بررسی بازار صنعت فرآوری محصولات کشاورزی

میوه ها و سبزیجات دارای مواد زیست فعال گیاهی مانند ترکیبات پلی فنولیک، کاروتنویید و آسکوربیک اسید هستند. پتانسیل سلامت مواد زیست فعال گیاهی در تولیدات باغبانی در جلوگیری از رشد سلول های سرطانی به اثبات رسیده است. از آنجایی که بدن انسان قادر به سنتز این ترکیبات نیست، تکمیل این ترکیبات در رژیم غذایی و مصرف منظم میوه ها و سبزیجات ضروری است. تولید برخی میوه ها و سبزیجات مشتمل بر منطقه و فصل است که باعث می شود در یک دوره کوتاه در دسترس باشند .از طرف دیگر به دلیل محتوای بالای آب و همچنین ادامه داشتن تنفس پس از برداشت بسیار فاسد شدنی هستند. بنابراین استفاده از روش های فرآوری برای حفظ کیفیت و افزایش دسترسی به محصولات میوه و سبزی ضروری است. انجماد، کنسرو و خشک کردن روش‌های مورد استفاده برای افزایش ماندگاری میوه‌ها و سبزیجات هستند. انجماد یکی از روش هایی است که به وسیله آن، می‌توان میوه ها و سبزیجات را به مدت طولانی نگهداری کرد که دلیل آن کاهش آب قابل دسترس به علت تشکیل کریستال‌های یخ و دمای زیر صفر است که یک محیط با کاهش واکنش های شیمیایی فراهم می‌کند. این امر منجر به افزایش ماندگاری محصولات می‌شود. همچنین با استفاده از تکنیک انجماد می‌توان میوه‌های بومی را به کشورهای دیگری که توان تولید آن میوه را ندارند صادر نمود. سبزیجات و صیفی‌جات منجمد، فرآورده‌ای است شامل انواع سبزی ها و میوه‌ها، که پس از پاک کردن، شستشو و ضدعفونی، آبگیری، خردکردن و بسته بندی و انجماد، آماده مصرف می‌باشد. در خصوص بازار جهانی نیز باید گفت انتظار می‌رود بازار جهانی این محصولات در سال ۲۰۲۸ رشد زیادی را تجربه کند و سود سالیانه مرکب CAGR بالایی را در دوره پیش‌بینی به ثبت برساند. تجزیه و تحلیل صنعت نشان می دهد که افزایش تقاضا برای سبزیجات منجمد در میان مصرف کنندگان ناشی از تغییر روند بازار است که انتظار می رود رشد صنعت و همچنین رشد بازار را در دوره پیش بینی حمایت کند.
بازار-جهانی-سبزیجات-منجمد-بر-اساس-پویایی-بازار(میلیون-دلار)در خصوص بازار منطقه ای نیز باید گفت ، بازار اروپا بیشترین سهم درآمد را در بازار جهانی سبزیجات منجمد به خود اختصاص داده است و انتظار می رود این روند در دوره پیش بینی ادامه یابد. این امر به دلیل افزایش تقاضا برای مواد منجمد وارداتی در صنعت پخت و پز در منطقه است. افزایش تقاضا برای محصولات غذایی آماده مانند سیب زمینی سرخ کرده، چیپس و کلم پیچ برای سالاد، فروش سیب زمینی منجمد را در این منطقه افزایش داده است. انتظار می رود بازار سبزیجات منجمد آسیا و اقیانوسیه به دلیل رشد مصرف سبزیجات منجمد در این منطقه، سریع ترین نرخ رشد را در دوره پیش بینی به ثبت برساند.
چشم-انداز-منطقه-ای-صنعت-تولید-سبزیجات-منجمدشده-طی-سال-های-2022-2032(میلیون-دلار)در نمودار زیر وضعیت واحدهای تولیدکننده سیزیجات و میوه منجمد به تفکیک استان ارائه شده است.
وضعیت-واحدهای-تولیدکننده-سیزیجات-و-میوه-منجمد-به-تفکیک-استانمیزان تولید سبزیجات و میوه منجمد در جدول زیر به تفکیک سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ گزارش شده است. میزان تولید این محصول در سال ۱۳۹۷ ۴۱,۹۴۴ تن در سال بوده درحالی که میزان تولید سالانه در سال ۱۴۰۱ به ۸۹,۷۵۷ تن رسیده است لذا روند تولیدات ۵ ساله نرخ رشد صعودی تولید سبزیجات و میوه منجمد را نشان می‌دهد.
میزان-تولید-محصول-مورد-بررسی-طی-5-سال-گذشتهدر نمودار زیر وضعیت تولید سبزیجات و میوه منجمد طی ۵ سال گذشته ارائه شده است.
وضعیت-تولید-سبزیجات-و-میوه-منجمد-طی-5-سال-گذشتهدر نمودار زیر وضعیت واحدهای در حال احداث تولید کننده سبزیجات و میوه منجمد با پیشرفت فیزیکی ۵ تا ۹۹ درصد تا پایان سال ۱۴۰۱ ارائه شده است.
وضعیت-واحدهای-در-حال-احداث-تولید-کننده-سبزیجات-و-میوه-منجمد-با-پیشرفت-فیزیکی-5-تا-99-درصدجمع بندی بررسی بازار صنعت فرآوری محصولات کشاورزی

کاهش ریسک در بخش کشاورزی از عمده‌‌‌ترین فواید توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در این بخش است که ضرورت توجه به این صنایع را نشان می‌دهد. تجربه تعدادی از کشور‌‌‌های در حال پیشرفت نشان می‌دهد که گسترش و حمایت از این صنعت می‌تواند نقش حیاتی در توسعه بخش کشاورزی داشته باشد.با تاسیس صنایع فرآوری محصولات کشاورزی، کارخانه‌ها می‌توانند با کشاورزان قرارداد ببندند و با قیمت مشخص و تضمین‌شده محصول را بخرند در حالی که هم‌اکنون به دلیل نبود این صنایع (زیرساخت‌های مناسب در این رابطه)، کشاورزان با ریسک تولید می‌کنند. ایجاد صنایع فرآوری محصولات کشاورزی و دامی‌‌‌ از ضایعات محصول به‌خصوص برای محصولاتی همچون پیاز، سیب‌‌‌زمینی، گوجه‌‌‌فرنگی و غیره که فسادپذیری بالایی دارند و در فصولی از سال تولید زیادی دارند جلوگیری می‌کند. توسعه صنعت فرآوری و بسته‌بندی زنجیره بازاریابی در بخش کشاورزی را کامل می‌کند و همچنین باعث اشتغال فارغ‌التحصیلان و دست‌‌‌اندرکاران بخش‌‌‌های مرتبط با کشاورزی می‌شود و از طرف دیگر بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و همچنین زمینه انتخاب مصرف‌کننده را گسترش می‌دهد.



درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۵/۵ - (۱ امتیاز)