طرح تولید پودر و روغن گوشت

آرد یا پودر گوشت فرآورده‏ای است که مازاد کشتار گاهی , کنسرو سازی (کنسرو گوشتی) , لاشه و اندامهای ضبطی حیواناتی که در کشتارگاه به علل مختلف برای انسان غیر قابل مصرف تشخیص داده می‏شوند و همچنین ضمائم قرمز لاشه (کبد , قلب , ریه‏ها) و ضمائم سفید لاشه (معده و روده که خالی و شسته شده باشد) و دستها و پاها بدست می‏ آید .
پودر گوشت
پودر گوشت در حدود ۵۵% پروتئین خام دارد و تجزیه کردن و داشتن آنالیز آن بدلیل متغیر بودن ماده اولیه بصورت موردی، نیاز می باشد. میزان متیونین ، سیستئین و تریپتوفان آن کم و لیزین بالاست. میزان انرژی پودر گوشت به میزان چربی موجود در آن بستگی دارد. وجود یک آنتی اکسیدان در پودر گوشت برای جلوگیری از فساد آن اهمیت دارد . پودر گوشت به این دلیل که حرارت می بیند و رطوبتش گرفته می شود آلودگی ندارد. ولی بزودی ممکن است آلودگی به آن منتقل گردد. پودر گوشت اگر حاوی استخوان باشد باید با قیمت ارزانتری در اختیار مصرف کننده قرار گیرد و در این حالت ۴۰ تا ۵۰% پروتئین خام دارد و منبع خوبی برای کلسیم و فسفر می باشد البته هر چه فسفر آن پائین تر باشد بهتر است چون ممکن است محدود کننده باشد.

روغن گوشت

در مورد معرفی روغن گوشت نیز می‌توان اینگونه عنوان نمود که، Stearin ، یک نمک آلی گلیسیرینه از اسید سیتریک است که از چربی حیوانات به عنوان محصول جانبی فراورده های گاوی تهیه میشود. این ماده به عنوان چربی در تولید صابون به کار میرود. برای این کار آن را با محصول هیدروکسید سدیم در آب مخلوط میکنند. با این روش، صابون و گلیسیرین تولید میشود.
البته Stearin معنی عامی دارد چنانچه به چربی جامد گیاهان نیز همین نام اتلاق میشود.

اما Tallow به چربی استخراج شده از گوسفند، گاو یا سایر دام ها میباشد که از پیه بدست می آید. به چربی استخراج شده از خوک Lard میگویند. این ماده را میتوان برخلاف پیه، به مدت بیشتری بدون نیاز به یخچال نگهداری کرد. این محصول را برای جلوگیری از هوازدگی در ظروف در بسته نگه میدارند.

از Tallow برای تغذیه دام، تولید صابون، غذای طیور استفاده میکنند. البته در گذشته در تولید شمع نیز کاربرد داشته است و امروزه نیز میتواند به عنوان مواد اولیه سوخت های زیستی به کار رود.

نام تجاری محصول

عنوان تجاری این محصول در ایران همان پودر گوشت است. اما در دنیا این محصول را با نام Meat meal (خوراکی تهیه شده از گوشت) می شناسند، گرچه به این محصول Meat Flour نیز گفته میشود ولی تقریبا در تمامی دنیا با همان عنوان meat meal مبادله میشود.

اما به پودر گوشت و استخوان به طور عام MBM (Meat and Bone Meal) نیز گفته میشود و به روغن استحصال شده از گوشت Tallow یا Stearin گفته میشود.

کاربرد پودر گوشت

از آنجائیکه مصرف پروتئینهای نباتی در جیره غذائی دام و طیور به تنهائی از لحاظ تعادل اسیدهای آمینه گاهی با اشکالاتی مواجه می‏شود بنابراین باید از منابع پروتئین حیوانی مختلف از جمله آرد گوشت در جیره غذائی دام و طیور استفاده نمود تجربه ثابت کرده است که استفاده از این گونه منابع از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه است . البته این محصول بعدا از پودر ماهی از اولیت دوم برخوردار است.
پودر گوشت به عنوان منبع پروتئین و اسیدهای امینه در تغذیه دام، طیور و آبزیان دارای حساسیت های بسیاری در ایران و جهان میباشد.
در حال حاضر این محصول در صنعت مرغداری که دومین صنعت کشور می باشد، مصرف دارد و میتواند تا ۵ درصد از ماده تشکیل دهنده دانه مرغ گوشتی را در بر گیرد همچنین در دامپروری، میزان مصرف پودر گوشت بطور متوسط ۵ تا ۷% و حداکثر ۱۰% می باشد. اگر مقدار پروتئین پودر گوشت نامشخص باشد بهتر است بیشتر از ۴ تا ۵% درجیره استفاده نشود.

