detergents

طرح تولید انواع مواد شوینده

شوینده ها موادی هستند که می توانند ذرات آلودگی و چربی را از روی اجسام مختلف پاک کنند.شوینده ها انواع مختلفی دارند، که هر یک برای سطوح مختلفی استفاده می شوند.
اولین شوینده ای که اختراع شد صابون است. تاریخ اولین صابون به حدود ۲۰۰۰ سال پیش بر می گردد.مواد شوینده سیر تحول سریع و پر تغییری داشته اند.صابون و شوینده های صابونی دیگر به شکل قدیمی خود تولید نمی شوند.امروزه اهمیت نظافت و پاکیزگی در میان مردم جهان باعث شده است که شوینده‌ها و پاک‌کننده‌ها اهمیتی هم‌عرض با زندگی و حیات انسان‌ها پیدا کنند. در دنیای مدرن که بهداشت و سلامتی یکی از فاکتورهای نشان‌دهنده توسعه‌یافتگی برای جوامع به‌حساب می‌آید، مواد شوینده و پاک‌کننده از اهمیتی دوچندان برخوردارند و نقش این مواد در زندگی مردم و بالا بردن سطح زندگی، رفاه و سلامتی بیش از پیش آشکار شده است. به همین دلیل، صنعت شوینده در دسته صنایع بزرگی طبقه‎بندی می‌شود که رشد آن نمایانگر پیشرفت آن جامعه است.(طرح تولید انواع مواد شوینده)

مواد اولیه تولید شوینده

در فرمولاسیون مواد شوینده معمولا از موادی مثل سدیم لوریل اترسولفات، تری اتانول آمین، کوکامیدو پروپیل بتائین، صابون، پاک کننده های سنتزی مثل الکیل سولفات ها، آلکان سولفونات ها، آلکیل آریل سولفونات ها، سدیم لوریل سولفات، سدیم دودسیل بنزن سولفونات به عنوان سورفکتانت یا شوینده اصلی استفاده می شوند. بربورات ها برای ویژگی سفید کنندگی و رنگ بری اضافه می شوند. سیلیکات ها عامل قلیایی کننده هستند.

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید انواع مواد شوینده

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.

نام محصولکد آیسیک
مایع ظرف شویی۲۴۲۴۵۱۲۳۴۰
پودر ماشین لباس شویی۲۴۲۴۵۱۲۳۲۷
مایع دست شویی۲۴۲۴۵۱۲۳۳۸
انواع مایعات پاک کننده و ضدعفونی کننده۲۴۲۴۴۱۲۳۳۵
صابون رخت شویی۲۴۲۴۴۱۲۳۰۳
صابون آرایشی۲۴۲۴۴۱۲۳۰۸
صابون حمام و دست شویی۲۴۲۴۴۱۲۳۰۹
انواع شامپوها به جز شامپو طبی۲۴۲۴۳۱۲۳۶۴
انواع خمیر دندان۲۴۲۴۴۱۲۴۰۵
مایع شیشه پاک کن خانگی۲۴۲۴۵۱۲۳۳۷

 

کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت انواع مواد شوینده

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد شوینده (Detergents) در گمرک جهانی با کد تعرفه (HS Code) به شماره ۳۴۰۲ شناخته می شود.

نام محصولکد تعرفه گمرکی
مایع ظرف شویی۳۴۰۲۹۰۹۰
پودر ماشین لباس شویی۳۴۰۲۹۰۱۰
مایع دست شویی۳۴۰۲۹۰۹۰
صابون رخت شویی۳۴۰۱۱۱۵۰
صابون آرایشی۳۴۰۱۱۱۹۰
صابون حمام و دست شویی۳۴۰۱۱۱۱۰
انواع شامپوها به جز شامپو طبی۳۳۰۵۱۰۰۰
انواع خمیر دندان۳۳۰۶
مایع شیشه پاک کن خانگی۳۴۰۲۹۰۹۰

 

تجهیزات مورد نیاز خط تولید مواد شوینده
دستگاه یونیزه آب:

در خط تولید مواد شوینده ابتدا به وسیله دستگاه یونیزه آب، TDS آب کاهش می یابد اصطلاحا آب از آب سخت به آب سبک تبدیل می شود آب با TDS کمتر از ۴۰ppm مناسب برای تولید مواد شوینده می باشد آب سبک تولید شده در مخزنی چند لایه به دور از نور خورشید و گردوغبار ذخیره و نگهداری می شود.

سه عدد میکسر استنلس استیل مخصوص تولید مواد شوینده:

در مرحله دوم می بایست میکسر را با آب یونیزه آبگیری کرده و سپس فرمولاسیون مایع شوینده
مورد نظر (بطور مثال:فرمول مایع ظرفشویی, دستشویی یا شامپوی سر و…) را در آن انجام دهیم.
حال سوال پیش می آید چگونه میکسر را با توجه به اینکه هر فرمول میزان خاصی آب نیاز دارد را با دقت بالا آبگیری کنیم؟
کافیست مقدار آب مورد نیاز برای انجام فرمولاسیون مورد نظر را به صورت عدد به دستگاه تنظیم کننده حجم آب (دلفین) بدهیم تا این دستگاه به پمپ سانتریفیوژی استیل فرمان بدهد و آب مورد نیاز برای انجام فرمول را با پمپ از مخزن چندلایه ذخیره سازی آب یونیزه (که در مرحله یک به آن اشاره شد )به میکسر مواد شوینده منتقل کند. بطور مثال برای ساخت فرمول مایع ظرفشویی اگر نیاز به وارد کردن۱۸۷۷لیتر آب به داخل میکسر باشد. کافیست در نمایشگر تنظیم کننده حجم آب دلفین عدد۱۸۷۷ لیتر را بدهیم و دستگاه را استارت بزنیم تا ۱۸۷۷لیتر آب را به داخل میکسر ریخته و سپس جریان آب را با دقت یکصدم لیتر قطع کند.(طرح تولید انواع مواد شوینده)

