طرح تولید کلرید کلسیم صنعتی و خوراکی

کلسیم کلراید یکی از مهمترین و کاربردی ترین مواد شیمیایی معدنی محسوب میشود که در صنایع حفاری (بعنوان گل حفاری) ، شیمیایی ، غذایی و دارویی کاربرد فراوانی دارد.
امکان تولید بصورت پرک و یا پودر را دارد. محصول تولیدی بسیار خالص بوده بطوریکه می توان بعنوان گرید غذایی و دارویی نیز مورد استفاده قرار گیرد . میزان درصد آب تبلور قابل تنظیم و امکان تولید با درصد های مختلف در این فرآیند وجود دارد.
– کلسیم کلراید خوراکی در ساخت انواع مواد غذایی ، صنایع دارویی و خوراک دام و طیور استفاده میشود و کلسیم کلراید صنعتی در حفاری چاههای نفت و پتروشیمی ، در صنایع بتن سازی ، صنایع خنک سازی و رطوبت گیر ، در تهیه رنگدانه و صابون های فلزی و در ساخت گلیسرول بکار می رود.

کلسیم کلراید صنعتی:
الف-کاربرد در حفاری چاههای نفت و پتروشیمی..
ب. در تهیه رنگدانه و صابون های فلزی استفاده میشود.
ج. در صنایع خنک سازی و رطوبت گیر استفاده میشود.
د. در ساخت گلیسرول بکار میرود

• صنعت
در صنعت نفت از کلسیم کلراید برای افزایش چگالی آب نمک های بدون مواد جامد استفاده میشود.
کلرید کلسیم و آب نمک نیترات کلسیم در ایجاد و نگهداری چاه های نفت و گاز استفاده می شود به عنوان مثال : نمک های کلرید کلسیم در گل‌های حفاری برای خنک کردن و روغن کاری تکه های چاه و حذف قلمه ها از سوراخ استفاده می شود.
آب نمک ها به حفظ قوام گل‌های حفاری و افزودن چگالی به آنها کمک می کند تا گل ها بتوانند بر فشارها سازند و در نتیجه بر مقادیر نفت، گاز و آب در مکان های خاص غلبه کنند. این آب نمک ها همچنین از هیدراتاسیون خاک رس و سیل جلوگیری می کنند و وزن مورد نیاز را به گل ها اضافه می کنند.
کلرید کلسیم نیز یک عنصر مورد استفاده در ظروف لغزنده سرامیکی است. ذرات خاک رس را معلق می کند تا در محلول شناور شوند و استفاده از آن را در انواع تکنیک های ریخته گری آسان تر می کند.
این ماده در زغال چوب فعال هم استفاده میشود.
سایر کاربردهای صنعتی شامل استفاده به عنوان یک افزودنی در پلاستیک، به عنوان کمک زهکشی برای تصفیه فاضلاب، به عنوان یک افزودنی در کپسول های آتش نشانی، به عنوان یک افزودنی در داربست کنترل در کوره بلند، و به عنوان یک رقیق کننده در “نرم کننده های پارچه” است.

در صنایع بتن سازی
در ساخت بتن‌های زودگیر می‌باشد. به این ترتیب که کلرید کلسیم در ساخت این بتن‌ها نقش تسریع کننده را دارد. این ماده شیمیایی ابتدا با آب بتن مخلوط و سپس به مخلوط شن و ماسه و سیمان اضافه می‌شود. به این ترتیب برای ساخت بتن‌های زود گیر می‌توان بجای استفاده از سیمان زودگیر از سیمان معمولی (پرتلند نوع I) همراه با کلرید کلسیم استفاده نمود. بتن ساخته شده به این روش در مقابل فرسایش مقاومت بیشتری از خود نشان داده اما در مقابل حمله سولفاتها آسیب‌پذیر تر بوده و افت بتن نیز حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد افزایش یافته اما در هر حال بدترین ضرر این ماده اثر آن بر روی آرماتورها و ایجاد خوردگی در آنهاست. استفاده از این ماده تنها در بتن‌های بدون فولاد مجاز بوده و میزان مصرف آن به ۲ درصد وزنی سیمان محدود می‌شود.