از طرفی دیگر، سیاست دولت ها برای پودر گوشت ذهن سرمایه گذار را با کمی تردید مواجه خواهد کرد، چرا که چندی است استفاده از پودر گوشت را دلیل گسترش بیماری جنون گاوی میدانند. و به همین دلیل استفاده از آن به عنوان غذای حیوانات پستاندار نشخوار کننده در بسیاری از کشور های دنیا ممنوع اعلام شده است. اما این موضوع قطعیت ندارد و همچنان از این محصول برای تغذیه حیوانات یک معده ای در بعضی از کشور ها (از جمله امریکا) استفاده میشود.

استفاده از پودر گوشت در غذای حیوانات خانگی از جمله سگ و گربه از دیگر کاربرد های این محصول بشمار میاید، چنانچه امروزه نیز در ایالات متحده امریکا بازار خوبی در این حوزه دارد.

در اروپا نیز وضع تقریبا همینطور است ولی در این قاره، از پودر گوشت بیشتر به عنوان جایگزین سوخت فسیلی در بسیاری از نیروگاه های تولید انرژی از جمله کوره های کارخانه های سیمان استفاده میکنند. گفته میشود پودر گوشت و استخوان حاوی حدود ۶۶ درصد انرژی سوخت های فسیلی از جمله ذغال است.

در انگلستان از این محصول برای تولید برق نیز استفاده میشود، این موضوع در زمان بحران جنون گاوی در این کشور بسیار شیوع یافت. نیروگاه گلانفورد (Glanford) یک نمونه از این سری نیروگاه ها میباشد که ۱۳.۵ مگا وات توان تولیدی آن است ( این میزان برای انرژی مصرفی ۳۲۰۰۰ خانه کافی میباشد).

در نتیجه این موضوع استفاده از این محصول بیشتر در مزارع پرورش ماهی آنهم به عنوان غذای نامرغوب و درجه دو (پس از خوراک سویا و پودر ماهی) رواج دارد.

البته استفاده از این محصول برای تغذیه خاک در صنعت کشاورزی نیز کمابیش رواج دارد. به طور کلی به کود هایی که از بقایای موجودات زنده بوجود آمده اند، Organic Fertlizer گفته میشود. استفاده از پودر گوشت برای این کاربرد در کشور های مختلف اروپایی تقریبا شرایط یکسانی دارد، به عنوان مثال قوانین کشور های آلمان، فرانسه و سوئیس برای استفاده از پودر گوشت یا خون بسیار سخت گیرانه تر از قوانین آنها برای استفاده از کودهای نیتراتی هستند و این موضوع نیز ریشه در بیماری جنون گاوی دارد. در برخی از کشور های اروپایی مانند اسلواکی استفاده از این محصول همراه با مالیات و جریمه است.

 

کاربرد روغن گوشت

از آنجا که روغن گوشت از انواع بی کیفت روغن های خوراکی به حساب می آید، این محصول تقریبا در هیچ جای دنیا به طور مستقیم مورد استفاده انسان قرار نمیگیرد. از طرفی دیگر استفاده آن برای مصارف دام نیز اقتضایی ندارد چرا که اصولا جیره غذایی دام به روغن و چربی وابسته چندان وابسته نیست، اما کاربردی که میتوان برای این روغن نام برد استفاده از آن در صنعت صابون سازی و همچنین در صنایع دیگر است است.

اما یکی از معیارهای اصلی روغن گوشت، میزان اسید چرب آزاد آن (Free Fatty Acid) میباشد که عموما هرچه این میزان کمتر باشد، قیمت روغن گوشت نیز بیشتر میشود.

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید پودر و روغن گوشت

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.

 

شرح محصولکد آیسیک
تولید، عمل آوری و بسته بندی انواع پودرهای آماده و غذاهای آماده و نیمه آماده حاصل از گوشت دام و طیور(شامل کنسرو، ناگت، برگر و غذاهایی که در جای دیگر طبقه بندی نشده)۱۵۱۱۳۱۲۴۰۰
انواع پودر آماده و غذای نیمه آماده از گوشت قرمز۱۵۱۱۴۱۲۴۰۱
پودر عصاره گوشت قرمز حاوی افزودنی (خوراک انسان)۱۵۱۱۵۱۲۴۰۵
انواع پودر آماده و غذای نیمه آماده از گوشت طیور۱۵۱۱۴۱۲۴۰۶
تولید پودر گوشت قرمزحاصل از کشتارگاه دام (خوراک انسان)۱۵۱۱۵۱۲۴۱۵
تولید پودر گوشت طیور حاصل از کشتارگاه طیور(خوراک انسان)۱۵۱۱۵۱۲۴۲۲
تولید پودر گوشت قرمزحاصل از کشتارگاه دام (خوراک حیوان)۱۵۱۱۵۱۲۴۲۸
تولید پودر گوشت طیورحاصل از کشتارگاه طیور(خوراک حیوان)۱۵۱۱۵۱۲۴۳۳
کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید پودر و روغن گوشت

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.