پرکن تمام اتوماتیک:

در نهایت محصول آماده شده و به کمک پمپ های مخصوص راهی مخزن دستگاه پرکن می شود بوسیله دستگاه پرکن قوطی ها با مقدار تعیین شده توسط نازلها پر و به کمک قسمت درب گذار،درب بطری ها بر روی بطری ها قرار گرفته و بوسیله آچارهای اتومات درب ها پلمپ می شوند
و سپس از طریق بخش جدا کننده، از دستگاه پرکن جدا شده بر روی نوار نقاله قرار می گیرند.

لیبل زن اتوماتیک (دو رو زن):

قوطی ها پس از پر شدن بر روی نوار نقاله دستگاه لیبل زن قرار می گیرند و به کمک این دستگاه، لیبل بر دو روی قوطی ها چسبانده می شود.در خط تولید مواد شوینده لیبل زن اتوماتیک سروو یکی از قویترین لیبل زن های موجود در ایران و جهان می باشد این دستگاه دارای دقت و سرعت نصب بسیار بالایی می باشد که تمامی قوطی های متداول در بازار با هر شکل و طرح بدنه را لیبل می زند
البته دستگاه های لیبل زن دارای تنوع های مختلف هستند از قبیل:لیبل زن مکانیکی، لیبل زن شیرینگی بخار و … می باشد که بنا به درخواست در خط تولید قرار می گیرد.

بسته بندی نهایی کالا:

در نهایت قوطی ها را یا در جعبه(کارتن) و یا با پلاستیک و به کمک شیرینگ پک بسته بندی می کنیم. مزایا و معایب هرکدام از بسته بندی ها را به شرح زیر توضیح می دهیم:

بسته بندی در کارتن:

پس از تاریخ و قیمت گذاری، قوطی ها های مواد شوینده را در کارتن های آماده قرارداده و راهی بازار می کنند.
مزایا:۱-جنس کارتن دارای مقاومت بالایی است و می توان محصولات شوینده را در تعداد بالا بر روی هم انبار کرد.
معایب:۱- قیمت بسته بندی کارتن بسیار بالاست و ۱۰ برابر قیمت بسته بندی بوسیله شیرینگ پک تمام می شود.
۲- کارتن در باربری زیر باران یا در انبارهای مرطوب, رطوبت به خود جذب می کند و فاسد می شود

بسته بندی شیرینگ پک:

پس از تاریخ و قیمت گذاری، قوطی های مواد شوینده وارد دستگاه شیرینگ پک شده و به کمک پلاستیک مقاوم بسته بندی می شوند.
مزایا:۱-علاوه بر مقاومت مطلوب هزینه بسته بندی بسیار پایین هست و حدودا ۱۰برابر ارزانتر از کارتن می باشد.(طرح تولید انواع مواد شوینده)
۲-در صورت داشتن دستگاه شیرینگ پک فول اتومات نیازی به داشتن کارگر بر روی این دستگاه نیست در نتیجه هزینه های تولید مواد شوینده کاهش می یابد.
۳-در هر محیط مرطوب و هر شرایط آب و هوایی نامناسب بسته بندی سالم می ماند.
معایب:۱-قابلیت چیدن شل های قوطی مواد شوینده با تعداد زیاد(بیش از ۴بسته) بر روی هم میسر نیست.

نگاهی به وضعیت بازار جهانی

تقریباً بیش از ۷۰ درصد مردم جهان از مواد شوینده مایع و پودری برای شست‌و‌شو و نظافت استفاده می‌کنند. اهمیت دادن به نظافت و پاکیزگی در میان مردم جهان باعث شده است روزانه حجم انبوهی از تقاضا برای انواع شوینده به‌وجود آید و متناسب با آن نیز سیل گسترده‌ای از این محصولات با ترکیبات قوی‌تر و در رنگ‌های مختلف و اسانس‌های جدید به بازارهای جهانی سرازیر شود. در این میان، مواد شوینده تنها محصولاتی هستند که میزان تقاضا برای آن‌ها در همه نقاط جهان به‌صورت یکسان است. ایران با داشتن ۹۵ درصد متقاضی همراه با مصر و قطر در یک رده قرار دارد و می‌توان گفت بیش از ۸۰ میلیون ایرانی متقاضی مصرف مواد شوینده هستند. از طرف دیگر، وجود بازار جهانی برای این محصولات نشان می‌دهد که ۱۰۰ درصد مردم در سنگاپور، اندونزی و آرژانتین استفاده از این محصولات را در سبد روزانه خود قرار داده‌اند و رتبه اول را در استفاده از آن‌ها دارند. همچنین هلند، کرواسی، چین، ژاپن، مالزی، اسلواکی، آمریکا و تایلند هر کدام با ۹۹ درصد متقاضی، حائز رتبه دوم در استفاده از این مواد چه به‌صورت پودری و چه مایع هستند. کشورهایی مانند هنگ‌کنگ با ۹۷ درصد، سوریه و لبنان با ۹۶ درصد، کویت و عربستان با ۹۴ درصد، بحرین، استرالیا و مکزیک با ۹۳ درصد و ایرلند جنوبی و ایتالیا با سهم ۹۱ درصدی، در صدر این جدول قرار دارند. اندازه بازار این صنعت در سال ۲۰۱۹ میلادی برابر با ۱۱۷ میلیارد دلار بود و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۶ میلادی با بیش از ۷۰ درصد رشد، به بیش از ۱۸۰ میلیارد دلار برسد.

