طرح ایجاد و راه اندازی شهربازی

طرح ایجاد و راه اندازی شهربازی

لذت غیرقابل توصیف و به‌نوعی بدون جایگزین حضور در شهربازی‌ها باعث شده تا جریان نقدینگی در صنعتی جذاب یعنی تفریح و شادی جاری شود. درکشور ما به‌طور کلی تعریف دقیقی از شهربازی نداریم و کنار هم چیدن تعدادی وسیله بازی در فضایی محدود هم به‌عنوان سرمایه‌‌گذاری در شهربازی معرفی شده است درحالی که تعریف بین‌المللی این مجموعه‌های اقتصادی کاملا متفاوت و نیازمند تجهیزاتی کاملا تخصصی است.

روند دریافت مجوز احداث شهربازی

به‌طور کلی سه نوع مجوز برای احداث یک مجموعه تفریحی نیاز است و به ترتیب عبارتند از ۱. مجوز ساخت، ۲. مجوز نصب ۳. مجوز بهره‌برداری که هر یک از این مجوزها در سازمانی خاص برای متقاضیان صادر می‌شود ولی عدم هماهنگی و همسویی موجود در این زمینه نوعی گرفتاری برای سرمایه‌گذاران ایجاد کرده و باید برای برطرف شدن آن برنامه‌دقیقی از سوی مسئولان تدوین شود.
با توجه به اینکه صنعت تفریحات در کشورمان بسیار جوان است بدون تردید نظر بسیاری را از داخل یا خارج از مرزهای ایران به خود جلب خواهد کرد به همین دلیل لازم است برای آینده این صنعت و گردش مالی اصولی آن از همین امروز برنامه‌ریزی کنیم و به فکر توسعه‌ آینده و در نهایت صادرات خدمات فنی‌مهندسی در این زمینه باشیم.
امروز وابستگی ۹۰ درصدی در صنعت ساخت تجهیزات به‌خصوص تجهیزات الکترونیکی شهربازی به خارج از کشور داریم و برخی تولیدات مکانیکی موجود ایران دارای استانداردهای مناسبی نیستند و به‌نوعی هزینه‌های نگهداری و البته اصول ایمنی را بالا برده‌اند ازاین‌رو با توجه به فرصت ایجاد شده رفع تحریم‌ها باید به‌نوعی برنامه‌ریزی کنیم تا شرکت‌های خارجی با همکاری تعداد تولیدکنندگانی که امروز در کشورمان وجود دارند زمینه انتقال فن‌آوری‌های مورد نیاز را فراهم کنند.

به‌طور کلی راه‌اندازی شهربازی یا هرمجموعه تفریحی همانند بسیاری از صنایع، گروهی را به‌صورت مستقیم به خود مشغول خواهد کرد و درپی آن گروه دیگری به‌صورت غیرمستقیم درگیر خواهند شد.
به‌عنوان مثال اگر به مرکز تفریحی لویزان توجه داشته باشیم اگرچه خود این مجموعه برای سرمایه‌گذاران سودآوری دارد درکنار این مرکز تفریحی بسیاری از رستورا‌ن‌ها، خطوط تاکسیرانی و فروشگاه‌های دیگر نیز رونق کسب‌و‌کار به خود دیده‌اند به همین دلیل برای سرمایه‌‌گذاری در شهربازی صرفا نباید به خود مجموعه فکر کنیم چون ارزش افزوده این سرمایه‌گذاری در بخش‌های دیگر و حاشیه‌ای این اماکن نیز دیده خواهد شد.
اکنون با توجه به تغییرهای ایجاد شده در نحوه زندگی مردم کنار هم قرار گرفتن یک یا دو وسیله بازی را نمی‌توان به‌عنوان مرکز تفریحی دانست چون باید برای اقتصادی شدن کار برنامه‌های دقیق و حساب‌شده‌ای اجرایی شود و متناسب با فرهنگ، امکانات اجتماعی و حتی توان مالی مخاطبان وسیله در محیط مربوطه به کارگرفته شود بنابراین اگر با این اصول سرمایه‌گذاری اقدام به طراحی و ساخت مجموعه‌‌های تفریحی کنیم براساس محاسبات سودی نزدیک به ۶۰ درصد در انتظار سرمایه‌گذاران خواهد بود.

