طرح تولید بتن انتقال دهنده نور

بدون استفاده از مصالح سبک تر مقاوم سازی و بهسازی ساختمان ها به خصوص در مقابل نیروی زمین لرزه امکان پذیر نیست و امروزه در همه همایش های علمی یکی از محورهای اصلی بحث مقاوم سازی استفاده از مصالح سبکتر می باشد همچنین استفاده از نور طبیعی در جهت کسب انرژی رایگان برای بهینه سازی انرژی امری ضروری است با توجه به این که در سال های اخیر فیبر نوری به طور موفقیت آمیزی در سازه ها به کار برده شده اند این اعضا به خاطر اندازه کوچکشان قادر به استفاده وسیع در المان های سازه ای هستند از مصالح نوین مطرح در گروه های علمی می توان به بتن شفاف که با نام تجاری لایتراکن به بازار معرفی شده است اشاره کرد .
بتن انتقال دهنده نور با نام تجاری Litracon™ محصول نسبتا جدیدی است که در سال ۲۰۰۴ توسط یک معمار ۲۷ ساله مجارستانی به نام آرن لوسونزی ابداع گردید. این محصول با ترکیب ۹۶% بتن معمولی و ۴% فیبرهای نوری محصولی منحصر به فرد را برای هزاره جدید به ارمغان آورده است.
هم اکنون بتن لیتراکن با دانسیته ۲۴۰۰-۲۱۰۰ کیلو گرم بر متر مکعب ، مقاومت فشاری ۵۰ نیوتن بر میلیمتر مربع و مقاومت کششی ۷ نیوتن بر میلیمتر مربع در سه رنگ خاکستری، سیاه و یا سفید و با ابعاد استاندارد ۳۰۰*۶۰۰ میلیمتر و با ضخامت ۵۰۰-۲۵ میلیمتر تولید میگردد. ازنظر تئوری فیبرهای به کار رفته در لیتراکن قادر به انتقال نور در بتنی به ضخامت ۲۰ متر می باشد. همچنین استفاده از فیبر نوری در اجزای باربر سازه ای بدون تاثیر منفی در مقاومت بالای فشاری و کششی آن می تواند اثری خوب با ایجاد فضاهایی روشن و جذاب داشته باشد.

خلاصه بررسی اقتصادی طرح تولید بتن انتقال دهنده نور
ظرفیت اسمی تولید سالیانه : ۴۵۰۰ مترمکعب
مساحت زمین موردنیاز : ۶۲۳۸ متر مربع
زیربنای ساختمان ها : ۴۶۹۰ متر مربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۵۲ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۶۵۷۶۰ میلیون ریال
میزان سرمایه گذاری در گردش : ۴۰۵۰۰ میلیون ریال
میزان سرمایه گذاری کل : ۱۰۶۲۶۰ میلیون ریال
ارزش ماشین آلات و تجهیزات داخلی :۳۵۱۶۰ میلیون ریال
ارزش دانش فنی و تخصصی خارجی : ۰ میلیون ریال
ارزش دانش فنی و تخصصی داخلی : ۰ میلیون ریال
خالص ارزش فعلی در نرخ تنزل ۱۸ درصد : ۱۴۵۲۳۶ میلیون ریال
نرخ بازگشت داخلی : ۳۳.۵۰ درصد

۴/۵ - (۱ امتیاز)