طرح فرآوری و بسته بندی زعفران

طرح فرآوری و بسته بندی زعفران

زعفران به‌عنوان گرانبهاترین گیاه زراعی در دنیا شناخته می‌شود؛ گیاهی که نماد رنگ و شادابی و در عین حال زیبنده و لوکس است. زراعت زعفران از ویژگی‌های متمایزی برخوردار است و ایران به‌عنوان یکی از کشورهای مستعد کشت و برداشت زعفران در دنیا شناخته می‌شود. در گزارش امروز بنا داریم درخصوص فرصت‌های سرمایه‌گذاری در زراعت این گیاه ارزشمند اطلاعاتی ارائه دهیم. همچنین در گزارش بعدی به مبحث فرآوری و محصولات جانبی به علاوه بسته‌بندی و برندینگ محصول خواهیم پرداخت.
فرآوری زعفران
اگرچه کشت و تولید این محصول در گزارش پیشین به‌عنوان یکی از سرمایه‌گذاری‌های مطمئن در بازار معرفی شد اما حقیقت این است که سود اصلی در فرآوری محصول و تولید محصولات دیگر بر پایه زعفران است. به علاوه بحث برندینگ و بسته‌بندی این محصول از دیگر فرصت‌های سرمایه‌گذاری به‌شمار می‌آید. در واقع در صورت ایجاد و تحول در زمینه زراعت این محصول و استفاده از روش‌های نوین در امور خشک کردن و نیز توسعه صنایع فرآوری و بسته‌بندی و بازاریابی زعفران، مسلما ارزش افزوده آن چندین برابر می‌شود و درآمد چشمگیری نصیب کشاورزان و اقتصاد کشور خواهد شد.
ایران در زمینه برندسازی و جایگاه‌یابی زعفران در دنیا تقریبا هیچ کاری نکرده و در این خصوص پتانسیل‌های زیادی در کشور برای سرمایه‌گذاری‌های کلان و البته موفق وجود دارد.

بحث خام فروشی زعفران یکی از مهم‌ترین مشکلات موجود درصنعت تولید و صادرات زعفران کشور بوده و هست که به دلیل نبود صنایع تبدیلی و بسته‌بندی کافی در مناطق زعفران‌خیز مخصوصا در دو دهه اخیر رواج بسیاری پیدا کرده است و هر ساله زیان‌هایی را به کشاورزان و بازار صادراتی این محصول وارد می‌کند. این در حالی است که صنایع تبدیلی و بسته‌بندی زعفران علاوه بر اشتغال‌زایی در مناطق دوردست، می‌تواند موجب افزایش ارزش افزوده و سودآوری هرچه بیشتر برای این طلای کمیاب شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که درجه‌بندی و محلی که زعفران درآن تولید می‌شود به‌عنوان شاخص‌های اصلی برای قیمت‌گذاری زعفران به حساب می‌آیند. این طلای سرخ در بازارهای جهانی، امروزه هر کیلو حدود ۵ تا ۷‌میلیون تومان خریدوفروش می‌شود که با سورتینگ و بسته‌بندی این محصول تا ۳۰‌درصد سود حاصله افزایش می‌یابد و این همان سودی است که ایرانی‌ها از خود دریغ کرده‌اند.
در واقع یکی از شیوه‌های آسان برای سرمایه‌گذاری در این حوزه بحث برندینگ و بسته‌بندی است. شرکتی که بتواند با بررسی بازارهای صادراتی و همچنین در نظر گرفتن سلیقه مشتری و استفاده از ابزارهای بازاریابی روز دنیا خود را در میان ارائه‌دهندگان زعفران مطرح کند و نام ایران را هم بر بسته بندی‌های خود درج کرده و سود اصلی را به جیب خود بزند.
بررسی‌های گروه سرمایه‌گذاری «فرصت امروز» نشان می‌دهد برای راه‌اندازی یک شرکت بسته‌بندی در پنج‌وزن مختلف با توجه به دستگاه‌های بسته‌بندی و فضای لازم برای کار به حدود ۲میلیارد تومان سرمایه نیاز دارید. به علاوه برای مباحث بازاریابی و شناسایی بازار نیاز به افراد متخصص در این حوزه خواهید داشت، اما این تنها کاری نیست که می‌توان کرد و بیشتر از بحث بسته بندی، محصولات فرآوری مدنظر است که هرچند سرمایه مالی کمتری می‌خواهد اما خلاقیت و کارآفرینی بالایی را می‌طلبد.
شروع سرمایه‌گذاری در این حوزه باید صنایع مربوط را ارتقا داده و با کارآفرینی و خلاقیت شروع به فرآوری محصولات وابسته به زعفران کنیم. وی می‌گوید: شرکت ما خود به‌عنوان یک شرکت دانش بنیان سال‌هاست که در این حوزه فعالیت می‌کند و محصولات بسیاری را بر پایه زعفران وارد بازار کرده است. آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است که بازار هدف ما مشخص باشد سپس با توجه به اینکه برای بازار داخلی قصد فعالیت داریم یا برای پاسخگویی به بازارهای صادراتی، دست به کار شویم.
زعفران از نظر سلامت و پزشکی دارای خواص بسیاری است، خواصی چون شادی‌آوری، تقویت‌کننده قلب و عروق، آنتی آلزایمر و ضد افسردگی از مهم‌ترین خواص این گیاه گران‌قیمت است. همچنین به دلیل طعم خوب، عطر عالی و رنگ جالبی که به غذا و خوراکی‌ها می‌دهد به خوبی می‌توان از آن در فرآوری به‌عنوان طعم‌دهنده بهره برد.
محصولاتی چون آدامس زعفرانی، قرص‌های قابل حل شدن در شیر و آب جوش، چای‌های طعم‌دار زعفران و چاشنی‌های ماست و سالاد با طعم زعفران همگی از مشتقات قابل تولید از زعفران هستند که در هر کدام با توجه به بازار مصرف بررسی می‌شود که آیا مزیت اقتصادی دارند یا نه.
طرح فرآوری و بسته بندی زعفران
پزشکان معتقدند اگر فردی در روز ۳۰میلی‌گرم زعفران مصرف کند هیچ‌گاه دچار آلزایمر نمی‌شود و ما باید برای استفاده هرچه بیشتر مردم از زعفران محصولات فرآوری شده از آن را افزایش داده و تکرار دفعات استفاده در روز را بین مردم افزایش دهیم و تنها راه حل این مشکل فرآوری این محصول و تولید محصولات جانبی است.باید به روش‌های بازاریابی نوین رو بیاوریم و برای خود در دنیا جایگاهی به دست آوریم، با فرآوری می‌توانیم یک محصول سنتی را به یک محصول صنعتی و مورد توجه در دنیا تبدیل کنیم.
برخی کشورها مثل اسپانیا و فرانسه در خصوص فرآوری این محصول فعالیت‌های موفقی داشته‌اند و می‌توانیم با بومی‌سازی آنها به خوبی موفق شویم ضمن اینکه ما ماده اولیه را بهتر و بیشتر از آنها در دسترس داریم. جالب است بدانید حتی در فرانسه در بحث دارویی به خوبی از زعفران استفاده کرده‌اند و نوعی قرص زعفران تولید شده که در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد.

