طرح تولید فیلم های محافظ از جنس PVC
- 17 آبان 1401
- ۰
- بازدیدها: 625
- دسته بندی:
تولید فیلم های محافظ از جنس PVC
فیلمهای محافظ پیویسی نوعی از بستهبندی است که با استفاده از حرارت در اطراف محصول محکم میشود. برای بستهبندی محصول میتوان از ابزارهای حرارتی دستی یا دستگاههای نیمهاتوماتیک و تماماتوماتیک استفاده کرد.
فیلم PVC شفاف بوده و زیبایی ظاهری محصول را حفظ میکند. پیویسی از سه ماده اولیهٔ کربن، اکسیژن و کلرین تهیه شده و یکی از محبوبترین روشهای بستهبندی فیلمهای محافظ پیویسی تقریباً در هر خط بستهبندی قابل استفاده است و با دستگاههای شرینک هود یا تونلهای شرینک روی محصولات اعمال میشود. فیلمهای محافظ با فرم و شکل کالایی که قرار است بستهبندی شود سازگار میشود زیرا تحت تأثیر گرما منقبض میشود.
ویژگیهای فیلم های محافظ از جنس PVC
با محیط زیست سازگار بوده و با آخرین فناوریهای این صنعت طراحی و تولید میشوند. این فیلمها مقاومت و قدرت جمعشوندگی بسیار مناسبی داشته و در نتیجه میتوانند برای بستهبندی کالاهای حساس، کوچک و همچنین محصولات بزرگتر و بستههای چندتایی از محصولات استفاده شوند.فیلم PVC بسیار شفاف بوده و محصول شما به خوبی و زیبایی نمایش میدهد. این فیلمها مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و پارگی داشته و میتوانند برای بستهبندی محصولات نوکتیز استفاده شوند. علاوه بر این ویژگیها، فیلم پیویسی قیمت بسیار مناسبتری نسبت به فیلم پلیالیفن داشته و در نتیجه انتخابی بهصرفه است. از دیگر مزایای استفاده از نایلون شرینک، جلوگیری از نفوذ مایعات، گرد و غبار و آلودگی به درون محصول است.
مزایا فیلم های محافظ
مقاومتمقاومت و ماندگاری بالای فیلمهای محافظ، آن را به انتخابی ایدهآل برای بستهبندی محصولات مختلف تبدیل کرده است. فیلمهای محافظ میتوانند محصولاتی با لبههای تیز را به خوبی بستهبندی کنند.
به این دلیل که احتمال پارگی و سوراخشدن آنها بسیار کم است. این نوع از بستهبندی، احتمال دست بردن در محصول را هم کاهش داده و در نتیجه اعتماد مشتریان به محصولات شما را افزایش خواهد داد.
در کنار موارد بالا، فیلمهای محافظ زمان نگهداری محصول را هم افزایش داده و بوی محصول را در خود حبس میکنند.
زیبایی
فیلمهای محافظ در اطراف محصول محکم شده و شکل محصول را حفظ میکنند. این فیلمها شفاف بوده و طراحی محصول را به مشتری نشان میدهند. همچنین فرمولهای خاصی از فیلمهای محافظ وجود دارند که به دلیل ساختار ضدبخار و ضد انتقال رطوبت، انتخاب بهتری برای گوشت و غذاهای منجمد هستند.علاوه بر این مزایا، میتوانید طرحهای گرافیکی دلخواه خود را با استفاده از دستگاههای مخصوص روی فیلمهای محافظ چاپ کنید.
کاهش هزینهها
با توجه به مقاومت فیلمهای محافظ، بسیاری از برندها توانستهاند بستهبندی کارتنی را به شکل کلی با بستهبندی فیلمها جایگزین کنند. محصولات سنگین میتوانند تنها با بستهبندی فیلمهای محافظ به بازار عرضه شوند و محصولات سبکتر را نیز میتوان در بستهبندی پلاستیکی و سپس شرینک عرضه کرد. این شیوه نه تنها قیمت و هزینه بستهبندی را کاهش میدهد، بلکه هزینهٔ نگهداری از محصولات نیز، با توجه به حجم کمتر آنها، کاهش پیدا خواهد کرد.