تهیه طرح توجیهی بر اساس آخرین دستورالعملهای سازمانی و بانکی. 🙂

در صورتیکه نیاز به طرح توجیهی در حوزه خدمات و گردشگری دارید کارشناسان ما طرح مدنظرتان را بر اساس آخرین ضوابط و بر اساس داده های روز و مشخصات و مختصات مدنظرتان، تهیه مینمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک نمائید.

راهنمای مجوز استاندارد شهربازی
راهنمای مجوز استاندارد شهربازی
میزان سرمایه گذاری احداث شهربازی

سرمایه‌های مورد نیاز برای راه‌اندازی یک شهربازی بدون در نظر گرفتن هزینه‌های مربوط به فضا به شرح زیر است: مجموعه‌های سرپوشیده برای تامین تجهیزات و وسایل بازی در ازای هر هزارمتر به حدود ۲میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد، این مبلغ به علاوه حدود ۲۰۰ میلیون تومان برای امور طراحی، اجرا و دکوراتیو هزینه می‌شود. با ۲ میلیارد تومان می‌شود ۲۰ دستگاه مناسب برای مجموعه سرپوشیده طراحی کرد.
در نظر داشته باشید که اگر از وسایل بازی خارجی بهره می‌گیرید حدود ۴۰ درصد تعرفه گمرکی به مبالغ مورد نیاز برای تهیه وسایل اضافه می‌شود. همچنین مجموعه‌های روباز برای تامین تجهیزات و وسایل بازی در ازای هر ۱۰۰۰ متر حدود ۵ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارند، این مبلغ به علاوه حدودا ۵۰۰ میلیون تومان برای امور طراحی، اجرا و دکوراتیو می‌شود. با ۵میلیارد تومان می‌شود حداقل سه دستگاه اترکشن برای مجموعه خریداری کرد.

بازارشهربازی در جهان

شهربازی‌ها و پارک‌های تفریحی، امروزه، یکی از مهم‌ترین مراکز سرگرمی و تفریحی هستند که خصوصا در قرن بیستم رشد قابل توجهی پیدا کرده‌اند. شاید بتوان گفت با افتتاح دیزنی‌لند در آمریکا، شهربازی‌های مدرن پا به عرصه وجود گذاشتند و امروزه در بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا این مراکز تفریحی به چشم می‌خورند. تمایل زیاد خانواده‌ها به این پارک‌ها، تنوع سرگرمی‌های موجود در آنها، استانداردهای بالا و کیفیت مناسب تعمیر و نگهداری وسایل بازی و. . . از جمله عواملی هستند که باعث شده یک فرد بتواند بین پنج تا هفت ساعت از وقت خود را در این شهرهای بازی بگذراند و حتی گذر زمان را نیز متوجه نشود. صنعت شهربازی در سال‌های اخیر گسترش زیادی در سطح بین‌المللی یافته و خصوصا در اروپا و ژاپن تمرکز بیشتری پیدا کرده است.در آمریکا نیز از اواخر دهه ۵۰ و اوایل دهه ۶۰، صنعت پارک‌های تفریحی حرکت خود را آغاز کرده و خصوصا با ظهور دیزنی‌لند، تحولی عظیم در صنایع تفریحی آمریکا ایجاد شده است.
در حال حاضر کشورهای اروپایی و برخی کشورهای آسیایی، در آغاز راه صنعت پارک‌های تفریحی خود قرار دارند، اگرچه تجربه ایالات متحده آمریکا در این صنعت قابل تکرار نخواهد بود، اما اروپا و کشورهای آسیایی در سال‌های آینده رشد قابل توجهی در این صنعت پیدا می‌کنند. ضمن اینکه رشد این صنعت در سال‌های اخیر نیز در این مناطق، قابل توجه است.

