طرح تولید شیرآلات هوشمند

طرح تولید شیرآلات هوشمند

شیرآلات از جمله لوازم و تجهیزات ضروری در ساختمان هستند که نه تنها از نظر کاربرد اهمیت ویژه‌ای دارند بلکه حضور آنها در دکوراسیون داخلی نیز نقش فوق العاده ای در زیبایی فضا ایفا می‌کند. اگر به فروشگاه‌های عرضه این محصولات مراجعه نمائید با تنوعی از طرح و کارایی رو به رو خواهید شد. در حال حاضر با توجه به اهمیت طراحی داخلی، تولید کنندگان درصدد تولید محصولات جدید و مدرن هستند و بر سر طرح‌های مختلف رقابت گسترده‌ای با یکدیگر دارند. زیبایی و نقش شیر آب در مکان‌هایی نظیر حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه، کارخانجات مختلف را به چالش کشانده تا روز به روز شیرآلات جدیدتری به بازار عرضه نمایند. برای داشتن خانه‌ای زیبا و مدرن باید شیرآلات آن را دقیق‌تر انتخاب نمائید که این امر نه تنها بر مبنای زیبایی صورت می‌گیرد بلکه باید اطلاعاتی نیز در زمینه کیفیت محصولات و کارایی آنها بدست آورید.

شیرهای هوشمند- کم مصرف و بهینه


شیرهای هوشمند معمولاً در آشپزخانه و سینک روشویی کاربرد دارند. این شیرها از یک حس گر چشمی برخوردارند و برای تنظیم آن‌ها می‌توانید با استفاده از اهرم موجود بر روی بدنه شیر از حالت دستی (کنترل با لمس) روی حالت حسگر قرار دهید. استفاده از شیرآلات هوشمند، راحتی و پاکیزگی بیشتری را برای شما به ارمغان می‌آورد و به کار بردن آنها در آشپزخانه، خیال شما را از شستن میوه‌ها و سبزیجات انبوه، خصوصاً زمانی که دست‌هایتان پر است، راحت می‌کند. اخیراً برخی تولید کنندگان ایرانی هم در این راستا دست به کار شده‌اند که این امر به نفع مصرف کننده ایرانی است.

فرآیند تولید شیرآلات هوشمند

پروسه تولید شیرآلات بهداشتی دارای پنج مرحله اصلی و این مراحل به ترتیب ریخته گری، ماشین کاری، پرداخت کاری، آبکاری و مونتاژ هستند. در شیرآلات بهداشتی، مهندسین متخصص کیفیت محصولات را در تمامی مراحل تولید کنترل کرده و تست‌های لازم را بر روی آنها اعمال می‌کنند تا محصول نهایی عاری از هرگونه عیب و نقص باشد.

مواد اولیه

ماده اولیه‌ای در ریخته گری شیرآلات بهداشتی استفاده فلز آلیاژ برنج می‌باشد که این آلیاژ از ترکیب دو فلز مس و روی استفاده شده است. آلیاژ رنج در دنیای صنعت مصارف گوناگونی دارد. از جمله موارد مصرف آن می‌توان قطعات تزیینی و دکوری، مهمات جنگی، صنعت قفل و کلید و صنعت شیرآلات بهداشتی را نام برد. یکی از خواص بسیار مهم آلیاژ برنج مقاومت در برابر اکسایش و عدم ترکیب با اکسیژن هوا و املاح و مواد معدنی موجود در آب است. دقیقاً به خاطر همین مشخصه است که شیرآلات بهداشتی را از فلز آلیاژی برنج می‌سازند. آلیاژی که در تولید شیرآلات بهداشتی استفاده می‌شود از نوع MS 60 است که شصت درصد آن را مس، سی و هشت درصد آن را روی و دو درصد باقیمانده را فلزات دیگر تشکیل می‌دهند. رنگ فلز برنج تقریباً زرد و شبیه به طلا است. به دلیل مقاومت بالا در برابر اکسایش این فلز کدر و لکه دار نمی‌شود. به دلیل خاصیت مغناطیسی پایین فلز برنج، به راحتی می‌توان آن را از فلزاتی که معمولاً در کوره با آنها مخلوط می‌شود جدا کرد و برنج ذوب شده مجدداً بازیافت می‌گردد. جرم حجمی فلز برنج تقریباً ۹ گرم بر سانتی متر مکعب است.

