بررسی بازار صنعت بازیافت ضایعات نایلون

بازیافت در تعاریف عامیانه به آماده‌سازی مواد برای بهره وری دوباره گفته می‌شود. در تعریفی دیگر می‌توان گفت بازیافت عبارت است از فرآیند پردازش مواد مصرف شده به محصولات و مواد تازه به منظور جلوگیری از هدر رفتن مواد سودمند بالقوه (ذخیره‌ای)، کاهش مصرف مواد خام، کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی هوا حاصل از سوختن مواد و آلودگی آب‌ها حاصل از تدفین زباله‌ها در خاک به وسیله کاهش مقدار معمول زباله‌ها و کم کردن نشر گازهای گلخانه‌ای در مقایسه با تولید خالص. بازیافت یک مولفه کلیدی در مدیریت مدرن کاهش مواد زائد محسوب می‌شود که شامل سلسله مراتب کم کردن، دوباره مصرف کردن و بازیابی است. هدف از بازیافت محصولات پلاستیکی تبدیل زباله‌ها و ضایعات پلاستیک به محصولات باز تولید شده و کاربردی است. پلاستیک‌ها موادی با دوام، سبک و ارزان هستند که می‌توانند به راحتی به محصولات مختلفی تبدیل شوند و در دسته بندی گسترده‌ای از کاربردها قرار گیرند. در نتیجه، تولید و استفاده از پلاستیک در چند دهه گذشته افزایش یافته است و آمارها حاکی از آن است که سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون تن پلاستیک در سراسر جهان بازیافت می‌شود. این در حالی است که چیزی در حدود ۲۰۰ میلیارد پوند مواد پلاستیکی جدید ترموفرم، فوم، لمینیت و غیره به میلیون‌ها بسته و محصولات جدید تبدیل شده است. در نتیجه، نیاز به استفاده مجدد، بازیابی و بازیافت آنها اهمیت فراوانی دارد. صنعت بازیافت پلاستیک در حال حاضر در سراسر جهان گسترده است و این امر فرصت‌ها و چالش‌هایی را به وجود می‌آورد.
بازار جهانی پلاستیک های بازیافتی ۴۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ بود و انتظار می رود در سال ۲۰۳۲ به ۷۴.۴۶ میلیارد دلار برسد و درآمد CAGR 5٪(سود سالیانه مرکب) در طول دوره پیش بینی به ثبت برسد.

از نظر سهم درآمد، منطقه آسیا و اقیانوسیه بزرگترین بازار این محصولات را دارد. و پیش بینی می شود که این موقعیت را برای آینده قابل پیش بینی حفظ کند.
چشم-انداز-منطقه-ای-صنعت-تولید-...-طی-سال-های-2022-2032

در نمودار زیر ظرفیت واحدهای فعال به تفکیک استان ارائه شده است، طبق این نمودار بیشترین میزان تولید این محصول را استان قزوین داشته و پس از آن استان های همدان و اصفهان به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.

وضعیت-واحدهای-تولیدکننده-گرانول-بازیافتی-به-تفکیک-استان

در نمودار زیر وضعیت واحدهای در حال احداث به تفکیک استان ارائه شده است:

وضعیت-واحدهای-در-حال-احداث-تولید-کننده-گرانول-بازیافتی-به-تفکیک-استان-تا-پایان-سال-1401

پیشنهاد مطالعه: طرح فرآوری و بازیافت ضایعات نایلون

جمع بندی بررسی بازار صنعت بازیافت ضایعات نایلون

بازار گرانول بازیافتی در سال های اخیر به دلیل افزایش آگاهی از پایداری زیست محیطی، افزایش تقاضا برای مواد بازیافتی و مقررات سختگیرانه برای ترویج بازیافت و کاهش ضایعات، شاهد رشد قابل توجهی بوده است. طبق بررسی های صورت گرفته و بهره گیری از آخرین داده های رسمی ارائه شده هم اکنون ظرفیت اسمی تولید گرانول بازیافتی در کشور سالیانه ۳۷۷,۳۷۶ تن و ظرفیت اسمی تولید واحد های در دست احداث در این حوزه ۲۳۰,۰۲۸ تن گزارش شده است.
به طور خلاصه، بازار گرانول بازیافتی برای رشد آماده است و انتظار می‌رود با سرمایه‌گذاری‌های مداوم در زیرساخت‌های بازیافت، پیشرفت‌های تکنولوژیکی و حمایت‌های نظارتی، گرانول بازیافتی پلی اتیلن، نقش مهمی در کاهش ضایعات پلاستیکی و ارتقای نظارت بر محیط‌زیست در سال‌های آینده ایفا کند.



درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید: 

 

۵/۵ - (۱ امتیاز)