در شکل ، نرخ رشد مناطق تا سال ۲۰۲۵ میلادی پیش‌بینی شده است که قسمت‌‌های سبز‌رنگ بیشترین رشد، زرد‌رنگ رشد متوسط و قرمزرنگ کمترین رشد را خواهند داشت.

همچنین، مبلغ کل صادرات در دنیا برابر با ۳۱ میلیارد دلار است که پیش‌بینی می‌شود این مبلغ تا سال ۲۰۲۵ میلادی رشدی ۵ درصدی داشته باشد. مبلغ واردات نیز برابر با ۳۱ میلیارد دلار است که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵ میلادی به ۳۳ میلیارد دلار برسد. در نمودار ۲، مبلغ صادرات ۱۰ کشور نشان داده شده است که عمده صادرات مواد شوینده به مبلغ ۴ میلیون دلار متعلق به کشور آلمان است و پس از آن ایالات متحده آمریکا با مبلغ ۳ میلیون دلار قرار دارد. همچنین، آلمان با ۲/۵ میلیون دلار، رتبه اول را در واردات این محصولات دارد و کشورهای فرانسه و چین در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

وضعیت صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی در کشور

تولید مواد شوینده در کشور ایران قدمت طولانی دارد و به دهه ۱۳۳۰ هجری شمسی باز‌می‌‌گردد. در حدود سال‌های ۱۳۳۲ تا ۱۳۳۴ با ورود پودرهای شوینده به شهرهای بزرگ، کاربرد این مواد به‌شکل امروزی متداول شد. رشد فرهنگ جامعه از یک سو و افزایش آگاهی استفاده‌کنندگان از تنوع تولیدات شوینده از سوی دیگر، باعث بالا رفتن میزان مصرف محصولات شوینده در پنج دهه اخیر شده است. این افزایش مصرف، افزایش تولید و ارتقای سطح کیفی محصولات شوینده را نیز در پی داشته است. ظرفیت تولید داخلی با حدود ۲۲۰ تولید‌کننده، برابر با ۴ میلیون تن است که از این ظرفیت تنها ۱/۵ میلیون تن تولید می‌شود و این تولید نه‌تنها بیش از دو برابر مصرف مورد‌نیاز کشور است، بلکه بخشی از محصولات موجود در بازار داخل نیز کاملاً وارداتی هستند. هرچند عمده محصولات وارداتی، مواد میانی برای تولید محصول نهایی بوده و عمده محصول صادراتی از دسته محصولات نهایی است.
به‌‌طور متوسط، صادرات سالانه ایران در مواد شوینده و صنایع وابسته در حدود ۱۸۰ تا ۲۲۰ میلیون دلار است. در سال گذشته، صادرات این محصولات به ۴۰۰ میلیون دلار رسید و در هشت‌ماهه سال جاری با وجود ممنوعیت صادرات این قسم از محصولات، شرکت‌ها توانستند ۱۸۵ هزار تن محصول به مبلغ ۷۶ میلیون دلار را صادر کنند و پیش‌بینی می‌شود ایران ظرفیت صادرات ۱/۵ میلیارد دلاری داشته باشد. ایران به‌لحاظ توان تولید و صادرات، پس از ترکیه رتبه دوم را در منطقه به خود اختصاص داده است. ایران یک بازار ۷۰ میلیونی دارد که شامل مصرف‌کنندگان داخلی است. همچنین، یک بازار ۲۵۰ میلیونی بالقوه هم در کنار ما وجود دارد و در مجموع ۳۲۰ میلیون بازار مصرف می‌تواند در اختیار باشد. اما مهم‌ترین نکته، مدیریت و جذب این بازار ۳۲۰ میلیونی است که نیاز به برنامه‌ریزی و تشکیلات منسجم دارد. تقسیم‌بندی اصلی محصولات این صنعت به ترتیب زیر است:

