بررسی بازار صنعت اتصالات فولادی

انتقال بار از یک عضو به عضو دیگر سازه باید به‌ واسطه یک اتصال بین آن‌ ها رخ دهد، به‌طورکلی برای این‌که سازه‌ای پایداری داشته باشد و سپس انتقال نیرو و تنش و همچنین یکپارچگی رفتاری لازم بین اعضای سازه انجام بگیرد، بایستی عضوهای آن سازه به‌صورت مناسب به یکدیگر متصل شوند. اسکلت فولادی نیز از این قاعده مستثنی نمی‌باشد. اتصالات لوله فولادی در صنعت کاربرد فراوانی دارند. این اتصالات در سیستم‌های لوله‌کشی صنعتی یکی از عناصر بسیار مهم و حیاتی است که در ساختارهای صنعتی بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اتصالات به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارند، در انتقال مواد مختلف و سیالات به صورت امن و موثر بسیار مؤثر هستند. در ادمه به یک گزارش کلی از بازار صنعت اتصالات فولادی میپردازیم.
میزان تولید انواع اتصالات فولادی در جدول زیر به تفکیک سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ گزارش شده است. میزان تولید این محصول در سال ۱۳۹۷ ۵۵,۰۴۹ تن در سال بوده درحالی که میزان تولید سالانه در سال ۱۴۰۱ به ۱۱۹,۹۴۴ تن رسیده است لذا روند تولیدات ۵ ساله نرخ رشد صعودی تولید اتصالات فولادی را نشان می‌دهد.

 

در نمودار زیر وضعیت واحد های فعال محصول مورد بررسی به تفکیک استان ارائه شده است:

وضعیت-واحدهای-فعال-انواع-اتصالات-فولادی-به-تفکیک-استان

در نمودار زیر وضعیت واحدهای در حال احداث انواع اتصالات فولادی با پیشرفت فیزیکی ۸۰ تا ۹۹ درصد تا پایان سال ۱۴۰۱ ارائه شده است:

وضعیت-واحدهای-در-حال-احداث-تولید-کننده-انواع-اتصالات-فولادی-با-پیشرفت-فیزیکی-80-تا-99-درصد-تا-پایان-سال

با توجه به اینکه به اینکه ایران در جایگاه دهم تولید کننده فولاد در جهان قرار دارد، کمک بسیاری کرده است در اینکه در صنعت لوله و اتصالات نیز که غالبا از جنس فولاد تولید می شوند، به یکی از کشورهای مهم صادراتی بدل گردد. در نمودار زیر صادرات محصول مورد بررسی طی ۵ سال گذشته ارائه شده است:

صادرات--محصول-مورد-بررسی-طی-5-سال-گذشته
در نمودار زیر وضعیت برآورد مصرف محصول مورد بررسی با استفاده از معادله مصرف ظاهری طی ۵ سال گذشته ارائه شده است:

وضعیت-برآورد-مصرف-محصول-مورد-بررسی-با-استفاده-از-معادله-مصرف-ظاهری-طی-5-سال-گذشته

جمع بندی بررسی بازار صنعت اتصالات فولادی

صنعت لوله و اتصالات بخش حیاتی است که مواد ضروری را برای کاربردهای مختلف از جمله تامین آب، زهکشی، آبیاری، نفت و گاز، شیمیایی و پتروشیمی و تولید برق، تامین می‌کند. انتظار می‌رود که این صنعت در سال‌های آینده با سرعت قابل توجهی رشد کند. این امر به دلیل افزایش تقاضا برای اتصالات لوله در مناطق و بخش‌های مختلف است. با این حال، این صنعت در بازار مناقصه نیز با چالش‌ها و فرصت‌هایی مواجه است که فرآیند مناقصه برای تامین لوله و اتصالات آن به مشتریان مختلف است.در مقایسه با لوله‌ها و اتصالاتی که از جنس‌های دیگر ساخته می‌شود، اتصالات و لوله‌های فولادی برتری‌های چشمگیری دارند. آن‌ها از استحکام بسیار بالایی برخوردارند و در مقابل ضربات محیط، آسیبی نمی‌بینند. همچنین قادر به تحمل دما و فشارهای بسیار زیاد نیز هستند؛ این در حالی است که متریال‌های دیگر در دماهای بالا به‌راحتی ذوب می‌شوند. درنهایت باید بگوییم لوله‌ها و اتصالات فولادی جزئی بنیادی از صنعت محسوب می‌شوند و تقریباً تمامی نقل و انتقال‌های مایعات و گازها در شرایط تحت فشار و به مسافت‌های دور به‌وسیله این تجهیزات انجام می‌گیرد.



درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید: 

 

۵/۵ - (۱ امتیاز)