کاربردهای فیلم های محافظ از جنس PVC
این فیلمها انتخاب بسیار مناسبی برای پکیجهای سیدی و دیویدی، محصولات دارویی، الکترونیکی، مواد غذایی، محصولات ساختوساز، مواد شیمیایی و بسیاری کالاهای دیگر هستند. از کاربردهای دیگر رول پیویسی، پوشاندن بستهبندیهای کارتنی و در نتیجه افزایش مقاومت آنها است.از فیلم پی وی سی در صنعت خودرو و بخش مراقبتهای بهداشتی مانند ساخت کیسههای خون، بسته بندیهای استرچ صنعتی و بسته بندی پالت و همینطور بسته بندی گوشت قرمز نیز استفاده میشود.
نحوه ساخت فیلمهای محافظ
فیلم های پلاستیکی معمولا ترموپلاستیک هستند و از طریق ذوب کردن شکل دهی می شوند. فرآیند تولید فیلم های پلیمری چهار واحد کلندر کردن، اکستروژن، پوشش دهی و لمینه کردن و کشیدگی و جهت دهی را شامل می شود.
همچنین، اکستروژن عمدتا به دو روش ورقه ای یا دمشی انجام می گیرد.
۱.کلندر کردن (Calendering)
رول های کلندر می توانند برای ایجاد فیلم از پلیمرهای داغ یا کشش بیشتر آن ها به هدف کاهش ضخامت به کار روند و این واحد شامل چند مرحلۀ توزین و اختلاط مواد اولیه، کامپاندسازی و خوراک دهی کلندر، پیکربندی کلندر (Calendering Configuration)، رول های آب دیده کردن و برجسته سازی (Tempering Rolls/Embossing Unit) و پیچش (Winding Station) است.
کلندر کردن فیلم پلیمری
۲.اکستروژن (Extrusion)
در فرآیند اکستروژن، گرانول یا پودر پلاستیک، مستربچ و سایر افزودنی ها مخلوط شده و وارد قیف دستگاه اکسترودر می شود، در داخل دستگاه اکسترودر ذوب شده و با حرکت ماردون به سمت دای حرکت می کند. روش شکل دهی فیلم های پلیمری از طریق اکستروژن و معمولا به دو روش فرآیندی ورقه ای (Cast) و دمشی (blown) یا لوله ای (tubular) انجام می گیرد. امکان کواکستروژن در هر دو روش فرآیندی وجود دارد و شامل اکسترود دو یا چند لایه ای پلیمرهای متفاوت به یک فیلم است.
تولید فیلم به روش ورقه ای (Cast): روش اصلی صنعتی برای تولید فیلم های پلیمری، فرآوری ورقه ای آن است. پس از خروج مذاب پلیمری از اکسترودر، مطابق شکل ۲، پلیمر به صورت ورقه ای شکل دهی می شود و پس از این مرحله، فیلم ها سرد و رول می شوند.این فیلم ها در انواع فیلم های تک لایه ای و چند لایه از جنس LDPE، LLDPE، HDPE، PVC، EVA و … ساخته می شوند. همان طور که در شکل ۳ مشاهده می شود، این فیلم ها در تولید انواع فیلم کششی (برای بسته بندی مواد غذائی و قطعات صنعتی)، لمینیت فیلم با کاغذ (تولید سفره یکبار مصرف)، تولید فیلم های با طرح سه بعدی و … به کار می روند.
