طرح پرورش-قرقاول

طرح پرورش قرقاول

پرورش قرقاول در پاره ای از مراکز مهم دامپروری دنیا نظیرکشورهای انگلستان، آلمان، لهستان، فرانسه، بلژیک، هلند و آمریکا جریان داشته و برخلاف سایر طیور اهلی نگهداری این حیوان چندان عمومیت ندارد. علت محدودیت فعالیت مذبور اکثراً بخاطر عدم اطلاع دامپروران در امر پرورش حیوان نامبرده است و تصور می شود که نمی توان استفاده های کافی و زیادی ازنگهداری قرقاول حاصل نمود.
زیرا عدم آگاهی از نحوه پرورش و نبودن دانش روز و منابع تحقیقاتی در خصوص این پرندگان اغلب باعث شکست علاقه مندان به پرورش در نتیجه زیانهای جبران ناپذیر از این بابت می باشد که در نهایت باعث دلسردی و کناره گیری می گردد. زیبائی خاص و رنگهای جالب و متنوع پرهای قرقاول موجب شده است که حیوان نامبرده جزء یکی از بهترین پرندگان زینتی جهان بشمار رفته و نژادهای مختلف آن باقیمت بسیار زیاد بفروش می رسد.
قرقاول از نژادهای متعددی تشکیل یافته که کلیه آنها با داشتن رنگهای مختلف مشخصات جداگانه باسامی خاصی نامیده شده و به آسانی از یکدیگر تمیز داده میشوند. ازنظر مشخصات ظاهری و فیزیولوژیکی کم و بیش تمام خود خواص گروه مایکان را دارا می باشد. قد حیوان به اندازه مرغ و خروس معمولی بوده ولی پرهای دمدرقرقاول بخصوص جنس نر آن رشد بسیار زیادی کرده است بطوریکه در بعضی ازنژادها طول دم تا یک مترونیم رسیده است درازی قرقاول از سرتا انتهای دم ۲ متر هم می رسد وزن قرقاول های بالغ بین ۱ تا ۲ کیلوگرم می باشد و تنها در یکی ازنژادها که شرح آن بعداً خواهد آمد و معروف به غول قرقاول می باشد وزن تا ۴ الی ۵ کیلوگرم همه رسیده است.
جنسیت قرقاول تشخیص نر و ماده قرقاول بسهولت انجام پذیر است. قرقاولهای نر ازپرهای رنگین فوق العاده جالب و زیبا پوشیدن شده اند که ماده ها فاقد آن هستند. قرقاولهای ماده اندامی کوچک ولی کشیده و ظریف بوده و رنگ آن خاکستری کور متمایل به قهوه ای یکنواخت می باشد. سرحیوان کوچک و دارای فکی کوتاه و خمیده می باشد. سوراخ بینی ظریف و توسط پرهای رنگینمخفی می باشد
پرهای قرقاول به خلاف بسیاری از پرندگان مثلثی شکل کوتاه و منظم بوده و با نظم وترتیب خاصی برروی یکدیگر قرار گرفته اند و کلیه پرهای رنگین گذشته ازدرخشش جلای خاص حاشیه قهوه ای رنگ زیبا و منظمی دیده می شود وضع قرار گرفتن پرها در روی سر بطور خاصی صورت گرفته و رویهم رفته شکل دو شاخ را به قرقاول نر می دهد حالت مذبور نیز بنوبه خود در زیبائی حیوان سهم بسزائی دارد ساختمان پنجه در قرقاولها نظیر مرغ و خروس بنحوی است که حیوان قادر است براحتی و آسانی روی زمین راه برود.
قرقاول هنگام پرواز صدای مخصوصی تولید می نماید. صداهای مذبور در جنس نر کاهی اوقات خشن تر از حالت عادی بگوش می رسد و در چنین حالتی منظور از این آهنگها تهدید و تولید وحشت برای طرف مقابل می باشد. قرقاول از قدرت بدنی بالائی برخوردارست بطوریکه در استارت حرکت اولیه با قدرتحدود ۸۰ کیلومتر در ساعت از زمین بلند می شود. قرقاول حیوان ترسو بوده بهمین دلیل تا آخرین مرحله دید خود را مخفی نگه می دارد. قرقاول از شامه بسیار قوی برخوردار بوده و از بوی بد به شدت گریزان است. قرقاول پرنده ای دیرآشنا و بد غلق بوده و بهمین دلیل به سختی رام میشود

نژادهای قرقاول:

بطور کلی نژادهای قرقاول دو دسته هستند. ۱ ـ قرقاول های با دم طویل که پرهای دم در آنها بلند بوده و از چند ردیف تشکیل یافته اند در این دسته بسیاری از قرقاولهای عادی و اهلی که امروزه پرورش داده می شوند و تعدادی ازقرقاول های که شکار خوبی برای شکارچیان بشمار می روند قرار دارند وپراکندگی آنهادر دنیا از سایر قرقاول ها بیشترند.

گونه‌های قرقاول در ایران

قرقاولهای ایران همه از یک گونه‌اند ولی با توجه به پراکندگی جغرافیایی و تفاوتهای ظاهری برخی آنها را به ۴ زیر گونه تقسیم می‌کنند:
قرقاولهای ارسباران و دشت مغان
قرقاولهای تالش از آستارا تا چالوس
قرقاولهای گلستان از بابل تا گلستان
قرقاولهای سرخس و حوالی رودخانه مرزی هریرود

تفاوت قرقاول ایرانی و امریکایی در حلقه دور گردن و اندازه طول دم و رنگ بندی می باشد دور کردن قرقاول امریکایی یک حلقه سفید قرار داردکه در قرقاول ایرانی این حلقه وجود ندارد.

فواید گوشت: گوشت آن بسیار لطیف، سریع ‏الهضم، تولیدکننده خون، مقوى هوش، رافع فراموشى و وسواس خصوصاً اگر ۳ روز متوالى کباب آن خورده شود/ چکاندن زهره و خون آن در چشم جهت آمدن آب در چشم/ انفیه زهره آن جهت رفع نسیان، وسواس، خیالات واهى/ مالیدن سرگین آن جهت درمان لک‏هاى سفید بدن و اصلاح بشره زنان حامله/ خاکستر پر آن سیاه‏کننده مو ولى زود سفید مى‏گردد/ ساییدن استخوان بسیار ساییده شده آن جهت التیام زخم‏ها/

اهداف پرورش قرقاول

پرورش قرقاول ها اهداف زیادی دارد. ۴ هدف مهم پرورش این پرنده زینتی شامل:

  1. تولید و مصرف گوشت قرقاول
  2. راه اندازی شکارگاه مصنوعی قرقاول
  3. استفاده از زیبایی های قرقاول
  4. تاکسیدرمی قرقاول
اهمیت پرورش و تکثیر قرقاول