کلسیم کلراید خوراکی:
الف. در ساخت انواع مواد غذایی بکار میرود.
ب. در صنایع دارویی استفاده می شود.
ج. در خوراک دام و طیور استفاده می شود

• غذا
کلسیم کلرید به عنوان یک ماده افزودنی نیز شناخته میشود.
بدن به طور طبیعی کلسیم و کلرید را به عنوان بخشی از الکترولیت های طبیعی خود تولید می کند. نوشیدنی های ورزشی کلرید کلسیم را، برای کمک به جایگزینی الکترولیت های از دست رفته در طول ورزش های شدید اضافه می کنند.
اگر به لیست مواد تشکیل دهنده بسیاری از محصولات غذایی نگاه کنید، به احتمال زیاد کلرید کلسیم را در لیست مشاهده خواهید کرد. یافتن کلرید کلسیم در مواد غذایی بسیار رایج است، زیرا این ماده نگهدارنده ای است که هم در صنایع غذایی و هم در صنعت نوشیدنی استفاده می شود تا از فاسد شدن این مواد جلوگیری کند. کلرید کلسیم به دلیل توانایی در جذب رطوبت اغلب به عنوان یک عامل سفت کننده در غذاها استفاده میشود. به این معنا که کمک می‌کند تا زمانی که غذاها در قفسه‌های فروشگاه هستند، لطیف نشوند مخصوصا غذاهای کنسرو شده.

میانگین دریافت کلرید کلسیم به عنوان افزودنی های غذایی برای افراد ۱۶۰ تا ۳۴۵ میلی گرم در روز برآورد شده است. مصرف محصولات غلیظ یا خالص کلرید کلسیم ممکن است باعث تحریک یا زخم معده شود. فرم بی آب توسط FDA به عنوان کمک بسته بندی برای اطمینان از خشکی تایید شده است.

• پنیرسازی
یکی دیگر از کاربردهای بسیار رایج کلرید کلسیم هنگام تهیه پنیر است. در سطح اولیه، نیز به عنوان یک عامل سفت‌کننده عمل می کند؛ به انباشته شدن پنیر کمک می کند و پس از این کار پایدارتر می شود. فراتر از آن، برای تنظیم فرآیند جداسازی کشک و آب پنیر نیز بسیار مفید است.

قدار کمی کلرید کلسیم را می توان به شیر اضافه کرد که هم محتوای کلسیم و هم سطح آب آن را تغییر می دهد که به نوبه خود خواص پنیر ساخته شده را تغییر می دهد.
این ماده همچنین در ساخت پنیر سویا به روشی مشابه استفاده می شود.

• دارویی
کلسیم کلرید در درمان برخی سوختگی ها و مسمومیت ها مورد استفاده قرار میگیرد.
در پزشکی، کلرید کلسیم درمان سطوح پایین کلسیم را فراهم می کند. این ممکن است باعث تتانی شود که یک انقباض شدید و پایدار عضلات است. همچنین به عنوان یک عامل ضد رطوبت در ساخت و نگهداری داروها استفاده می شود.
کلرید کلسیم را می توان به عنوان درمان داخل وریدی برای درمان “هیپوکلسمی” (کلسیم پایین سرم) تزریق کرد. میتوان از آن برای نیش حیوانات یا حشرات (مانند نیش عنکبوت و ..)، واکنش های حساسیتی، به ویژه هنگامی که با “کهیر” مشخص میشود، استفاده کرد.

وضعیت بازار تولید کلرید کلسیم صنعتی و خوراکی:

در سال ۱۳۹۰ بالغ بر ۹۹۳ تن کلرید کلسیم معادل ۵۵۸,۹۱۷ دلار به کشور وارد شده است. طرح پیشنهادی با هدف جایگزینی بخشی از واردات و همچنین صادرات محصول به بازارهای جهانی ، تهیه و تدوین شده است.

معرفی مهمترین مواد اولیه مصرفی در تولید کلرید کلسیم صنعتی و خوراکی:

اسید کلریدریک محل تامین داخلی
آهک (کربنات کلسیم) با خلوص بالا محل تامین داخلی

خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح تولید کلرید کلسیم صنعتی و خوراکی

پیش بینی ظرفیت و ترکیب تولید : ۲۴۰۰ تن در سال
مساحت زمین: ۳۰۰۰ متر مربع
مساحت زیر بنا: ۱۵۰۰ متر مربع
تعداد و ترکیب نیروی انسانی: ۲۰ نفر
قیمت ماشین الات و تجهیزات : ۸۵۰۰ میلیون ریال
هزینه زمین: ۱۵۰۰میلیون ریال
هزینه ساختمان: ۸۲۵۰ میلیون ریال
هزینه محوطه سازی: ۱۱۵۰ میلیون ریال
هزینه تاسیسات: ۲۶۵۰ میلیون ریال
سایر هزینه های ثابت طرح: ۲۹۵۰ میلیون ریال
برآورد سرمایه گذاری ثابت : ۲۵۰۰۰ میلیون ریال

۴.۵/۵ - (۴ امتیاز)