خورشید) و هم در شب را احساس نمود.

LEDشهری غول پیکر (تلویزیون شهری) ورودی نمایشگاه های بین المللی و داخلی:
تبلیغات بهترین سرمایه گذاری جهت فروش کالا و خدمات در داخل و خارج کشور می باشد.اهمیت این نکته را تمامی صاحبان مشاغل ، تولید کنندگان و … از آن با خبر هستند و با توجه به حضور آنها در نمایشگاههای بین المللی سراسر کشور و قصد ورود و حضوری قدرتمند در بازار هدف خود را دارند برای نمایش خطوط تولید و بسته بندی محصولات خود ، توجه به خصوصی جهت اجاره فضای نمایشگاه را دارند.همچنین با توجه به برگزاری اکثر نمایشگاههای سراسر ایران در ساعات عصر و شب و تاثیر و جذابیت تیزرهای تبلیغاتی از این طریق ، تاثیر به سزایی برای صاحب کالا به ارمغان می آورد.
تلویزیون شهری پارک ها و مکان های عمومی و خصوصی:
در جهان امروز سیاست و رسالت این نمایشگرهای غول پیکر اطلاع رسانی ، تبلیغات تجاری و فرهنگی است.پخش پیام های شهروندی ، فرهنگی ، مذهبی ، ملی و … که جزء آگهی های غیر تجاری می باشند توسط سازمانهای دولتی و شهرداری ها اجرا می گردد که جهت معرفی فعالیتها و اقدامات شهروندی است.از این حیث در تمامی شهرهای کوچک و بزرگ کشورمان حضور آنها مهم تلقی می گردد.
نمایشگر غول پیکراستخرها و مکان های تفریحی، ورزشی:
در کشور ما با توجه به علاقه مردم به تماشای سریال ها و مسابقات ورزشی مکانهای تفریحی به دنبال حفظ حضور ورزشکاران و بازدیدکنندگان می توان با نصب تلویزیون های شری این امر را تسریع نمود.و نیز با توجه به فرهنگ مردمان امروز دربکارگیری از مکانهای تفریحی به صورت دسته جمعی را دارند حضور این نمایشگرها می تواند جذابیت خاصی را ایجاد نماید چرا که در کنار تفریح و سرگرمی می تواند سریال و فیلم مورد علاقه خود را در آب و در کنار استخر با لذت بیشتری تماشا نماید و این امر باعث جلوگیری از ترک مکان تفریحی می گردد.
تلویزیون شهری جهت استفاده در اعیاد ملی ، مذهبی ، مراسم های خاص:
لابی هتلها ، رستورانها ، تالار ها ، سینماها ، سالنهای انتظار فرودگاهها ، جهت اجرای برنامه در کنگره ها ، جشنواره ها ، همایش ها ، اعیاد ملی ، مذهبی و … برخی دیگر از کاربرد این نمایشگرها هستند.
تلویزیون های شهری از نظر محل نصب دو دسته اند:
تلویزیون های شهری outdoor: این نوع تلویزیون های شهری ضد آب وتا حدودی ضد ضربه هستند و قابل استفاده در فضاهای بسته وبازمی باشند.
تلویزیون های شهری indoor: این نوع تلویزیون های شهری ضد آب نیستند و قابل استفاده در مکان های بسته می باشند.
تلویزیون های شهری از نظر راه اندازی دو دسته اند:
تلویزیون های شهری online: دراین نوع از تلویزیون های شهری مرجع دسترسی تیزرهای نمایشی ، کارت گرافیک سیستم کامپیوتر شخصی و یا دستگاه ویدیو پروسسور بوده و بدون محدودیت حجم موارد مورد نظر نمایش داده می شوند.
تلویزیون های شهری offline: دراین نوع ازتلویزیون های شهری برای راه اندازی از بردهای کنترل خاص استفاده میشود که تنها برای برنامه ریزی اولیه و ارسال داده به حافظه داخلی برد کنترلر نیاز به کامپیوتر می باشد.

