طرح راه اندازی شرکت طراحی دکوراسیون داخلی

طرح راه اندازی شرکت طراحی دکوراسیون داخلی

دکـــوراسیـــون و طــراحـی دکوراسیون به خودی خود اینقدر جذابیت دارد که افراد زیادی اعم از تحصیلکرده و تحصیل نکرده، پولدار و بی‌پول خواستار ورود به این بازار هستند اما افرادی که قصد دارند در شرایط اقتصادی فعلی وارد این بازار شوند، باید بسیار سنجیده عمل کنند و این‌گونه نیست که بتوانند خیلی سریع به درآمدزایی برسند. این سنجیده عمل کردن به حدی مهم است که دکوراسیون را به فعالیتی کم ‌ریسک تبدیل می‌کند و شاید تنها تهدید آن رقبا باشند. اگر یک سرمایه‌گذار چنین ویژگی‌هایی داشته باشد، می‌تواند با یک سرمایه ۱۵۰‌ تا ۲۰۰میلیون تومانی وارد این بازار خوش جلوه شود و کسب‌و‌کاری را راه بیندازد.
البته این میزان سرمایه‌گذاری برای افرادی است که می‌خواهند به‌صورت گسترده و تحت عناوین ثبت شده و کاملا رسمی کار خود را آغاز کنند. در همین رابطه و در خصوص سرمایه مورد نیاز برای این کار و تهدیدها و فرصت‌های بازار طراحی دکوراسیون، گلرخ بحر‌العلومی، مدیرعامل شرکت طرح‌پرداز پایا، طراح و مجری دکوراسیون داخلی توضیحاتی به «فرصت امروز» داده است.

نوآوری کم است

گلرخ بحرالعلومی هم مانند بسیاری از همکاران خود با تاکید بر اهمیت ایده و نوآوری در بازار دکوراسیون می‌گوید: می‌توانم به جرات بگویم چیزی که در این بازار کم است، ایده و نوآوری است. وی در مورد سرمایه مورد نیاز برای راه‌اندازی یک شرکت طراحی و اجرای دکوراسیون می‌گوید: اگر کسی بخواهد وارد این عرصه شود، باید در ابتدای کار، یک دفتر کار ۴۰ تا ۵۰متری و پنج نفر نیرو را که شامل طراح و بخش فروش و ستادی است، در اختیار داشته باشد و باید برای ثبت و تاسیس چنین شرکتی، ۱۵۰ تا ۲۰۰میلیون تومان هزینه کند. البته تمام ماجرا به اینجا ختم نمی‌شود، زیرا پس از تاسیس و راه‌اندازی شرکت، سرمایه‌گذار باید در بازاری که وفور دفاتر و شرکت‌های دکوراسیون وجود دارد، جست‌وجو کند تا بتواند از جمع رقبا پروژه‌ای را به خود اختصاص دهد. به این ترتیب کمی روند کار کردن در این بازار سخت می‌شود مگر اینکه یک شرکت بتواند طرح نو و ایده خلاقانه‌ای را به تصویر بکشد و حرف تازه‌ای بزند.

باید سنجیده عمل کرد

بحرالعلومی با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط اقتصادی حاکم، باید در بازار دکوراسیون بسیار سنجیده عمل کرد، می‌گوید: اینطور نیست که یک نفر یک دفتر یا شرکت طراحی دکوراسیون تاسیس کند و بعد از ۲۰ روز نخستین پروژه را بگیرد. البته شاید حتی تا حدود هفت سال پیش یک شرکت دکوراسیون چند روز پس از تاسیس می‌توانست پروژه‌ای را در اختیار بگیرد ولی امروز اینطور نیست و باید حتما تجربه و مهارت وجود داشته باشد.
وی در ادامه می‌افزاید: بسیاری از افراد پس از فارغ‌التحصیل شدن تصور می‌کنند که با توجه به اینکه از نظر تئوری کامل هستند، می‌توانند خیلی سریع به درآمدزایی برسند اما اصلا این‌گونه نیست. لازم است این افراد به انجمن‌ها و اتحادیه‌های صنفی اعتماد کنند، وقت بگذارند و با شرکت‌های بزرگ کار کنند و سپس اگر در خود این ظرفیت را دیدند، وارد این عرصه و تاسیس شرکت و دفتر شوند.
به گفته بحرالعلومی، بعد از سرمایه‌گذاری اولیه، باید به فکر تامین هزینه‌هایی مانند کاتالوگ، وب‌سایت و حضور در شبکه‌های مجازی و اجتماعی بود و در عین حال از یک تدبیر بسیار قوی برخوردار بود تا بتوان در این صنف باقی‌ماند و به فعالیت ادامه داد. همچنین فردی که وارد این عرصه می‌شود، باید به این موضوع توجه کند که نیروی انسانی ثابت مورد نیاز برای انجام این کار حداقل پنج نفر است و این تعداد ممکن است تا۲۰نفر نیروی ثابت هم برسد. البته در بعضی پروژه‌ها ممکن است از نیروهای همکار دیگری نیز استفاده شود.

