طرح-پرورش-خرگوش پشمی

طرح پرورش خرگوش پشمی

مهم‌ترین عوامل پیشرفت اقتصاد جهانی است. امروزه نوآوری و روی آوردن به صنایع نوین در سال‌های اخیر، نوآوری و الگو برداری از برخی صنایع سودآور دنیا، خصوصاً در صنعت دام و طیور کشور، رونق یافته و علاقه‌مندان خاص خود را پیدا کرده است.رونق این صنایع با توجه به جایگاه مستحکم محصولات غیرنفتی و در عین حال، با در نظر گرفتن افزایش تقاضای جهانی برای مواد پروتئینی و خوراکی، بستری مناسب جهت ورود به بازار صادرات جهانی محسوب می‌شود. هر چند پرورش تعدادی از حیوانات خاص به صورت صنعتی در کشور ما به علت وجود مسائل دینی، به کندی پیش می‌رود، اما بسیاری از علاقه‌مندان با سرمایه‌گذاری در این صنعت، محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر می‌کنند. خوشبختانه طی سال‌های اخیر با اطلاع رسانی درست و سودمند، پرورش تعداد زیادی از حیوانات خاص در کشور و جایگاه ویژه‌ و علاقه‌مندان بسیاری پیدا کرده که یکی از آنها پرورش خرگوش است.

هر چند در کشور ما به دلیل مسائل مذهبی، پرورش خرگوش جهت تولید گوشت برای مصرف داخل توجیهی ندارد اما از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۶۰، به منظور تولید مو و خز ، خرگوشی به نام آنقوره به صورت صنعتی پرورش یافته و به صورت فله به کشور ترکیه صادر می‌شد که به دلایلی از سال ۱۳۶۰، تقریبا کلیه مزارع تعطیل شدند و فعالیت برخی از آنها به صورت پراکنده ادامه یافت. در سال ۱۳۸۷، بهروز نصیری مقاله‌ای مفصل و جامع با موضوع پرورش خرگوش دو منظوره در ماهنامه دام، کشت و صنعت منتشر کرد که با استقبال علاقه‌مندان مواجه شد. پیگیری علاقه‌مندان از دفتر ماهنامه در خصوص پرورش صنعتی خرگوش سبب شد تا تحریریه دام، طیور به منظور کمک و راهنمایی علاقه‌مندان سرمایه‌گذاری در این زمینه، با بازنگری مقاله نصیری، به بررسی شرایط پرورش این حیوان بپردازد که در ادامه ملاحظه می‌‌فرمایید.

