تولید فروکروم

کروم یا کرومیت فلزی است براق و به رنگ خاکستری که عدد اتمی آن ۲۴ است.فلز کروم از سنگ معدنی کرومیت به دست می آید. فروکروم نیز به مانند دیگر فروآلیاژها با هدف بهبود کیفیت انواع فولاد ها تولید و مورد استفاده قرار می گیرد. ساخت فولادهای خاص از جمله فولادهای ضد زنگ، فولادهای مقاوم به حرارت، فولادهای ضد سایش، فولادهای ابزار، فولادهای مقاوم به خوردگی و … بدون حضور فروکروم غیر ممکن می باشد. فروکروم پرکربن به صورت کاربیدی از عناصر کروم و آهن با فرمول شیمیایی Cr,Fe)7 C3) می باشد.

ویژگی فرو کروم

فلز کروم با دانسیته ۷٫۱ ton/m3 دارای دمای ذوب ۱۸۵۰ و دمای جوش ۲۶۸۰ درجه سانتیگراد می­باشد. فروکروم از جمله فروآلیاژهای مورد استفاده در صنعت فولاد و مخصوصا صنعت تولید فولاد زنگ­نزن می­باشد. مقدار کروم موجود در این محصول بین ۵۰ تا ۷۰ درصد است که بسته به آنالیز مورد نیاز، استفاده می­شود. انواع فروکروم معمولا بر اساس درصد کربن موجود تقسیم بندی شده، طوری که به سه دسته پرکرین، متوسط کربن و کم­کربن تقسیم می­شد. فروکروم متوسط کربن می­تواند تا ۴% کربن و فروکروم کم کربن بین ۰,۰۳ تا ۰٫۱۵% کربن و بیشتر از ۶۰% کروم داشته باشند. همچنین ماده فروکروم سیلیسکون نیز برای دستیابی به خواص فروکروم کم کربن با هزینه کمتر در سال ۱۹۵۰ و در دو گرید ۱- ۴۰%سیلیکون، ۴۳%کروم و ۲- ۲۶%سیلیکون و ۴۰% کروم توسعه داده شد.

مهمترین کاربرد کرومیت

کانه کرومیت تنها منبع تامین‌کننده‌ کروم بوده که در ساخت آلیاژها و تهیه فولادهای ویژه از ارزش بالایی برخوردار است. کروم و کرومیت موارد استفاده متفاوتی به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم داشته و به شکل چشمگیری در بخش‌های گسترده‌ا‌ی از سیستم صنعتی مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاربردهای کرومیت را می‌توان در سه بخش اصلی ۱٫ متالورژی، ۲٫ صنایع شیمیایی، ۳٫ دیرگدازها تقسیم‌بندی کرد.کاربردهای کرومیت :
به عنوان یک کاتالیزور
ساخت قالبهای پخت آجر
صنایع رنگ
تمیز کردن ظروف شیشه ای آزمایشگاهی
آلیاژسازی به ویژه تولید فولاد ضد زنگ
صنعت متالوژی

تولید فروکروم

تولید فروکروم پرکرین
معمولا با روش قوس و کربوترمی سنگ کروم در کوره electric submerged arc furnace تولید می­شود.
مواد اولیه مورد استفاده جهت تولید این محصول تاثیر زیادی در رفتار کوره، احیا، سرباره تشکیل شده و انرژی مصرفی خواهند داشت. هر آنچه سربازه ضخیمتر (مواد اولیه با ناخالصی بیشتر) باشد، انرژی مورد نیاز فرایند نیز بیشتر خواهد بود.
مواد اولیه مورد نیاز شامل موارد ذیل می­باشند :
سنگ کرومیت: Lompy ore با ۳۵% اکسید کروم و ۳۰% اکسید آهن و سنگ کرومیت بریکت شده.
احیا کننده: کک، ذعال، anthracite
فلاکس: سیلیس، آهک، دولومیت
کشور افریقای جنوبی با دارا بودن بیش از ۷۰% منابع سنگ کرومیت، بازار این ماده معدنی را رهبری میکند. بعد از این کشور، زیمباوه با ۲۵% دارای معادن کرومیت در رتبه دوم قرار دارد. کشور قزاقستان نیز دارای منابع مهمی از نظر کیفیت و خلوص بالای کروم بوده که در مصارف حساس مورد اهمیت می­باشد. قبل از شارژ سنگ کرومیت ابتدا آن را کلوخه سازی کرده سپس وارد کوره دوار شده و تحت عملیات زینترینگ قرار می­گبرد و بعد پلت و بریکت این ماده تولید شده که در این مرحله آماده به شارژ در کوره قوس می­باشد.


تولید فروکروم کم کربن
اکسژن ترمی: معمولا با فرایند اکسیژن ترمی (دمش اکسیژن) و اکسید شدن کربن فروکروم پرکربن بدست می­آید. دمای کاری در این فرایند به بالاتر از ۲۰۰۰ درجه خواهد رسید که این امر باعث سختی بسیاز زیاد فرایند و حتی افت درصد کروم می­شود.
متال ترمی: در روش متال ترمی فرایند احیا توسط یک فلز انجام می­شود. آلومینیوم و سیلیکون معروف ترین این فلزات هستند. به این فرایند، روش ترمیت نیز گفته می­شود که در آن فلز اکتیوتر با میل شیمیایی بیشتر به ترکیب شدن با اکسیژن، با سنگ کرومیت وارد واکنش شده و کروم را احیا می­کند و فروکروم کم کربن تولید می­شود.

