طرح فرآوری سیب زمینی

خشک کردن فرآورده های غذایی یکی از روشهایی است که به منظور افزایش ماندگاری مواد غذایی از گذشته های خیلی دور توسط بشر مورد استفاده قرار می گرفته است .
با بکار بردن فرآیند خشک کردن از تغییرات بیولوژیکی و شیمیایی بافت های گیاهی که توسط میکرو ارگانیزم ها و آنزیم های گیاهی صورت میگیرد ، پیشگیری بعمل می آید . پرک و ریزدانه سیب زمینی جزو فرآورده های خشک شده سیب زمینی می باشد.
پرک سیب زمینی نوعی پوره خشک شده سیب زمینی می باشد که برای تهیه آن ، سیب زمینی یا سیب یند ، سپس توسط خشک کن غلتکی سریعاً تا میزان Ĥ زمینی ها ، پخته شده و به شکل پوره در می رطوبت نهائی مطلوب ، خشک شده و نهایتاً صفحات پرک به اندازه های مناسب شکسته شده و آماده بسته بندی میگردد.
مصرف کنندگان خانگی جزو استفاده کنندگان اصلی پرک سیب زمینی در دنیا هستند . محبوبیت پرک سیب زمینی ، به دلیل قیمت نسبتاً پایین ، کیفیت مورد قبول و سهولت بازسازی آن می باشد . از این فرآورده بطور گسترده در رستورانها استفاده نمی شود ، برای این منظور ، ریزدانه سیب -زمینی ترجیح داده میشود ؛ زیرا چگالی توده ای بالائی دارد ، توانایی تحمل همزنی شدید را داراست و در مایع در حال جوش بازسازی میشود . با توجه به اینکه پرک سیب زمینی سریعاً طی چند مرحله متوالی خشک میشود ، جذب آب مجدد توسط سلولهای سیب زمینی بسهولت انجام گرفته و نشاسته سیب زمینی قدرت جذب بالای آب را حفظ می کند . در میان تمامی انواع فرآورده های خشک شده سیب زمینی ، تنها پرک سیب زمینی میتواند با آب سرد بازسازی شود که این موضوع باعث استفاده گسترده از آن میگردد.

از نطقه نظر بررسی بازار محصول آنچه باید مهم است وجود مواد اولیه درسطح کشور به طور تقریباً یکنواخت است. که بحث در دسترس بودن این محصول را بسیار آسان می کند بطوری که برنامه ریزی برای حمل به موقع را در کلیه مناطق کشور پهناورمان به آسانی و با هزینه مینیمم قابل اجراست. با توجه به نو پا بودن (هنوز واحد فعالی در زمینه سیب زمینی پرک شده وجود ندارد) و همچنین منحصربفرد بودن این محصولات خاصه که مورد حمایت دولت و مسوولین می باشد امید به آینده ای بر رونق وجود دارد. تنوع این نوع محصول با توجه به توان جایگزینی به جای دیگر غلات مثلاً آرد گندم و تجربه استفاده کشورهای دیگر می تواند از پشتوانه های این طرح در وجود بازار داخلی و خارجی باشد. همچنین توجه به صادرات این محصول به کشورهای همسایه و یا به قاره های دیگر با توجه به اینکه این محصول در سایر کشورهای دنیا هم به اندازه کشورمان تولید می شود و اگر اهمیت به تولید ان افزایش یابد کشور ما جز پیشگامان تولید فراوری محصولات سیب زمینی در دنیا خواهد بود. این امر وابستگی شدید به کیفیت و توان رقابتی مواد اولیه پایه محصولات یعنی سیب زمینی بذری با دیگر رقبای خارجی دارد که با حل مشکل مغذی بودن سیب زمینی ایرانی راه ورود به بازارهای خارجی باز خواهد شد.

مشخصات سرمایه گذاری طرح فرآوری سیب زمینی

ظرفیت پیشنهادی طرح : ۲۰۰۰ تن در سال
عمده مواد اولیه مصرفی : سیب زمینی و …
اشتغال زایی (نفر) : ۱۵نفر
متراژ زمین : ۴۵۰۰ مترمربع
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۱۱۰۰۰ میلیون ریال
دوره بازگشت سرمایه : ۳.۷ سال

تهیه طرح توجیهی بر اساس آخرین دستورالعملهای سازمانی و بانکی. 🙂

در صورتیکه نیاز به طرح توجیهی در حوزه صنایع غذایی دارید کارشناسان ما طرح مدنظرتان را بر اساس آخرین ضوابط و بر اساس داده های روز و مشخصات و مختصات مدنظرتان، تهیه مینمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک نمائید.

میزان تولید در کشور

در حال حاضر میزان ضایعات سیب زمینی تولیدی در کشور بین هزار و ۲۰ تا هزار و ۲۷۵ تن است که ۹۱۸ تا هزار و ۱۷۳ تن آن مربوط به شرایط نامناسب نگهداری، عدم وجود انبار فنی، درجه بندی و بسته بندی مناسب است. میزان تولید سیب زمینی در کشور حدود پنج میلیون تن است که استانهای اردبیل، همدان، اصفهان، کردستان، آذربایجان شرقی و فارس مقام اول تا ششم را از نظر تولید به خود اختصاص دادند. ظرفیت انبارهای موجود نگهداری سیب زمینی در کشور حدود ۱.۶ میلیون تن است که تنها هفت درصد آنها انبارهای فنی بوده و ظرفیت نگهداری ۱۱۲ هزار تن سیب زمینی را دارد و بقیه را انبارهای سنتی فاقد سیستمهای هوادهی، رطوبت زنی و کنترل دما و … تشکیل می دهند. بر اساس آمارهای بدست آمده بیش از ۷۰۰ هزار تن از سیب زمینی تولیدی در کشور فرآوری می شود، با توجه به بالا بودن ضایعات سیب زمینی در مراحل پس از برداشت در اثر عدم وجود انبارهای مناسب و نگهداری و نیز عدم انجام عملیات درجه و بسته بندی، احداث این گونه واحدها امری ضروری است.

۵/۵ - (۱ امتیاز)