قرقاول به دلیل ویژگی های ظاهری و جنبه زیبایی بال و پرها و هم چنین خواص بسیار زیادی در نوع گوشتی آن مثل عدم وجود چربی، خاص زیاد مواد معدنی، گروه عظیمی از ویتامین ها و لذیذ بودن گوشت آن بعد از آهو و سریع الهضم بودن و نداشتن هیچ گونه عارضه مصرفی برای سیستم گوارش، خواص آن برای درمان فراموشی و کم خونی بسیار مورد علاقه قرار گرفته است و از آنجایی که شرایط نگهداری بسیار آسانی دارد و نیاز به مراقبت ندارد، مقاوم بودن بدن قرقاول در برابر هر گونه بیماری و نسبت به هر شرایط آب و هوایی سازگار است، مدیریت کردن جیره غذایی خود اگر انبوهی دانه در جلو آن ریخته شود بیشتر از حد یک وعده غذایی خود مصرف نمی کند، به مدت ۵ ماه تخم گذاری می کند.

در سال اول پرورش به بلوغ و جفت گیری می رسد، کم سر و صدا بودن پرنده و توجیه اقتصادی بسیار خوبی که با فروش یک کیلو گوشت گران قیمت به ارزش ۵۰ تا ۱۵۰ هزار تومان و قیمت فروش تخم ۵ تا ۳۵ هزار تومان و هزینه های کم خوراک و سالن پرورش نسبت به بقیه حیوانات و طیور، توسط کارشناسان ما پس از مطالعه و تحقیق و پژوهش و ارزیابی بازار به شدت به سمت احداث یک مزرعه و سالن پرورش و کسب درآمد و سودآوری توصیه می شود، حال مقاله ما پیش بینی می کند که پرورش دهنده انتخاب خود را در زمینه تکثیر قرقاول گرفته پس به سمت قدم های بعدی هدایت می شود که یکی انتخاب بهترین نوع پرورش یعنی قرقاول هلندی، آمریکایی، خزری و در گاهی اوقات نیز پاکستانی است که با انتخاب و تهیه و خرید یکی از این انواع شروع به راه اندازی یک سالن می کند.

کسب درامد از طریق قرقاول

منابع درآمد از طریق قرقاول به ۴ دسته تقسیم میشود و با توجه به فصل و زمان و مقدار بازدهی بالا، یک پرورش دهنده می تواند انتخاب کند چه محصولی را در کجا و با چه قیمتی می تواند روانه بازار کند و از آن کسب سود کند که در این مقاله توضیح می دهیم.

۱ . فروش قرقاول گوشتی پس از ۴ماه

در ۴ ماهگی قرقاول، در بهترین زمان ممکن برای نشان دادن کیفیت گوشت خود است پس با رعایت نکاتی در مسیر پرورش مثل تغذیه با کیفیت (با مصاحبه از برخی پرورش دهندگان به این نتیجه رسیدیم که اغلب، تغذیه قرقاول را شبیه تغذیه مرغ خانگی و یا بقیه پرندگان انتخاب می کنند و ما نیز یک منبع جامع در این خصوص نمیتوانیم ارائه دهیم اما با مطالعه توسط کارشناسان تیم مسترپت بهترین جیره غذایی قرقاول را به ۲۸ درصد پروتیین برای جوجه ها و ۲۴ درصد پروتیین برای سنین بعد رشد و هم چنین استفاده از سویا، ذرت، مولتی ویتامین ها توصیه می کنیم)، رعایت کردن بهداشت محیط وکف سالن، آبخوری، دانه دان و مراقبت های لازم میتوانید قرقاول را به کشتارگاه فرستاده و گوشت سالم آن را بفروشید که این کار مستلزم پیگیری خود شما و نشان دادن کیفیت محصول است و در تعداد کم می توانید در اطرافیان خود یا از طریق مجازی مثل گذاشتن در سایت شیپور و دیوار محصول خود را به فروش برسانید.

۲ . قرقاول مولد پس از ۸ ماه

قرقاول مولد که به صورت جفت به فروش می رسد و هر دو جفت در زمان ۸ الی ۱۰ ماهگی به باروری می رسند و در این زمان با ارتباط برقرار کردن با یکدیگر آماده تخم گذاری می شوند که می توانند ۸۵ درصد تخم های نطفه دار تولید کنند و فروش این نوع قرقاول ها بستگی به بازدهی و دوره چندم تخم گذاری قیمتش در بازار فرق می کند ولی قیمتی که اغلب مشاهده می شود تا مرز ۱۶۰ هزارتوان می باشد.

۳ . فروش تخم نطفه دار

نوع دیگر درآمد زایی از طریق فروش تخم های نطفه دار است که شما با رعایت کردن تکنیک هایی مثل جمه اوری تخم ها به روش سه روز یه بار و قرار دادن آنها در دمای ۱۵ درجه سانتی گراد و بعد به حد نصاب که رسید مجددا از طریق مواردی مثل دنیای مجازی و غیره می توانید انها را به قیمت ۵ الی ۳۵ هزارتوان بر اساس شرایط و نژاد بفروشید و درآمدزایی از این طریق داشته باشید.

۴ . جوجه کشی و فروش جوجه

نوع دیگری از درآمدزایی قرقاول ها به این روش است که جوجه ها را از سن یک ماهگی تا رسیدن به سن بلوغ می توانید به ارزش ۱۰ الی ۹۰ هزار تومان بفروشید.

نکته:لازم به ذکر است که قیمت ها توسط شرایط و نیاز بازار تعیین شده است و بر اساس موقعیت جغرافیای و تعداد فروش متغیر می باشد

مرکز نگهداری و پرورش قرقاول 

قرقاول ها ، پرنده های وحشی و پرخاشگر هستند آنها باید در محیط های بزرگ و سربسته و مسقف نگهداری شوند. به ازای هر قرقاول بالغ یک متر مربع فضا باید در نظر گرفت وگرنه این پرنده ها به جان یکدیگر می افتند و به هم نوک میزنند. محل نگهداری جوجه قرقاول ها با دسته های مولد کاملا جدا خواهد بود.

سالن-پرورش-قرقاول

نکته: مکان نگهداری قرقاول ها باید به دور از محیطهای شلوغ و پر سر و صدا باشد همچنین پرورش توأم قرقاول با دیگر طیور به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود.