خرگوش‌ اهلی‌ (Oryctolagus Cuniculus) حیوانی‌ از راسته‌ خرگوش‌ شکلان‌ (Lagomorpha) و خانواده‌ Leporidae ‌ که خاستگاه‌ ابتدایی‌ آن‌ غرب‌ اروپا و شمال‌ غرب‌ آفریقا است. در حال‌ حاضر از نژادهای‌ مختلف‌ آن‌ به‌ منظورهای‌ گوناگون،‌ از جمله‌ تولید پشم‌ و گوشت‌، انجام‌ تحقیقات‌ بیولوژیکی‌ و به عنوان‌ حیوانات‌ خانگی‌ استفاده‌ می‌شود. هم‌اکنون ۲۸ نژاد و۷۷ گونه از خرگوش شناسایی شده که رایج‌ترین این نژادها به منظور پرورش خرگوش سفید نیوزلندی و نژادهای رایج دیگر، مانند خرگوش البینو، خرگوش قرمز نیوزلندی، نژاد کالیفرنیایی (به رنگ سفید و گوش‌های سیاه) و نژاد رکس است. معمولاً خرگوش به دو منظور تولید گوشت و پوست در بسیاری از کشورها به دو صورت سنتی و صنعتی پرورش می‌یابد که هر کدام روش‌های مختلفی خود را دارد. پرورش سنتی به سه روش؛ تایلندی، کوزه‌ای و قفسی صورت می‌گیرد که هر یک مزایا و معایب خاص خود را دارند. پرورش صنعتی نیز به دو صورت سیستم باز و بسته انجام می‌شود. بزرگ‌ترین واحدهای پرورشی، از سیستم بسته- که به صورت قفس در داخل سالن نگهداری می‌شود- استفاده می‌کنند زیرا که در این روش تمامی عوامل تحت کنترل و دارای بیشترین بازده است. اندازه قفس‌ها به منظور پرواربندی برای هر ۵ قطعه خرگوش، ۵۰ در ۳۰ با ارتفاع ۲۵ سانتی‌متر در نظر گرفته می‌شود. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های اقتصادی پرورش خرگوش، که سبب بازدهی بالا و بازگشت سریع سرمایه می‌گردد، کوتاه بودن طول دوره زاد و ولد این حیوان است. میانگین طول دوره آبستنی ۳۱ روز و تعداد نوزاد در هر زایمان بین ۶ تا ۸ عدد است. سن نخستین جفت‌گیری در خرگوش نر ۶ تا ۷ ماهگی و در خرگوش ماده بین ۸ تا ۹ماهگی است که حدود ۳۵ روز بعد از زایمان دوباره جفت‌گیری می‌کند؛ طول مدت مفید جنسی خرگوش ۳ سال گزارش شده است. البته لازم به یادآوری است که سیستم کشتار صنعتی خرگوش مانند مرغ است با این تفاوت که در قسمت پرکنی‌، پوست‌کنی انجام می‌شود و بعد از کشتار، حیوان باید به مدت ۱۲ ساعت آویزان گردد تا خون از بدن آن خارج شود، پس از آن، بسته‌بندی شده و به صورت منجمد راهی بازار مصرف می‌شود. با توجه به شرایط پرورشی، اکنون خرگوش به عنوان یکی از صنایع دامپروری پر رونق و رو به رشد در عرصه جهانی مطرح شده است. به طوری که دولت کره جنوبی، اخیراً برای جبران کمبود گوشت قرمز خود به پرورش خرگوش های بزرگ، که انواع گوناگونی از قبیل آنقوره و… (که تا حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ کیلو گرم گوشت تولید می‌کنند) روی آورده است. هر چند که بزرگ‌ترین مانع گسترش پرورش خرگوش در کشور ما، شرایط خاص مذهبی و شرعی است که در صورت پرورش خرگوش حلال گوشت که به نام خرگوش سم‌دار شناخته می‌شود و در صورت تأیید دینی، دیگر این منع قانونی نیز وجود ندارد. با وجود این، نمی‌توان از شرایط فنی بسیار ساده پرورش، قابلیت اجرا در مناطق متنوع، زاد و ولد سریع و به تعداد بالا، گوشت مرغوب و پوست با ارزش این حیوان، که بازار جهانی خوبی هم دارد، چشم پوشید، مزایای انکارناپذیری که می‌تواند پرورش خرگوش را برای صادرات به دیگر کشورها توجیه‌پذیر نماید. بر همین اساس، تحریریه دام و طیور، ماهنامه آمادگی خود را جهت در اختیار قرار دادن اطلاعات بیشتر به علاقه‌مندان این صنعت اعلام میدارد.

نژاد های خرگوش آنقوره
خرگوش انقوره که با نام خرگوش آنگورای ایرانی نیز شناخته می شود، یک نژاد خرگوش اهلی است که به دلیل خز بلند و ابریشمی اش شناخته می شود. این نوع خرگوش حیوانی است بسیار آرام که عمدتا جهت تولید پشم پرورش و نگهداری می‌شوند.آنقوره معروف‌ترین گونه خرگوش در دنیا است که به خاطر موهای بلند و نازکش شناخته می‌شود. خرگوشی که در نیمه‌های قرن هجدهم به عنوان حیوان خانگی نگهداری می‌شد به دلیل پشم مرغوب و بلند برای استفاده‌های صنعتی و پوشاک آنقدر محبوب شد که پرورش آن در دیگر نقاط دنیا گسترش یافت.از الیاف خرگوش آنقوره در نساجی لوکس استفاده می‌شود و البسه تولیدی از پشم این خرگوش با قیمت بسیار بالایی در جهان به فروش می‌رسد. امروزه کشور چین با پرورش حدود ۸ میلیون خرگوش آنقوره سالانه قریب به ۸ تن آنقوره تولید می‌کند که ۹۰ درصد تولید جهانی است.فرانسه ، ترکیه،استرالیا، آلمان و زلاندنو سایر کشورهایی هستند که آنقوره تولید می کنند.در ایران بین سال‌های ۱۳۴۶تا ۱۳۶۰ با هدف استفاده از پشم،این خرگوشبه صورت صنعتی پرورش داده می‌شد و به شکل فله به کشور ترکیه صادر می گردید.

