طرح تولید پارچه اسپانلس

اسپان لس (SPUNLACE) نوعی از منسوجات بی بافت (پارچه های نبافته) است که به لحاظ شکل گیری لایه اولیه از گروه سیستم خشک ریزی میباشد که توسط دستگاههای کاردینگ صورت میگیرد که تا سال ۲۰۰۵ حدود ۹۰ % کل منسوجات بی بافت در دنیا به این روش تولید می شدند و به لحاظ اتصال دهی و در هم رفتن الیاف به روش مکانیکی صورت میگیرد. روش مکانیکی بطور عمده به ۲ دسته اصلی و چند روش کم استفاده تقسیم میشوند. پارچه اسپان لس جزو خانواده نان واوون ها هستند که non woven می باشد و اصطلاحا به آن بی بافت می گویند و به همین خاطر در بخش بندی انواع پارچه آن را جزو تقسیم بندی های پارچه اسپان باند می گذارند و گاهی به همین نام می خوانند.
این مدل پارچه های بی بافت به روش های مختلفی تولید می شود که ممکن است به وسیله چسب، حرارت یا سوزن زنی الیاف آن در کنار هم قرار بگیرند و عملا تنیده شدن تار و پود را به یکدیگر نخواهیم داشت و بافتی بر روی آن صورت نمی گیرد. این پارچه های اسپانلس را برای حوله های یکبار مصرف در آرایشگاه یا بیمارستان و مراکز درمانی استفاده خواهند کرد و به تازگی خرید و فروش آن رواج بالایی پیدا کرده است. پارچه اسپانلس با نام روش تولید آن شناخته می شود.
روش اسپانلس (اسپان لس) یا Hydroentanglement یکی از روش های تولید منسوجات بی بافت است. این روش منجر به تولید پارچه هایی با زیر دست خوب و یکنواخت تر می شود. پارچه اسپان لس مانند سایر منسوجات بی بافت بسیار در صنعت پرکاربرد است . تفاوت اصلی پارچه های بی بافت در روش تولید آن هاست که در نهایت باعث ایجاد خواص مختلف در محصول نهایی می شود. به طور کلی پارچه اسپانلس یک بی بافت است. این پارچه از طریق فرآیند در هم رفتن لایه وب الیاف ، از طریق جت های آب با فشار بالا به دست می آید. فشار جت های آب باعث اتصال الیاف به یکدیگر می شود. در این فرآیند قرار دادن دو پارچه در جهات مختلف روی یکدیگر و اتصال آنها موجب استحکام پارچه در جهات مختلف می شود.
پارچه اسپان لس برای مصارف صنعتی در زمینه هایی مانند پزشکی و سلامت، زیبایی و بهداشت، نوارهای موبر، حوله یکبار مصرف ، پدهای آرایش پاک کن و دستمال های پاک کننده مناسب است. نرمی، پفکی بودن، چسبندگی، کشش، استحکام خوب از ویژگی های این پارچه به شمار می رود.

ویژگی های اسپان لس

ویژگی های منحصر به فرد اسپان لس سبب شده است که کارایی آن به مقدار بسیار زیادی افزایش یابد. از آنجایی که دارای مقاومت کششی بیشتر است، به راحتی پاره نخواهد شد و این امر سبب می شود با اطمینان خاطر از کارایی آن استفاده کنیم. از مهمترین ویژگی این محصول می توان موارد زیر را نام برد:
جذب آب بالا
تنفس پذیری
انعطاف پذیری بالا
مقاومت بالا به خصوص در کشش های طولی و عرضی
تنوع وزنی بالا
تنوع رنگی بالا
بدون ایجاد حساسیت
قابل بازیافت
کاربردهای وسیع در صنعت
کاربردهای وسیع در پزشکی
کاربرد گسترده آن در صنایع مختلف، سبب افزایش میزان تولید آن نیز شده است. امروزه شرکت های مختلف داخلی و خارجی این محصول را با کیفیت عالی تولید می کنند. البته سودجویان نیز از قافله عقب نمانده و با تولید اسپان لس بی کیفیت ، در صدد فروش آن به قیمت کمتر هستند. دستمال و حوله های یکبار مصرف به طور عمده از این نوع پارچه ها تولید می شوند. مواد اولیه به کار رفته برای ساخت و تولید این محصول، می تواند پنبه، پلی استر، پلی پروپیلن، یامبو و … باشد. هر چه متریال به کار رفته برای ساخت آن با کیفیت باشد، به مراتب هزینه ی درخواستی برای خرید این محصول نیز بیشتر خواهد بود. به عنوان مثال محصول ساخته شده با پنبه اگر چه ویژگی های مطلوب بسیاری دارد ولی قیمت پیشنهادی بیشتری نیز دارد.