جوجه قرقاول ها باید در یک محیط بسته که بتوان نور و دما را در داخل آن کنترل کرد، نگهداری شوند. جوجه قرقاول در ۳ هفته اول به شدت در معرض بیماری و مرگ قرار دارد. اگر بتوانید به خوبی در این دوره به جوجه ها رسیدگی کنید، آنها از یک ماهگی به بعد به محیط عادت کرده و به ندرت تلفات میدهند. اما از سن یک ماهگی به بعد می توان قرقاول ها را به یک فضای باز ولی سرپوشیده با حصار و سقف توری منتقل کرد. همچنین یک سقف و سرپناه نیز باید در محل نگهداری قرقاول های بالای یک سال باید در نظر گرفت تا در مواقع بارش برف و باران و یا در روزهای گرم در آسایش باشند. قرقاول پرنده ای بسیار مقاوم نسبت به دمای سرد و گرم می باشد. محل نگهداری قرقاول ها باید به اندازه کافی نور طبیعی هم دریافت کند.

حداقل ظرفیت و زمین مورد نیاز جهت پرورش قرقاولجدول-ظرفیت-مرکز-نگهداری و پرورش-قرقاول

سالن های پرورش قرقاول به دو صورت سالن پوشیده و سالن توری یا فنسی است که هر روش تکنیک خود را دارد چه برای جوجه کشی و چه برای دوره تخم گذاری
بستر پرورش باید حتی‌المقدور سر پوشیده و دارای کف بتنی باشد. اما برای جوجه‌ها یا گله‌های محدود، کف چوبی هم مناسب به نظر می‌رسد که متضمن شرایطی نظیر کیفیت چوب و فواصل تمییزکاری کف آن است. در صورتی که قبلا در بستر، ماکیانی از قبیل مرغ یا بوقلمون نگهداری می‌شده است، باید کاملا کف بستر را از هرگونه مواد ضایعاتی و کود زدوده و گندزدایی نمود. به هر حال پس از هر نوبت پرورش باید سالن را تمییز و ضدعفونی نموده و چند روزی قبل از جایگزین جوجه های جدید، دمای آن را به حد مطلوب رسانده و بستر را خشک و بدون رطوبت نگه داشت. زیرا بستر خیس یا مرطوب آغاز شیوع بیماری‌هایی نظیر کوکسدیوز بوده که درمان آن چندان سهل نیست.

جدول-حداقل-فاصله-ی-مورد-نیاز-بین-تاسیسات-مرکز-نگهداری-و-پرورش-قرقاول-توام
نقشه-الگویی-مرکز-نگهداریوپرورش-قرقاول
تجهیزات مورد نیاز برای پرورش قرقاول 

تجهیزات پرورش قرقاول مهم‌ترین ارکان پرورش این پرنده به شمار می‌رود. با تهیه تجهیزات استاندارد می‌توانید راندمان کاری خود را بالا ببرید و مدیریت آسان تری را تجربه نمایید. از آنجایی که صنعت پرورش طیور در سال‌های اخیر تحولات بسیار زیادی را به خود دیده است به هیچ عنوان نمی توان با ابزارها و روش های سنتی در این زمینه به جنگ سایر پرورش دهنده ها رفت. کسانی که علاقه مند به شروع پرورش قرقاول هستند باید بدانند که با تجهیزات استاندارد می توانند محصولات با کیفیتی را به بازار عرضه کنند و با این تکنیک از سایر رقبا در بازار پیشه بگیرند.

تجهیزات-مورد-استفاده-جهت-پرورش-قرقاولدستگاه جوجه‌کشی

برای واحدهای بزرگ می‌توان دستگاه ستر و هچر را به صورت مجزا در نظر داشت و در مورد واحدهای مبتدی یا دارای ظرفیت محدود می‌توان از یک دستگاه جوجه‌کشی دارای شانه‌های ستر و سبدهای هچر استفاده نمود، به طوری که بعد از ۲۱ روز تخم‌ها از شانه‌های ستر برداشته شده و به سبد هچر انتقال می‌یابد و داخل دستگاه قرار می‌گیرد. اما آن‌چه در این میان حایز اهمیت است محل استقرار دستگاه در فضای مسقف و بسته‌ و دارای سیستم تهویه مطلوب برای فراهم آوردن هوای تازه است. گذشته از تهویه نامطلوب، چرخش تخم و گندزدایی دستگاه و تخم‌ها، بیش‌تر مشکلاتی که در زمان هچ روی می‌دهد ناشی از بی‌دقتی در کنترل دما و رطوبت دستگاه است، به طوری که دما و رطوبت بیش از حد کم یا زیاد طی فاصله زمانی خاصی در رشد و وضعیت زیستی جنین تاثیر گذاشته و مشکلاتی نظیر مرگ جنین، ضعف یا خروج سخت جوجه از تخم را به بار می‌آورد. در دستگاه‌های تمام اتوماتیک که دارای فن جریان هوا است، بهترین دما تا ۲۱ روز، ۹/۹۸ f با تلرانس ۵/۰ f است. باید در نظر داشت که گرمای بیش از حد دستگاه یا موجب مرگ جنین در اثر تبخیر زود هنگام رطوبت می‌شود یا تولد زودرس جوجه‌ها پیش از زمان مقرر را باعث می‌گردد.
در مورد رطوبت دستگاه، تا روز ۲۱ باید آن را روی ۶۰-۵۸ درصد رطوبت نسبی یا ۸۶-۸۴ درصد قرار داده و در ۳ روز آخر آن را تا ۶۸ درصد افزایش داد. باید توجه داشت که میزان تهویه در روزهای آخر جوجه‌کشی و نیز در زمان هچ افزایش یابد. تنظیم شرایط تهویه بدین دلیل حایز اهمیت است که اکسیژن از روزنه‌های تخم وارد شده و از سوی دیگر دی اکسید کربن به همین روش از تخم خارج می‌گردد. لذا با افزایش حجم و رشد جنین باید به میزان تهویه افزود تا اکسیژن بیش‌تری به جوجه برسد.

رطوبت سنج و دما سنج

دما و رطوبت دو عامل مهمی هستند که پرورش قرقاول را تحت تاثیر قرار می‌دهند. برای اینکه دمای مورد نظر و دلخواه قرقاول‌ها را برای رشد و پرورش فراهم شود  به دو ابزار مهم رطوبت سنج و دماسنج نیاز است .

هواکش

از دیگر تجهیزات پرورش قرقاول که باید آن را برای ورود و خروج هوای تازه و کهنه مورد استفاده قرار میگیرد هواکش است. تهویه هوا شرایطی را برای سالن به وجود می‌آورد که قرقاول ها همیشه هوای تازه در اختیار داشته باشند و هوای کهنه تولید شده به بیرون رانده شود.

عدم استفاده از هواکش و تهویه هوا می‌تواند کیفیت محصولات و راندمان کاری را به طور چشمگیری کاهش دهد. هواکش و تهویه هوا را با توجه به متراژ و تعداد قرقاول های قابل پرورش انتخاب کنید .