عرض اندام در فضای مجازی

وی استفاده از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی را به منظور معرفی محصولات شرکت‌ها می‌داند و می‌گوید: نمی‌توان گفت که این کار شرکت‌ها را به درآمد می‌رساند، اما نوعی اعلام حضور و معرفی است وعرض‌اندام برای همکاران است. اما به‌ظاهر شرکت‌های طراح و مجری دکوراسیون از راهکارهای مختلفی برای عرضه و فروش محصولات خود استفاده می‌کنند که تبلیغات در رسانه‌ها، حضور در نشریات تخصصی صنف، استفاده از سوابق کاری و استفاده از برخی رابطه‌ها می‌تواند از جمله آنها باشد.

تهیه طرح توجیهی بر اساس آخرین دستورالعملهای سازمانی و بانکی. 🙂

در صورتیکه نیاز به طرح توجیهی در حوزه خدمات و گردشگری دارید کارشناسان ما طرح مدنظرتان را بر اساس آخرین ضوابط و بر اساس داده های روز و مشخصات و مختصات مدنظرتان، تهیه مینمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک نمائید.

تنوع وارداتی‌ها بیشتر است

اما تهدیدها و ریسک‌های سرمایه‌گذاری در بازار دکوراسیون چیست؟ مدیرعامل شرکت طرح پرداز پایا در پاسخ به این پرسش اظهار می‌دارد: کار خدماتی ریسک ندارد، زیرا یک حرکت آهسته و پیوسته است. از همین رو اگر در بازار دکوراسیون سنجیده عمل شود، ریسکی وجود ندارد و تهدید آن هم فقط رقبا می‌توانند باشند. در حالی که در بازار دکوراسیون کیفیت و مرغوبیت مواد اولیه بسیار مهم است، فعالان این عرصه برای انجام فعالیت‌های خود هم از تولیدات داخلی و هم از محصولات وارداتی استفاده می‌کنند. در همین رابطه بحرالعلومی تاکید می‌کند که در مورد تهیه مواد اولیه تنها مشکلی که وجود دارد، مربوط به یراق‌آلات است؛ آن هم نه از نظر کیفیت بلکه از نظر تنوع، زیرا تنوع یراق‌آلات و اتصالات وارداتی بسیار بیشتر از تولیدات داخلی است.

پروانه‌ای برای آغاز کار

اما نحوه اخذ مجوزها برای آغاز فعالیت هم سوالی است که می‌تواند ذهن یک سرمایه‌گذار را به خود مشغول کند. بحرالعلومی در این ارتباط اظهار می‌دارد: در ابتدا با مشخصه‌ها و مدارک تحصیلی و امکانات موجود، شرکت ثبت می‌شود ولی از نظر صدور مجوز، اگر شرکت تولیدکننده باشد باید از وزارت صنعت، معدن و تجارت و اگر طراح و معمار باشد باید از اتحادیه یا انجمن صنفی مرتبط، مجوزهای لازم را دریافت کند. در کشور ما شرکت‌های طراح و مجری دکوراسیون امکان استفاده از تسهیلات بانکی را دارند و در صورتی که صاحب تشکیلات تولیدی باشند، می‌توانند تسهیلات دریافت کنند، اما به‌عنوان طراح چنین امکانی برای آنان مهیا نیست. هر چند که این تسهیلات سقف و کف ندارد و بستگی به میزان سرمایه‌گذاری و طرح توجیهی دارد، اما به میزان ۷۰‌درصد سرمایه‌گذاری انجام شده، امکان پرداخت تسهیلات وجود دارد.

ایجاد دفتر طراحی دکوراسیون داخلی

اهمیت خلاقیت و ایده در بازار طراحی دکوراسیون به حدی مهم است که اگر یک سرمایه‌گذار فاقد آن باشد، حتی با یک سرمایه هنگفت چندصد میلیونی هم نمی‌تواند به موفقیت چشمگیری دست پیدا کند. هر چند در شرایط اقتصادی فعلی شاید برای تازه‌کارها سرمایه‌گذاری در این حوزه پرسود نباشد، اما در عین حال دکوراسیون، بازار پرسودی برای خلاق‌ها است. در همین راستا به سراغ یکی از فعالان بازار دکوراسیون رفته‌ایم و در مورد چگونگی سرمایه‌گذاری در این حوزه از او پرسیده‌ایم.

میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای ایجاد دفتر طراحی دکوراسیون داخلی