ریخته گری

ریخته گری شامل سه نوع قالب‌های ماسه‌ای و قالب‌های دایکست و قالب‌های رِیژه می‌باشد.
ریخته گری به صورت ماسه‌ای، همان ریخته گری سنتی است که در آن قالب‌هایی یک بار مصرف از جنس ماسه ساخته می‌شود و پس از ریختن مواد مذاب در آن و سرد شدن با زدودن ماسه‌ها محصول مورد نظر به دست می‌آید. کیفیت سطوح به دست آمده توسط این روش بسیار نازل و دارای خلل و فرج فراوان است و حتی پس از پرداخت هم دارای سطحی ناهموار و سوسه دار می‌باشد. ریخته گری به روش دایکست نیز بیشتر برای تولید قطعات آلومینیومی و آلیاژهای روی استفاده می‌شود.
ریخته گری با استفاده از قالب‌های ریژه یکی از بهترین و با کیفیت‌ترین روش‌های ریخته گری است که شیرآلات با کیفیت و مرغوب عمدتاً از این روش تولید می‌شوند. قالب معمولاً قبل از بارریزی گرم می‌شود. برای تولید قطعات ریختگی مرغوب همواره بایستی درجه حرارت قالب را کنترل نمود. از دیگر مزایای این روش ریخته گری می‌توان به دقت ابعادی خوب، سطح تمام شده مناسب، کیفیت متالورژیکی بالای قطعات تولید شده و عیوب ریخته‌گری کم اشاره کرد.
ماشین کاری:در مرحله ماشین کاری اضافات راه گاه‌های اطراف قالب توسط اره‌های صنعتی بریده شده و پس از خالی کردن ماسه مخصوص ریخته گری از داخل قطعه، سوراخ‌ها و رزوه‌های لازم به وسیله ماشین‌های تراش و دستگاه‌های فرز سیان سی و دریل و با کمک ابزار آلات دقیق تراشیده شده و بعضی قطعات به وسیله فرزهای کف تراش، کف تراشی می‌شوند.

پرداخت کاری:پرداخت کاری خود دارای دو مرحله سنباده زنی و پولیش می‌باشد. در مرحله سنباده زنی، سطوح قطعات ماشین کاری شده، توسط نوارهای چرخان سنباده ساییده می‌شوند تا پلیسه ها و ناهمواری‌های سطح کار صاف و یکدست شوند. سپس در قسمت پولیش با استفاده از گیلانس هایی که از پارچه‌های کتان و پشمی با آهارهای نرم و سفت ساخته می‌شوند و همراهی واکس‌های پولیش، سطح کار براق و صیقلی می‌شود تا برای مرحله آبکاری آماده باشند.

آبکاری:فرایند کلی آبکاری دارای سه بخش آماده سازی قطعات، آبکاری نیکل و آبکاری کروم می‌باشد.
آماده سازی قطعات برای آبکاری برای بدست آوردن یک سطح فلزی مناسب برای آبکاری نخستین عملی که با دقت باید صورت گیرد٬ تمیز کردن قطعه است. زیرا چسبندگی خوب زمانی به وجود می‌آید که فلز پایه٬ سطحی کاملاً تمیز و مناسب داشته باشد. بدین علت تمام لایه‌ها و یا قشرهای مزاحم دیگر از جمله کثیفی‌ها٬ لکه‌های روغنی واکس گیلانس ٬ لایه‌های اکسید٬ که روی قطعه در درجه‌های بالا ایجاد می‌شوند را از بین برد. عملیات آماده سازی عبارت است از چربی زدایی، تمیز کردن توسط اسید رقیق و آبکشی.
چربی‌زدایی: طی آن چربی‌های روی سطح فلزات را می‌توان توسط عمل انحلال٬ پراکندگی٬ امولسیون٬ صابونی کردن و یا به روش تبادل بار از بین برد. تمیز کردن توسط اسید رقیق: انحلال شیمیایی قشرهای حاصل از خوردگی روی سطح فلزات را پرداخت کردن می‌نامند که اساساً″ به کمک اسیدهای رقیق و در بعضی موارد توسط بازها انجام می‌گیرد.
آبکشی٬ خنثی‌سازی٬ آبکشی اسیدی٬ خشک کردن
خنثی‌سازی برای از بین بردن مقدار کم اسید یا مواد قلیایی که در خلل و فرج قطعه باقی می‌مانندو همچنین آبکشی اسیدی برای جلوگیری از امکان تشکیل قشر اکسید نازک غیر قابل رؤیت که موجب عدم چسبندگی لایه الکترولیتی می‌شود.