مجوز قانونی نصب تلویزیون شهری

در تمامی کشورهای دنیا نصب تابلوها یا نشانگرهای تبلیغاتی و فرهنگی در مناطق شهری بر اساس قوانین شهرداری ها انجام می پذیرد، در کشور ما نیز این مساله صادق است در این بخش سعی می شود به صورت کلی به مراحل و ضوابط قانونی نصب یک تلویزیون شهری اشاره کرد.
قبل از همه بهتر است بدانیم بر اساس آیین نامه ساماندهی تبلیغات شهری ، تابلوها به دو نوع تقسیم می شوند که بصورت خلاصه به آنها اشاره می شود :
تابلوهای غیر تبلیغاتی و تابلوهای تبلیغاتی :
۱ – تابلوهای غیر تبلیغاتی : به تابلوهایی گفته می شوند که صرفا به معرفی فعالیتهای اماکنی می پردازد که بروی سردرب آن مکان نصب شده است .
بنابراین بر طبق قانون ، تابلوهای وکلا ، پزشکان ، سردفتران ، اماکن اداری ، آموزشی ، تجاری ، خدماتی ، تولیدی و مانند این جزء این گروه هستند.
صاحبان مشاغل فوق برای نصب تابلو باید با ارائه مدارک ملکی و شغلی مربوط نسبت به دریافت مجوز با ابعاد مشخص اقدام نمایند مثلا سایز مشخص تابلوی وکلا و پزشکان و سردفتران ۵۰ * ۷۰ سانتی متر می باشد و همچنین سایز اماکن آموزشی و اداری می تواند با حداکثر عرض (ارتفاع) ۱۲۰ سانتی متر و طول متناسب با طول ورودی ساختمان می باشد.این سایز در اماکن تجاری می تواند تا ۱۵۰ سانتی متر نیز ارتقا یابد.
البته در صورت دارا بودن شرایط کلی قانون ساماندهی تبلیغات شهری ، نصب سایزهای بزرگتر نیز با دریافت مجوز از شهرداری با پرداخت عوارض متناسب با افزایش سایز ( تخلفات ساختمانی ) نیز امکان پذیر است.
باید در نظر داشت که مشاغلی مانند وکالت ، پزشکی ( مطبها ) و دفترخانه ها و مراکز زیر نظر بهزیستی و مانند این براساس آببن نامه های صنفی مربوطه قادر به نصب تابلو با مشخصات و طرحهای خاص می باشند. اما سایر مشاغل و اماکن می توانند اقدام به نصب نمایشگرهای LED و تلویزیون های شهری نمایند.
۲ – تابلوهای تبلیغاتی : به کلیه تابلوهایی اطلاق می شود که شامل موارد فوق نبوده و به منظور تبلیغات عمومی مورد استفاده قرار می گیرد.
تابلوهایی مانند بیلبوردهایی که در میدانها و معابر شهری نصب شده اند ، تلویزیون های شهری که به تبلیغات عمومی می پردازند و سایر موارد مشابه جزء این گروه هستند.
با نگاهی اجمالی به قانون ساماندهی تبلیغات شهری می توان یافت که صرفا موسسات و شرکتها و کانونهای تبلیغاتی می توانند اقدام به دریافت مجوز نصب و بهره برداری تلویزیون شهری به منظور تبلیغات عمومی نمایند که شرایط ذیل را داشته باشند :
۱ – دارای مجوز رسمی از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر مورد نظر باشند.
۲ – پیروی از ضوابط و مقررات عمومی شرکتها ، کانونها و موسسات و مفاد کلی آیین نامه تبلیغات شهری.
۳ – نداشتن بدهی به شهرداری.
دریافت مجوز نصب تلویزیون شهری از شهرداری (تبلیغات عمومی ) :
با در نظر گرفتن شرایط فوق گام اول برای نصب یک تلویزیون شهری به منظور تبلیغات عمومی ( تابلو تبلیغاتی ) ارائه پیشنهاد یک طرح به همراه مدارک مربوطه به شهرداری می باشد ، این طرح می تواند شامل جانمایی ، سایز ، شرایط کلی سرمایه گذاری باشد.
پس از انجام مراحل اولیه که دریافت تاییدیه از سازمانهای دیگر مانند اداره برق و اداره راهنمایی و رانندگی ، طرح مربوطه در کمیسیون بررسی طرحهای شهرداری مطرح می شود و در صورت تصویب اقدام به برگزاری مزایده می شود ، در این مرحله شرکتی که بهترین پیشنهاد مالی و بهره برداری را به شهرداری ارائه دهد برنده مزایده خواهد بود .
مرحله بعد مرحله بستن قرارداد می باشد، که شرایط کلی همکاری با شهرداری و همچنین نحوه پرداخت پول توسط شرکت بهره بردار را مشخص می کند.
در صورت بسته شدن قرارداد همکاری مجوز نصب و بهره برداری توسط شهرداری صادر می شود و شرکت بهره بردار می تواند فعالیت نصب و تبلیغاتی خود را در چارچوب ضوابط قرارداد آغاز کند.

