طرح استخراج ورمیکیوت

ورمیکولیت منبسط که به اختصار ورمیکولیت گفته می شود، ماده عایقی است که از منبسط کردن یا ورقه ای کردن یک کانی طبیعی میکا در اثر حرارت بدست می آید. ( استاندارد ملی ۸۰۸۴- بند ۴-۸)

نام عمومی ورمیکولیت

ورمیکولیت نام عمومی گروهی از آلومینوسیلیکات های آبدار آهن ومنیزیم است و بخشی از گروه کانی های فیلوسیلیکاته (سیلیکات های صفحه ای ) که در ظاهر شبیه به میکا می باشد، که از دگرسانی ویا هوازدگی کانی های بیوتیت وفلوگوپیت ایجاد می شود. ورمیکولیت دارای آب فشرده در میان لایه های سیلیکاته است؛ درنتیجه هنگامی که حرارت داده می شود، آب خارج شده و کانی منبسط می گردد.

از مشخصات دیگر آن میتوان به جذب رطوبت، ایجاد تخلخل و باقی ماندن در جریان سیال آزاد، مقاومت گرمایی بالا، از نظر شیمیایی خنثی، ضد پوسیدگی، بی بو، مقاوم در برابر آتش و… را نام برد.

کاربرد های ورمیکولیت در صنایع مختلف

ورمیکولیت کشاورزی، باغبانی و گلکاری (کودشیمیایی ، علف کش وحشره کشه ها وایجاد تخلخل و جذب بیشتر خاک) عایق کاری، نسوز، مصالح ساختمانی (سیمان و بتون های سبک)، جاذب و حامل، فیلم های انعطاف پذیر، پرکننده های پلاستیکی و…
کانه ورمیکولیت یک سیلیکات آبدار است که دارای خواص ویژه ای می باشد بخاطر ساختار مولکولی خاص آن چنانچه حرارت داده شود افزایش حجم یافته و قابلیتهای متعددی پیدا می کند. نظیر عایق صوتی و گرمایی بودن، جاذب و حامل مواد شیمیایی، پر کننده و عایق کننده بتون وغیره
با انجام فرآوریهای شیمیایی می توان از آن یک جاذب رطوبت خوب ساخت. جاذب رطوبتی که بسیار سبک است و بر اثر جذب رطوبت افزایش حجم محسوسی نداشته و ساختار بلوری آن از هم نمی پاشد و بر اثر جذب رطوبت مایع نمی گردد. و می تواند در صنایع فوق حساس نظیر نانو الکترونیک بعنوان پوشش عایق و جاذب رطوبت مورد استفاده قرار گیرد.

در این روش با جایگزین کردن و تعویض یونی کاتیونهای غیر ساختاری کانه ورمیکولیت می توان قدرت جذب آن را بشدت افزایش داد. بطوریکه قدرت جذب آن ۱۰ برابر میشود. بدون اینکه افزایش حجم محسوسی داشته باشد و یا اینکه براثر تکرار این مسئله ساختار بلوری آن دچار از هم گسیختگی شود.

خصوصیات فیزیکی ورمیکولیت:

*ضریب هدایت حرارتی ورمیکولیت: w/m°C 0/057-0/063
*نسوزندگی ورمیکولیت: بیش از ° ۱۲۵۰سانتی گراد
*عایق صوتی
*از نظر شیمیایی خنثی
* صد در صد معدنی
*فساد ناپذیر و بی بو
*PH=7-7.5

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید ورمیکولیت

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.

کد آیسیک ورمیکولیت (استخراج) : ۱۴۲۹۴۱۲۳۲۱

کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید ورمیکولیت

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.

کد تعرفه گمرکی ورمیکولیت ( استخراج) : ۲۵۳۰۱۰۲۰

استخراج ورمیکولیت

برای استخراج ماده معدنی، روشهای متعددی با توجه به مشخصات زمین شناختی کانسار، شرایط جغرافیایی و اقلیمی، محل احتمالی استقرار تأسیسات کانه آرایی و عوامل اقتصادی پیشنهاد شده است. روشهای زیرزمینی معمولاً به علت کم بودن نسبی ذخیره و استقرار ماده معدنی در نزدیکی سطح زمین به ندرت مورد استفاده قرار میگیرد. استخراج زیرزمینی نیاز به حفاری و مواد منفجره داشته و بایستی به نحوی صورت گیرد تا حداقل آسیب مکانیکی به بلورهای ماده معدنی وارد شود. در این رابطه، معمولاً ماده منفجره با خرج کم مصرف شده و از این رو سرعت انفجار در اطراف تودههای ورمیکولیت کم و دارای ۴۰ تا ۹۰ درصد قدرت دینامیت خواهد بود.