سیستم نورپردازی

سیستم نورپردازی نیز جز تجهیزات پرورش قرقاول است که می‌تواند به طور مستقیم بر کیفیت محصولات و راندمان کاری شما تاثیرگذار باشد . در پرورش قرقاول تخم گذار میزان نور و شدت آن بسیار تاثیرگذار خواهد بود. قرقاول ها برای آگاهی محیطی و رساندن خود به آب و دان نیاز به نور دارند.

آبخوری و دانخوری

آب و دان دو جز مهم در پرورش قرقاول است که شما باید همیشه آن را در دسترس قرقاول ها قرار دهید برای این کار نیاز به تجهیزات پرورش قرقاول دارید. از بین تجهیزات پرورش قرقاول که می‌تواند این کار را برای شما انجام دهد می‌توان به آبخوری و دانخوری اشاره کرد.

چنانچه قفس قرقاول را انتخاب کنید می توانید از آبخوری تمام اتوماتیک آن نیز بهره‌مند شوید. با توجه به تعداد قرقاول و سن آن دانخوری‌های استاندارد نیز را می‌توانید در قفس‌های پرورش قرقاول استفاده نمایید.

منابع گرمازا سالنهای پرورش قرقاول

مادر مصنوعی برای جوجه‌های ۱-۳۰ روزه می‌توان از منابع گرمازا نظیر لامپ یا هیترهای آویزان استفاده نمود. برای مثال از لامپ‌های حرارتی ۲۵۰ وات می‌توان برای ۲۵۰ جوجه استفاده نمود. اما گزینه ایده‌آل این است که از لامپ‌های حرارتی پشت جیوه‌ای قرمز استفاده نمود. زیرا از مزیت‌هایی همانند مصرف کم‌تر برق (۶۰ وات)، نور قرمز (ضد قارچ و باکتری) و همچنین گرمای بیش‌تر برخوردار است. به‌منظور تنظیم فاصله منابع گرمازا تا کف سالن، باید وضعیت جوجه‌ها را بررسی نمود، به طوری که اگر جوجه‌ها در زیر منبع حرارتی تجمع کرده‌اند، باید فاصله را کاهش‌ (افزایش دما) و در صورتی که به اطراف پراکنده شده‌اند، فاصله را افزایش داد (کاهش دما). در اکثر موارد مشکلات ناشی از سرما است، اما باید توجه داشت که گرمای بیش از حد موجب خشکی عضلات جوجه‌ها و مرگ زودرس آن‌ها می‌گردد. در صورت استفاده از لامپ حرارتی باید در نظر داشت چنان‌چه هر یک از لامپ‌ها سوخته باشد یا اتصالی در مدار آن‌ها ایجاد گردد، منجر به افت دما می‌گردد که در مواقع بحرانی جوجه‌ها روی هم ریخته و درصدی از تلفات ناشی از خفگی را در پی خواهد داشت.

گارد یا محافظ جوجه‌ها

این مبحث تنها مربوط به جوجه‌های ۱-۱۰ روزه است، به طوری که باید با ایجاد گارد از جنس توری یا سایر وسایل همانند مقوا یا بلوک سفال، جوجه‌ها را نزدیک منبع حرارتی نگه داشت. این عمل باید تا زمانی ادامه یابد که جوجه‌ها به طور کامل با فضا آشنا شده و در صورت رها شدن از داخل محفظه گارد، قادر به پیدا کردن منبع حرارتی باشند. ارتفاع گارد باید قریب به ۳۰ سانتی‌متر و شکل آن به صورت مدور باشد، به طوری که چهار گوشه بستر که محل اصلی جمع شدن جوجه‌هاست حذف گردد. گارد (محافظ) را باید زمانی برداشت که جوجه‌ها قادر به پریدن از روی آن باشند که اغلب ۱۰ روزگی به بعد است. فضای گارد را باید همیشه تمییز نگه داشت و از خیس شدن یا کثیفی بیش از حد آن جلوگیری نمود.

قیمت محصولات فارم پرورش قرقاول
طرح پرورش قرقاول

 

وضعیت کلی پرورش قرقاول

هزینه و زحمت پرورش قرقاول در مقایسه با دیگر طیور پایین تر است در ابتدا برای این کار باید برای پرورش این گونه با تعداد پایین شروع کنید تا کم کم با تجربه ای که کسب می شود به این کار ادامه دهید. قرقاول در برابر سرما و گرما مقاوم است و این مساله هزینه اولیه را برای پرورش کاهش می دهدبرای این کار تنها باید یک محوطه را حصار بکشید؛ چراکه این گونه پرنده پروازی است و حتما باید در محطه ای محصور نگهداری شود.
از آغاز پرورش این پرنده تا مرحله فروش بین ۳ تا ۴ ماه زمان لازم است؛ از طرفی بدلیل اینکه رقبای کمی در این حوزه فعالیت می کنند بازار خوبی برای این محصولات وجود دارد بطوری که طبق گفته تولیدکنندگان این پرنده تقاضا برای مصرف گوشت قرقاول افزایش یافته است و بدلیل چربی پایین این گونه بهترین جایگزین برای مرغ به حساب می آید و توسط بسیاری از پزشکان تجویز می شود.
این پرندگان از اواخر زمستان تا اواسط تابستان تخم ریزی می کنند و هر تخم این پرنده بین ۵ تا ۳۵ هزار تومان قیمت دارد و تنها از محل فروش تخم قرقاول در سال نزدیک به ۶۰ میلیون تومان درآمد کسب کرد.؛ این در حالی است که هزینه پرورش این تعداد قرقاول نزدیک به ۵ میلیون تومان در سال است و این پرنده هیچ نیازی به واکسن ندارد و برای غذای آنها نیازی نیست که هرروز به محل نگهداری آنها مراجعه کنید؛ یعنی آن ها به اندازه غذای روزانه خود مصرف می کنند و باقی غذا رابرای وعده های بعد نگه می داردند؛ یعنی حتی اگر غذای یک هفته آنها را جلوی آنها بگذارید این غذا را در زول هفت روز مثرف می کنند نه اینکه در عرض یک روز همه غذاها را مصرف کنند.

اولین شرط شروع به کار پرورش قرقاول داشتن دانش کافی در مورد واریته مورد پرورش، داشتن دانش فروش در بازار، مکان و امکانات مناسب برای پرورش

کسب دانش: باید اطلاعات کافی در مورد خصوصیات رفتاری پرنده داشته باشیم. برای مثال در مورد قرقاول پرنده ی بسیار جنگجو است که امکان نگهداری دو پرنده نر در فصل بهار و تابستان در کنار هم باعث درگیری های شدید بر سر ماده ها می شود حتی ممکن است منجر به کشته شدن یکی از پرندهای نر شود و این امر سبب ایجاد استرس برای پرنده های ماده می شود. پس باید در فصل جفتگیری پرنده نر را در پارتیشن های جدا با تعدادی ماده نگهداری کرد. در قرقاول (یک پرنده نر با پنج تاهفت ماده) البته در پرورش به صورت محیط باز می توان پرنده های نر را در کنار هم با ماده ها قرقاولها داد، اما باید محیط کافی برای جابجایی پرنده ها باشد. و قرقاولها حتما نوک چینی شده باشند.