ویژگی های اسپانلس نسبت به دیگر تکنولوژی های بی بافت
روش هاعیوبامتیازات اسپانلس
اتصالات شیمیائی CHEMICAL BONDINGاستفاده از بایندر برای تولیدات بهداشتی مورد قبول نیست.نیاز به بایندر ندارد
اتصالات حرارتی TERMO BONDINGنیاز به هزینه زیاد جهت ذوب کردن الیافنیاز به مخلوط الیاف ذوب شونده ندارد
مخلوط با الیاف طبیعی امکان ندارد.الیاف ۱۰۰% طبیعی نیز قابل استفاده است
اتصالات مکانیکی NEEDLE PUNCHINGسرعت پائین تولیدسرعت تا m/min300
تولید لایه های با وزن پائین مقدور نیستانواع تولید از ۳۰ تا۲۵۰ گرم بر متر مربع
کشش زیاد در طول فرآیندحداقل جمع شدگی و با حداقل کشش
سطح زبر و نا یکنواخت استسطح بسیار نرم و منعطف
ایجاد فرو رفتگی در محل سوزن زنیسطح صاف

 

کاربرد پارچه اسپان لس

اول از همه، پارچه نبافته spunlace عمدتا برای دستمال مرطوب استفاده می شود: مانند دستمال مرطوب خانگی، شخصی، زیبایی، صنعتی، پزشکی و… بسیاری از دستمال مرطوب خشک و مرطوب توسط پارچه اسپان لیس ساخته می شوند.
دوم، استفاده پزشکی یکی دیگر از بازارهای اصلی پارچه توری ریسی است: مانند لباس جراحی یکبار مصرف، پارچه پوشش جراحی، رومیزی جراحی، پیشبند جراحی و… و همچنین مواد استفاده از زخم: باند، گاز، چسب زخم و غیره.
سوم، پارچه اسپان لس می تواند برای لباس ها، به عنوان مثال آستر لباس، لباس کودک، لباس های آموزشی، سرویس رنگی یکبار مصرف شب کارناوال، انواع لباس های محافظ و غیره بسازد.

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید پارچه اسپانلس

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به بررسی های انجام شده کد آیسیک پارچه اسپانلس به شرح جدول ذیل می باشد

شرح محصولکد آیسیک
پارچه اسپانلس۷۴۹۵۴۱۲۴۷۶

 

کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید پارچه اسپانلس

با جستجو در اطلاعات گمرک تا امروز تعرفه گمرکی اختصاصی به این محصول اختصاص نیافته لذا میزان واردات و صادرات آن نا مشخص میباشد.

روش تولید پارچه اسپانلس

پارچه اسپانلس جزو پارچه های بی بافت به شمار می رود. پارچه های بی بافت مانند پارچه های حلقوی و تاری پودی از در هم رفتن نخ های تولید نمی شود. در این روش الیاف به روش های متفاوتی در هم فرو رفته و به هم متصل می شوند. فرآیند بی بافت کوتاه، سریع، کم هزینه و پرکاربرد است که موجب محبوبیت این پارچه ها شده است. پارچه اسپانلس نیز یکی از انواع پارچه بی بافت است که از این قضیه مستثنی نیست.
ویژگی های مطلوب این پارچه باعث افزایش روزافزون تقاضای این پارچه شده است. پارچه اسپانلس با روشی به نام Hydroentanglement یا آبگره تولید می شود. تکنولوژی Hydroentanglement سیستمی است در آن آب ، تحت فشار بالا و با سرعت زیاد از نازل هایی که در فاصله ی کمی از لایه وب قرار گرفته اند ، منتشر می گردد. اتصال الیاف و لایه های وب کارد شده از طریق این جت های آب انجام گرفته و به تولید پارچه اسپانلس می انجامد. به عبارتی شدت جریان آب و الگوی درام ها ، باعث در هم تنیدگی الیاف لایه وب در یکدیگر می شود. این در هم تنیدگی و اصطکاک بین الیاف باعث ایجاد یک لایه منسجم می شود.
میزان فشار آب خروجی از جت ها ، ارتباط مستقیمی با gsm و استحکام لایه وب دارد. پارچه اسپان لس می تواند به اندازه ی پارچه تاری پودی با الیاف یکسان دارای استحکام باشد. بسته به نوع الیاف مورد استفاده ، این پارچه می تواند شبیه منسوجات تاری پودی و یا حلقوی از آب درآید.

الیاف مورد استفاده در پارچه اسپانلس

پارچه اسپانلس می تواند از انواع مختلف الیاف استیپل و مخلوط آن ها تولید شود. معمولا از مخلوط سلولز (پنبه و یا الیاف سلولز بازیابی شده مانند ویسکوز) و الیاف مصنوعی (پلی استر، نایلون، اکریلیک و…) برای تولید پارچه اسپان لس استفاده می شود.
الیاف سلولزی به دلیل استحکام بالا، انعطاف پذیری، مقاومت در برابر تغییر شکل پلاستیک و نامحلول بودن در آب ترجیح داده می شوند. الیاف سلولز آبدوست و از نظر شیمیایی پایدار و نسبتا بی رنگ هستند.
مزیت دیگر این الیاف این است که سلولز به دلیل وجود گروه های هیدروکسیل دارای قابلیت پیوند ذاتی است. با تبخیر آب از پارچه، گروه های هیدروکسیل که روی سطح الیاف وجود دارد، از طریق پیوند هیدروژنی به یکدیگر متصل می شوند. الیاف پنبه با میکرونر بالا برای تولید پارچه اسپانلس توصیه نمی شود. تعداد نپ های زیاد و دسته های کوچک الیاف در هم رفته ظاهر ناخوشایندی به پارچه می دهد. با این وجود، پارچه هایی که با الیاف پنبه با میکرونر پایین تولید می شود ، استحکام بالایی دارد. علت این امر می تواند ناشی از تعداد بیشتر الیاف ظریف و مساحت سطح بیشتر باشد.

عوامل موثر در فرآیند تولید

پارچه اسپانلس نیز همانند دیگر منسوجات، تحت تأثیر ویژگی های الیاف مورد استفاده در تولید آن قرار می گیرد. به ویژگی های در الیاف مورد استفاده که در منسوجات و پارچه اسپان لس از اهمیت برخوردار است ، اشاره می کنیم:
مدول: الیاف با مدول خمش کم به انرژی درهم تنیدگی کمتری نسبت به الیاف با مدول خمش بالا نیاز دارند.
ظرافت: برای یک نوع پلیمر معین، در الیاف با قطر بزرگتر به دلیل سختی خمشی بیشتر در هم رفتگی الیاف نسبت به الیاف با قطر کوچکتر دشوارتر است.
سطح مقطع: برای یک پلیمر با نوع و دنیر مشخص، شکل سطح مقطع می تواند روی سختی خمشی الیاف موثر باشد.
طول الیاف: استحکام پارچه اسپانلس با طول الیاف متناسب است. الیاف از نظر طولی باید به گونه ای انتخاب شوند که بهترین تعادل بین تعداد نقاط در هم تنیدگی و استحکام پارچه ایجاد شود.
فر و موج: وجود فر و موج در الیاف لازم است و به حجیم شدن پارچه کمک می کند. البته فر و موج زیاد نیز منجر به کاهش استحکام و در هم تنیدگی پارچه می شود.
ترشوندگی الیاف: الیاف آبدوست به دلیل نیروهای کششی بیشتر راحت تر از الیاف آبگریز در هم می پیچند.

عملیات تکمیلی و کاربرد پارچه اسپانلس

پارچه اسپانلس را می توان پس از تولید تحت عملیات تکمیلی مختلفی قرار داد؛
رنگرزی یا چاپ
استفاده از تکمیل برای ایجاد ثبات شستشو
تکمیل ضدآتش برای مقاومت در برابر سوختن
تکمیل ضد باکتری برای مقاومت در برابر میکروارگانیسم ها و…
از کاربردهای پارچه اسپان لس می توان به پک و گان جراحی، لباس محافظ در برابر عوامل شیمیایی، دستمال مرطوب، پارچه ضد باکتری.حوله یکبار مصرف و اسفنج برای کاربردهای صنعتی، پزشکی و صنایع غذایی اشاره کرد.
دلیل استفاده زیاد و پرکاربرد بودن این پارچه ها در پزشکی به دلیل قابلیت جذب بالای آن هاست.
یکی دیگر از ویژگی های مهم این پارچه ها عدم وجود چسب در پارچه است.
این ویژگی سبب می شود تا بتوان پارچه را در دمای بالا استریل کرد.

پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح تولید پارچه اسپانلس

ظرفیت تولید سالیانه: ۲۰۰۰ تن
نرخ برابری دلار: ۳۰۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز: ۲۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل: ۱۰۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز: ۲۴ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت: ۲۴ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات: ۱۴ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا: ۳۹ درصد



درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۵/۵ - (۱ امتیاز)