بازار اروپا

صنعت شهربازی در اروپا خصوصا در کشورهایی نظیر آلمان، فرانسه و انگلستان رشد زیادی پیدا کرده و این گسترش به سوی اروپای جنوبی نیز کشیده شده و پروژه‌های مختلفی در کشورهایی نظیر اسپانیا، ایتالیا، ترکیه و یونان نیز اجرا شده است.
در دهه‌های اخیر، اروپا با داشتن ۱۹مورد جاذبه اصلی در این صنعت و با داشتن چیزی بیش از یک میلیون جاذبه متوسط، گردشگران زیادی را در شهرهای بازی خود دارد.شهربازی‌های اروپا با حضور سالانه ۷۰میلیون نفر، درآمد تقریبی ۵/۱میلیارد دلاری دارند. البته جالب است بدانید که درآمد صنعت شهربازی اروپا تقریبا به اندازه یک‌سوم این درآمد در ایالات متحده آمریکا است.

بازار آسیا

کشورهای آسیایی خصوصا ژاپن، تایوان و چین نیز از جمله کشورهای موفق در زمینه صنعت شهربازی هستند که در دهه‌های اخیر رشد قابل توجهی در این زمینه پیدا کرده‌اند. در این میان ژاپن با داشتن پارک‌های تفریحی مدرن و زیادی که در شهرهای مهم خود دارد، در میان کشوهای آسیایی جایگاه ویژه‌ای در این صنعت یافته است.
ژاپن با داشتن حدود ۲۹ شهربازی بزرگ و حدود یک‌ونیم میلیون متر مربع پارک، چیزی حدود ۷۵میلیون بازدیدکننده داشته و درآمدی بالغ بر یک میلیارد دلار را به خود اختصاص داده است. البته این درآمد در مقایسه با آمریکا، تنها ۳۰درصد از کل درآمد آمریکا در صنعت پارک‌های تفریحی محسوب می‌شود و با این حساب، آمریکا، کماکان جلودار صنعت شهرهای بازی در جهان است.

طرح ایجاد و راه اندازی شهربازی

بازار ایالات متحده آمریکا

همان‌گونه که پیش‌تر نیز ذکر شد، آمریکا در صنعت پارک‌های تفریحی، پیشرو بوده و وفور شهربازی‌ها و تنوع سرگرمی‌های موجود در آنها، باعث شده است که پارک‌های تفریحی آمریکا، مانند دیزلنی‌لند معروف، زبانزد خاص و عالم باشند و طرفداران زیادی در سراسر جهان داشته باشند.
ایالات متحده آمریکا بزرگ‌ترین صنعت پارک‌های تفریحی را در جهان داراست. با وجود ۴۰شهربازی بزرگ، در سال‌های اخیر درآمد سالانه‌ای بالغ بر ۵/۴ میلیارد دلار در صنعت مذکور داشته و سالانه بیش از ۱۵۹میلیون نفر بازدیدکننده دارد.

دیزنی‌لند: موفق‌ترین شهربازی

با ورود پارک‌های تفریحی دیزنی‌لند در اکثر نقاط دنیا، تحولی عظیم در این صنعت رخ داده است. این شرکت بزرگ تفریحی که در دهه ۵۰ در آمریکا تأسیس شد، یکی از مهم‌ترین شهربازی‌های جهان محسوب شده و در بسیاری از نقاط دنیا شعبه دارد. امرزه صنعت یورودیزنی، نمونه گسترش موفق این شهربازی در اروپاست که در بسیاری از کشورهای این قاره ریشه دوانده است.
ضمن اینکه گسترش این شرکت به کشورهای آسیایی نیز رسیده است. اگرچه آمار دقیق درآمد این شرکت جایی بروز نمی‌کند، اما تحلیلگران حدس می‌زنند که درآمد روزانه آن، قطعا یک مبلغ چند میلیون دلاری خواهد بود.

۵/۵ - (۲ امتیاز)