سوالات متداول در مورد پرورش قرقاول:

مکان و امکانات پرورش: محیط پرورش قرقاولهای تخم گذار کاملا متفاوت با محیط پرنده های گوشتی مورد پرورش است. و محیط جوجه قرقاولها در هر سن کاملا متفاوت با سنین دیگر است برای مثال سالن جوجه های یک روزه با سالن جوجه های دو ماهه کاملا باید متفاوت باشد چه از لحاظ امکانات و چه از لحاظ شرایط نگهداری و اصول بهداشتی

جیره غذایی: در مورد قرقاول جیره ها باید برای سنین مختلف به صورت مجزا با فرمول خاص بسته به سن پرنده تهیه شود. برای مثال جوجه قرقاولها تا سن ۲ ماهگی باید از جیره با پروتئین ۲۸ درصد تغذیه شوند. اگر این جیره را به قرقاولهای تخم گذار بدهیم. چاق شده و تخم گذاریشان قطع شده و دچار پرولاپس و… می شوند. و اگر در جیره فرموله شده کمبودی باشد قرقاولها به کانیبالسم و.. دچار می شوند. مهمترین اصل پروش جیره غذایی مناسب است.

میزان مقاومت به درجه حرارت: قرقاول سرما را تا ۳۵- درجه سانتیگراد به راحتی تحمل می کند. در مورد کبک همین امر صادق است. اما گرما برای قرقاول بیشتر از ۴۰+ درجه سانتیگراد بر پرنده تاثیرات بدی می گذارد. اما کبک تا دمایی ۴۵+ را به راحتی تحمل کرده و بسیار سازگار است. اما جایی نگرانی برای پرورش کبک یا قرقاول در محیط های متفاوت وجود ندارد مثلا برای محیط های گرم سیری از سیستم خنک کننده استفاده شود. اگر پرورش رو باز است از سیستم مه پاش و غیره…

نسبت نر به ماده: در قرقاول میتوان یک پرنده نر را با ۵ تا ۷ ماده جفت کرد. اما در کبک ۴ تا ۵ مناسب تر است چون قرقاول از کبک از لحاظ جفت گیری فعال تر است. اما بهتر است که برای اطمینان از درصد نطفه گیری بالاتر از تخم از تبدیل ۱ به ۴ استفاده شود.

جیره غذایی: همانطور که در بالا اشاره شد. جیره کبک و قرقاول یک جیره تخصصی است. تا بیشترین بهره وری را داشته باشد. و پرورش دهنده دچار مشکل نشود.

کبک و قرقاول در اسارت کرچ می شوند: بله کبک و قرقاول در اسارت نیز کرچ می شوند اما باید شرایط را برای کرچ شدن آنها فراهم کنید. برای مثال محیط آرام و ساکت و بدون استرس باشد. و محیط را یه صورت یک محیط طبیعی طراحی شده باشد.

مدت زمان جوجه شدن تخم کبک و قرقاول (هچ): مدت زمان جوجه شدن تخم کبک و قرقاول ۲۴ روز است. میتوان تخم ها را زیر پرندگان دیگر مثل مرغ خانگی، بوقلمون، غاز، اردک، مرغ شاخدار بگذارید. اما بهترین نتیجه را خود قرقاول حاصل می کند. البته برای تولید صنعتی حتما از دستگاه جوجه کشی استاندارد استفاده شود.

محیط نگهداری: برای هر سه قرقاول یک متر مربع فضا لازم است. برای هر ۸ عدد کبک هم یک متر مربع شما می توانید در حیاط خانه نیز آنها را رها کرده و پرورش دهید. البته باید از بست بال استفاده کنید چون کبک و قرقاول از قدرت پرواز بالای برخوردار هستند.

 

شاخص های پرورش قرقاول:

شاخص های فنی

۱- مراحل مختلف پرورش
-طول دوره پورش گوشتی ۱۷ هفته

الف) ۰-۴ هفته ۱۰۰ قطعه در هر مترمربع
ب) ۵-۸ هفته ۴۰ قطعه در هر مترمربع
ج) ۹-۱۲ هفته ۳۰ قطعه در هر مترمربع
د) ۱۳-۱۷ ( کشتار) ۲۰ قطعه در هر مترمربع

– میانگین وزن نر ۱۳۶۰ گرم
– میانگین وزن ماده ۱۱۳۵ گرم
– تلفات دوره پرورش ۱۵ درصد
– دان مصرفی دوره پرورش ۳/۵ کیلوگرم
– میزان آب مصرفی روزانه قرقاول ۱۴/۰ لیتر

۲-شروع دوره تولید اول(۲۹-۳۰ هفتگی)
-طول مدت نگهداری ۱۷ هفته +۱۱ هفته سیکل نوری+ ۲ هفته شوک نوری
-اولین تولید تخم ۱۲ تا ۱۴ روز بعد از افزایش نور

۳-طول دوره تولید اول
-طول دوره تولید اول ۱۳- ۱۵ هفته ( سن پرنده در ۴۴ هفتگی)
-تخم تولیدی به ازاء هر ماده ۶۰-۷۰ عدد
– میانگین وزن تخم ۲۷-۳۲ گرم
-درصد تخم قابل جوجه کشی ۹۰
-درصد هیچ ۷۰
-جوجه تولیدی بازاء هر ماده مولد در مرحله اول ۳۸-۴۴ قطعه
– میانگین وزن جوجه یکروزه ۲۲-۲۵ گرم
-درصد تلفات در دوره تولید اول ۵
-مقدار دان مصرفی در دوره تولید اول بازاء هر قطعه ماده ۷۰ گرم در روز
-مقدار دان بازاء هر قطعه جوجه تولیدی ۴۵۸ گرم
(متوسط تعداد جوجه) ۴۰: ۱۸۳۵۰ – (گرم دان مصرفی دوره تولید) ۷۲۵۰ + ( گرم دان تا آغاز دوره تولید) ۱۱۰۰۰ ← ۴۵۸

