طرح-تولید-ابزار-آلات

طرح تولید ابزار آلات

یراق آلات و ابزار یراق واژه‌هایی هستند که شاید کمتر شنیده باشید اما با نگاهی اجمالی به اطراف خود، طیف گسترده‌ای از آنها را می‌بینید که بدون آنکه متوجه شوید، روزانه با آنها سر و کار دارید.
تاریخچه ساخت یراق به روزگاری برمی‌گردد که ذوب کردن فلزات رواج پیدا کرد. برای این کار فلزات را ذوب کرده و با استفاده از قالب‌های ویژه به شکل موردنظر در می‌آوردند. در ابتدا واژه یراق به افسار و زین چهارپایان و پس ‌از آن درگذر زمان به انواع سلاح و ابزارآلات فلزی مانند شمشیر و نیزه اطلاق می‌شد؛ اما این واژه امروزه کاربرد متفاوت‌تری پیدا کرده است.

ابزارآلات و یراق آلات چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

به مجموعه وسایل فلزی که با ذوب کردن فلز و شکل دادن با قالب ساخته می‌شوند یراق و به مجموعه وسایل و دستگاه‌هایی ساده و پیچیده، دستی یا برقی و… که انجام کارهای مختلف را برای ما راحت‎تر کرده و به روند انجام فعالیت ها سرعت می‌بخشند ابزار گفته می‌شود.

ابزارآلات به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

ابزارآلات از نظر منبع تغذیه یا نیروی محرکه به شش گروه تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

ابزارآلات دستی

ابزار یراق دستی ساده‌ترین، پرکاربردترین و متنوع ترین وسایل میان عموم مردم هستند. نیروی محرکه این محصولات نیروی دست کاربر بوده و از منازل تا کارگاه‌ها و کارخانه‌های بزرگ همه و همه برای انجام بسیاری از فعالیت‌های روزانه از این دسته از محصولات استفاده می‌کنند.
چکش‌ها، انبرها، آچارها، اره‌های ساده، منگنه کوب ها و… در این گروه قرار می‌گیرند.

طرح تولید ابزار آلات
برقی

محصولات برقی، گروه دوم و بسیار مهمی هستند که پس از انواع دستی دارای گسترده‌ترین تنوع میان ابزار یراق ها می‌باشند. منبع تغذیه این دسته انرژی برق بوده و از موتورهای مختلفی جهت تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی استفاده می‌کنند. استفاده از دستگاه‌های برقی سرعت فعالیت کاربر را به صورت چشم گیری افزایش می‌دهد اما به همان اندازه امکان ورود آسیب به سطح کار یا کاربر نیز وجود دارد. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود برای بکار بستن این محصولات ابتدا نحوه کار با آنها را آموزش دیده و نکات ایمنی را فراموش نکنید.
انواع دریل‌ها، فرزها، اره‌های برقی، پیستوله‌های برقی، کمپرسورها، کارواش‌ها، اینورترها، ژنراتورها، بتن‌کن‌ها و… اعضای این گروه بزرگ هستند.

شارژی

ابزارآلات شارژی در نوع عملکرد شباهت بسیاری به محصولات برقی داشته و اصلی‌ترین تفاوت میان آنها منبع انرژی این دو گروه است. لوازم شارژی همانطور که از نامشان پیداست با استفاده از نیروی باتری فعالیت می‌کنند. این دسته عموماً دارای بدنه‌ای کوچک، کم وزن و ارگونومیک هستند که محدودیتی در جا به جایی نداشته و به راحتی در محیط‌هایی که دسترسی به برق مستقیم وجود ندارد مورد استفاده قرار می‌گیرند.
امروزه و با گذشت زمان برندهای مختلف در تلاش هستند تا از تمام محصولات برقی خود نمونه‌های شارژی نیز تولید کنند که این هدف تا حد زیادی میسر شده و امروزه بسیاری از محصولات برقی، نمونه شارژی باکیفیتی دارند که تولید و به بازار عرضه شده است.