تولید فیلم به روش ورقه ای
تولید فیلم به روش دمشی (Blown): پس از خروج مذاب پلیمری از انتهای سیلندر مواد مذاب، اکسترودر وارد قالب می شود. در روش دمشی، قالب دستگاه به صورت حلقوی بوده و مواد خارج شده از قالب به صورت مایع هستند که در اثر وزش باد از خرطوم های اطراف آن خنک شده و لولۀ پلی اتیلن (گلدان فیلم) به ضخامت مشخصی تشکیل می دهند. ضخامت فیلم توسط قالب تعیین می شود و شدت وزش باد تعیین کنندۀ عرض فیلم پلیمری است. در این فرآیند، هوا به حلقۀ اکسترود شده فشار وارد می کند تا فیلم را بسط دهد و چارچوب صاف خطوط، قبل از سرد و سفت شدن (annealing)، فیلم اکسترود شده را می کشد. دستگاه تولید این فیلم ها شامل سیستم خنک کن داخلی، تثبیت حباب تولیدی، سیستم اتوماتیک کنترل ضخامت و دمای قالب، سیستم های دوخت و برش و چاپ است.تولید فیلم به روش دمشی
تولید فیلم حباب دار(Air Bubble) : در تولید این فیلم ها معمولا از پلی اتیلن LD استفاده می شود. خروجی دای T شکل است و غلتک های سرد کننده، دو لایه کننده هستند. این دو لایه، از دو غلتک سردکنندۀ سیلیکونی عبور می کنند. با دمش هوا از یکی از غلتک ها، حباب های هوا به صورت حرارتی ایجاد می شوند و به طور هم زمان، لایۀ دیگر به صورت فشاری بر روی آن لمینه شده و سرد می شود. پس از آن، لایه های ایجاد شده سرد شده و رول می شوند. فیلم های حباب دار به صورت دو تا هفت لایه (لمینیت با فویل آلومینیومی و یا فوم پلی اتیلن) جهت استفاده در صنایع بسته بندی، پاکت های پستی و غیره به کار می روند.۳.لمینه کردن (Laminating) و پوشش دهی (Coating)
در فرآیند لمینه کردن، دو یا تعداد بیشتر فیلم به شکل ساندویچی باهم ادغام می شوند. پوشش دهی فیلم های پلیمری نیز به کمک اکستروژن با ایجاد فیلمی بر روی بستر یا فیلمی دیگر به کار می رود.
فرآیند لمینه کردن و پوشش دهی فیلم های پلیمری
۴.کشیدگی و جهت دهی (Stretching/Orienting)
با روش اسلات-دای، امکان تولید فیلم های پلیمری جهت دهی نشده، جهت دهی شده در یک سو یا دو سو امکان پذیر است که در برخی موارد، با استفاده از غلتک ها صیقلی می شوند. این مرحله، در مواردی که سطحی با ضخامت یکنواخت و کیفیت بالا مورد نیاز است، توصیه می شود. استحکام فیلم های حاصل از پلیمرهای کریستالی مانند PET، پس از بلورینگی، تا حد زیادی افزایش می یابد. جهت دهی فیلم های پلیمری همچنین می تواند در جهت دستگاه یا جهت عرضی باشد.
فرآیند کشیدگی و جهت دهی
۵.رول کردن فیلم
فیلم توسط چوب بلندی به غلتک بالایی رسانده شده، از روی غلتک بالایی عبور کرده و به غلتک پایینی می رسد. غلتک بالایی دستگاه هماهنگ با غلتک پایینی کار می کند. در واقع فیلم پلیمری یک مسیر مخروطی را طی می کند هر چه سرعت چرخش غلتک پایینی بیشتر باشد، نازکتر و هر چه سرعت کمتر باشد ضخیم تر می شود. فیلم بعد از گذشت از غلتک دوم به صورت رول هایی درمی آید و در صورت نیاز، به مرحله بعد یعنی کورۀ دوخت فرستاده شود.