انتخاب تخم برای جوجه‌کشی قرقاول

تخم جوجه کشیبه‌منظور انتخاب بهترین تخم‌ها برای جوجه‌گیری باید به مشخصاتی از گله تخم‌گذار توجه داشت که در ذیل بیان می‌گردد:
– روند توسعه نرمال گله و همچنین حصول اطمینان از شرایط بهداشت و سلامت کامل آن
– سازگار با شرایط جفتگیری (جفت نر انتخاب شده) و تولید تخم با درصد بالای نطفه‌داری
– عدم اختلال در فرایند جفتگیری
– تغذیه شده با جیره مناسب گله مولد
– عدم همخونی گله به طوری که در حد (f1) باشد
– از ذخیره و نگهداری تخم‌های بیش از حد درشت یا ریز باید خودداری نمود، زیرا تخم‌های بیش از حد درشت درصد هچ پایینی دارند و تخم‌های ریز نیز جوجه‌هایی با جثه ضعیف و کوچک به بار می‌آورند.
– از ذخیره و نگهداری تخم‌های با پوسته نازک یا ترک خورده باید خودداری نمود. زیرا این گونه تخم‌ها رطوبت مورد نیاز جهت رشد جنین را به سختی در خود نگه داشته و از سوی دیگر احتمال وقوع بیماری‌های ارگانیسمی در تخم‌های ترک خورده افزایش می‌یابد.
باید از قرار دادن تخم‌های با شکل غیرمعمول در دستگاه خودداری و تنها از تخم‌های تمیز و سالم برای جوجه‌کشی استفاده نمود. شستن تخم‌ها یا تمیز کردن آن‌ها با پارچه مرطوب توصیه نمی‌گردد، زیرا با شستن تخم پوشش محافظ آن از بین رفته و منافذی برای ورود انواع باکتری که عامل بیماری‌های ارگانیسمی است، ایجاد می‌گردد.

جوجه-کشی-و-پرورش-قرقاول
ذخیره و مراقبت از تخم قرقاول

در بسیاری از موارد، توجهات تنها معطوف به دوره جوجه‌کشی بوده و مراقبت خاصی از تخم‌های ذخیره شده برای قرار گرفتن در دستگاه به عمل نمی‌آید. در حالی که مدت زمان ذخیره و نگهداری بیش از زمان جوجه‌کشی حایز اهمیت است. زیرا حتی در این زمان نطفه تخم به‌عنوان یک جنین، زنده و در حال زیست بوده و هرگونه غفلت و عدم رعایت نکات مربوط موجب هچ ناموفق و یا مشکلاتی اعم از مرگ جنین یا نقص عضو و مشکلات ارگانیسمی می‌گردد. لذا در مدت زمان نگهداری تخم‌ها باید نکات زیر را مد نظر قرار داد:
– تخم‌ها را باید حداقل روزی سه بار جمع‌آوری نمود. اما در صورتی که دمای روز به بالای ۸۵f رسید، باید دفعات جمع‌آوری را به پنج مرتبه افزایش داد. تخم‌ها را به طور کلی دو تا سه دفعه در صبح و یک تا دو دفعه در بعد از ظهر جمع‌آوری نمایید.
– تخم‌های دارای آلودگی اندک همانند لکه خون روی پوسته، ذرات کود چسبیده یا گرد و غبار بستر را می‌توان با ساب‌زنی توسط کاغذ سنباده نرم برای زمان جوجه‌کشی ذخیره و آماده نمود.
– تخم‌ها را باید در شرایط مرطوب و خنک (دمای ۱۵-۱۴ و رطوبت ۷۵-۷۳ درصد) نگهداری نمود.
– تخم را باید به حالتی در شانه‌های ذخیره قرار داد که انتهای کوچک تخم رو به پایین باشد.
– در صورت ذخیره تخم‌ها برای مدت زمانی بیش‌تر از ۶-۵ روز، باید آن‌ها را روزی ۲-۱ بار چرخاند و وضعیت آن‌ها را بررسی نمود. بهترین زمان برای نگهداری تخم‌ها ۸-۷ روز بوده و حداکثر تلرانس آن ۱۲-۱۱ روز است که توصیه نمی‌گردد. زیرا با گذشت زمانی بیش‌تر از آن، درصد هچ تخم‌ها افت می‌نماید. هنگام انتقال تخم‌ها از اتاق ذخیره به دستگاه، باید اندکی تامل نمود تا دمای تخم‌ها که تقریبا ۱۵ درجه است با دمای معمول هوا منطبق گردد. در غیر این صورت، انتقال ناگهانی تخم‌ها از محفظه ذخیره به دستگاه باعث افزایش شدید دما و درنتیجه کندانس رطوبت و وارد آمدن شوک خسارت‌بار به تخم‌ها می‌گردد.

اصول تغذیه قرقاول

یکی از موارد مهم در پرورش طیور مسئله تغذیه می‌باشد. تغذیه طیور بخش مهمی از وظایف یک پرورش‌دهنده طیور را تشکیل می‌دهد. تغذیه از دو جنبه بهداشتی و اقتصادی حائز اهمیت است. از‌نظر بهداشتی پرنده هنگامی می‌تواند به فعالیت‌های مرفولوژیکی خود به‌طور مناسب ادامه دهد که تمام مواد‌غذایی مورد نیاز در اختیارش قرار گیرد. از نظر اقتصادی هم باید توجه داشت که ۷۵ درصد از هزینه پرورش را هزینه‌های مربوط به خوراک تشکیل می‌دهد. واحد تهیه خوراک کار تأمین و تولید انواع جیره‌های غذایی برای پرندگان در کلیه مراحل رشد و نمو را از جوجه‌های یکروزه تا پرندگان گوشتی و مولدین به‌عهده دارد. در این واحد، مواد اولیه مورد نیاز به نسبتهای کاملاً دقیق و مشخص با هم مخلوط و آسیاب می‌شوند.

قرقاول‌ها از ابتدای پرورش نیاز به انرژی بالایی دارند لذا بهترین نتیجه با جیره آغازین [Starter] حاوی ۲۸% پروتئین تا ۴ هفته اول، ۲۵% پروتئین از ۴ تا ۹ هفته و ۲۲% پروتئین از ۹ تا ۱۶ هفته بدست می‌آید. جیره غذایی پرندگان پرورشی از ذرت، گندم، کنجاله سویا، پودرصدف، نمک، مکمل ویتامین‌ها و مواد‌معدنی و غیره تشکیل می‌شود.

دسترسی به خوراک برای جوجه‌های قرقاول از ضروریات پرورش می‌باشد. جیره‌های غذایی پرندگان زینتی و یا بوقلمون در کارخانجات خوراک تولید می‌شود که قابل اطمینان و توصیه می‌باشد. جیره آغازین باید حاوی ۲۸ الی ۳۰ درصد پروتئین باشد که برای برآورد احتیاجات این پرنده برای رشد سریع و پردرآوری ضروری می‌باشد. جیره‌هایی که به شکل کرامبل [Crumble] ارائه می‌شوند نتایج رضایت‌بخشی را موجب گردیده‌اند. اما باید توجه داشت که جوجه‌های قرقاول قادر به مصرف خوراک پلت شده تا سن سه هفتگی نیستند. جیره‌های غذایی قرقاول باید حتما حاوی کوکسیدواستات باشد تا از ابتلا به کوکسیدیوز جلوگیری شود.