آبکاری نیکل

نیکل رنگی سفید شبیه نقره دارد که کمی متمایل به زرد است و به راحتی صیقل‌پذیر و دارای خاصیت انبساط و انقباض٬ جوش‌پذیر بوده و مغناطیسی می‌باشد. آبکاری با نیکل اساساً به منظور ایجاد یک لایه براق برای یک لایه بعدی مانند کروم و به منظور فراهم آوردن جلای سطحی خوب و مقاومت در برابر خوردگی برای قطعات برنجی و حتی بر روی پلاستیکهایی که با روش‌های شیمیایی متالیزه شده‌اند، به کار می‌رود.
مواد شیمیایی که در الکترولیتهای نیکل به کار می‌روند عبارتنداز:
نمک فلزی: مهم‌ترین آنها سولفات نیکل است و همچنین از کلرید نیکل و سولفومات نیکل نیز استفاده می‌شود.
نمک رسانا: برای بالا بودن قابلیت رسانایی ترجیحاً از کلریدها مخصوصاً کلرید نیکل استفاده می‌شود.
مواد تامپونه کننده: برای ثابت نگه داشتن PH اصولاً اسید بوریک به کار برده می‌شود.
مواد ضد حفره‌ای شدن: برای جلوگیری از حفره‌ای شدن به الکترولیتهای نیکل موادی اضافه می‌کنند که مواد ترکننده نامیده می‌شوند. سابقاً از مواد اکسید کننده به عنوان مواد ضد حفره استفاده می‌شد.
در مرحله آبکاری نیکل، قطعه را آنقدر در وان الکترولیت نگه می‌دارند که لایه‌ای از نیکل به ضخامت حداقل ۱۰ میکرون بر روی آن تشکیل شود.

آبکاری کروم

روکش‌های لایه کروم رنگی شبیه نقره٬ سفید مایل به آبی دارند. قدرت انعکاس سطح کروم‌کاری شده و کاملاً″ صیقلی شده در حد ۶۵% است. این عدد برای نقره ۸۸% و نیکل ۵۵% می‌باشد. در حالی که خاصیت انعکاس نقره و نیکل با گذشت زمان ضایع می‌شود٬ در مورد کروم تغییری حاصل نمی‌شود. لایه‌های کروم قابل جوشکاری نبوده و رنگ‌کاری و نقاشی را نمی‌پذیرند. کروم در مقابل گازها٬ موادقلیایی و نمکها مقاوم است. اما اسید سولفوریک واسید کلریدریک وسایر اسیدهای هالوژن‌دار در تمام غلظتها ودر تمام درجه حرارتها بر روی کروم تأثیر می‌گذارند. روکش‌های کروم تا ۵۰۰ درجه سانتیگراد هیچ تغییری از نظر کدر شدن متحمل نمی‌شوند. با توجه به اینکه پوشش‌های کروم الکترولیتی سطح مورد آبکاری را به طور کامل نمی‌پوشانند از این رو کروم‌کاری تزیینی هرگز به تنهایی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد بلکه همواره آن را به عنوان پوشش نهایی بر روی واکنش‌هایی که حفاظت سطح را در مقابل خوردگی ضمانت می‌نمایند به کار می‌روند. معمولاً به عنوان پایه محافظ از نیکل استفاده می‌شود. در مرحله آبکاری کروم، قطعه را آنقدر در وان الکترولیت نگه می‌دارند که لایه‌ای از کروم به ضخامت حداقل ۰.۳ میکرون بر روی آن تشکیل شود.