دستگاه چاپ فیلمهای محافظ از جنس pvc
برای چاپ روی فیلمهای pvc از دو نوع دستگاه استفاده میشود که عبارتند از:
دستگاه چاپ فلکسو (استک و سیلندر مرکز)
دستگاه چاپ هلیوگراور
یکی از معروفترین دستگاههای چاپ روی فیلمهای پلاستیکی دستگاه چاپ فلکسو استک و سیلندر مرکز میباشد که به جز پلاستیک روی اکثر مواد اولیه قابلیت چاپ را دارد اما بیشتر برای پلاستیک مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش از کلیشه ژلاتینی در ضخامتهای گوناگون مورد استفاده قرار میگیرد که در روش سیلندر مرکز کیفیت چاپ بسیار بالا با فاصله چاپی پایینی است از همین رو حتی پر جزئیات ترین تصاویر هم با بالاترین کیفیت قابلیت چاپ دارند اما در نمونه استک به علت فاصله چاپی بالا و دقت چاپ پایین کیفیت چاپ پایینتر از نمونه سیلندر مرکز است و هر تصویری هم با این روش امکان چاپ ندارد.
چاپ هلیوگراور مخصوص محصولات پلی پروپیلنی است به همین دلیل روی محصولات پلی اتیلنی همانند نایلون شیرینک قابلیت چاپ ندارد، در این روش هیچ فاصله چاپی روی رول pvc خشک به وجود نخواهد آمد از همین رو این چاپ بهعنوان با کیفیتترین دستگاه چاپ باقابلیت مشخص شدن ریزترین جزئیات تصویر شناخته شده است. در این روش چاپی از کلیشه فلزی با جنس چدن استفاده میشود که طول عمر بسیار بالایی دارد و تا تغییر طرح دیگر نیازی به تعویض آن نخواهید داشت.
کد آیسیک مرتبط با تولید فیلم های محافظ از جنس PVC
کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت ها و زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به بررسی های انجام شده کد آیسیک تولید فیلم های محافظ از جنس PVC به شرح جدول ذیل می باشد.
نام محصول | کد آیسیک |
فیلم از پی وی سی نرم شیرینگ ( Soft shrink pvc film ) | ۲۵۲۰۵۱۲۳۸۳ |
کد تعرفه گمرکی مرتبط با تولید فیلم های محافظ از جنس PVC
تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به بررسی های انجام شده کد تعرفه گمرکی تولید فیلم های محافظ از جنس PVC به شرح جدول ذیل می باشد.
شرح | شماره تعرفه گمرکی |
فیلم شیرینگ ( sharink film) | ۳۹۲۰۴۳۵۰ |
وضعیت واحد های فعال تولید فیلم های محافظ از جنس PVC
در جدول زیر تعداد و ظرفیت واحدهای فعال تولید فیلم های محافظ از جنس PVC در کشور به تفکیک استان آمده است.
نام واحد | استان | ظرفیت |
الماس فیلم آذربایجان | آذربایجان غربی | ۱۲۰۰ |
سبز آرنگ پلیمر تبریز | آذربایجان شرقی | ۳۳۵ |
پارس اورنگ آریانا | سمنان | ۱۲۵ |
چاپ رنگینه نقش ملیسا | تهران | ۷۲۰ |
آرمان فرآوران اکسون | تهران | ۱۲۰۰ |
صنایع بسته بندی دارو پات شرق | مرکزی | ۴۲۰۰ |
نادی پلاستیک آریا | مرکزی | ۳۳۳۰ |
آروین پلاست فیلم | گیلان | ۳۵۰۰ |
شرکت آذین چاپ البرز | قزوین | ۲۰۰ |
نیام پلاستیک | قم | ۵۰۰ |
پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح تولید فیلم های محافظ از جنس PVC
ظرفیت : ۱۵۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۳۵۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۱۲۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۳۸۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۳۸ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۳۹ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۲۲ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۹ درصد
دیدگاه خود را ثبت کنید