طرح تولید باند و گاز پزشکی
- 30 خرداد 1403
- ۰
- بازدیدها: 3,082
- دسته بندی:
طرح تولید باند و گاز پزشکی
باندها نوارهای پارچهای تور مانند و گاه کشداری هستند که در طول و عرضهای متفاوتی تهیه میشوند و برای بستن زخم استفاده می شوند؛ باندهای پانسمان ، از الیاف پنبه و نخ پلی استر تهیه و در عرض های مختلف بسته بندی می گردند. باند پانسمان در سایز های استاندارد ۵، ۷، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ سانتیمتر و به طول ۲ یا ۳ متر جهت پانسمان انواع مختلف زخم ها برای نگهداری ابزار پزشکی مانند پانسمان یا آتل به کار می رود. همچنین در خونریزی های شدید به منظور کند نمودن جریان خون از باند پانسمان محکم استفاده می شود. پارچه باند در راستای تار بریده شده و به صورت رول بسته بندی می شود به صورتی که به راحتی باز شده و نخ های آزاد مانع از باز شدن آن نشود. باند زخم بندی در نایلون و یا در جعبه بسته بندی می گردد. این باندها جهت نگهداری پانسمان های زخم در محل زخم نیز به کار می روند.
کاربرد باند و گاز پزشکی
انواع باند و گاز پزشکی در مراکز بهداشتی و درمانی سطح کشور به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. این محصولات به دو دسته استریل و غیر استریل تقسیم می شوند که هر کدام موارد کاربرد خاص خود را دارند. گاز غیراستریل وگاز روغنی عمدتا که جهت بستن زخم های سطحی و گرم نگه داشتن عضله کاربرد دارند. گازهای استریل نیز به صورت گسترده در جراحی ها مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین گاز استریل برای پوشاندن محل سوختگی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر آن برای پانسمان اولیه زخمها و بریدگی های عمیق از گاز استریل استفاده می شود. برای ثابت نگهداشتن اولیه محل در رفتگی و بعضا شکستگی از باند غیر استریل استفاده می شود. به عبارتی می توان گفت انواع باند و گاز از جمله اجزاء لاینفک کمک های اولیه و اعمال جراحی هستند.
انواع باند و انواع گاز استریل
- باند سوختگی
- باند کرپ سوختگی
- باند فایبر گلاس
- باند گچی
- باند زیر گچ
- گاز و باند پزشکی وازلینه
- گاز طبی دندان پزشکی
- گاز طبی استریل
- گاز طبی غیر استریل
- لانگ گاز
معرفی کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید باند و گاز پزشکی
کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات، مدارک و اموال، سالها است که در سطح شرکت ها و زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد. کد آیسیک تولید باند وگاز پزشکی در زیر آمده است:
کد آیسیک انواع باند پزشکی: ۲۴۲۳۴۱۵۶۳۳
کد آیسیک باند زخم بندی ساده (پانسمان) ( باند زخم بندی ساده (پانسمان) – Bandages ): ۲۴۲۳۴۱۳۷۰۱
کد آیسیک باند کنار بافته ( باند کنار بافته– Woven bandage ): ۲۴۲۳۴۱۳۷۰۲
کد آیسیک باند ارتوپدی معمولی (باند گچی) ( باند ارتوپدی معمولی (باند گچی) – Plaster Bandages): ۲۴۲۳۴۱۳۷۰۳
کد آیسیک باند زیر گچ ارتوپدی ( باند زیر گچ ارتوپدی – Orthopedic bandage ): ۲۴۲۳۴۱۳۷۰۴
کد آیسیک باند ارتوپدی سنتتیک (مانند فیبرگلاس، پلی استر) ( باند ارتوپدی سنتتیک (مانند فیبرگلاس، پلی استر) – Orthopedic synthetic bandages): ۲۴۲۳۴۱۳۷۰۶
کد آیسیک باند سیلیکونی ( باند سیلیکونی– Silicone bandage ): ۲۴۲۳۴۱۳۷۰۷
کد آیسیک باند پروانه ای ( باند پروانه ای – Butterfly bandage ): ۲۴۲۳۴۱۳۷۰۸
کد آیسیک باند زاویه دار ( باند زاویه دار – Triangular bandage ): ۲۴۲۳۴۱۳۷۰۹
کد آیسیک باند لوله ای ( باند لوله ای – Tubular bandages ): ۲۴۲۳۴۱۳۷۱۰
کد آیسیک باند اسکالتتوس ( باند اسکالتتوس – Scultetus bandage): ۲۴۲۳۴۱۳۷۱۱
