طرح تولید کود کمپوست _ کود آلی

صنعت کمپوست به عنوان یکی از روشهای کار آمد برای تبدیل ضایعات شناخته شده است، اما در غرب تقاضا برای آن کاهش ﯾافته است که ﯾ‫کی از دلاﯾل این امر جنبه اقتصادی آن میباشد.
توافق ﻧسل جدﯾد در بهبود مدیریت مواد زاﯾد با در ﻧظﺮ گرفتن کشاورزی پاﯾدار راهی به سوی اعتلای صنعت کمپوست میباشد.
کشور ایران به لحاظ واﻗع شدن در کمربند خشک کره زمین از فقر مواد آلی در ﺧاکهای زراعی رﻧج میبرد. سالاﻧه میلیونها تن ضاﯾعات مختلف کشاورزی، دامی و شهری در سطح کشور تولید میشود که میتواﻧد سهمی در تامین ماده آلی ﺧاک داشته باشد، ولی متاسفانه ﻗسمت اعظم آن ﯾا سوزاﻧده شده و ﯾا در گوشه ای رها گردیده و موجبات آلودگی محیط زﯾست را فراهم میﻧماﯾد کمپوست شدن فرایند پیوسته ای است که در آن مواد آلی توسط میکرو ارگاﻧیسمها شکسته میشود اکسیداسیون بیولوژﯾکی( و به ماده پاﯾداری تبدیل میشود که هوموس ﯾا کمپوست ﻧامیده میشود و در ضمن اثرات سوء ﻧیز بر روی رشد گیاه و محیط زیست باقی نگذارد. بعضی از محققان از کلمه کمپوست هم برای فرایند های هوازی و هم بی هوازی استفاده میکنند ولی در اروپا کلمه کمپوست فقط برای فرایند های هوازی به کار میرود.‬‬‬

معرفی کد آیسیک مرتبط با صنعت ساخت کود کمپوست

طرح توجیهی تولید کود آلی از زباله (کمپوست): ۲۴۱۲۱۴۴۰

موارد مصرف و کاربرد کود کمپوست

زمین های زراعی و باغی هر چند که در زمین های زراعی و باغی استفاده از کودهای حیوانی و شیمیایی به دلیل قیمت پائین تر این کودها در اندازه مورد نیاز, در مقایسه با کمپوست رایج‌تر است, لیکن در سال‌های اخیر استفاده از کمپوست که به دلیل فوایدش گاه در طبقه بندی کود هم قرار داده می‌شود.گلها و گیاهان زینتی گلهای گلدانی, نهال, درخت و درختچه, گیاهان فصلی و نشایی, زعفران, گل محمدی و گیاهان دارویی از جمله گل و گیاهانی هستند که در این طبقه بندی قرار می‌گیرند. با توجه به این مهم که استفاده از کمپوست در کشتهای خاص کاربرد فرآوان دارد, گلخانه‌های منازل, گلخانه‌های شیشه ای, چوبی و پلاستیکی و کلیه اماکنی که گلها و گیاهان زینتی در آن کشت می‌شود.فضای سبز یکی از بیشترین مصارف کمپوست که در سالهای اخیر مورد توجه شهرداری استانهای مختلف قرار گرفته است, استفاده از آن در ایجاد فضای سبز و کاشت چمن می‌باشد. با توجه به توسعه پارک, ها احداث بزرگراه ها و اتوبان ها و نقش گیاهان در کاهش آلودگی هوا، گسترش فضای سبز در سالهای آتی در همه شهرهای کشور, به خصوص کلان شهرها, قابل پیش بینی است. روشن است گسترش فضای سبز همراه با ضرورت مدیریت پسماندهای شهری, راهحلی مستقیم‌تر از تولید کمپوست از زباله های تر و مصرف کمپوست در غنی سازی خاک های مورد مصرف در ایجاد فضای سبز و سایر فعالیتهای تولید محصولات زراعی ندارد.

طرح تولید کود کمپوست

اهمیت تولید کود کمپوست

امروزه رشد سریع جمعیت و توسعه صنایع با توجه به افزایش مواد مصرفی و همچنین افزایش تنوع کالاها و محصولات، مشکلی به نام افزایش تولید پسماندها را بوجود آورده و این معضل از موضوعاتی است که اخیراً بحران‌های بزرگ و جدی را در تمام جوامع بشری و کشورهای گوناگون ایجاد نموده است. نکته حائز اهمیت این است که جمع آوری و دفع اینگونه مواد در اکثر کشورهای جهان به ویژه کشورهای در حال توسعه که از فناوری چندان پیشرفته‌ای برخوردار نیستند و معمولاً زباله ها را در زمین دفن می‌نمایند، مشکلات بسیاری را پدید آورده است. اصول بهداشت و بهسازی محیط، در هر شهر ایجاب می‌کند که زباله ها در حداقل زمان از منازل و محیط زندگی انسان دور شده و در اسرع وقت دفع گردند. اهمیت دفع بهداشتی زباله ها موقعی بر همه روشن خواهد شد که خطرات ناشی از آن‌ها بخوبی شناخته شود. زباله‌ها نه فقط باعث تولید بیماری، تعفن و زشتی مناظر می‌گردند، بلکه می‌توانند به وسیله آلوده کردن خاک، آب و هوا خسارات فراوانی را ببار آورند. آثار سوء ناشی از پسماندهای جامد، مدیریت بخش شهری جوامع امروزی را بر آن داشته تا با روی آوردن به سیستم های نوین مدیریتی از جمله سیستم های مدیریت مواد زائد جامد، همواره در پی راهکارهای مناسب جهت تقلیل آثار سوء ناشی از این گونه مواد باشند. در این راستا، بازیافت زباله و تولید کود کمپوست از بهترین روشهای مقابله با مشکلات مذکور می‌باشد

تجهیزات و ماشین آلات طرح تولید کود کمپوست

انکوباتور
اتوکلاو
آب مقطر گیری
هود
سانترفیوز
ترازو
همزن مغناطیسی هایدولف
تجهیزات کارگاهی

قیمت خط تولید کود کمپوست

قیمت کل تجهیزات مورد نیاز خط تولید بر پایه استعلام قیمت از شرکت‌های تأمین کنده خط تولید کود کمپوست برابر با ۱۰۴۴۰ میلیون ریال بر آورد شده است.

میزان سرمایه مورد نیاز واحد ساخت کود کمپوست

بودجه: بین ۲ تا ۴ میلیارد تومان
ظرفیت تولید سالیانه: ۱۸۰۰۰ تن در سال
مساحت زمین مورد نیاز: ۱۵۰۰۰ مترمربع
مساحت سالن تولید: ۱۰۵۰ مترمربع
میزان اشتغال طرح: ۵۴ نفر
طول دوره ساخت پروژه: ۱ سال
سرمایه ثابت: ۳۹۰۶۶ میلیون ریال
سرمایه در گردش: ۲۴۹۹۲ میلیون ریال
سرمایه کل: ۶۴۰۵۸ میلیون ریال

نکته مهم:
امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

۴.۳/۵ - (۶ امتیاز)