سرمایه اولیه ما در ابتدای کار ۳۰ میلیون تومان بود که ۲۰میلیون تومان آن به پیش‌پرداخت اجاره دفتر و ۱۰میلیون تومان هم به خرید قطعات کامپیوتری اختصاص یافت. البته به مرور زمان و در سال‌های اخیر، سرمایه خود را به ۳۰۰میلیون تومان افزایش دادیم. البته غیاثوند معتقد است که در شرایط اقتصادی فعلی، سرمایه‌گذاری در این بازار صرفه اقتصادی ندارد. وی در همین رابطه می‌گوید: قاعدتا اگر شرایط اقتصادی مساعدتر و بهتر شود، سرمایه‌گذاری در این بازار توجیه‌پذیر خواهد شد.
اما به نظر می‌رسد در بازار دکوراسیون هم مانند سایر بازارها، افراد فاقد تخصص هم ورود پیدا کرده‌اند که این موضوع موجب اشباع شدن بازار شده است. غیاثوند، در این خصوص می‌گوید: یکی از مسایلی که توجیه اقتصادی سرمایه‌گذاری در بازار دکوراسیون را از بین برده است، ورود افرادی به آن است که هیچ هنری ندارند اما فقط پول و سرمایه در اختیار دارند و از همین رو بازار اشباع شده اما کیفیت کارها بالا نیست. این فعال بازار دکوراسیون عنوان می‌کند: گاهی اوقات از سوی این افراد قیمت‌هایی برای طراحی و اجرا به مشتریان ارائه می‌شود که هیچ توجیه و منطقی ندارد و ما به هر شکل که محاسبه می‌کنیم، هزینه این کارها از قیمت‌هایی که آنها به مشتریان داده‌اند، بالاتر می‌افتد.
در بازار دکوراسیون ایده و خلاقیت حرف اول را می‌زند و این موضوعی است که به‌شدت مورد تاکید فعالان این بازار قرار دارد. به گفته غیاثوند ایده و خلاقیت به حدی مهم است که اگر کسی خلاقیت داشته باشد، با ۳۰میلیون تومان یا ۴۰میلیون تومان سرمایه هم می‌تواند کار کند اما کسی که یک میلیارد تومان سرمایه دارد، اگر خلاقیت و ایده نداشته باشد، شاید نتواند به موفقیت لازم دست پیدا کند. وی در ادامه می‌افزاید: در یک شرکت طراحی و اجرای دکوراسیون برای بخش طراحی به ۱۵نیروی انسانی و برای اجرا یا بازسازی به ۲۰ تا ۲۵ نیروی انسانی نیاز است.

طرح راه اندازی شرکت طراحی دکوراسیون داخلی

به‌ظاهر در سال‌های اخیر میزان درآمد شرکت‌های طراحی و اجرای دکوراسیون هم تحت تاثیر تحریم‌ها و شرایط اقتصادی کشور بوده است. غیاثوند در این ارتباط می‌گوید: تا سال‌های ۸۹ و ۹۰ که هنوز تحریم‌ها خیلی شدید نشده بود، ما سالانه ۲۰ تا ۲۵ کار بازسازی انجام می‌دادیم. این در حالی است که در حال حاضر اگر سالانه ۴ تا ۵ کار بازسازی انجام دهیم، در بازار کار از خیلی شرکت‌ها پیشی می‌گیریم و درآمد سالانه ما به ۲۰۰ میلیون تومان در سال هم نمی‌رسد.
بخش کلی درآمد ما از طراحی و نصب دکوراسیون آشپزخانه، کمدهای اتاق خواب، در ورودی، پارکت و کاغذ دیواری است اما در این بین طراحی و نصب دکوراسیون آشپزخانه سهم بیشتری دارد. البته ما از طراحی برای سایر شرکت‌ها هم درآمد مناسبی کسب می‌کنیم.
البته هر چند که به گفته فعالان بازار دکوراسیون در حال حاضر سرمایه‌گذاری در این بازار توجیه اقتصادی چندانی ندارد اما به نظر می‌رسد در مجموع کاری پرسود است. در همین رابطه غیاثوند اظهار می‌دارد: در بخش طراحی دکوراسیون داخلی ۷۰ تا ۱۰۰ درصد کار، سود است و بیشترین موضوعی که موجب می‌شود، درآمد ما کم شود بحث رندرینگ طراحی است که مصرف برق را افزایش می‌دهد.

هزینه‌ها و درآمدهای دفتر طراحی دکوراسیون داخلی

برای طراحی یک واحد مدرن از متری ۶هزار تومان تا ۱۵هزار تومان دستمزد دریافت می‌کنیم. کارهای ۶هزار تومانی کارهای خوبی است و کارهای ۱۵هزار تومانی کارهای ژورنالی است.
بازسازی به‌صورت متری محاسبه نمی‌شود، پارکت، کاغذ دیواری و آشپزخانه را براساس متراژ و به‌صورت جداگانه قیمت داده میشود، معمولا برای کارهای تخریب هم یک برآورد قیمت و هزینه مصالح و تخریب نیز جداگانه محاسبه میشود. اما در بازار دکوراسیون هم مانند برخی دیگر از بازارها قیمت مواد مورد نیاز متفاوت است. به‌عنوان مثال پارکت از متری ۳۰هزار تا ۱۰۰هزار تومان و کاغذ دیواری از رولی ۳۰هزار تومان تا ۱۸۰هزار تومان است. این در حالی است که برای طراحی دکوراسیون آشپزخانه هم از متری ۵۰۰هزار تومان تا ۵میلیون تومان قیمت تعیین می‌شود. در عین حال بخش عمده‌ای از مواد مورد نیاز در بازار دکوراسیون وارداتی است زیرا مواد وارداتی کیفیت بالاتری نسبت به مواد تولید داخل دارند و تعداد موادی که کیفیت خوبی دارند، بسیار کم است.

۴.۲/۵ - (۶ امتیاز)