انواع پودرهای شوینده مانند: لباسشویی ماشینی و دستی؛
انواع مایعات شوینده مانند: ظرفشویی، دستشویی، کف‌شویی، شیشه پاک‌کن؛
انواع مایعات سفیدکننده، ضدعفونی‌کننده و خوشبوکننده؛
انواع مواد (جامد یا مایع) شوینده و تقویت‌کننده مانند: صابون، خمیر دندان، شامپو؛
انواع لوازم آرایشی مانند: کرم‌ها، پودرها، معطرکننده‌ها، مواد حالت‌دهنده و تقویت‌کننده مو، مواد رنگ‌بر و رنگ‌کننده مو و مواد آرایش‌کننده اجزای صورت؛
انواع محصولات سلولزی؛
قابل‌ذکر است که بازار مصرف داخل کشور معادل ۱۷۵ هزار تن شامپو، ۷۰ هزار تن صابون، ۲۰ هزار تن خمیردندان و ۱۷۰ هزار تن مایع دستشویی در ۴ فصل اخیر برآورد شده است. مواد اولیه این صنعت عمدتاً (۸۰ درصد) از پتروشیمی‌ها تأمین شده و قیمت محصولات تولیدی به‌صورت ماهانه و هفتگی به‌روزرسانی می‌شود.
گفتنی است، علیرغم غنی بودن کشور از منابع نفت و گاز، بعضاً شرکت‌ها در تأمین مواد اولیه با مشکل مواجه می‌شوند. در این صنعت بیش از بیست نوع ماده اصلی وجود دارد که در بین آن‌ها می‌توان به پلی اتیلن، آلکیل بنزن خطی، پلی اتیلن ترفتالات، الکل چرب اتوکسیله، پلی پروپیلن، آیروپین، سدیم تری فسفات، سدیم سولفات، سدیم سیلیکات، سدیم، تگزوسیل، اسانس‌ها، آنزیم‌ها و انواع رنگ‌ها اشاره‌ کرد. اکثر این مواد از شرکت‌های پتروشیمی تأمین می‌شوند که براساس سیاست وزارت نفت و مدیریت صنایع پایین‌دستی پتروشیمی، قیمت این مواد معادل ۹۵ درصد قیمت جهانی و با ارز دولتی محاسبه می‌شد، اما در چند ماه اخیر، مواد اولیه مورد‌نیاز صنعت شوینده به گروه‌های کالایی ۲ و ۳ منتقل و در نهایت ارز دولتی این صنعت حذف شد. در حال حاضر، مواد اولیه با ارز نیمایی محاسبه می‌شود که این امر در کنار تولید کمتر از نیاز محصول الکل چرب اتوکسیله سبب افزایش قیمت مواد اولیه و در نهایت محصولات شوینده می‌شود. همان‌طور که در شکل ۲ مشخص شده است، مواد از شرکت‌های پتروشیمی تأمین می‌شود، سپس به مواد اولیه مورد‌نیاز محصولات شوینده تبدیل و در این مرحله بخشی از آن به کشورهایی از جمله عراق، افغانستان و ارمنستان صادر می‌شود. همچنین، در این بین، حدود ۴۰-۳۰ درصد از مواد اولیه موردنیاز برای تولید محصولات به کشور وارد می‌شود. سپس، این مواد اولیه به محصولات نهایی تبدیل و به بخش توزیع فرستاده می‌شوند.(طرح تولید انواع مواد شوینده)

برای قیمت‌گذاری محصولات نهایی، انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران، محصولات را به چند دسته تقسیم‌ می‌کند و با توجه به اینکه محصولات در سبد خانوارهای دهک‌های درآمدی بالا و یا پایین قرار می‌گیرد، نرخ‌گذاری را انجام می‌دهد. از طرفی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان نیز بر نرخ‌گذاری محصولات ضروری نظارت دارد.
وضعیت شرکت‌های شوینده در بازار سرمایه
در بازار اول و دوم بورس و فرابورس شش شرکت پاکسان (شپاکسا)، گلتاش (شگل)، پدیده شیمی قرن (قرن)، صنایع بهداشتی ساینا (ساینا)، بین‌المللی محصولات پارس (شپارس) و گروه صنعتی پاکشو (پاکشو) در صنعت شوینده حضور دارند. ارزش بازار شرکت‌های مرتبط با صنعت شوینده در حدود یک درصد از ارزش بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد و سهام شناور این گروه به‌طور متوسط ۱۵ درصد است. در یک سال اخیر، این گروه به‌طور متوسط بازدهی ۲۱۵ درصدی داشته است و این در حالی است که بورس و فرابورس در این مدت ۱۷۵ درصد بازدهی را ثبت کرده‌اند. در یک سال اخیر، شپاکسا، شپارس و شگل بازدهی کمتر از شاخص کل به ثبت رسانده‌اند. نکته قابل‌توجه این است که به‌طور متوسط، در ۱۰ سال اخیر، بازدهی سالانه گروه ۹۰ درصد ثبت شده که بیش از دو برابر میانگین بازدهی بازار سرمایه بوده است. بر همین اساس، بتای ۳۶ ماهه صنعت عدد ۰/۱۷ است. شرکت‌های این صنعت تقسیم سود حدوداً ۵۰ درصدی دارند و بیشترین تقسیم سود مربوط به نماد پاکشو با ۹۲ درصد است. سایر اطلاعات مقایسه‌ای صنعت در جدول  نمایش داده شده است.(طرح تولید انواع مواد شوینده)