جدول-مقدار-پروتئین-جیره-غذایی-قرقاول-در-کل-دوره-پرورش

خوراک مصرفی در دوره پرورش، بخش اعظمی از هزینه‌های این دوره را شامل می‌شود. لذا ترکیب و چگونگی تهیه آن بسیار حایز اهمیت است. باید توجه داشت که هرگز از خوراک سایر ماکیان، بالاخص مرغ، استفاده نگردد. دان مورد استفاده جوجه قرقاول‌ها باید دارای ۲۸ درصد پروتئین و در سنین بالغ ۲۴ درصد باشد. همچنین از تازه بودن و ترکیب ایده‌آل دان باید اطمینان حاصل نمود. زیرا اثر مطلوب اکثر مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در خوراک پس از مدتی طولانی از بین رفته و فاقد ارزش غذایی می‌شود. گندم، سویا و ذرت از ترکیبات اصلی خوراک قرقاول به شمار می‌آیند.

جیره پیش دان تا سن ۶ هفتگی و سپس جیره رشد اولیه تا ۱۲ هفتگی و بعد از آن نیز جیره رشد ثانویه تا زمان ارسال پرنده به بازار بعنوان پرنده گوشتی و یا انتخاب آن جهت گلۀ مادر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نمونه های از جیره های غذایی قرقاول 

جدول-نمونه-هایی-از-جیره-های-غذایی-قرقاول-(برحسب-کیلوگرم-9

 

جدول-مواد غذی جیره های غذایی قرقاول

جیره تخمگذاری باید حداقل ۲ هفته پیش از تخمگذاری مورد استفاده قرار گیرد. مجدداً باید یادآور شد که چنین جیره‌ای کامل است و نیازی به استفاده از هیچ مکملی نمی باشد.

میزان رشد، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک در قرقاول طوقی [Ring Neck Pheasants]

جدول-میزان-رشد-،-مصرف-خوراک-و-ضریب-خوراک-در-قرقاول-طوقی-(pheasants-ring-neck)

تغذیه قرقاول به‌منظور پروار کردن اخیراً در بسیاری از کشورها و از جمله کشور ما رایج شده است. گوشت قرقاول بسیار لذیذ و مقوی می‌باشد لذا آشنایی با اصول تغذیه این پرندۀ زیبا بسیار حائز اهمیت است. طعم و مزه گوشت قرقاول پرورشی با همنوعان وحشی آنها تفاوت چندانی ندارد.

احتیاجات آب آشامیدنی در پرورش قرقاول

آب مصرفی جوجه قرقاول‌ها اثری مهم در حفظ سلامت آنان دارد. خنکی و تمیزی آب باید همواره رعایت شود. ابتدا می‌توان از سنگهای رنگین و سنگ مرمر در ظروف آب قرقاولها استفاده کرد تا از خیس شدن جوجه‌ها درنتیجه ورود به داخل آبخوری جلوگیری کند. یک قرقاول در حال رشد روزانه به ۲ الی ۵ گالن [یک گالن آب = ۳۴/۸ پوند= ۷۹/۳ کیلوگرم=۲۳۱اینچ مکعب] آب نیاز دارد و ۲۰۰ قرقاول در حال رشد بعد از دو هفته اول به ۵ گالن آب نیاز دارند.

مصرف آب با افزایش سن حیوان، زیاد می‌شود ولی به‌ازای هر واحد وزن بدن، کاهش می‌یابد. تمایل به نوشیدن آب رابطه نزدیکی با مصرف خوراک دارد بنابراین هر عاملی که بر مصرف خوراک مؤثر باشد به‌طور غیرمستقیم بر مصرف آب نیز مؤثر خواهد بود. در دمای معتدل، پرندگان دو‌برابر وزن خوراک مصرفی، آب می‌نوشند. هر مادۀ مغذی که سبب افزایش دفع مواد‌معدنی از طریق کلیه‌ها شود، بر مصرف آب نیز مؤثر خواهد بود.

آب همراه با مواد غذایی: میزان آب موجود در خوراک معمولاً در برآورد آب مورد نیاز بدن در‌نظر گرفته نمی شود با این‌حال اکثر خوراکها حاوی حدود ۱۰ درصد آب آزاد می‌باشند. شکل دیگری آن از آب پیوند شده نامیده می‌شود که در طول هضم و سوخت‌و‌ساز مورد استفاده قرار می‌گیرد بدین ترتیب ۸-۷ درصد از کل نیاز آب بدن از خوراک تأمین می‌شود.

آب متابولیک: آب، محصول فرعی سوخت‌‌و‌ساز عمومی بدن است. با سوخت‌‌و‌ساز هر گرم چربی ۲/۱گرم آب تولید می‌شود. به‌همین ترتیب هر گرم پروتئین و کربوهیدرات نیز به ترتیب حدود ۶/۰ و ۵/۰ گرم آب تولید می‌نمایند. کل آب متابولیک را می‌توان بسادگی از روی میزان انرژی مصرفی برآورد نمود، بدین ترتیب که به‌طور متوسط به‌ازای هر کیلوکالری انرژی که مورد متابولیسم قرار گیرد، ۱۴/۰ گرم آب حاصل خواهد شد.

دمای آب آشامیدنی

دمای آب مصرفی پرندگان عموماً با دمای محیط منطبق است. به‌عبارت دیگر، دمای آب آشامیدنی پرندگان که در شرایط محیطی کنترل شده قرار دارند، نسبتاً ثابت است در‌حالی که برای جوجه‌ها دمای آب، همراه با افزایش سن، به‌علت کاهش دمای محیط مادر مصنوعی کاهش می‌یابد.

کیفیت آب

آب مصرفی گله باید از لحاظ سختی و میزان نمک، مس، آهن، منگنز، منزیم، نیترات و … و از لحاظ آلودگی باکتریایی در هر گله آزمایش گردد. در صورت آلوده بودن آب مصرفی، لازم است از یک ضدعفونی‌کننده مناسب استفاده شود. ارتفاع آبخوری باید روزانه کنترل و تنظیم گردد. تا سن دو هفتگی لبه بالای آبخوریهای آویز اتوماتیک، هم‌سطح پشت جوجه‌ها باشد.

بستر زیر آبخوری‌ها باید هموار باشد تا تمامی جوجه‌ها به‌طور یکنواخت و یکسان به آب دسترسی داشته باشند و از ریزش آب جلوگیری شود. توصیه می‌شود میزان مصرف آب سالن به‌صورت روزانه و دقیق رکوردگیری و ثبت شود. زیرا افزایش و کاهش ناگهانی در مصرف آب، نشانه اولیه استرس، بیماری و… است.