بادی

مزیت ابزار بادی نسبت به مدل‌های برقی یا شارژی این است که دستگاه‌‎های بادی ساختاری ساده‌تر و در نتیجه استهلاک پایین‌تری دارند و تنها ایراد آن‌ها محدودیت در جابجایی است.به عنوان مثال برای ابزار یراق این دسته می‌توان به میخکوب‌ها، منگنه کوب‌ها و دریل‌های بادی اشاره کرد.

بنزینی

دستگاه‌های بنزینی از بنزین به عنوان منبع تامین انرژی استفاده کرده و با موتورهای درون سوز دو زمانه کار می‌کنند.
موتورهای درون سوز در دو نوع چهار زمانه و دو زمانه وجود دارند که چهار زمانه‌ها عموما در ساخت اتومبیل‌ها بکار گرفته می‌شوند و دو زمانه‌ها در ساخت ابزارآلات بنزینی.

هیدرولیکی

منظور از هیدرولیک، همان هیدرولیک روغنی است و حوزه کاربرد هیدرولیک روغنی استفاده از انرژی استاتیکی و دینامیکی آن در مهندسی کنترل برای انتقال و تولید نیرو و انتقال سیگنال‌ها است.
ابزارهای هیدرولیکی زیر شاخه های متنوعی دارند. دستگاه‌های پالایشگاهی نیز از این دسته میباشد. محصولاتی همچون چکش هیدرولیک، وایبرو ریپر هیدرولیکی، دریل واگن هیدرولیک، جک‌های روغنی و … در این دسته قرار می‌گیرند.

طرح تولید ابزار آلات
از پرکاربردترین یراق آلاتی که همه روزه با آنها سر و کار داریم

• لولا و لوازم جانبی لولا
• جک و پاوریونیت
• ریل و لوازم جانبی ریل
• اکسسوری و ارگانایزر
• هنگر
• گالری کابینت
• پیچ، اتصالات و نگهدارنده طبقه
• قفل
• پایه کابینت و کلیپس پایه
• مگنت
• دستگیره
• چراغ و پریز
• داکت و قاب داکت
ابزارها اما مجموعه وسایل و دستگاه‌هایی ساده و پیچیده، دستی یا برقی و… هستند که انجام کارهای مختلف را برای ما راحت‎تر کرده و به روند انجام فعالیت ما سرعت می‌بخشند. به همین جهت عموماً به مجموعه ابزارها و متعلقات دیگر ابزار یراق گفته می‌شود و از واژه ابزار یراق برای اشاره به این دو گروه استفاده می‌شود.
ابزار آلات صنعتی ابزارهایی هستند پر مصرف و با استفاده های گوناگون در صنایع مختلف همراه با تنوع زیادی تولید می شوند. ابزارهای دستی در کارگاه های تولیدی، صنعتی، مکانیکی، آهنگری و … حتی در منازل نیز مورد استفاده قرار می گیرند و وجودشان برای انجام کارها ضروری است.

دسته‌بندی‌های ابزار و تجهیزات

ابزار و تجهیزات در صنعت به چند دسته بندی کلی تقسیم می‌شوند:
ابزار و تجهیزات هیدرولیک و پنوماتیک
ابزار و تجهیزات کارگاهی و تعمیرگاهی
ابزار و تجهیزات بازرسی و ابزار دقیق
ماشین‌آلات و تجهیزات ویژه که عموما بر اساس نیاز یک پروژه طراحی و ساخته می‌شوند.

مواد اولیه‌ای که در خط تولید یراق آلات به کار می‌روند
میلگرد از جنس ترانس، آهن و برنج
اسید سولفوریک
ورق فولادی (از نوع ورق روغنی)
آهن قراضه
کربنات سدیم
اکسید فلز روی
روغن
مواد لازم برای بسته بندی و چاپ

فرآیند تولید یراق آلات

مواد اولیه‌ باید تهیه و آماده سازی شود و سپس فرآیند تولید یراق آلات، آغاز خواهد شد. در این فرآیند دو سری عملیات کلی برای تولید محصول نهایی انجام می‌شود. فاز اول، مخلوط و آماده سازی مخلوط مواد اولیه و فاز دوم، شکل دهی مخلوط آماده شده توسط قالب یا دستگاه‌های مخصوص است. در این فرآیند مراحل زیر باید طی شوند:
بردن مواد اولیه به کوره‌های ذوب
قالب گیری مواد مذاب حاصل شده از کوره
تمیزکاری و پلیسه گیری و رفع ایرادات محصول خروجی از قالب‌ها
پوبیش زنی
سوراخ کاری جهت اتصالات پیچ و مهره
شست و شو و اسید زدایی
سیاه کاری