کد آیسیک باند کشی ( باند کشی – Elastic bandage ): ۲۴۲۳۴۱۳۷۱۲
کد آیسیک باند گازدار ( باند گازدار – Gauze bandages ): ۲۴۲۳۴۱۳۷۱۳
کد آیسیک گاز استریل ( گاز استریل – Sterile gauze ): ۲۴۲۳۴۱۳۷۱۹
کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید باند وگاز پزشکی
تعرفه یا به عبارت دیگری (TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسایی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک، آمار، حمل و نقل، بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.کد تعرفه تولید باند و گاز پزشکی عبارت است از:
کد تعرفه گمرکی باندهای ساده، استریل، گاز وازلینه، باندگچی و زیرگچی و باندکشی : ۳۰۰۵۹۰۱۰
کد تعرفه گمرکی اوات، گاز، باندها و اشیای همانند (مثلاً ، لوازم زخمبندی، مشمعهای طبی، ضمادها)، آغشته یا پوشانده شده با مواد دارویی یا عرضه شده به اشکال یا بستهبندیهای خرده فروشی برای مقاصد طبی، جراحی، دندانپزشکی یا دامپزشکی : ۳۰۰۵
تحلیل جهانی تولید گازو باند پزشکی
صنعت جهانی بانداژ پزشکی در چندین گزارش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. بازار نوارهای پزشکی و بانداژ شاهد استراتژیهای رشد کلیدی است که توسط بازیگران اصلی بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ برای گسترش حضور جهانی و افزایش سهم بازار اتخاذ شده است. بازار جهانی نوارها و باندهای پزشکی در سال ۲۰۲۳ ۷.۷۹ میلیارد دلار تخمین زده شد و پیش بینی می شود که از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۰۴ با ۳.۴ درصد رشد کند.
پیش بینی بازار مصرف جهانی باند و گاز پزشکی
پیشبینی میشود بازار جهانی نوار و باندهای پزشکی به شرح زیر رشد کند:
– تخمین زده شده ۷.۷۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳.
– پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۵ به ۸.۲۶ میلیارد دلار برسد.
– پیش بینی می شود در ۳.۴٪ از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۰۱ رشد کند.
کشورهای عمده تولیدکننده باند و گاز پزشکی
شایان ذکر است به دلیل اینکه این محصولات از جمله کالاهای با مصرف نهایی هستند و همچنین تنوع آن، آمار دقیقی از تولید و مصرف باند و گاز پزشکی در جهان در دسترس نیست. با توجه به اطلاعات موجود می توان گفت کشورهای آلمان، چین، آمریکا و مکزیک از جمله تولید کنندگان عمده این محصولات در جهان هستند. در این میان کشورهای آمریکا، چین و انگلیس از جمله مصرف کنندگان عمده این محصولات در جهان به شمار می آیند.
وضعیت بازار تولید باند و گاز پزشکی در ایران
بازار باند پزشکی در ایران بخشی از بازار وسیع تر مراقبت از زخم است. درآمد در بازار مراقبت از زخم ایران در سال ۲۰۲۴ به ۳۷.۲۲ میلیون دلار آمریکا برآورد شده است. پیش بینی می شود که از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹۱ با ۲.۰۸٪ رشد کند.
اهمیت استراتژیک باند و گاز پزشکی در ایران
تولید گازهای طبی, استریل و باندهای زخم بندی بسیار فنی و تخصصی بوده و با توجه به مصرف آن در اتاق های عمل بیمارستانها و نیز مراکز درمانی و تماس مستقیم با خون بیمار و ارتباط تنگاتنگ با سلامتی و تندرستی وی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. گاز و باند از کالاهای اساسی پزشکی بوده و به دلیل تماس با محل جراحت ارتباط مستقیمی با سلامت بیمار دارد. از آنجا که عوارض مصرف باند و گاز غیراستریل عفونت و آلودگی میکروبی است، تولید محصول با رعایت استاندارد ها از اهمیت به سزایی برخوردار است.
وضعیت واردات و صادرات باند و گاز پزشکی
در نمودار زیر وضعیت واردات و صادرات باند و گاز پزشکی در کشور به تفکیک سال آمده است .