طرح احداث تلویزیون شهری

استاندارد تلویزیون های شهری

LED های وارداتی دارای تاییدیه از سازمان استاندارد براساس استاندارد ملی ایران(۴۵۸۲) و استانداردهای بین المللی (IEC 6000-4-2 2008) (IEC 61000-3-3 2008) (IEC 61000-3-2 2009)(IEC 6000-3-3) (IEC 6000-3-2) (EN55020)( EN55013 2008 ) (IEC60065 ) و همچنین بر اساس گزارش آزمون های ایمنی و سازگاری الکترومغناطیسی و بر اساس آزمایشات مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک ایران مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی است .
بر اساس این نوع استاندارد قطعاتی که بر ایمنی دستگاه تاثیر گذار هستند با الزامات این استاندارد یا استاندارد IEC مربوطه مطابقت دارند .(بند استاندارد۱۴) –ترمینال های تلویزیون شهری دارای استاندارد هستند. (بند استاندارد ۱۵ )–اتصالات الکتریکی و بست های مکانیکی دارای استاندارد هستند. ( بند استاندارد ۱۷ ) –در برابر خطرات مکانیکی دارای استاندارد می باشد و دستگاه پایداری دارد. (بند استاندارد ۱۹ ) –دستگاه دارای مقاومت در برابر آتش سوزی می باشد .از موارد با طبقه اشتعال آور مناسب استفاده شده است. ( بند استاندارد ۲۰ )–بر اساس استاندارد (IEC 61000-3-2 2009) دستگاه تلویزیون شهری دارای فیلتر هارمونیک برای همسان سازی جریان ورودی برق می باشد و دارای پاورهای کاملا استاندارد است.–بر اساس استاندارد (IEC 61000-4-4 2007) دستگاه تلویزیون شهری دارای ایمنی در برابر انفجار و آتش سوزی است.–بر اساس استاندارد (IEC 61000-4-2 2008) دستگاه تلویزیون شهری دارای عملکرد تخلیه الکترواستاتیکی است.–بر اساس استاندارد (IEC 61000-3-3 2008) دستگاه تلویزیون شهری دارای ایمنی در برابر نوسانات الکتریکی است.–(IEC 61000-3-2 2009)این نوع آزمون استاندارد ، آزمون انجام میزان انتشار است.

میزان سرمایه مورد نیاز جهت طرح راه اندازی تلویزیون شهری

با توجه به نوع تلویزیون مدنظر قیمتهای متنوعی از ۳ میلیون تومان بازای هر مترمربع تا بیش از ۲۵ میلیون تومان در هر مترمربع موجود میباشد، با فرض قیمت ۱۵ میلیون تومان در هر مترمربع هزینه راه اندازی یک تلویزیون شامل مانیتور و اجرای فونداسیون حدود ۲۰۰ میلیون تومان میشود. تعرفه هر ۱۰ ثانیه تبلیغات با ۱۵۰ بار تکرار در شبانه روز و با توجه به موقعیت مکانی تلویزیون در هر ماه حدود ۸۰۰ هزار تومان میباشد. عوارض سالیانه دریافتی شهرداری نیز با توجه به مکان اجرای طرح سالیانه ۳۰ میلیون تومان میباشد.
پیش بینی میگردد در صورت استفاده از کیفیت مناسب تلویزیونها و استقرار آن در موقعیت مکانی مناسب کل سرمایه .گذاری طرح در کتر از ۲ سال برگشت یابد.

۳.۲/۵ - (۴ امتیاز)