از سال ۱۳۶۰ به بعد به دلیل مشکلات اقتصادی ناشی از جنگ،تقریبا کلیه مزارع تعطیل شد و پرورش این حیوان به صورت پراکنده صورت می‌گرفت. مجددا به منظور احیای پرورش و تولید الیاف این حیوان و ایجاد صنایع جنبی مربوط به آن، از قبیل تولید نخ و پارچه، در سال ۱۳۶۸وزارت جهاد سازندگی اقدام به وارد نمودن این نژاد از خرگوش کرد، امّا در سال های بعد، به دلایل و بهانه های مختلف ، این امر به دست فراموشی سپرده شد و مورد بی‌مهری مسئولان دولتی قرار گرفت.

طرح پرورش خرگوش پشمی

 

خرگوش‌ اهلی به‌ منظورهای‌ گوناگون،‌ از جمله‌ تولید پشم‌ و گوشت‌، انجام‌ تحقیقات‌ بیولوژیکی‌ و به عنوان‌ حیوانات‌ خانگی‌ استفاده‌ می‌شود. هم‌اکنون ۲۸ نژاد و۷۷ گونه از خرگوش شناسایی شده که رایج‌ترین این نژادها به منظور پرورش خرگوش سفید نیوزلندی و نژادهای رایج دیگر، مانند خرگوش البینو، خرگوش قرمز نیوزلندی، نژاد کالیفرنیایی (به رنگ سفید و گوش‌های سیاه) و نژاد رکس است. معمولاً خرگوش به دو منظور تولید گوشت و پوست در بسیاری از کشورها به دو صورت سنتی و صنعتی پرورش می‌یابد که هر کدام روش‌های مختلفی خود را دارد. پرورش سنتی به سه روش؛ تایلندی، کوزه‌ای و قفسی صورت می‌گیرد که هر یک مزایا و معایب خاص خود را دارند. پرورش صنعتی نیز به دو صورت سیستم باز و بسته انجام می‌شود. بزرگ‌ترین واحدهای پرورشی، از سیستم بسته- که به صورت قفس در داخل سالن نگهداری می‌شود- استفاده می‌کنند زیرا که در این روش تمامی عوامل تحت کنترل و دارای بیشترین بازده است. اندازه قفس‌ها به منظور پرواربندی برای هر ۵ قطعه خرگوش، ۵۰ در ۳۰ با ارتفاع ۲۵ سانتی‌متر در نظر گرفته می‌شود. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های اقتصادی پرورش خرگوش، که سبب بازدهی بالا و بازگشت سریع سرمایه می‌گردد، کوتاه بودن طول دوره زاد و ولد این حیوان است. میانگین طول دوره آبستنی ۳۱ روز و تعداد نوزاد در هر زایمان بین ۶ تا ۸ عدد است. سن نخستین جفت‌گیری در خرگوش نر ۶ تا ۷ ماهگی و در خرگوش ماده بین ۸ تا ۹ماهگی است که حدود ۳۵ روز بعد از زایمان دوباره جفت‌گیری می‌کند؛ طول مدت مفید جنسی خرگوش ۳ سال گزارش شده است. البته لازم به یادآوری است که سیستم کشتار صنعتی خرگوش مانند مرغ است با این تفاوت که در قسمت پرکنی‌، پوست‌کنی انجام می‌شود و بعد از کشتار، حیوان باید به مدت ۱۲ ساعت آویزان گردد تا خون از بدن آن خارج شود، پس از آن، بسته‌بندی شده و به صورت منجمد راهی بازار مصرف می‌شود. با توجه به شرایط پرورشی، اکنون خرگوش به عنوان یکی از صنایع دامپروری پر رونق و رو به رشد در عرصه جهانی مطرح شده است. به طوری که دولت کره جنوبی، اخیراً برای جبران کمبود گوشت قرمز خود به پرورش خرگوش های بزرگ، که انواع گوناگونی از قبیل آنقوره و… (که تا حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ کیلو گرم گوشت تولید می‌کنند) روی آورده است. هر چند که بزرگ‌ترین مانع گسترش پرورش خرگوش در کشور ما، شرایط خاص مذهبی و شرعی است که در صورت پرورش خرگوش حلال گوشت که به نام خرگوش سم‌دار شناخته می‌شود و در صورت تأیید دینی، دیگر این منع قانونی نیز وجود ندارد. با وجود این، نمی‌توان از شرایط فنی بسیار ساده پرورش، قابلیت اجرا در مناطق متنوع، زاد و ولد سریع و به تعداد بالا، گوشت مرغوب و پوست با ارزش این حیوان، که بازار جهانی خوبی هم دارد، چشم پوشید، مزایای انکارناپذیری که می‌تواند پرورش خرگوش را برای صادرات به دیگر کشورها توجیه‌پذیر نماید. بر همین اساس، تحریریه دام و طیور، ماهنامه آمادگی خود را جهت در اختیار قرار دادن اطلاعات بیشتر به علاقه‌مندان این صنعت اعلام می‌دارد.

کاربردهای خرگوش آنقوره

استفاده اولیه خرگوش انقوره برای تولید خز بلند و ابریشمی آنهاست. بسته به چرخه رشد خز خرگوش، خز از طریق برش یا شانه کردن، معمولاً هر چند ماه یکبار برداشت می شود. خز به دلیل نرمی، گرمی و درخشندگی آن بسیار ارزشمند است و برای ریسندگی نخ و تولید منسوجات با کیفیت بسیار ارزشمند است.همچنین پوست خرگوش انقوره اغلب با الیاف دیگر مانند پشم یا ابریشم ترکیب می شود تا منسوجات و لباس های مجلل ایجاد شود. پارچه های ساخته شده از خز خرگوش آنقورا به دلیل نرمی، گرما و خواص عایق بودن شناخته شده اند و برای استفاده در ژاکت، روسری، کلاه و سایر لباس های هوای سرد ایده آل هستند. خز نرم و ابریشمی این حیوان برای ساخت انواع اقلام دست ساز از جمله خرس عروسکی، حیوانات عروسکی، پتو و لوازم جانبی نیز در بین صنعتگران و صنعتگران محبوبیت دارد. از طرفی در حالی که این نوع خرگوش عمدتاً برای خز پرورش داده می شود، به دلیل خلق و خوی ملایم و طبیعت اجتماعی به عنوان حیوان خانگی نیز نگهداری می شود.

نحوه آغاز دوره پرورش خرگوش آنقوره

شروع از خرید مادر و پدر خرگوش پشمی ازخارج از کشور و جفت گیری و تولید خرگوش پشمی تا سقف سیصد و شصت هزار قطعه افزایش تولید خواهیم داشت و تا ۲.۵ سال از کلیه خـــــــــرگوشهای پشمی نگهداری کرده و هر دو ماه یک بار پشم آنها چیده می شود و پشم حاصله درجه بندی شده و به واحد ریسندگی انتقال و سپس ریسیده و به نخ خام و کاموا تبدیل خواهد شد و به خارج از کشور صادر می گردد و آماده برای البسه زیر مردانه خواهد گردید .
پس ازگذشت ۲.۵ سال ازنگهداری خرگوشها ‘ پیرها کشتار و پوست آنها در واحد دباغی ، به چرم تبدیل می گردد و گوشت باقی مانده از کشتار به واحد تبدیل ضایعات انتقال و به پودر گوشت خرگــوش بــــــــرای مصــــــرف در خوراک دام تبدیل خواهد شد .
و روده آن به تولیدی های داخلی و یا خارجی که روده را به نخ جراحی برای مصارف انسانی تبدیل می کنند فروخته خواهد شد و ناخن آنها که هر دو ماه یک بار چیده خواهد شد برای ساخت ابزار دوسو و چهارسو که مورد مصرف در کارهای امثال کامپیوتر را دارد استفاده و ساخته می شود و ادرارخرگوشها تجزیه و برای مصارف شیمیائی استفاده می گردد و مدفوع آنها برای مصارف کشاورزی مورد استفاده قرارخواهد گرفت .