خواص کروم در فولاد

کروم یکی از پرمصرف ترین آلیاژها در صنعت فولاد می­باشد. بیشتر از ۵۰% کروم از طریق اسکراپ (قراضه) و بقیه از فروکروم و دیگر محصولات صنعتی وارد فولاد می­شود. این ماده باعث افزایش مقاومت به خوردگی و اکسیداسیون، ایجاد کارسختی و جلوگیری از افت استحکام در دمای بالا می­شود. فروکروم عضو جدانشدنی فولادهای زنگ­نزن بوده و بیشتر از ۷۰% فروکروم تولید شده در صنعت تولید این دسته از فولادها استفاده می­شود. همچنین این ماده آلیاژی در سوپرآلیاژها، فولادهای ابزار و همچینین گریدهای خاص فولاد نیز کاربرد دارد.اصلی ترین ناخالصی­های فروکروم، کربن و سیلیس می­باشند که مقدار کربن باعث تغییر در قیمت و دسته بندی­های این کالا میشود. جهت تولید فولادهای زنگ­نزن کم کربن (مقدار کربن از ۰٫۰۱ تا حداکثر ۰٫۲ درصد)، فولادهای زنگ­نزن پر کروم، آلیاژهای گرم کار و فولادهای کم آلیاژ استحکام بالا، از فروکروم کم کربن استفاده می­شود.

فولادهای زئگ نزن فریتی (کم کربن) :
در این گروه از فولادها بین ۱۲ تا ۳۰ درصد کروم استفاده می­شود. این گروه عملیات خرارتی پذیر نیستند و کارسختی آنها با کارسرد ایجاد می­شود.

فولادهای زئگ نزن مارتنزیتی :
این دسته از فولادهای زنگ نزن کربن و کروم بالا عملیات حرارتی پذیر بوده و در دماهای بالای ۷۵۰ درجه سانتیگراد خواص مقاومت به خوردگی خوبی از خود نشان می­دهند. ولی مقاومت به خزش کمی در دمای بالای ۶۰۰ دارا می­باشند. از این گروه فولاد گرید ۴۱۶ با ۱۴ درصد کروم را می­توان مثال زد.

فولادهای زئگ نزن آستنیتی :
این دسته حاصل افزودن نیکل به فولاد زنگ نزن کم کربن دارای ۱۸ تا ۲۵ درصد کروم می­باشد. این دسته دارای بهترین خواص خوردگی در انواع اتمسفرها می­باشد. به دلیل عدم جذب مغناطیسی این گرید فولاد به آن فولاد نگیر نیز گفته می­شود که در گرانقیمت ترین رده اعضا در خانواده فولادهای زنگنزن قرار دارد.

معرفی کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید فروکروم

کد آیسیک فرو سیلیکو کروم ۲۷۱۰۴۱۲۳۰۳
کد آیسیک فرو کروم ۲۷۱۰۴۱۲۳۱۹
کد آیسیک فرو کروم با کربن بیش از ۶ درصد وزنی ۲۷۱۰۵۱۲۳۲۰
کد آیسیک فرو کروم با کربن بین ۴ تا ۶ درصد وزنی ۲۷۱۰۵۱۲۳۲۱
کد آیسیک فرو کروم با کربن بین ۰.۵ تا ۴ درصد وزنی ۲۷۱۰۵۱۲۳۲۲
کد آیسیک فرو کروم با کربن بین ۰.۰۵ تا ۰.۵ درصد وزنی ۲۷۱۰۵۱۲۳۲۳
کد آیسیک فرو کروم با کربن کمتر از ۰.۰۵ درصد وزنی ۲۷۱۰۵۱۲۳۲۴

معرفی کدتعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید فروکروم

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
حقوق ورودی فروکروم تحت ردیف تعرفه های ۷۲۰۲۴۱۱۰ و ۷۲۰۲۴۱۲۰ و ۷۲۰۲۴۱۳۰ از ۱۵ درصد به ۲۰ درصد افزایش یافت .

خلاصه بررسی اقتصادی طرح تولید فروکروم

ظرفیت تولید سالیانه : ۲۵۰۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۲۰۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۱۰۰۰۰۰ مترمربع
زیربنای ساختمان ها : ۸۰۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۲۰ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۳۲۰ میلیارد تومان
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۲۵۰ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی : ۲۸ درصد

درخواست خدمات مشاوره سرمایه گذاری

برای تحقق یک ایده به کسب وکار موفق باید آن را از ابعاد گوناگون مانند بازار، توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه گذاری، مدل سازی کسب وکار، زیرساخت های فنی و فرآیند های تولید مورد مطالعه قرار گیرد.
در صورت تمایل به دریافت خدمات (مطالعه فرصت سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، طراحی مدل کسب و کار و سیستم سازی کسب و کار) می توانید پرسشنامه درخواست خدمات مشاوره را تکمیل نمایئد و یا با دفتر شرکت تماس حاصل فرمائید.

درخواست تهیه طرح توجیهی

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

 

 


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۵/۵ - (۱ امتیاز)