 

شرح محصولکد تعرفه گمرکی
پودر عصاره گوشت قرمز حاوی افزودنی (خوراک انسان)۰۲۱۰۹۹۰۰|۱۶۰۲۹۰۰۰
تولید پودر گوشت قرمزحاصل از کشتارگاه دام (خوراک انسان)۰۲۱۰۹۹۰۰
تولید پودر گوشت طیور حاصل از کشتارگاه طیور(خوراک انسان)۰۲۱۰۹۹۰۰
تولید پودر گوشت قرمزحاصل از کشتارگاه دام (خوراک حیوان)۰۲۱۰۹۹۰۰
تولید پودر گوشت طیورحاصل از کشتارگاه طیور(خوراک حیوان)۰۲۱۰۹۹۰۰
وضعیت واحد های فعال تولید پودر و روغن گوشت

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید پودر و روغن گوشت در کشور به تفکیک استان آمده است .

 

وضعیت واردات وصادرات پودر و روغن گوشت

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای پودر و روغن گوشت در کشور به تفکیک استان آمده است .

ماشین آلات اشاره شده در طرح پودر و روغن گوشت در ذیل آمده است

دیگ پخت ضایعات به ظرفیت ۵۰۰۰ لیتر
هوپر کانوایر انتقال پودر
چربی گیر ( سانتریفوژ )
مخزن ۷۵ لیتر با همزن ( مخزن کوچک روغن )
پمپ انتقال روغن
مخزن ذخیره روغن ۱۵۰۰ لیتری
جرثقیل یک تن سقفی
دستگاه آسیاب ۱ تن در ساعت
سیلو و نقاله کیسه گیری
سایکلون تمام استیل مدل با دو درریچه ۳۰۰
کندانسور استیل مدل ۳۰۰۰ تمام استیل
پمپ سیرکولاسیون برج خنک کن ۲۰۰-۶۵
پمپ وکیوم ۲۰۰pvi
مخزن جداکننده
پمپ کندانس
دستگاه بوگیر
تابلو برق برای کل سیستم
نیروی انسانی لازم به منظور اجرای این پروژه شامل موارد زیر است :
مدیر کارخانه
تکنسین آزمایشگاه
کارگر
تعمیرگاه و تاسیسات
مالی و اداری
خدماتی

ساختمان ها و محوطه سازی مورد نیاز که در طرح توجیهی پودر و روغن گوشت دیده شده به شرح زیر است

سالن تولید همراه با تاسیسات مکانیکی و زیربنایی
انبار مواد اولیه
انبار محصول
تعمیرگاه و تاسیسات و آزمایشگاه
ساختمان های اداری
ساختمان های رفاهی و خدماتی
جمع تولیدی
خیابان کشی و پارکینگ
فضای سبز

کالاهای جایگزین پودر گوشت

اصولا از آنجایی که پودر گوشت به عنوان منبع پروتئین وارد غذای دام میشود، هر ماده ای که بتواند پروتئین مورد نیاز دام و طیور را براورده کند، نیز میتواند جایگزین آن باشد. از آنجمله میتوان به مواد با منشا پروتئین حیوانی مثل پودر ماهی، پودر کشک، پودر شیر خشک حیوانی، پودر خون و پودر پر از طرفی و از طرف دیگر مواد با منشا پروتئین گیاهی مانند کنجاله سویا، کنجاله تخم پنبه، کنجاله آفتابگردان، کنجاله کنجد، کنجاله بادام زمینی، کنجاله بذر کتان و گلوتن اشاره کرد.

از بین پروتئین های حیوانی، کشک و شیر استفاده انسانی دارد و عملا تغذیه دام و طیور با آنها چندان به صرفه به نظر نمیرسد. اما ضایعات گوشت قابلیت تبدیل به پودر را دارند. گرچه میزان پروتئین موجود در آن (۵۵ درصد) از پروتئین پودر ماهی (۶۵ تا ۷۰ درصد) کمتر میباشد.

همچنین به دلیل رواج بیماری جنون گاوی، با در نظر گرفتن این نکته که این بیماری با حرارت از بین نمیرود، موارد استفاده از آن در بحث بین المللی محدود گشته و حتی در بعضی کشورها با ممنوعیت مواجه شده است، لذا حرکت به سوی استفاده از سایر جایگزین‌ها یا پودر گوشت، با پایه غیر گاوی (مانند استفاده از ضایعات طیور، شتر و…) شتاب بیشتری یافته است.

خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح تولید پودر و روغن گوشت

ظرفیت تولید سالیانه : ۱۳۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۲۰۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۴۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۱۴۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز :۲۲ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۴ میلیارد تومان
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۱.۵ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی : ۳۵ درصد

درخواست خدمات مشاوره سرمایه گذاری

برای تحقق یک ایده به کسب وکار موفق باید آن را از ابعاد گوناگون مانند بازار، توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه گذاری، مدل سازی کسب وکار، زیرساخت های فنی و فرآیند های تولید مورد مطالعه قرار گیرد.
در صورت تمایل به دریافت خدمات (مطالعه فرصت سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، طراحی مدل کسب و کار و سیستم سازی کسب و کار) می توانید پرسشنامه درخواست خدمات مشاوره را تکمیل نمایئد و یا با دفتر شرکت تماس حاصل فرمائید.

درخواست تهیه طرح توجیهی

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

 

 


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۵/۵ - (۱ امتیاز)