تحلیل جهانی صنعت آنقوره

صنعت جهانی پرورش خرگوش جنبه های مختلفی از جمله تولید گوشت، برداشت خز، استفاده آزمایشگاهی و نگهداری از حیوانات خانگی را در بر می گیرد. اروپا، به ویژه فرانسه، ایتالیا و اسپانیا، در تولید گوشت خرگوش پیشتاز هستند. گوشت خرگوش به دلیل محتوای کم چربی و کلسترول، محتوای پروتئین بالا و طعم مطلوب ارزش دارد. در برخی کشورها مانند چین و مجارستان، گوشت خرگوش یک خوراکی سنتی است و بازار قابل توجهی دارد. این خرگوش ها عمدتاً برای خز مجلل خود که در صنایع نساجی و مد استفاده می شود ، طرفدار دارند.کشورهایی مانند چین، فرانسه و آرژانتین تولیدکنندگان عمده پشم آنقوره هستند. مقررات حاکم بر پرورش خرگوش، استانداردهای رفاهی و تجارت نیز بسته به کشور و منطقه متفاوت است.

پیش بینی بازار مصرف جهانی خرگوش انقوره

پیش بینی بازار مصرف جهانی خرگوش انقوره (آنگورای ایرانی) شامل در نظر گرفتن عوامل مختلفی مانند روند تقاضا، پویایی بازار، ترجیحات مصرف کننده و تأثیرات نظارتی است. خطرات و عدم قطعیت های بالقوه ای ، مانند شیوع بیماری، اختلالات زنجیره تامین، رقابت در بازار و تغییر ترجیحات مصرف کننده،  می تواند بر بازار مصرف خرگوش انقوره تأثیر بگذارد.همچنین تغییرات احتمالی در مقررات مربوط به پرورش خز، آزمایش حیوانات، و مالکیت حیوانات خانگی عجیب و غریب که ممکن است بر بازار مصرف تأثیر بگذارد.

تحلیل SWOT صنعت پرورش خرگوش آنقوره

نقاط قوت:

. خرگوش انقوره به خز بلند و ابریشمی خود معروف است که به دلیل نرمی و درخشندگی آن بسیار ارزشمند است. این خز با کیفیت بالا در صنایع نساجی و مد مورد تقاضا است و به محبوبیت این نژاد کمک می کند.

. خرگوش انقوره با اقلیم های مختلف سازگار بوده و در مناطق جغرافیایی مختلف قابل پرورش است. این سازگاری، قابلیت فروش و توزیع آنها را افزایش می دهد.

خرگوش انقوره به طور معمول خلق و خوی مطیع و دوستانه ای دارد که آنها را به عنوان حیوان خانگی مناسب می کند. این ویژگی جذابیت آنها را برای صاحبان حیوانات خانگی افزایش می دهد و به ارزش بازار آنها کمک می کند.

خرگوش انقوره اهداف مختلفی از جمله تولید خز، مصرف گوشت، تحقیقات آزمایشگاهی و نگهداری از حیوانات خانگی را انجام می دهد. این تنوع در کاربردها انعطاف پذیری در برابر نوسانات بازار را فراهم می کند و پایگاه مشتریان بالقوه را گسترش می دهد.

نقاط ضعف:

در مقایسه با برخی از نژادهای خرگوش دیگر، خرگوش انقوره ممکن است سرعت رشد کمتری داشته باشد که می تواند بر کارایی آنها در تولید گوشت تأثیر بگذارد.

. نگهداری از خرگوش های انقوره با خز بلند نیاز به نظافت منظم دارد تا از مات شدن جلوگیری شود و از سلامت و کیفیت خز آنها اطمینان حاصل شود. این نیاز به نگهداری زیاد ممکن است برخی از پرورش دهندگان یا صاحبان حیوانات خانگی را منصرف کند.

طرح پرورش خرگوش پشمی

 

فرصت ها:

افزایش تقاضا برای الیاف لوکس در صنعت نساجی فرصتی را برای پرورش دهندگان خرگوش انقوره فراهم می کند تا از خز مرغوب این نژاد استفاده کنند.

روند رو به رشد مالکیت حیوانات خانگی، به ویژه در مناطق شهری، فرصت هایی را برای پرورش دهندگان خرگوش انقوریه ایجاد می کند تا علاقه مندان به حیوانات خانگی را که به دنبال حیوانات خانگی منحصر به فرد و عجیب و غریب هستند، هدف قرار دهند.

تهدیدها:

.نگرانی در مورد اقدامات رفاهی حیوانات در صنعت خز ممکن است منجر به افزایش نظارت و مقررات شود که به طور بالقوه بر تقاضا برای خز خرگوش انقوره تأثیر می گذارد.