مونتاژ

در مرحله مونتاژ شیرآلات بهداشتی، پس از کنترل مشخصات ظاهری قطعه آبکاری شده، کارتریج‌های اروپایی بر روی شیرآلات نصب می‌شوند. سپس در بخش آزمایشگاه، شیرها توسط دستگاه‌های تست فشار که توسط مهندسین خود شرکت‌ها و طبق ضوابط استاندارد ملی ایران طراحی و ساخته شده است، آزمایش می‌شوند. در این مرحله شیرها توسط جک‌های پنوماتیک وارد حوضچه‌های آب شده و تحت فشار ۵ اتمسفر هوا قرار می‌گیرند تا در صورت وجود هرگونه نشتی و یا ایراد در مکانیزم از خط تولید خارج شوند. پس از مرحله تست، شیر آلات خشک و تمیز شده، سپس بسته بندی و آماده ارائه به مصرف کننده می‌گردند. با وجود نظارت دقیق و کنترل کیفیتی که در تمام مراحل تولید بر قطعات اعمال می‌شود.
۹۰ درصد مواد اولیه در ایران تولید می‌شود
وجود معدن‌های بسیار در ایران موجب شده تا مواداولیه بخش‌های زیادی از صنایع در کشورمان موجود باشد. در مورد تولید شیرآلات نیز داستان همین است و تا ۹۰ درصد از مواد اولیه مورد نیاز این صنعت که آلیاژ برنج است، در ایران تولید می‌شود.

مجوزها

سرمایه گذاران برای دریافت پروانه تولید باید به وزارت صنعت، معدن و تجارت و اداره‌های مرتبط استان‌های محل سرمایه گذاری مراجعه کنند. همچنین از آنجایی که تولید شیرآلات جنبه بهداشتی دارد باید از وزارت بهداشت و درمان نیز مجوزهای لازم را دریافت کنند. همچنین تولید این محصولات مبتنی بر استاندارد است و داشتن مجوزهای مربوط به این اداره نیز برای آغاز فروش و حضور محصول در بازار نیاز است. به این صورت که بعد از آماده سازی خط تولید نمونه برداری‌ها انجام می‌شود تا پلیمر اضافه، سرب اضافه و… نداشته باشند و اداره استاندارد مجوزهای لازم برای حضور این محصولات در بازار را صادر کند.

ریسک‌ها و تهدیدها

مهم‌ترین ریسک و تهدیدهای این بازار برمی گردد به وابستگی شدید این محصولات به رکود و رونق بازار مسکن؛ بازاری که در ایران دائماً در نوسان به سر می‌برد. وجود چنین ریسک‌هایی و نبود فروش موجب شده تا فعالان این حوزه از وضعیت بازار در سال گذشته به یخبندان بازار تعبیر کنند. از دیگر مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد و شاید گریبان گیر کل حوزه تولید باشد، وجود سربارهای مالی بسیار است. به عنوان مثال مالیات بر ارزش افزوده باید از مصرف کننده دریافت شود ولی در ایران از تولیدکننده دریافت می‌شود. همچنین تسهیلاتی که برای تولیدکنندگان در نظر گرفته می‌شود معمولاً با بهره‌های روی ۲۰ درصد پرداخت می‌شوند و دوره بازپرداختشان نیز همراه با راه اندازی کارخانه و واحد تولید آغاز می‌شود. مسائلی از این دست موجب شده تا کارخانه‌ها با کمترین ظرفیت خود تولید کنند.

ظرفیت تولید سالانه

ظرفیت اسمی ۱۰.۰۰۰ عدد انواع شیرآالت بهداشتی هوشمند در سال و ظرفیت عملی معادل ۱۰.۰۰۰ عدد انواع شیرآالت هوشمند در سال

میزان سرمایه مورد نیاز جهت تولید

بودجه: کمتر از ۱۰ میلیارد تومان
نام محصول: تولید شیرآلات هوشمند
ظرفیت تولید: ۱۰.۰۰۰ عدد در سال
نرخ برابری دلار: ۱۲۰۰۰۰
زمان برگشت سرمایه گذاری اولیه: ۳ سال
قیمت ماشین آلات تولید شیرآلات هوشمند: ۳۶۰۰۰ میلیون ریال
نرخ بازده داخلی: ۳۳.۵۳%
سرمایه ثابت: ۹۰۰۰۰ میلیون ریال
سرمایه در گردش: ۷۲۰۰ میلیون ریال
سرمایه کل: ۹۷۰۰۰ میلیون ریال

۳.۳/۵ - (۳ امتیاز)