طرح تولید پودر پرسلان دندان و استخوان

آشنایی با پُرسِلَن(Porcelain)

پُرسِلَن(Porcelain) ماده ای است که از آن برای پوشاندن سطح فلز زیر ساخت استفاده میشود. پُرسِلَن، در اثر حرارت کوره، رنگ و نمایی مشابه ساختار دندان پیدا می کند. به پرسلن حرارت دیده، سِرامیک(Ceramic) گفته می شود. از جمله خصوصیات پرسلن، می توان به شکل پذیری آن، قبل از حرارت اشاره کرد، که بر این اساس، می توان شکل و فرم دندان را با آن ایجاد کرد، همچنین پرسلن حرارت دیده (سرامیک) دارای قابلیت انجام تراش است و در نهایت سِرامیک های دندانی، خصوصیات استحکامی و مشخصات رنگی قابل قبولی را برای جایگزینی دندانها دارند.

رنگ و پرسلن
در هنگام انتخاب و ایجاد رنگ مناسب برای پرسلن، علاوه بر اینکه بایستی به ته رنگ اصلی دندان توجه داشته باشیم، لازم است که مشخصه های دیگری از قبیل تِرانسلوسِنسی (میزان همزمان شفافیت و کدری، Translucency) و رنگهای ساختارهای داخلی دندان، که به دندان نمایی طبیعی و واقعی می دهند، را نیز مد نظر داشته باشیم.
اگر به بُرِشی از یک دندان،مطابق تصویر ۱،توجه کنید مشاهده می کنید که دندان، با لایه هایی از مینا و عاج تشکیل شده است. در واقع، آنچه رنگ دندان را می سازد، حاصل عبور نور از لایه مینایی و نهایتاً بازتاب این نور از لایه عاج می باشد.
با توجه به ویژگیهای تِرانسلوسِنسی (Translucency) و بازتابشی لایه های دندان، پودرهای پرسلن به نحوی تهیه و آماده سازی شده اند که تا حد ممکن بتوانند همان خصائص بازتابشی و ترانسلونسی را از خود نشان دهند. در واقع، با در هم آمیختن نسبتهای مناسب از پودرهای متفاوت پرسلن، می توان میزان شفافیت و میزان بازتابش نور رستوریشن را کنترل نمود، تا نهایتاً به نمایی طبیعی و متناسب با دندانهای مجاور برسیم. (تصویر۲)
از سوی دیگر، شاید بتوان گفت تنوع رنگهای دندانهای طبیعی با توجه به مشخصه های رنگیِ ظریفِ دیگری، همچون رنگهای محو و کم حالِ مربوط به ساختارهای داخلی، لکه های رنگی روی سطح دندانها و یا رگه های رنگی ظریف و کشیده طولی و یا عرضی، چندین برابر می شود که البته همین خصایص رنگی ظریف را هم می توان طی کار با پرسلن ایجاد کرد.

انواع پرسلن ها و کاربردهای آنها

شما برای ساخت روکشها و بریج ها، انواع گوناگونی از پرسلن ها را بکار خواهید برد. بطور کلی در روند پرسلن گذاری، ۳ نوع عمده پرسلن که هر یک دارای ماده و متریال خاصی هستند، استفاده می شوند. پرسلن های دِنتین اُپَک(Opacious Dentin)، بادی(Body)و اِنامِل(Enamel).
در واقع هر شرکتی این ۳نوع پرسلن را با توجه به رنگهای پودرهای خود تولید می کند و هر یک از این سه نوع پرسلن در قسمتی از ساختار رِستوریشن مزبور به کار گرفته خواهد شد.
البته هر کدام از این ۳نوع پرسلن با توجه به نوع شرکت تولید کننده، ممکن است دارای چند زیرشاخه باشد.

خلاصه بررسی اقتصادی طرح تولید پودر پرسلان دندان و استخوان

ظرفیت اسمی تولید سالیانه : ۵۰۰۰۰ کیلوگرم در سال
مساحت زمین موردنیاز : ۲۰۰۰ متر مربع
زیربنای ساختمان ها : ۶۵۰ متر مربع
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۱۷۲۰۰ میلیون ریال
میزان سرمایه گذاری در گردش : ۸۰۰ میلیون ریال
میزان سرمایه گذاری کل : ۱۸۰۰۰ میلیون ریال
ارزش ماشین آلات و تجهیزات داخلی : ۸۰۰ میلیون ریال
ارزش دانش فنی و تخصصی داخلی: ۱۳۲۰ میلیون ریال
خالص ارزش فعلی در نرخ تنزل ۱۸ درصد : ۳۲۰۰ میلیون ریال
نرخ بازگشت داخلی : ۳۶.۰۵ درصد
دوره بازگشت سرمایه:۲.۷ سال

۴/۵ - (۲ امتیاز)