.در دسترس بودن جایگزین های مصنوعی برای خز طبیعی ممکن است تهدیدی برای تقاضا برای خز خرگوش انقوره باشد، به خصوص اگر مصرف کنندگان به طور فزاینده ای گزینه های بدون ظلم یا وگان را ترجیح دهند.

. شیوع بیماری هایی مانند ویروس بیماری خونریزی دهنده خرگوش (RHDV) می تواند تهدید قابل توجهی برای جمعیت خرگوش ها باشد و بر عملیات پرورش و صنعت گسترده تر تأثیر بگذارد.

در مجموع، در حالی که صنعت پرورش خرگوش انقوره دارای نقاط قوتی مانند خز با کیفیت بالا و مصارف متنوع است، اما با چالش هایی در زمینه نگهداری، رقابت و رفاه حیوانات نیز مواجه است. پرورش دهندگان با استفاده از فرصت ها و پرداختن به ضعف ها و تهدیدها می توانند در جهت حفظ و رشد صنعت به شیوه ای مسئولانه و سودآور تلاش کنند.

وضعیت بازار داخلی پرورش خرگوش انقوره

بازار پرورش خرگوش انقوره نسبت به نژادهای رایج خرگوش نسبتاً کم است.با این حال، علاقه فزاینده ای به این نژاد وجود دارد، به ویژه در مناطقی که تقاضا برای خز با کیفیت بالا زیاد است. محرک اصلی تقاضا برای خرگوش های انقوره، خز بلند و ابریشمی آنهاست که به دلیل نرمی، گرمی و درخشندگی آن بسیار ارزشمند است و همین امر باعث می‌شود که تقاضا برای خز خرگوش انقوره از صنایع نساجی و مد است که در تولید پوشاک لوکس، لوازم جانبی و محصولات صنایع دستی بالا باشد. پرورش خرگوش انقوره ممکن است در مناطقی با سنت تولید خز و بازار کالاهای لوکس رواج بیشتری داشته باشد. کشور ما به عنوان کشور مبدا خرگوش انقوره، ممکن است حضور چشمگیری از پرورش دهندگان داشته باشد، اما محبوبیت این نژاد به کشورهای دیگر نیز در حال گسترش است. چشم انداز بازار برای پرورش خرگوش انقوره مثبت است که ناشی از تقاضا برای خزهای لوکس و افزایش علاقه مصرف کنندگان به محصولات پایدار و اخلاقی است. پرورش دهندگانی که می توانند محصولات خود را متمایز کنند، استانداردهای بالای رفاه حیوانات را حفظ کنند و با تغییر ترجیحات مصرف کننده سازگار شوند، در موقعیت مناسبی قرار دارند تا از فرصت های رو به رشد بازار سرمایه گذاری کنند. در نتیجه، در حالی که بازار پرورش خرگوش انقوره همچنان پرطرفدار است، پتانسیل رشد و گسترش را به ویژه در مناطقی با تقاضای زیاد برای محصولات خز لوکس ارائه می دهد. پرورش دهندگان می توانند از ویژگی های منحصر به فرد این نژاد بهره ببرند و با تأکید بر کیفیت، اخلاقیات و پایداری در شیوه های اصلاح نژاد و ارائه محصولات خود، مشتریان فهیم را جذب کنند.

محصولات حاصل از پرروش خرگوش با ظرفیت ۳۶۰۰۰۰ قطعه در سال
.
پشم خالص خرگوش آنغوره درجه بندی نشده در سال -/۴۳۲,۰۰۰ کیلوگرم
.
تولید نخ خام برای البسه زیر مردانه در سال -/۶۰۰,۰۰۰ کیلوگرم
.
روده خرگوش در سال -/۳۶۰,۰۰۰ عدد
.
پوست دباغی شده در سال -/۳۶۰,۰۰۰ عدد
.
ناخن بدست آمده در سال -/۱۲۹,۶۰۰ کیلوگرم
.
پودرگوشت خرگوش حاصل از ضایعات و گوشت خرگوش درسال با احتساب ۶۰% از ۵/۳ کیلوگرم وزن هرسر خرگوش -/۷۵۶,۰۰۰ کیلوگرم

ضوابط و مقررات احداث واحد پرورش خرگوش

ضوابط صدور پروانه پرورش خرگوش

حداقل ظرفیت ۵۰۰ قلاده مولد است.