وضعیت بازار تولید ابزار و یراق آلات

بازار ورود به پیشه‌ی تولید یا واردات یراق آلات از نظر مصرف کننده فوق العاده قدرتمند است. ساخت و ساز و فرسودگی سبب ایجاد نیاز و خرید این محصولات می‌گردد. اما متأسفانه به علت وارداتی بودن سهم عمده‌ی یراق آلات، پدیده‌ی گران بودن قیمت آن به علت افزایش قیمت در ارزجهانی، ایجاد خواهد شد. از طرف دیگر قاچاق این کالاها، سبب شده است تا بازاری برای تهیه‌ی محصول با نرخ پایین‌تر ایجاد شود. تنها راه حلی که به نظر می‌رسد، جلوگیری از فروش کالاهای قاچاق است که این امر با تعدیل در نرخ گمرکی کالاهایی که قانونی وارد می‌شوند، امکان پذیر خواهد بود.

ماشین آلات و تجهیزات

ماشین آلات و تجهیزات مورد استفاده در این صنف، برخی در داخل کشور ساخته می شود برخی نیز از کشورهای اروپایی مثل ایتالیا که در این حوزه پیشگام هستند، وارد می شود. البته واردات این تجهیزات از چین نیز متداول است. در این میان واردات دستگاه هایی مثل دستگاه پرس از کشورهای چک و اسلواکی انجام می گیرد. حجم تولید یراق آلات در کشور حدود ۵۰ درصد و واردات نیز ۵۰درصد است. اگر تولیدکننده ما بتواند با جنس های وارداتی رقابت کند، قطعا مصرف کننده ها نیز ترجیح می دهند از اجناس تولید داخل استفاده کنند.
تولید ابزار و یراق آلات ، صنعتی که از تولید میخ تا پیشرفته ترین قفل های چشمی و حسی را شامل می شود. دانش فنی به روز شرط موفقیت در این صنعت است.
اگر قفل تولیدی کیفیت لازم را نداشته باشد باعث می شود امنیت منزل و محل کار افراد به راحتی دچار خلل و مشکل شود، همین امر بهانه ای شد فرصت سرمایه گذاری این نوبت به تولید یراق آلات اختصاص یابد.
در گذشته تکنولوژی تولید پیچ موجود نبود و میخ از روسیه وارد می شد و به دلیل مصرف بالای میخ تولیدکنندگان زیادی در این حوزه داشتیم اما امروزه دو یا سه واحد تولیدی در این بخش فعالیت می کنند، آن هم نه مثل سابق. در حال حاضر میخ معمولی وارد نمی شود مگر میخ فولادی و میخ های منگنه. میخ های فولادی نیز به دلیل مقرون به صرفه بودن واردات از چین از این کشور وارد می شوند.

معرفی شرکت‌های سازنده خط تولید ابزار آلات

شرکت ارس ماشین، خط تزریق پلاستیک
شرکت بهسازان پلیمر امروز
ماشین سازی اخوان عباسی
شرکت اطلس ماشین پلیمر
شرکت ارژن پلاست
Shandong Tongjia Mashinery، چین، خط کامل تزریق پلاستیک
Mr. Michal Rozkydolek، آمریکا، خط کامل تزریق پلاستیک
ماشین سازی ابتکار، خط کامل تزریق پلاستیک
شرکت تد ریک، خط کامل تزریق پلاستیک
HAIXING، چین، خط کامل تزریق پلاستیک
Krauss Maffei، آلمان، خط کامل تزریق پلاستیک
شرکت کوازی، آلمان، خط کامل تزریق پلاستیک
شرکت تولیدی میلاد، ارائه دهنده انواع قالب‌های مورد نیاز
شرکت برنزکار، ارائه انواع قالب‌های مورد نیاز

کد آیسیک مرتبط با طرح تولید ابزار آلات

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت ها و زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به بررسی های انجام شده کد آیسیک طرح تولید ابزار آلات به شرح جدول ذیل می باشد.