جدول استاندارد آب مورد استفاده در پرورش قرقاول به شرح زیر می باشد 

جدول-استاندارد-میزان-اب-مورد-استفاده

 

دانلود دستور العمل اجرایی ضوابط فنی و بهداشتی تاسیس و بهره برداری مراکز نگهداری و پرورش قرقاول

پیش بینی میزان سرمایه گذاری و سودآوری طرح پرورش قرقاول 

ظرفیت تولید سالیانه : :۲۰۰ مولد و ۲۰۰۰ قطعه گوشتی
مساحت زمین موردنیاز : ۳۱۷۵ مترمربع
زیربنای کل : ۱۱۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۳ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت :۰.۱۰۵ میلیون دلار
ارزش ماشین آلات و تجهیزات :۰.۰۲۴ میلیون دلار
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۷ درصد



درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید: 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

طرح توجیهی پرورش قرقاول – زمستان ۱۴۰۰

تومان۱۹۰.۰۰۰

طرح توجیهی پرورش قرقاول – بروزرسانی زمستان ۱۴۰۰

طرح توجیهی پرورش قرقاول به بررسی دقیق شرایط احداث واحد پرورش قرقاول با کلیه محاسبات اقتصادی و مالی برپایه قیمت‌های روز در دو فرمت ورد و پی دی اف در زمستان ۱۴۰۰ نگارش شده است. مشخصات این طرح توجیهی به‌صورت زیر می‌باشد:

ظرفیت پرورش : ۲۰۰۰ قطعه گوشتی + ۲۰۰ قطعه مولد
فرمت فایل : ورد + پی دی اف
حجم فایل ورد طرح : ۴.۷ مگابایت
حجم فایل پی دی اف طرح : ۲.۷ مگابایت
تعداد صفحات طرح توجیهی : ۴۸ صفحه

لازم به ذکر است، این طرح توجیهی مبتنی بر متن می باشد. کلیه محاسبات اقتصادی و شاخص های مالی براساس آخرین ضوابط و دستورالعملها و بر پایه قیمتهای روز تهیه گردیده و هم چنین در بخش های دیگری مباحث معرفی و بازار نیز مورد توجه قرار گرفته است.
درصورتیکه متقاضی دریافت بسته آموزشی پرورش قرقاول هستید می توانید با کلیک بر روی گزینه “خرید”  لینک دانلود این بسته را پس از پرداخت آنلاین دریافت نمائید.

توضیحات

طرح توجیهی پرورش قرقاول – زمستان ۱۴۰۰

طرح توجیهی پرورش قرقاول به بررسی دقیق شرایط احداث واحد پرورش قرقاول با کلیه محاسبات اقتصادی و مالی برپایه قیمت‌های روز در دو فرمت ورد و پی دی اف در زمستان ۱۴۰۰ نگارش شده است. مشخصات این طرح توجیهی به‌صورت زیر می‌باشد:

ظرفیت پرورش : ۲۰۰۰ قطعه گوشتی + ۲۰۰ قطعه مولد
فرمت فایل : ورد + پی دی اف
حجم فایل ورد طرح : ۴.۷ مگابایت
حجم فایل پی دی اف طرح : ۲.۷ مگابایت
تعداد صفحات طرح توجیهی : ۴۸ صفحه

لازم به ذکر است، این طرح توجیهی مبتنی بر متن می باشد. کلیه محاسبات اقتصادی و شاخص های مالی براساس آخرین ضوابط و دستورالعملها و بر پایه قیمتهای روز تهیه گردیده و هم چنین در بخش های دیگری مباحث معرفی و بازار نیز مورد توجه قرار گرفته است.
درصورتیکه متقاضی دریافت بسته آموزشی پرورش قرقاول هستید می توانید با کلیک بر روی گزینه “خرید” که در بالای صفحه آورده شده است، لینک دانلود این بسته را پس از پرداخت آنلاین دریافت نمائید.

این بسته شامل:

طرح پرورش قرقاول

سر فصل های طرح

فصل اول: چکیده مطالعات فنی – اقتصادی مالی
فصل دوم: مطالعات فنی
معرفی طرح
مدت زمان اجرای طرح
برآورد هزینه توسعه طرح
معرفی
مهم ترین اهداف پرورش قرقاول
فصل سوم : مطالعه فنی و بررسی هزینه‌های سرمایه‌گذاری طرح
هدف از اجرای طرح
هزینه‌های سرمایه‌گذاری طرح
هزینه‌های زمین و ساختمان سازی
زمین و محوطه سازی
مشخصات فنی در بخش محوطه سازی و ساختمان سازی
ساختمان ها و زیربناها
هزینه تجهیزات و تکنولوژی
هزینه تاسیسات و انشعابات
هزینه‌های قبل از بهره‌برداری
جمع بندی هزینه های سرمایه گذاری ثابت طرح
هزینه‌های سالیانه
وضعیت تأمین نیروی انسانی و تعداد اشتغال
برآورد هزینه سالیانه آب، برق و گاز
تعمیر و نگهداری
هزینه استهلاک
سرمایه در گردش مورد نیاز طرح
برآورد قیمت تمام شده به تفکیک هزینه ها
برآورد درآمد های حاصله از طرح

جداول طرح پرورش قرقاول

جدول برنامه سالیانه تولید و فروش در ظرفیت کامل
جدول هزینه‌های زمین
جدول هزینه های محوطه سازی
جدول هزینه‌های ساختمان‌سازی
جدول اثاثیه و تجهیزات اداری
جدول جمع بندی هزینه تجهیزات و ماشین آلات
جدول تاسیسات برقی
جدول تاسیسات آبی
جدول تاسیسات سرمایش و گرمایش
جدول تاسیسات اطفاء حریق
جدول تاسیسات سوخت
جدول جمع بندی تاسیسات
جدول هزینه‌های قبل از بهره‌برداری
جدول خرید مولد
جدول جمع‌بندی سرمایه‌گذاری ثابت طرح
جدول جمع بندی هزینه های مواد اولیه مصرفی سالیانه
جدول هزینه سالیانه نیروی انسانی تولیدی
جدول برآورد آب مصرفی
جدول انرژی مصرفی سالیانه
جدول تعمیر و نگهداری
جدول هزینه استهلاک
جدول سرمایه در گردش
جدول هزینه تولید سالانه
جدول هزینه های ثابت و متغیر
جدول منابع تامین مالی طرح
جدول مقدار فروش
جدول ظرفیت تولیدی طرح
جدول منابع و مصارف
جدول ترازنامه
جدول پیش بینی عملکرد سود و زیان طرح
جدول جریان نقدینگی
جدول شاخص های اقتصادی طرح
جدول پیش بینی برنامه زمان بندی اجرای طرح (Critical Path Method)

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرح توجیهی پرورش قرقاول – زمستان ۱۴۰۰”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۴.۶/۵ - (۱۲ امتیاز)