نقشه جایگاه

قفس‌هادر فضای باز و در یک ردیف قرار داده میشوند در قفس در جهت خلاف وزش بادهای حاکم در بوده و باید طوری قرار داده شوند که بتوانند از اشعه خورشید ظهرگاهی استفاده نمایند. اما برای حفاظت خرگوش ها از تابش مستقیم خورشید از سایبان های طبیعی و یا مصنوعی استفاده میشود. بهتر است قفس ها در زیر درختان جاسازی شوند برای دور ماندن از دست جوندگان قفس ها باید در ۱۰۰-۸۰ سانتی متر سطح زمین تعبیه شوند.

طرح پرورش خرگوش پشمی

خرگوش داری بسته در مناطق سردسیر

جایگاه خرگوش از هر نوع تیپ که باشد باید روشن و بدور از تابش مستقیم خورشید و جریان هوا باشد

. خرگوش ها بیش از سرمای شدید از گرمای زیاد صدمه میبینند.

. دمای داخل جایگاه باید بین ۱۵ – ۱۴ درجه سانتیگراد باشد.

. برای خرگوش های تازه متولد شده و خرگوش های آبستن گرمای ۲۰-۱۸ درجه پیشنهاد میشود دمای کمتر از ۱۰ و بیشتر از ۲۰ ۲۰ درجه برای خرگوشها مضر میباشد.

. در دمای پایین مصرف غذا افزایش یافته و نسبت مرگ و میر در بچه خرگوشها بالا میرود. در دمای بالا نیز مصرف غذا کاهش یافته و رشد و نمو کند میشود.

. رطوبت نسبی جایگاه چه از نظر تولید و چه از نظر سلامتی در حدود ۷۰-۶۵ درصد خواهد بود. بزرگی قفسها بسته به نژاد خرگوشها تغییر میکند.

. کف قفس در سیستمهای یک طبقه باید مشبک باشد و از سطح زمین حدود ۱۰۰-۸۰ سانتی متر بالاتر قرار گرفته باشد.

ابعاد یک قفس معمولی

_ ارتفاع ۶٠ سانتی متر

_ پهنا ۷۰ سانتی متر

_ طول ۷۰ سانتی متر

خرگوش ها در برابر بیماری های پارازیتی حساس هستند.لذا برای مبارزه با بیماری ها نباید در خرگوش داری حیوان بیشتری نگهداری نمود و تعدا خرگوش ماده بالغ بیشتر از ۱۰۰ قلاده باشد.

ضمنا باید خرگوش ها را به گروه های ۳۰-۴۰ تایی تقسیم نمود.

. زمین: میزان زمین به ازاء هر قلاده مولد ۶۰/۰ متر مربع و به ازاء هر نتاج: ۳۵/۰ متر مربع می باشد.

. فواصل: بدور از مناطق مسکونی و دامداری ها

پیش بینی میزان سرمایه گذاری و سودآوری طرح پرورش خرگوش پشمی  

ظرفیت تولید سالیانه : :۵۰۰قلاده
مساحت زمین موردنیاز : ۳۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۲ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت :۵ میلیون دلار
ارزش ماشین آلات و تجهیزات :۸۳۳ هزار دلار
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۸ درصد

 


[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

طرح توجیهی پرورش و بسته بندی قارچ خوراکی – بروزرسانی زمستان ۱۴۰۰

تومان۹۵.۰۰۰

طرح توجیهی احداث و بهره برداری واحد پرورش و بسته بندی قارچ خوراکی – بروزرسانی زمستان ۱۴۰۰

طرح توجیهی پرورش و بسته بندی قارچ خوراکی در دو قالب ورد و پی دی اف تهیه شده که دارای مشخصات زیر می باشد:

ظرفیت تولید سالیانه : ۲۰۰ تن
فرمت فایل : ورد + پی دی اف
حجم فایل ورد : ۸ مگابایت
حجم فایل پی دی اف : ۳.۵ مگابایت
تعداد صفحات طرح توجیهی : ۵۰ صفحه

لازم به ذکر است، این طرح توجیهی مبتنی بر متن می باشد. کلیه محاسبات اقتصادی و شاخص های مالی براساس آخرین ضوابط و دستورالعملها و بر پایه قیمتهای روز تهیه گردیده و هم چنین در بخش های دیگری مباحث معرفی و بازار نیز مورد توجه قرار گرفته است.
درصورتیکه متقاضی دریافت بسته آموزشی پرورش و بسته بندی قارچ هستید می توانید با کلیک بر روی گزینه خرید لینک دانلود این بسته را پس از پرداخت آنلاین دریافت نمائید.