کد تعرفه گمرکیProduct Nameکد آیسیک
ساخت آلات برنده، ابزار دستی و یراق آلات عمومیManufacture of cutlery, hand tools and general hardware۲۸۹۳
انواع ابزارآلات دستی صنعتیIndustrial cutlery and hand tools۲۸۹۳۳۱۲۳۰۱
انواع ابزارآلات دستی کشاورزی، نجاری و بناییAgriculture, carpentry and masonry hand tools۲۸۹۳۳۱۲۳۳۳
ابزار آلات دستی بناییMasonry tools۲۸۹۳۴۱۲۳۳۴
انواع ابزار و ابزارآلات برشCutting tools۲۸۹۳۳۱۲۳۵۱
ابزارآلات دستی برش به جز انواع قیچیManual cutting tools(except scissors)۲۸۹۳۴۱۲۴۲۶
انواع ابزارآلات خانگیHousehold tools۲۸۹۳۳۱۲۳۸۴
ابزار آلات عمومی مقیاس کوچک آموزشی -تفریحیSmall-scale general educational-recreational tools۳۶۹۴۵۱۲۳۴۹

 

کد تعرفه گمرکی مرتبط با طرح تولید ابزار آلات

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.

نام محصولProduct Nameکد تعرفه گمرکی
انواع ابزارآلات دستی کشاورزی، نجاری و بناییAgriculture, carpentry and masonry hand tools۸۲۰۱
ابزار آلات دستی بناییMasonry tools۹۰۳۱۸۰۱۰

 

وضعیت واحد های فعال طرح تولید ابزار آلات

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای فعال طرح تولید ابزار آلات در کشور به تفکیک استان آمده است .

وضعیت واحد های فعال طرح تولید ابزار آلات

در جدول زیر تعداد و ظرفیت واحدهای فعال طرح تولید ابزار آلات در کشور به تفکیک استان آمده است .

طرح تولید ابزار آلات

بودجه: بالای ۴ میلیارد تومان
نام محصول: ابزار آلات
ظرفیت طرح: ۱۶۳۰۰۰۰ عدد انواع ابزار آلات
تعداد اشتغال طرح تولید ابزار آلات: ۱۶ نفر
کاربرد محصول: صنایع گوناگون از جمله صنعت ساختمانی
محل پیشنهادی اجرای طرح: شهرک‌های صنعتی اطراف تهران
میزان نیاز داخلی در سال: ۸۰۰۰ تن
میزان تولید داخلی: ۴۴۰۰ تن
تکنولوژی پیشنهادی تولید ابزار آلات: تزریق پلاستیک
مساحت زمین مورد نیاز جهت تولید ابزار آلات: ۲۵۰۰ متر مربع
نوع تجهیزات مورد نیاز جهت تولید ابزار آلات: دستگاه‌های تزریق پلاستیک، قالب‌های پلاستیک
نوع و میزان مواد اولیه در تولید ابزار آلات: پلی آمید ۶ و ۶ (۱۰ تن)، پلی استایرن (۱۰۵ تن)، تیغ (۳۰۰ کیلوگرم)، مغزی پیچ گوشتی (۳۵ تن)، سر فلزی چکش (۲۰ تن)، HDPE (تن۵۰)
محل تأمین مواد اولیه تولید ابزار آلات: پلی آمید ۶ و ۶ (وارد کننده: شرکت رایان پلیمر)، پلی استایرن (پتروشیمی تبریز)، تیغ (چین)، مغزی پیچ گوشتی (چین)، سر فلزی چکش (بازار آهن)، HDPE (پتروشیمی اراک)
نرخ برابری دلار: ۲۷۰۰۰ تومان
تعداد سال ساخت: ۱ سال
سرمایه ثابت: ۴۹ میلیارد تومان
سرمایه در گردش: ۴.۹ میلیارد تومان
سرمایه کل: ۵۴ میلیارد تومان



درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۵/۵ - (۳ امتیاز)