بررسی صورت‌های مالی شرکت‌های شوینده در سال‌های اخیر

‏ در جدول ۲، نگاهی به ‌صورت سود و زیان این صنعت و برخی پارامترهای کلیدی و مؤثر در ۱۰ سال گذشته داشته‌ایم. بررسی تاریخی حاکی از این است که شرکت‌های صنعت در سال‌های اخیر فروشی در حدود ۴/۵ میلیارد دلار داشته‌اند. بر همین اساس، متوسط نرخ رشد سالانه فروش شرکت‌ها از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۹ برابر ۲۸ درصد برای هر سال ثبت شده که دقیقاً برابر با نرخ رشد دلار است. به‌عبارتی، از آنجاکه مواد اولیه این صنعت دلاری است، نرخ فروش نیز متناسب با دلار رشد می‌کند. میانگین حاشیه سود صنعت ۳۲ درصد است. شگل با ۴۱ درصد بیش‌ترین و شپارس با ۱۹ درصد کمترین حاشیه سود ناخالص را در این صنعت به خود اختصاص داده‌اند. به‌طورکلی، شرکت‌های تولیدکننده پودر در این صنعت حاشیه سود بالایی در سال‌های اخیر ثبت نکرده‌اند. با توجه به‌ صورت سود و زیان هم‌مقیاس صنعت، هزینه‌‌های عمومی، اداری و تشکیلاتی سهم ۹ درصدی نسبت به فروش داشته است که عمده این هزینه به‌دلیل وجود هزینه تبلیغات، حق‌العمل و کمیسیون فروش است. این نسبت برای ساینا، شپارس و شگل بیش از ۱۰ درصد و برای پاکشو ۵ درصد و کم‌ترین مقدار است. از طرفی، هزینه‌های مالی نیز سهم ۵ درصدی نسبت به فروش داشته که به‌دلیل تسهیلات دریافتی برای تأمین سرمایه در گردش شرکت‌ها بوده است. این نسبت برای ساینا و شگل با کمتر از ۲ درصد کمینه و برای قرن با ۷ درصد بیشینه صنعت است. با جهش ارزی اخیر، شاهد کاهش قاچاق و رونق فروش شرکت‌های این گروه هستیم که بر همین اساس، سهم هزینه‌‌های عمومی و مالی به ۷ و ۴ درصد کاهش پیدا کرده است.

همچنین مطابق با جدول ۳، در قسمت ترازنامه ۹۰ درصد دارایی‌ها عمدتاً دارایی‌های جاری هستند که حساب‌ها و اسناد دریافتنی تجاری با ۵۷ درصد و موجودی مواد و کالا با ۲۵ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند. دوره وصول مطالبات صنعت ۱۴۳ روز بوده است که در دو سال اخیر به ۱۲۰ روز کاهش یافته است. همچنین در سال‌های اخیر نسبت حساب‌های دریافتنی به فروش در حدود ۴۵ درصد ثبت شده است. در چهار فصل اخیر، متوسط نسبت حساب‌های دریافتنی به کل دارایی‌های شرکت‌های صنعت ۴۰ درصد بوده که بیشینه این نسبت ۵۷ درصد برای شپارس و کمینه آن ۲۸ درصد برای شپاکسا و شگل ثبت شده است. همچنین سهم موجودی مواد و کالا از دارایی‌ها در این مدت ۲۵ درصد بوده که شگل با ۴۰ درصد بیشترین میزان موجودی مواد و کالا در بین شرکت‌های گروه را داراست.(طرح تولید انواع مواد شوینده)
۵۵ درصد منابع مالی شرکت‌های صنعت از بدهی و ۴۵ درصد از حقوق صاحبان سهام تشکیل شده است. در ۵ سال اخیر، در بخش بدهی‌ها، حساب‌های پرداختنی با سهم ۳۳ درصدی و تسهیلات دریافتی با سهم ۵۵ درصدی عمده بدهی‌های صنعت بوده است. سرمایه در گردش شرکت‌های صنعت در حالی در سال‌های قبل از ۱۳۹۶ در حدود ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است که در سه سال گذشته با جهش ارزی اخیر و رشد قیمت مواد اولیه به ۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است؛ این اتفاق سبب شده است که شرکت‌های صنعت همواره نیازمند دریافت تسهیلات باشند. شایان ذکر است، نرخ بازده دارایی‌های غیرجاری صنعت بین ۳۰ تا ۳۵ درصد بوده و دریافت تسهیلات برای این شرکت‌ها توجیه‌پذیر است. در ترازنامه هم‌مقیاس صنعت، حجم تسهیلات دریافتی شرکت‌ها نسبت به دارایی‌ها در حدود ۲۵ درصد است که در این بین، گروه ساینا با ۱۳ درصد کمترین و قرن با ۳۴ درصد بیشترین سهم را دارا هستند.

سودآوری موردانتظار شرکت‌های صنعت

برای پیش‌بینی تولید شرکت‌ها، میزان تولید با توجه به عدم انتظارات تورمی و اشباع صنعت، با اندکی کاهش نسبت به سال مالی جاری لحاظ شده است. نرخ خرید ماده اولیه با در نظر گرفتن صعود قیمت محصولات پتروشیمیایی در مدت اخیر، در محدوده سال ۱۳۹۷ لحاظ شده است. نرخ دلار جهت خرید ماده اولیه طی یک سال آینده به‌طور متوسط ۲۶ هزار تومان لحاظ شده است. فرض بر آن است که شرکت‌ها برای حفظ حاشیه سود و جبران هزینه‌ها، افزایش نرخ ۱۵ تا ۲۰ درصدی دریافت کنند. همچنین درصد تخفیفات و برگشت از فروش عمده شرکت‌ها نسبت به دو سال اخیر افزایشی در نظر گرفته شده است. قابل‌ذکر است، سود زیرمجموعه‌های پاکشو و قرن با فرض تقسیم سود ۱۰۰ درصدی در قسمت سایر درآمدهای غیرعملیاتی لحاظ شده است. با توجه به توضیحات فوق، صورت سود و زیان کارشناسی شرکت‌های صنعت مطابق جدول خواهد بود.

بررسی سطوح ارزندگی شرکت‌های صنعت شوینده

در نمودار ۳، روند نسبت قیمت به درآمد میانگین صنعت و بازار در پایان اسفندماه سال‌های اخیر به نمایش درآمده است. در چهار سال اخیر، نسبت قیمت به درآمد صنعت در مقایسه با بازار، عدد بالاتری بوده است.

با در نظر گرفتن تقسیم سود سال‌های اخیر این شرکت‌ها و همچنین بتای سه‌ساله می‌توان نسبت قیمت به درآمد آینده‌نگر این شرکت‌ها را مطابق با جدول ۵ برآورد کرد.

از بزرگ‌ترین پتانسیل‌های شرکت‌های گروه می‌توان به گستردگی شبکه توزیع، شیوع کرونا و افزایش تقاضا برای محصولات، عدم توسعه‌یافتگی کشورهای منطقه، نرخ افزایشی رشد اقتصادی، جهت‌گیری مثبت به سمت مصرف محصولات تولید داخل، منع واردات و کاهش قاچاق، افزایش به‌موقع نرخ‌های فروش و پوشش ریسک ناشی از افزایش قیمت ارز، داشتن موجودی مناسب از مواد اولیه و تقسیم سود نسبتاً مناسب اشاره کرد. از ریسک‌های این صنعت می‌توان به بهره‌برداری از منابع بانکی و داشتن هزینه مالی، عدم چشم‌انداز تورمی در سال آینده، تعداد بالای رقبای موجود در صنعت، رقابت فزاینده تخفیفات بین تولیدکنندگان محصولات شوینده برای کسب سهم بازار و کاهش قدرت خرید خانوارها در سال‌های اخیر را نام برد.

وضعیت واحد های در دست احداث تولید انواع مواد شوینده

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای در دست احداث تولید انواع مواد شوینده در کشور به تفکیک استان آمده است .

وضعیت واردات و صادرات انواع مواد شوینده

نمودار واردات و صادرات انواع مواد شوینده در کشور به تفکیک سال در شکل زیر آمده است.

منابع :علی اسکینی (تحلیل‌گر ارشد کارگزاری بانک صنعت و معدن)
فاطمه عبدالشاه(کارشناس واحد تحلیل کارگزاری بانک صنعت و معدن)

صادرات مواد شوینده و بیشترین صادرات به کدام کشور است؟

شاید فکر کنید صادرات مواد شوینده در وضعیت کنونی و با توجه به کمبود آن در اوایل شیوع بیماری کار قابل انجامی نیست اما با گذشت بیش از دو ماه از ورود کرونا به کشور و به دنبال آن افزایش تقاضا برای مواد شوینده و ضدعفونی کننده، حالا نه تنها آرامشی نسبی در این بازار حاکم شده، که ایران آماده افزایش صادرات مواد شوینده خود به دلیل افزایش تولید داخلی در این حوزه می شود.
منظور از شوینده ها ، موادی هستند که ذره های چربی و چرک را از پارچه ها و یا اجسام دیگر بزدایند و در انواع مختلف تهیه می شوند. اولین ماده ای که به عنوان شوینده ساخته شد، صابون بود. از آن زمان تا کنون ، تعداد شوینده ها به حدی رسیده که قابل شمارش نیست، بطوری که امروزه در حجم انبوهی از شوینده ها، به همراه تبلیغات آن ها مواجه شده ایم.(طرح تولید انواع مواد شوینده)
در حال حاضر در برخی کشورها ، تقریبا بیش از ۸۰ درصد از مواد پاک کننده مصرفی از شوینده های سنتزی تهیه می شوند.

وضعیت بازار جهانی

آمار صادرات مواد شوینده
رقم کل صادرات: ۳۱,۱۵۰,۸۲۱,۰۰۰ دلار
میزان رشد پنج ساله ارزش هر واحد: ۵ درصد
میزان رشد یک ساله ارزش هر واحد: ۰ درصد
میانگین فاصله از کشور وارد کننده: ۲,۸۴۹ KM

آمار واردات مواد شوینده
رقم کل واردات: ۳۱,۱۱۱,۰۳۵,۰۰۰ دلار
میزان رشد پنج ساله ارزش هر واحد: ۵ درصد
میزان رشد یک ساله ارزش هر واحد: ۰ درصد
میانگین فاصله از کشور صادر کننده: ۲,۹۳۲ KM

کشورهای صادرکننده مواد شوینده

شوینده

عمده صادرات مواد شوینده بازار جهانی در دست آلمان با ۳,۸۷۱,۵۵۵ هزار دلار و ۱۲ درصد و آمریکا نیز با ۱۱ درصد و ۳,۳۳۸,۱۸۳ هزار دلار است و بعد از آن کشورهای بلژیک و چین و فرانسه قرار دارند.
آلمان بیشترین میزان واردات مواد شوینده را با ۲,۵۱۲,۳۳۴ هزار دلار و ۸ درصد دارد و کشورهای فرانسه و چین در رتبه های بعدی قرار دارند.

نرخ رشد واردات مواد شوینده
شوینده
شوینده

با توجه به نمودار بالا کشور اسپانیا بهترین بازار رو به رشد به عنوان مقصد صادراتی مواد شوینده را دارا است. کشورهای آلمان و انگلیس نیز در رتبه های بعدی قرار دارند.
ایران توانایی ارسال بار به بیش از ۴۰ کشور دنیا را دارا است.(طرح تولید انواع مواد شوینده)

پتانسیل صادراتی مواد شوینده

شوینده

کشورهای چین، عراق، پاکستان، افغانستان و هند بیشترین پتانسیل صادرات مواد شوینده از ایران را دارند.
ترکیه، سوریه، روسیه، چین تایپه و تایلند در رتبه های بعدی قرار دارند. کشورهای اندونزی، امارات، ترکمنستان، آذربایجان و میانمار نیز ظرفیت بالایی دارند.

نمودار میزان پتانسیل صادراتی

شوینده

کشورهای عراق، پاکستان، افغانستان و آذربایجان اشباع شده برای صادرات مواد شوینده هستند و بیشتر از ظرفیت آن ها این محصول صادر شده است.
در مقابل کشورهای چین، هند، ترکیه، سوریه، روسیه، تایلند، اندونزی و امارات دارای پتانسیل صادراتی بالا هستند.
بیشترین ظرفیت و پتانسیل صادراتی برای صادرات مواد شوینده با توجه به ظرفیت بازار و روابط تجاری آسان را کشورها چین، هند و ترکیه دارا هستند.
ایران نزدیک ترین ارتباط صادراتی را با ارمنستان دارد.(طرح تولید انواع مواد شوینده)
بازار چین بیشترین ظرفیت تقاضا را برای این محصول دارد.
چین بیشترین تفاوت بین پتانسیل صادرات و صادرات واقعی را از نظر ارزش نشان می دهد، ظرفیت باقیمانده صادرات به ارزش ۵٫۶ میلیون دلار است.

پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح تولید انواع مواد شوینده

ظرفیت تولید سالیانه : ۳۰۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۲۵۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۶۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۲۸۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۴۴ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۱۹ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۱۲ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۴۵ درصد


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

طرح توجیهی تولید انواع مواد شوینده – بروزرسانی شهریور ۱۴۰۱

تومان۵۷۰.۰۰۰

ظرفیت تولید سالیانه : ۱۵۰ تن
فرمت فایل : ورد + پی دی اف
حجم فایل ورد طرح : ۵.۹۴ مگابایت
حجم فایل پی دی اف طرح : ۱۲.۵۸ مگابایت
تعداد صفحات طرح توجیهی : ۹۲ صفحه

لازم به ذکر است، این طرح توجیهی مبتنی بر متن می باشد. کلیه محاسبات اقتصادی و شاخص های مالی براساس آخرین ضوابط و دستورالعملها و بر پایه قیمتهای روز تهیه گردیده و هم چنین در بخش های دیگری مباحث معرفی و بازار نیز مورد توجه قرار گرفته است.
درصورتیکه متقاضی دریافت بسته طرح توجیهی تولید انواع مواد شوینده هستید می توانید با کلیک بر روی گزینه خرید لینک دانلود این بسته را پس از پرداخت آنلاین دریافت نمائید.

این بسته شامل:

طرح تولید انواع مواد شوینده

توضیحات

طرح توجیهی تولید انواع مواد شوینده – بروزرسانی شهریور ۱۴۰۱

ظرفیت تولید سالیانه : ۱۵۰ تن
فرمت فایل : ورد + پی دی اف
حجم فایل ورد طرح : ۵.۹۴ مگابایت
حجم فایل پی دی اف طرح : ۱۲.۵۸ مگابایت
تعداد صفحات طرح توجیهی : ۹۲ صفحه

لازم به ذکر است، این طرح توجیهی مبتنی بر متن می باشد. کلیه محاسبات اقتصادی و شاخص های مالی براساس آخرین ضوابط و دستورالعملها و بر پایه قیمتهای روز تهیه گردیده و هم چنین در بخش های دیگری مباحث معرفی و بازار نیز مورد توجه قرار گرفته است.
درصورتیکه متقاضی دریافت بسته طرح توجیهی تولید انواع مواد شوینده هستید می توانید با کلیک بر روی گزینه خرید لینک دانلود این بسته را پس از پرداخت آنلاین دریافت نمائید.

این بسته شامل:

طرح تولید انواع مواد شوینده

سر فصل ها و فایلهای آموزشی بسته تولید انواع مواد شوینده

فصل اول: چکیده مطالعات فنی – مالی اقتصادی
تشریح طرح
فصل دوم: مطالعات بازار
مزایای تحقیقات بازار
صنعت شوینده
تاریخچه مواد شوینده
صنعت شوینده
تاریخچه شوینده در ایران
فرصت ها
تهدید ها
معرفی محصولات
انواع محصولات
مواد اولیه مصرفی
مایع دستشویی
مایع ظرفشویی
کاربردهای مایع ظرفشویی
تاریخچه شامپو
تقسیم بندی شامپوها
تقسیم بندی براساس شکل ظاهری
تقسیم بندی بر اساس نوع مو
تقسیم بندی بر اساس میزان ملایمت
مواد اولیه رایج در شامپو مو
مایع لباسشویی
انواع مایع لباسشویی
مایع لباسشویی مشکین‌شوی
مایع لباسشویی رنگین‌شوی
مایع لباسشویی سفیدشوی
شیشه پاک کن
مواد شیمیایی و اجزای تشکیل دهنده فرمولاسیون شیشه پاک کن
آمونیاک
بوتیل گلیکول (بوتوکسی اتانول)
کلر
ایزوپروپیل الکل
مونو اتانول آمین
پرکلرو اتیلن
معرفی آیسیک محصول
معرفی شماره‌های تعرفه واردات و صادرات
چرخه تولید و توزیع در صنعت شوینده
تقاضای داخلی
پیش‌بینی تقاضا
پیش‌بینی تقاضای داخلی
پیش‌بینی تقاضای خارجی (صادرات)
پیش‌بینی تقاضای داخلی و خارجی (صادرات)
تحلیل موازنه (پیش‌بینی امکانات عرضه و پیش‌بینی تقاضا)
بازار محصولات شوینده در جهان
درآمد جهانی شوینده‌ها
صنعت شوینده در ایران
نحوه قیمت‌گذاری
مواد اولیه
مواد شوینده البسه در ایران و جهان
فصل سوم: مطالعات فنی و مبانی محاسبات طرح
فرآیند تولید
دستگاه یونیزه آب
میکسر استنلس استیل مخصوص تولید مواد شوینده
پرکن تمام اتوماتیک
لیبل زن اتوماتیک (دو رو زن)
بسته بندی نهایی کالا
بسته بندی در کارتن
بسته بندی شیرینگ پک
انتخاب سازنده ماشین‌آلات
فصل چهارم: مطالعه اقتصادی و تجزیه‌وتحلیل مالی
هزینه‌های سرمایه‌گذاری طرح
هزینه‌های زمین و ساختمان‌سازی
زمین و محوطه‌سازی
ساختمان
هزینه تجهیزات و تکنولوژی
هزینه تأسیسات و انشعابات
جمع‌بندی هزینه‌های سرمایه‌گذاری ثابت طرح
هزینه‌های سالیانه
برآورد هزینه سالیانه آب، برق و گاز
تعمیر و نگهداری
هزینه استهلاک
سرمایه در گردش موردنیاز طرح
برآورد قیمت تمام‌شده به تفکیک هزینه‌ها
برآورد درآمدهای حاصله از طرح
برنامه زمان بندی اجرای طرح

فهرست جداول

جدول نوع و میزان تولید
جدول کد آیسیک محصولات طرح
جدول کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت
جدول برآورد مصرف مایع لباسشویی با استفاده از معادله مصرف ظاهری طی سال گذشته
جدول برآورد مصرف مایع (ظرفشویی، جرمگیر، شیشه پاک کن و دستشویی) با استفاده از معادله مصرف ظاهری طی سال گذشته
جدول پیش‌بینی تقاضای داخلی مایع لباسشویی طرح
جدول پیش‌بینی تقاضای داخلی مایع (ظرفشویی، جرمگیر، شیشه پاک کن و دستشویی) طرح
جدول پیش‌بینی تقاضای خارجی برای مایع لباسشویی طرح
جدول پیش‌بینی تقاضای خارجی برای مایع (ظرفشویی، جرمگیر، شیشه پاک کن و دستشویی) طرح
جدول پیش‌بینی کل تقاضای مایع لباسشویی طرح (داخلی و خارجی)
جدول پیش‌بینی کل تقاضای مایع (ظرفشویی، جرمگیر، شیشه پاک کن و دستشویی) طرح (داخلی و خارجی)
جدول موازنه عرضه و تقاضای مایع لباسشویی طرح
جدول موازنه عرضه و تقاضای مایع (ظرفشویی، جرمگیر، شیشه پاک کن و دستشویی) طرح
جدول برنامه سالیانه تولید و فروش در ظرفیت کامل
جدول هزینه‌های زمین
جدول ساختمان‌سازی
جدول جمع‌بندی هزینه تجهیزات و ماشین‌آلات
جدول تأسیسات
جدول جمع‌بندی سرمایه‌گذاری ثابت طرح
جدول جمع‌بندی هزینه‌های مواد اولیه مصرفی سالیانه
جدول مصرف سالیانه انرژی
جدول تعمیر و نگهداری
جدول هزینه استهلاک
جدول سرمایه در گردش
جدول هزینه تولید سالانه
جدول هزینه‌های ثابت و متغیر
جدول منابع تأمین مالی طرح
جدول مقدار فروش
جدول پیش بینی عملکرد سود و زیان طرح
جدول شاخص های اقتصادی مالی طرح
جدول پیش بینی برنامه زمان بندی اجرای طرح

[کل: ۰ میانگین: ۰]

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرح توجیهی تولید انواع مواد شوینده – بروزرسانی شهریور ۱۴۰۱”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[کل: ۰ میانگین: ۰]