حفظ اعتبار نام محصول زعفران ایرانی در جهان و استفاده از مزیت اقتصادی این محصول در رشد و توسعه منطقه، سرمایه‌گذاری در زمینه احداث کارخانجات تبدیلی و بسته‌بندی را در منطقه طلب می‌کند.
سرمایه‌گذاری در این حوزه از مبلغ ۵۰۰میلیون تومان تا مبالغ بالاتر قابلیت ورود دارد، بسته به اینکه شما روی چه محصولی توانایی و برنامه سرمایه‌گذاری دارید بالطبع میزان سرمایه شما متفاوت خواهد بود.

پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری فرآوری و بسته بندی زعفران

ظرفیت تولید سالیانه : ۲۰۰۰ کیلوگرم
نرخ برابری دلار : ۲۵۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۱۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۳۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۸ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۷۰۰ میلیون تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۲۸۰ میلیون تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۴۰ درصد

درخواست خدمات مشاوره سرمایه گذاری

برای تحقق یک ایده به کسب وکار موفق باید آن را از ابعاد گوناگون مانند بازار، توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه گذاری، مدل سازی کسب وکار، زیرساخت های فنی و فرآیند های تولید مورد مطالعه قرار گیرد.
در صورت تمایل به دریافت خدمات (مطالعه فرصت سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، طراحی مدل کسب و کار و سیستم سازی کسب و کار) می توانید پرسشنامه درخواست خدمات مشاوره را تکمیل نمایئد و یا با دفتر شرکت تماس حاصل فرمائید. کارشناسان گروه ایطرح آمادگی دارند پیشنهادهایی شامل شرح خدمات متناسب با نیاز کسب و کار شما را تنظیم نموده و با قیمت رقابتی جهت تصمیم‌گیری در اختیار تیم‌های راه انداز، استارتاپ‌ها و مدیران کسب و کارها قرار دهند.

درخواست تهیه طرح توجیهی

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

 

 


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۴.۵/۵ - (۸ امتیاز)