دپارتمان دانش بیان

دپارتمان دانش بنیان

 

شرکت دانش بنیان، شرکت یا مؤسسه خصوصی است که به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالاها و خدمات) در حوزه فناوری های برتر نسبت به تراز متوسط فناوری های موجود در کشور و با ارزش افزوده بالا و براساس معیارهای مورد نظر آیین نامه ارزیابی و حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان، به تأیید کارگروه دائمی شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان می رسد.

کالاها و خدمات ارائه شده از سوی شرکت متقاضی لازم است همه معیارهای زیر را دارا باشد:

   مرحله تولید: کالاهای ارائه شده باید در حال تولید بوده یا حداقل در مقیاس آزمایشگاهی با قابلیت بررسی فنی ساخته شده باشند.

   سطح فناوری: محصولات ارائه شده باید در حوزه فناوری های برتر باشند به این معنا که دانش فنی طراحی و ساخت یا دانش فنی فرآیند تولید محصول از متوسط سطح فناوری های موجود در کشور بالاتر بوده و دستیابی به آن مستلزم انجام تحقیق و توسعه توسط یک تیم فنی خبره باشد.

   تسلط بر دانش فنی: شرکت باید حداقل در یکی از موارد زیر ناظر به دانش طراحی، تسلط داشته باشد:

  • طراحی زیر سیستم اصلی کالا و خدمت
  • طراحی یکپارچه سازی کالا و خدمت
  • طراحی فرآیند (یا تجهیزات) تولید کالا و خدمت، مشروط به پیچیده بودن این فرآیند (یا تجهیزات تولید)

 

درخواست ارزیابی دانش‌بنیان

یکی از معیارهایی که در فرایند ارزیابی و شناسایی شرکتهای دانش بنیان مورد توجه قرار میگیرد، بررسی دانش بنیان بودن و خدمات ارائه شده توسط آن شرکت ها مطابق با دسته های فناوری زیر است:

کشاورزی، فناوری زیستی و صنایع غذایی

دارو و فرآورده های پیشرفته حوزه تشخیص و درمان

مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری های شیمیایی

ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته

ملزومات و تجهیزات پزشکی

سخت افزارهای برق و الکترونیک، لیزر و فوتونیک

فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزارهای رایانه ای

خدمات تجاری سازی

صنایع فرهنگی، صنایع خلاق و علوم انسانی و اجتماعی

   لازم به ذکر است علاوه بر حمایتهای مورد نظر قانون مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان با استفاده از ظرفیتهای موجود در سایر دستگاه ها اقدام به ایجاد حمایتهای متنوعی به منظور توسعه کسب و کار دانش بنیان کرده است که در مجموع بیش از ۱۱۰ عنوان را شامل میشود.

گامهای خدمات مشاوره و ثبت شرکت های دانش بنیان منطبق با دسته های فناوری و معیارهای تفضیلی مورد تایید معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در شرکت مهندسین مشاور پارس رابین طی مراحل زیر انجام میشود.

 

راهنمایی در مسیر تبدیل شدن به یک شرکت دانش بنیان

 

ثبت درخواست مشاوره اولیه

درخواست مشاوره اولیه

جلسه مشاوره رایگان

اولین جلسه مشاوره آنلاین یا تلفنی به صورت رایگان با حضور کارفرما ترتیب داده میشود تا امکان سنجی محصول و شرکت کارفرما جهت دانش بنیان شدن مورد بررسی قرار گیرد. در صورت تایید مشاور و تمایل کارفرما به ثبت شرکت دانش بنیان قراردادی برای او تنظیم میشود که حاوی جزئیات کامل و فرآیند انجام این روند است.

جمع آوری و تحلیل داده ها

 در فرآیند ثبت شرکت دانش بنیان، چندین نوبت تماس های تلفنی یا جلسات آنلاین با کارفرما ترتیب داده میشود تا بخش های مختلف امکان سنجی دانش بنیان شدن شرکت و محصول به دقت مورد بررسی قرار گیرد و از طریق پرسش و پاسخ های جامع، ابعاد مخلتلف پروژه تجزیه و تحلیل شود. هدف این ارتباطات جمع آوری داده های واقعی و دانشی به منظور نگارش دقیق مستندات دانش بنیان شرکت است.

آماده‌سازی مستندات

آماده سازی نگارش مستندات دانش بنیان شرکت

بارگذاری مستندات در سیستم

بارگذاری مستندات دانش بنیان و تکمیل فرایند ثبت اطلاعات کارفرما در سامانه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری.

آماده سازی ارزیابی

هماهنگی و اطلاع رسانی جهت حضور اعضای شرکت در جلسه ارزیابی کارگزار دانش بنیان

در این مرحله زمان ارزیابی شرکت کارفرما توسط کارگزار دانش بنیان اعلام می شود که مشاور دانش بنیان شرکت قبل از برگزاری این جلسه طی مشاوره تلفنی یا جلسه آنلاین راهنمایی کامل در مورد دفاع از طرح دانش بنیان رو به کارفرما منتقل می نماید.

دریافت مجوز دانش بنیان

پیگیری برای اخذ مجوزدانش بنیان

 

درخواست ارزیابی دانش‌بنیان

error: محتوا محافظت شده است