توضیحات

طرح توجیهی احداث و بهره برداری واحد پرورش و بسته بندی قارچ خوراکی – بروزرسانی زمستان ۱۴۰۰

طرح توجیهی پرورش و بسته بندی قارچ خوراکی در دو قالب ورد و پی دی اف تهیه شده که دارای مشخصات زیر می باشد:

ظرفیت تولید سالیانه : ۲۰۰ تن
فرمت فایل : ورد + پی دی اف
حجم فایل ورد : ۸ مگابایت
حجم فایل پی دی اف : ۳.۵ مگابایت
تعداد صفحات طرح توجیهی : ۵۰ صفحه

لازم به ذکر است، این طرح توجیهی مبتنی بر متن می باشد. کلیه محاسبات اقتصادی و شاخص های مالی براساس آخرین ضوابط و دستورالعملها و بر پایه قیمتهای روز تهیه گردیده و هم چنین در بخش های دیگری مباحث معرفی و بازار نیز مورد توجه قرار گرفته است.
درصورتیکه متقاضی دریافت بسته آموزشی پرورش و بسته بندی قارچ هستید می توانید با کلیک بر روی گزینه خرید لینک دانلود این بسته را پس از پرداخت آنلاین دریافت نمائید.

این بسته شامل:

طرح پرورش و بسته بندی قارچ خوراکی

سر فصل ها و فایلهای آموزشی بسته پرورش و بسته بندی قارچ خوراکی

برآورد هزینه اجرای طرح
مدت زمان اجرای طرح
فصل دوم: مطالعات فنی
قارچ و تاریخچه آن
جایگاه قارچ در ایران
نام و کد آیسیک محصول
شماره تعرفه گمرکی
استانداردهای محصول
موارد مصرف و کاربرد
موارد مصرف و کاربرد قارچ تازه
کالاهای جایگزین
اهمیت استراتژیکی کالا
بررسی و ارایه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی
فصل سوم :مطالعات بازار
مقدمه
قارچ در ایران
ارزش تولید قارچ
پراکنش تولید قارچ در کشور
فصل چهارم : مطالعات مالی و اقتصادی طرح
هدف از اجرای طرح
هزینه‌های سرمایه‌گذاری طرح
هزینه‌های زمین و ساختمان سازی
زمین و محوطه سازی
ساختمان‌های اداری – رفاهی خدماتی
هزینه تجهیزات و تکنولوژی
هزینه‌های قبل از بهره‌برداری
جمع بندی هزینه های سرمایه گذاری ثابت طرح
هزینه‌های سالیانه
برآورد هزینه سالیانه آب، برق و گاز
برآورد درآمد های حاصله از طرح

فهرست جداول

جدول کد آیسیک مرتبط با صنعت پرورش و بسته بندی قارچ خوراکی
جدول کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت
جدول استانداردهای ملی مرتبط با صنعت
جدول قیمت های فروش محصول در بازار
جدول وضعیت بازار قارچ جهان از سال ۲۰۱۹ و پیش بینی تا ۲۰۲۷
جدول برنامه سالیانه تولید و فروش در ظرفیت کامل
جدول هزینه‌های زمین
جدول هزینه‌های ساختمان‌سازی
جدول هزینه تجهیزات و ماشین آلات
جدول تاسیسات
جدول هزینه‌های قبل از بهره‌برداری
جدول جمع‌بندی سرمایه‌گذاری ثابت طرح
جدول هزینه سالیانه مواد اولیه طرح
جدول مصرف سالیانه انرژی
جدول منابع سرمایه گذاری طرح
جدول ظرفیت تولیدی طرح
جدول میزان فروش طرح
جدول منابع و مصارف
جدول پیش بینی عملکرد سود و زیان طرح
جدول شاخص های اقتصادی طرح
جدول پیش بینی برنامه زمان بندی اجرای طرح

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرح توجیهی پرورش و بسته بندی قارچ خوراکی – بروزرسانی زمستان ۱۴۰۰”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 


 

 

۴.۷/۵ - (۹ امتیاز)