بررسی مطالعات صنعت شیر خشک
- 18 اردیبهشت 1403
- ۰
- بازدیدها: 125
- دسته بندی:
بررسی مطالعات صنعت شیر خشک
یافتن جایگزینی سالم، مقوی و قابلقبول برای شیر مادر، یکی از چالشهای بزرگ بشر بوده که طی قرنها، ذهن بسیاری از مخترعان و والدین خلاق و خوشفکر را به خود مشغول کرده است. شیر مادر برای تغذیه همه نوزادان و رشد و نمو آنها اهمیت زیادی دارد. با این حال زمانی که مادر به هر دلیلی نتواند به اندازه نیاز به نوزاد شیر دهد معمولاً از شیر خشک به عنوان جایگزین شیر مادر استفاده میشود.
برسی بازار جهانی صنعت شیر خشک
ارزش بازار شیر خشک در سال ۲۰۲۲ چیزی در حدود ۱۲.۶ ملیارد دلار بوده و انتظار می رود که تا سال ۲۰۲۳۳ ارزش این صنعت به ۱۶.۴ ملیارد دلار برسد .
در سال ۲۰۲۱، منطقه آسیا و اقیانوسیه از نظر سهم درآمد برای شیر خشک از تمام بازارهای منطقه ای دیگر بهتر عمل کرده است . افزایش جمعیت، افزایش درآمد قابل تصرف و تغییر ترجیحات مصرف کنندگان در کشورهای در حال توسعه مانند هند و چین به افزایش تقاضا برای شیر خشک کمک می کند. پیشبینی میشود که با ثروتمندتر شدن جمعیت طبقه متوسط در این کشورها، تقاضا برای پودر شیر بدون چربی افزایش یابد.
بررسی بازار داخلی صنعت شیر خشک
در این بخش تعداد واحد های فعال ، ظرفیت اسمی و ظرفیت عملی و روند تولید طی سال های گذشته ارائه میشود . با توجه به نمودار ارائه شده در این بخش مشاهده میشود که خراسان رضوی با بیشترین واحد های فعال تولید کننده در خصوص انواع شیر خشک مخصوص تغذیه و البرز دارای کمترین واحد های تولید کننده در خصوص این محصول بوده است
میزان تولید انواع شیر خشک مخصوص تغذیه اطفال در جدول ارائه شده به تفکیک سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ گزارش شده است. میزان تولید این محصول در سال ۱۳۹۷ ۲۲,۰۰۰ تن در سال بوده درحالی که میزان تولید سالانه در سال ۱۴۰۱ به ۳۸,۹۱۰ تن رسیده است لذا روند تولیدات ۵ ساله نرخ رشد صعودی تولید انواع شیر خشک مخصوص تغذیه اطفال را نشان میدهد.
همچنین با توجه به جدول ارائه شده و نموداری که در بالا قرار دادرد نیز مشاهده میشود که میزان ظرفیت اسمی و ظرفیت عملی در مورد شیر خشک در طی ۵ سال گذشته ( تا پایان سال ۱۴۰۱ ) دارای نرخ رشد صعودی بوده است .
حجم واردات انواع شیر خشک بر اساس کد تعرفه گمرکی تخصیصی به محصول مورد بررسی طی سالهای گذشته ارائه گردیده است.
متاسفانه با توجه به نمودار و جدول ارائه شده مشاهده میشود که میزان واردات شیر خشک در کشور طی ۵ سال گذشته دارای روند صعودی بوده است .
همچنین میزان ارزش دلار شیر خشک واردات به کشور طی سال های ۱۳۹۸تا پایان سال ۱۴۰۲ هم دارای روند صعودی بوده است .
در این بخش میتوان ۵ کشور نخست با بیشترین حجم واردات شیر خشک را مشاهده کرد . با توجه به جدول و نمودار ارائه شده در این بخش هلند دارای بیشترین حجم واردات شیرخشک و آلمان دارای کمترین حجم واردات شیر خشک می باشد .
پیشنهاد مطالعه: طرح تولید شیر خشک
جمع بندی صنعت شیر خشک
در صنعت تولید شیر خشک ماده اصلی شیرخشک نوزاد «شیرگاو» است. شیر خشکهای مختص نوزادان به دو صورت نرمال و رژیمی تولید میشود که شیر خشکهای نرمال برای بچه های معمولی بدون عارضه استفاده می شود و شیرخشک های رژیمی برای نوزادانی مورد استفاده قرار میگیرد که در طول رشد سال اول با مشکلاتی همچون گواشی و متابولیک مواجه هستند.
با تخصیص ارز به موقع برای واردات مواد اولیه، نه تنها پتانسیل تولید ۱۰۰ درصد شیرخشک نوزاد در داخل وجود دارد بلکه پتانسیل صادرات را هم داریم. با توجه به قیمت بازار داخلی و صادرات این محصول، احداث واحدتولید شیر خشک نوزاد میتواند در تامین نیاز داخلی و خودکفایی کشور از واردات این محصول کمک کننده باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید