انار

طرح تولید رب و کنسانتره انار

انار با نام علمی (punica granatum) یک درختچه به طول ۵-۸ متر با برگ های براق، کشیده و باریک می باشد. انار بومی ایران و هند می باشد و از ۴٠٠٠ سال قبل از میلاد نیز مورد استفاده قرار گرفته است. مصرف انار از ایران به هند و از آنجا به آفریقای شمالی، چین و سپس به اروپا و آمریکا گسترش یافته است. واژه انگلیسی انار (pomergranate) از زبان یونانی به معنی “سیب پرهسته” برگرفته شده است. طعم انار بسته به نوع و درجه رسیده بودن آن از شیرین و ملس تا ترش متغیر است. انار به صورت میوه تازه، آب انار، کنسانتره انار و رب انار عرضه می گردد که در این گزارش به بررسی مطالعات امکان سنجی مقدماتی طرح تولید رب و کنسانتره انار پرداخته شده است.

معرفی کد آیسیک مرتبط با طرح تولید رب و کنسانتره انار

طرح توجیهی تولید رب انار: ۱۵۴۹۱۸۲۳
طرح توجیهی تولید کنسانتره انار: ۱۵۴۹۱۵۱۳

موارد مصرف و کاربرد طرح تولید رب و کنسانتره انار

آب میوه می تواند به حالت کنسانتره وجود داشته باشد. کنسانتره شکلی از ماده است که اکثر اجزای اصلی تشکیل دهنده یا حلال آن را حذف نموده اند. معمولا با گرفتن آب موجود در یک محلول یا سوسپانسیون، مثلا گرفتن آب موجود در آب میوه و تبدیل آن به پودر یا عصاره، کنسانتره تشکیل می شود. از جمله فواید تولید کنسانتره آن است که با حذف آب، وزن ماده غذایی کاهش یافته و بنابراین حمل و نقل آن راحت تر و با صرف هزینه کمتر صورت می گیرد به علاوه کنسانتره را به راحتی در هنگام مصرف با اضافه نمودن حلال(معمولا آب) به حالت اولیه خود برگردانده و مصرف می کنند. آب انار مملو از آنتی اکسیدان و مانع بسته شدن عروق قلبی و بروز سرطان پروستات می شود. همچنین مملو از ویتامین E،C،A و فولیک اسید است. در یک بررسی بهترین و سالم ترین آب میوه ها مشخص شده که به دلیل میزان آنتی اکسیدانت موجود در آن می باشد. بطور کلی هر میوه ای که رنگ قرمز و درخشان داشته باشد از نظر آنتی اکسیدانت ها غنی است. انار منبع خوبی از ویتامین C که تقویت کننده سیستم ایمنی بدن بوده، ترکیبات موجود در آن خطر حملات قلبی را کاهش می دهد و سطح کلسترول خون را پایین می آورد. انار مقوی قلب، مفرح، دفع کننده چربی، رفع کننده سموم به ویژه عفونت های داخلی و دافع حرارت بدن است. این میوه به لحاظ داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دیر هضم می باشد. انار میوه ای خونساز است و به همین علت بهترین موقع برای مصرف آن قبل از صبحانه است. رب انار و برگ انار در ضعف معده، کمی اشتها، تهوع، ضعف عمومی و در رفع میگرن بسیار مفید است. دانه های میوه جنگلی انار که به (ناردان) شهرت دارد در معالجه اسهال بسیار موثر است. همچنین آب انار شیرین با شکر و نشاسته برای درد سینه و سرفه مفید است.

اهمیت طرح تولید رب و کنسانتره انار

با توجه به این که محصولات طرح حاضر رب انار و کنسانتره آن می باشد لذا نمی توان اذعان نمود که این مواد از نظر استراتژیکی اهمیت ویژه ای را داشته باشند اما در حال حاضر در ایران مصرف آبمیوه به دلایل زیر در حال رشد می باشد:
١‐ جوان بودن جمعیت ایران و بالا بودن افراد نوجوان در کل جمعیت کشور
٢‐ گسترش شهرنشینی و فرهنگ زندگی صنعتی و به دنبال آن اهمیت وقت و استقبال بیشتر استفاده از آب میوه به جای میوه خام.
٣‐ رشد فرهنگ بهداشت عمومی و افزایش آگاهی عمومی درباره فواید مصرف نوشیدنی های طبیعی
۴‐ افزایش تعداد دانشآموزان در مراکز آموزشی و به دنبال آن افزایش خرید و مصرف آبمیوه بسته بندی شده.
۵‐ افزایش مصرف بیشتر نوشیدنی و آب میوه به دلیل گرم شدن هوا به دلیل تغییرات جوی سال های اخیر.
۶‐ تبلیغ منفی دولت علیه نوشابه های گازدار و مطرح شدن آبمیوه به عنوان کالای جایگزین در میان محصولات کارخانه های مزبور و تنوع در بسته بندی آن.

طرح تولید رب و کنسانتره انار

تجهیزات و ماشین آلات طرح تولید رب و کنسانتره انار

پرس
اواپراتور
مخازن فاینینگ استیل
فیلتر گیزلگور
اولترا فیلتر
و …

قیمت خط تولید رب و کنسانتره انار

قیمت کل تجهیزات مورد نیاز خط تولید بر پایه استعلام قیمت از شرکت‌های تأمین کننده خط تولید رب و کنسانتره انار برابر با ۶۷۴۰۰ میلیون ریال برآورد شده است.

میزان سرمایه مورد نیاز واحد ساخت رب و کنسانتره انار

بودجه: بالای ۱۰ میلیارد تومان
ظرفیت تولید سالیانه: ۳۶۰ تن کنسانتره و ۵۰ تن رب انار
مساحت زمین مورد نیاز: ۵۰۰۰ مترمربع
مساحت سالن تولید: ۱۰۰۸ مترمربع
میزان اشتغال طرح: ۳۲ نفر
طول دوره ساخت پروژه: ۱ سال
سرمایه ثابت: ۱۰۳.۶ میلیارد ریال

نکته مهم:
امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

۳.۷/۵ - (۴ امتیاز)