تحلیل SWOT تولیدگاز و باند پزشکی در ایران
نقاط قوت
- ۱. در حال رشد بخش مراقبت های بهداشتی : بخش مراقبت های بهداشتی در ایران در حال گسترش است که منجر به افزایش تقاضا برای تجهیزات پزشکی از جمله بانداژ شده است.
- قابلیت تولید داخلی : ایران تعدادی تولید کننده داخلی دارد که می توانند بانداژهای پزشکی تولید کنند و وابستگی به واردات را کاهش دهند.
- نیروی کار ماهر: وجود نیروی کار ماهر در زمینه های پزشکی و دارویی به حفظ استانداردهای تولید با کیفیت کمک می کند.
- حمایت دولت : دولت ایران از طریق طرح ها و یارانه های مختلف از صنعت پزشکی داخلی حمایت می کند.
نقاط ضعف
- تحریم های اقتصادی : تحریم های اقتصادی مستمر بر واردات مواد اولیه و تجهیزات ساخت پیشرفته تأثیر می گذارد که می تواند مانع از کیفیت و ظرفیت تولید شود.
- چالش های نظارتی : صنعت با الزامات نظارتی سختگیرانه ای مواجه است که می تواند سرعت معرفی محصولات جدید به بازار را کاهش دهد.
- پیشرفت های تکنولوژیک محدود : کمبود فناوری پیشرفته و نوآوری در فرآیندهای تولید در مقایسه با رقبای جهانی وجود دارد.
- تجزیه بازار : بازار با تعداد زیادی از بازیگران کوچک پراکنده است که می تواند منجر به ناهماهنگی در کیفیت محصول شود.
فرصت ها
- ۱. افزایش آگاهی بهداشتی : افزایش آگاهی عمومی در مورد بهداشت و بهداشت باعث افزایش تقاضا برای باندهای پزشکی می شود.
- گسترش به بازارهای صادراتی : بالقوه برای گسترش به کشورهای همسایه و سایر مناطقی که در آن تجهیزات پزشکی تقاضای بالایی دارد.
- تنوع محصول : فرصت هایی برای تنوع بخشیدن به محصولات ارائه شده، از جمله باندهای تخصصی برای نیازهای مختلف پزشکی.
- همکاری ها و مشارکت ها : امکان همکاری با شرکت های بین المللی برای بهبود فناوری و گسترش دسترسی به بازار.
تهدید
- بی ثباتی اقتصادی : بی ثباتی اقتصادی کشور می تواند بر قدرت خرید مصرف کنندگان و ارائه دهندگان خدمات درمانی تأثیر بگذارد.
- رقابت ناشی از واردات : علیرغم تولید داخلی، باندهای وارداتی، به ویژه از کشورهای دارای فناوری پیشرفته تر، تهدید قابل توجهی هستند.
- کمبود مواد اولیه : کمبود احتمالی مواد اولیه به دلیل محدودیت های واردات می تواند تولید را مختل کند.
- عدم اطمینان سیاسی : تنش های سیاسی و تغییرات در مقررات می تواند یک محیط تجاری غیرقابل پیش بینی ایجاد کند.
این تجزیه و تحلیل SWOT عوامل کلیدی را که بر صنعت بانداژ پزشکی در ایران تأثیر میگذارد، از جمله عوامل داخلی مانند نقاط قوت و ضعف و عوامل خارجی مانند فرصتها و تهدیدها را برجسته میکند.
مراحل تولید باند و گاز پزشکی
- تولید پارچه : پارچه ی پنبه ای مناسب ترین پارچه برای تولید باند و گاز می باشد. سیستم تارو پود این پارچه به گونه ای است که در طول و عرض کش نمی آید و حساسیت در زخم بیمار ایجاد نمی کند. از جمله قابلیت های دیگر این پارچه قابلیت جذب بالا می باشد که توان جذب ترشحات و خون خارج شده از زخم را دارد . بعد از اینکه پارچه پنبه ای آماده شد ، باید مراحل تکمیل پارچه طی شود.
- تکمیل پارچه : مراحل تکمیل پارچه شامل؛ آهار زدایی ، آهار زدایی به روش اکسیداسیون ، چربی زدایی و سفید گری ، آبکشی ، خشک کردن ، تبدیل پارچه به شکل مورد نظر ، بسته بندی و نشانه گذاری است.