روشهای استخراج هیدرولیکی در مناطقی که آب به فراوانی در دسترس میباشد، اقتصادی است؛ چرا که عملیات سرند کردن و شستشو برای بازیابی ماده معدنی به مقدار زیادی آب نیاز دارد. در این روش، آب به وسیله دستگاه آبپاش خاصی به نام نوزل (Nozzle) با فشار زیاد بر روی ماده معدنی پاشیده شده و موجب کنده شدن آن از سینه کار میشود. مواد جدا شده توسط کانال به حوضچه های مخصوص هدایت شده و در آنجا از باطله تفکیک و جمعآوری میشود.

استخراج مکانیزه به وسایل و نیروی کار بیشتری نیاز دارد. نوع تجهیزات مکانیکی بر اساس وسعت عملیات معدنکاری، میدان ذخیره و غیره انتخاب میشود. این روش برای استخراج ذخایری که برداشت ماده معدنی از آنها به روش هیدرولیکی مقدور نیست، توصیه میشود. بهره برداری از اغلب ذخایر کوچک با این روش اقتصادی است.

ذخایر و پتانسیلهای عمده ورمیکولیت در ایران
داده های مدون موجود پیرامون نهشته های ورمیکولیت در ایران، بسیار نامحدود و پراکنده است. تاکنون هیچ فعالیتی برای پی جویی و اکتشاف ورمیکولیت انجام نشده است.
برحسب اطلاعات گردآوری شده از وزارت صنایع و معادن، تاکنون نشانه‌هایی در نواحی کرمان، املش (شرق گیلان)، شاهین‌دژ (آذربایجان غربی) و کلیبر (شمال آذربایجان شرقی) شناخته شده است که از این میان ذخایر کلیبر و املش به صورت معدن در حال استخراج است و سایر موارد از حد یک نشانه کوچک معدنی فراتر نرفته است. 
– معدن کلیبر

در منطقه کلیبر، روستاییان محمود آباد و تازکند که نهشته ورمیکولیت در اراضی آنان واقع است، از دیرباز این کانی را “سسمه” می‌نامیدند، بدین سبب که ورمیکولیت بر اثر همجواری آتش و حرارت با خروج آب، صدای “سیس” می‌دهد.
معدن کلیبر در جنوب شهرستان کلیبر و در منطقه کوهستانی هشتسر (هشتاد سر) قرار گرفته است. مورفولوژی عمومی منطقه، با توجه به ماهیت آذرین سنگهای تشکیل‌دهنده آن، مرتفع و خشن است. محدوده معدنی در منطقه چین‌خورده شمالی چهارگوش اهر قرار گرفته است. براساس مطالعات انجام یافته، زمین‌شناسی منطقه معدنی متشکل از یک توده آذرین نفوذی اولترامافیک است که توسط ردیف‌های آتشفشانی ولکانیک ائوسن زیرین و پالئوسن محصور شده است. ورمیکولیت کلیبر، درشت و به احتمال دارای منشاء ثانویه است. اگرچه مطالعه خاصی بر روی ژنز کانسار صورت نگرفته است ولیکن وجود برخی شواهد کانی‌شناختی، دال بر عملکرد دگرسانی گرمابی بر روی بیوتیت‌ها و پیدایش کانی ورمیکولیت است. سنگ مادر این کانسار سنگ‌های آذرین اولترامافیک و مافیک است که با دایک‌های سینیتی قطع شده‌ است. کانی‌زایی در امتداد درز و شکاف‌های موجود در پیروکسنیت‌ها و در مجاورت با ماگماهای گابرویی صورت گرفته است.

درخواست خدمات مشاوره سرمایه گذاری

 برای تحقق یک ایده به کسب وکار موفق باید آن را از ابعاد گوناگون مانند بازار، توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه گذاری، مدل سازی کسب وکار، زیرساخت های فنی و فرآیند های تولید مورد مطالعه قرار گیرد.

در صورت تمایل به دریافت خدمات (مطالعه فرصت سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، طراحی مدل کسب و کار و سیستم سازی کسب و کار) می توانید پرسشنامه درخواست خدمات مشاوره را تکمیل نمایئد و یا با دفتر شرکت تماس حاصل فرمائید.

نکته مهم

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۳/۵ - (۲ امتیاز)