بررسی بازار صنعت تولید شمش و مقاطع برنجی
- 26 خرداد 1403
- ۰
- بازدیدها: 75
- دسته بندی:
بررسی بازار صنعت تولید شمش و مقاطع برنجی
آلیاژ حاصل از ترکیب دو فلز ارزشمند مس و روی را برنج میگویند و مقاطع برنجی هم در اشکال و ابعاد مختلف عرضه می شوند. شمش ها و مقاطع برنجی به دلیل خواص عالی مانند مقاومت در برابر خوردگی، چکش خواری و جذابیت های زیبایی، اجزای حیاتی هستند که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. این بازار بخشی از صنعت بزرگتر فلزات غیرآهنی است و به بخش هایی مانند ساخت و ساز، خودروسازی، برق، لوله کشی و هنرهای تزئینی خدمات می دهد. طبق آمار و اطلاعات ارائه شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، آسیا و اقیانوسیه از نظر ارزش و حجم بیشترین سهم بازار را در بازار جهانی شمش و مقاطع برنجی در سال ۲۰۱۸ داشت. این عمدتا به دلیل افزایش تقاضا برای میله های برنجی در اتصالات لوله کشی، ماشین آلات صنعتی، و کاربردهای الکتریکی و الکترونیکی است. همچنین، افزایش فعالیتهای ساختمانی در آسیا و اقیانوسیه به دلیل توسعه زیرساختهای مسکونی و صنعتی، عمدتاً در کشورهای در حال توسعه مانند چین، هند و اندونزی، انتظار میرود بازار میلههای برنجی در این منطقه را در دوره پیشبینی رونق بخشد. پیشرفت های تکنولوژیکی در فرآیندهای تولید، تقاضا برای مواد با استحکام بالا را در چندین بخش صنعتی در منطقه آسیا و اقیانوسیه افزایش داده است. این احتمالاً باعث افزایش تقاضا برای این محصولات در آینده می شود. آمریکای شمالی و اروپا سهم قابل توجهی از بازار جهانی این محصول در سال ۲۰۱۸ را به خود اختصاص داده اند و به دنبال آن آسیا و اقیانوسیه قرار دارند.
در نمودار زیر میزان واحدهای فعال تولید شمش برنج به تفکیک استان آمده است.
همچنین در جدول زیر میزان تولید شمش برنج طی ۵ سال گذشته ارائه شده است.
مقاطع برنجی تولیدی شامل دو گروه عمده هستند که عبارتند از مقاطع فورج و مقاطع تراش. مورد مصرف این گروه محصولی، در تولید شیرآلات آب و گاز می باشد. مقاطع فورج، مخصوص انجام فورج گرم هستند. ولی مقاطع تراش، برای انجام عملیات تراشکاری مورد مصرف قرار می گیرند. در نمودار زیر وضعیت واحدهای تولیدکننده انواع مقاطع برنجی به تفکیک استان ارئه شده است.
همچنین در جدول زیر میزان تولید انواع مقاطع برنجی طی ۵ سال گذشته ارائه شده است.
در نمودار زیر دو کشور نخست با بیشترین حجم واردات شمش برنج به ایران در سال ۱۴۰۲ ارائه شده است.
همچنین دو کشور نخست با بیشترین حجم واردات انواع مقاطع برنجی به ایران در سال ۱۴۰۲ ارائه شده است.
در حوزه صادرات نیز، میتوان انتظار داشت بازارهای صادراتی نقش پررنگی در آینده ایفا نمایند. لذا تولید محصولات طرح از منظر تقاضای بازار و بازارهای صادراتی قابل توجیه میباشد. در نمودار زیر میزان صادرات شمش برنج طی پنج سال گذشته ارائه شده است.
همچنین در نمودار زیر میزان صادرات مقاطع برنجی طی پنج سال گذشته ارائه شده است.
پیشنهاد مطالعه: طرح تولید شمش برنج
جمع بندی بررسی بازار صنعت تولید شمش برنج
بازار تولید شمش برنج و انواع مقاطع برنجی با توجه به تقاضای بخشهای ساختوساز، خودرو، و الکترونیک، در کنار روندهای پایداری، برای رشد موقعیت دارد. با این حال، چالش هایی مانند نوسانات قیمت مواد خام و مقررات زیست محیطی باید با دقت بررسی گردند.شرکت هایی که بر نوآوری، پایداری و گسترش بازار تمرکز می کنند، احتمالاً در این چشم انداز رقابتی موفق خواهند شد. با رفع نقاط ضعف و استفاده از فرصت ها، تولیدکنندگان می توانند موقعیت خود را در بازار ارتقا دهند و به رشد بلندمدت صنعت کمک کنند.
درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:
دیدگاه خود را ثبت کنید