- آهار زدایی : مراحل کاهش اصطحکاک پارچه جهت تولید باند و گاز را آهار زدایی می گویند. آهار مورد مصرف در اکثر موارد از نشاسته ی طبیعی استخراج شده است. نشاسته ی طبیعی از موادی مانند ؛ برنج، بلغور، ذرت، سیب زمینی و گندم تهیه می شود . روش های مختلفی برای آهار زدایی وجود دارد که از آن جمله می توان به روش خیساندن ، اکسیداسیون و یا استفاده از تجهیزات ساده اشاره نمود. لازم به ذکر است ، آهار زدایی باید به صورت کامل انجام شود .
- چربی زدایی و سفیدگری : چربی زدایی و سفیدگری نیز از نکات مهم در تولید باند و گاز می باشند. این عملیات در محیط قلیایی برای از بین بردن تخم پنبه باقی مانده و چربی موجود در پنبه انجام می شود.
سفیدگری نیز عملیاتی جهت از بین بردن مواد رنگی است و موجب سفیدی پنبه می شود. چربی زدایی و سفید گری می تواند درد و مرحله یا یک مرحله انجام گردد. این عملیات در تولید باند و گاز معمولا یک مرحله ای می باشد. - آبکشی : در تمامی روش های استاندارد تولید باند و گاز ، پس از خارج کردن مواد شیمیایی آبکشی انجام می گردد. منسوجات طبی باید عاری از مواد شیمیایی بوده و PH آن خنثی باشد. به گونه ای که وقتی بر اساس اصول و استانداردها بررسی می شوند نباید واکنش اسیدی و قلیایی نشان دهند.
- خشک کردن : در مرحله ی بعد باید به خشک کردن منسوجات بپردازیم. خشک کردن باید در محیطی تمیز و استریلیزه انجام شود و محصولات باید کمتر در معرض تماس با دست قرار بگیرند . به این ترتیب خطر آلودگی به حداقل رسیده و می توانید اطمینان حاصل کنید که باند و گاز تولیدی عاری از هر گونه میکروب می باشد.
- برش پارچه ها : پس از خشک کردن ، پارچه ها در دستگاه مخصوص برش داده می شوند. سپس به شکل رولی در آمده و مرحله ی بسته بندی آغاز می شود. با توجه به نوع محصول برش و بسته بندی به شکل متفاوت انجام خواهد شد. در بسته بندی گاز بعد از رول شدن عملیات برش، تا کردن و چندلا شدن و بعد بسته بندی انجام می شود . مراحل بسته بندی باند نیز عبارت از : رول شدن ، برش و عمل بسته بندی در اندازه های مختلف می باشد.
استاندارد بسته بندی باند و گاز پزشکی
انجام بسته بندی و نشانه گذاری باند و گازها نیز باید طبق استانداردهای ملی و بین المللی انجام شود. استاندار د ملی ایران جهت بسته بندی و نشانه گذاری به شماره ۳۰۶۱ می باشد.
تاکید می کنیم کلیه ی مراحل تولید باند و گاز بهداشتی باید در محیطی استریل و عاری از هر گونه میکروب انجام گیرد. اتاق های کنترل کیفی مهم ترین وظیفه و در حقیقت وظیفه ی نهایی را در تولید باند و گاز استاندارد به عهده دارند
تجهیزات مورد استفاده در تهیه باند و گاز پزشکی
- ماشین بافندگی
- ماسوره پیچی
- چله پیچ
- ماشین شستشو
- ماشین خشک کن
- دستگاه برش ، دستگاه بسته بندی
- تجهیزات کنترل کیفی
دلایل عدم استفاده از الیاف مصنوعی در تهیه باند و گاز پزشکی
- الیاف مصنوعی عموما حساسیت های جلدی و غیر جلدی در بیمار ایجاد می کنند.
- به دلیل شکل خاص ساختمانی شان, امکان جذب و نگهداری محلولها و نیز کارایی مطلوب را دارا نمی باشند.
پیش بینی میزان سرمایه گذاری و سودآوری طرح تولید باند و گاز پزشکی
ظرفیت تولید سالیانه :۶۰,۰۰۰,۰۰۰ عدد
مساحت زمین موردنیاز :۱۰۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۴۰۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۲۰ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۴۵۵.۷ هزار دلار
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۱۸۲.۳ هزار دلار
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۲۸ درصد
ناشناس
امتیاز بینندگان:۱ ستاره
سمیر خالقی
امتیاز بینندگان:۵ ستاره