تولید روغن موتور خودرو

روغن موتور که نقش خون در رگ های موتور دارد از ترکیباتی چون روغن پایه (Beis Oil) ومواد افزودنی تولید میشود.
ابتدا درپالایشگاه ازنفت خام لوبکات تولید می شود وبعد به عنوان ماده اولیه واحد روغن سازی به واحد استخراج فرستاده می شود تا در آنجا موادی که حاوی ترکیبات بنزینی است از آن زدوده شودسپس رافینت(مواد حاصل از پالایش ) که حاوی روغن است به واحد موم گیری برای جداسازی پارافین و موم فرستاده و در انتها به واحد فورفوراید فرستاده میگردد تا روغن پایه نفتی تولید شود.

روغن موتور دو وظیفه اصلی را در موتور خودروها انجام می دهد که عبارت است از

روان کاری
تمیزکاری
بسته به نوع موتور از لحاظ قدرت و سرعت تولیدی و همچنین آلیاژهای به کار رفته در قطعاتی چون پیستون، سیلندر، سوپاپ و یا قطعات لاستیکی و خاص مانند کاسه نمد، واشرها، یاطاقان و… روغن موتور مناسب می تواند عملیات روان کاری و تمیزکاری را به صحیح ترین شکل ممکن انجام دهد. این روغن موتور را کارخانه سازنده خودرو در دفترچه راهنمای خودرو تعیین می نماید. به طور مثال روغن موتور مناسب پراید در دفترچه این خودرو به طور کامل توضیح داده شده است.

کاربرد های روغن موتور خودرو

اصطکاک و ساییدگی بین قطعات موتور خودرو را به حداقل میرساند آلودگی ها وذرات لجنی رسوب شده حاصل از کارکرد و احتراق موتور را به خودگرفته و قطعات داخل موتور را تمیز نگه میدارد ،باعث کاهش گرمای حاصل از کارکردن موتورو باعث خنک شدن موتور می شود واز طریق آبندی کردن قطعات باعث روان شدن حرکت قطعات میشود.پس بنابرین برای تولید چنین روغنی از افزودنی های مناسب باید استفاده کرد. شرکت بیدومکس در تولید محصولات خود ازافزودنی های هایتیک آمریکایی و افزودنی های فرانسوی استفاده می کند.

انواع روغن موتور خودرو

۱-روغن های پایه معدنی(مینرال )
۲-روغن های مصنوعی(سنتتیک)
۳-روغن های حاصل از ترکیب پایه معدنی و مصنوعی (نیمه سنتتیک)
۴-روغن های حاصل از بهینه سازی پایه معدنی( پایه نسل جدید)
۵-روغن های پایه تصفیه ای(مونوگرید)

۱-مینرال:
نوعی روغن است که ازطریق نفت خام تولید شده و روغن رایجی ست که در تمامی خودروها استفاده میشود .مانند بیدومکس ۶۰۰۰

۲-سنتتیک:
نوعی روغن است که براساس ترکیبات شیمیایی تولید شده واولین روغن بکاررفته شده در موتورهای جت می باشد.این نوع روغن به جهت دارا بودن انواع مختلف با مواد تشکیل دهنده متفاوت از لحاظ کیفیت نسبت به بقیه روغن موتورها متمایز است و باعث افزایش مصرف آن نسبت به مینرال شده است.مانند بیدومکس ۲۲/۰۰۰ – ۲۵/۰۰۰
از جمله مزایای این روغن که میتوان به آن اشاره کرد :
الف-به دلیل عمر بالا باعث کاهش مصرف روغن در خودرو میشود.
ب-غیرسمی بودن
ج-تبخیرشوندگی پایین
د-بالا بودن مقاومت در برابر اکسید شدن
ه-عکسل العمل سریع به جهت بالا بودن شاخص ویسکوزیته در مقابل تغییرات دما
و-بالا بودن دمای سوختن

۳-نیمه سنتتیک:
کیفیت این نوع روغن به نسبت مینرال بالاتر می باشد و دردماهای بالا نسبت به مینرال عملکرد بهتری از خود نشان میدهدو قیمت بالاتری نسبت به آن دارد.مانند بیدمکس ۲۰/۰۰۰ – بیدومکس ۳/۵ لیتری مخصوص ۲۰۶

۴-پایه نسل جدید:
این نوع روغن در تولید روغن های جدید مورد استفاده قرار میگیرد.ومشابه روغنهای پایه مینرال از پایه نفتی می باشد .مانند بیدومکس ۱۲/۰۰۰ – ۱۸/۰۰۰ – ۱۵/۰۰۰ – ۱۷/۰۰۰ مخصوص پرایدو….

۵-روغنهای پایه تصفیه ای (مونوگرید):
این روغن در تولید روغن های با سطح پایین مورد استفاده قرار میگیرد.وبا توجه به داشتن اسید برای موتورخودرو بشدت مضر است توصیه می شود از آن اجتناب کرد.

معرفی کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید روغن موتور خودرو

کد آیسیک روغن موتور خودرو (تصفیه اول)۲۳۲۰۵۱۲۴۳۴
کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطه شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.

روغن موتور ماشین مشمول دو شماره تعرفه است و بستگی به میزان مواد نفتی موجود در آن دارد. چنانچه روغن موتور بیش از ۷۰% مواد نفتی داشته باشد مشمول ردیف ۲۷۱۰۱۹۱۰ می باشد که دارای ۳۲% حقوق گمرکی و سود بازرگانی و ۹% مالیات ارزش افزوده است و چنانچه کمتر از ۷۰% مواد نفتی داشته باشد مشمول ردیف ۳۴۰۳۱۹۰۰ می باشد که حقوق گمرکی و سود بازرگانی آن ۱۰% و ۹% نیز مالیات ارزش افزوده دارد.

وضعیت واردات و صادرات روغن موتور خودرو

در نمودار زیر وضعیت واردات و صادرات روغن موتور خودرو در کشور به تفکیک سال آمده است .

وضعیت واحد های فعال تولید روغن موتور خودرو

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید کننده روغن موتور خودرو در کشور به تفکیک استان آمده است .

خلاصه بررسی اقتصادی طرح تولید روغن موتور خودرو

ظرفیت تولید سالیانه : ۳۰۰۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۱۲۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۵۰۰۰ مترمربع
زیربنای ساختمان ها : ۳۰۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۵ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۱۰ میلیارد تومان
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۳ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی : ۳۷ درصد

درخواست خدمات مشاوره سرمایه گذاری

برای تحقق یک ایده به کسب وکار موفق باید آن را از ابعاد گوناگون مانند بازار، توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه گذاری، مدل سازی کسب وکار، زیرساخت های فنی و فرآیند های تولید مورد مطالعه قرار گیرد.
در صورت تمایل به دریافت خدمات (مطالعه فرصت سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، طراحی مدل کسب و کار و سیستم سازی کسب و کار) می توانید پرسشنامه درخواست خدمات مشاوره را تکمیل نمایئد و یا با دفتر شرکت تماس حاصل فرمائید. کارشناسان گروه ایطرح آمادگی دارند پیشنهادهایی شامل شرح خدمات متناسب با نیاز کسب و کار شما را تنظیم نموده و با قیمت رقابتی جهت تصمیم‌گیری در اختیار تیم‌های راه انداز، استارتاپ‌ها و مدیران کسب و کارها قرار دهند.

درخواست تهیه طرح توجیهی

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

 

 


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۵/۵ - (۲ امتیاز)