طرح تولید ماستیک درزگیری

ماستیک واژه ای با ریشه یونانی است و به رزینی که از درخت ماستیک بدست می آید اطلاق می شود. در داروخانه ها و عطاری ها به آن صمغ عربی گفته می شود. در یونان به اشک چیوس معروف است که به طور سنتی در جزیره Chios تولید می شود و مانند سایر رزین های طبیعی بصورت “اشک” یا قطرات تولید می شود.
ماستیک کاربردهای متفاوتی در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی بهداشتی و ساختمانی دارد. در این مطلب به بررسی کارایی ماستیک در صنعت ساختمانی به عنوان عایق رطوبتی ، چسب و درزگیر می پردازیم:
ماستیک بعنوان پرکننده ضد آب و درزگیر مورد استفاده در ساختمان: در اصل، ماستیک فقط یک ماده ارگانیک بود، اما امروزه این ماده اغلب مصنوعی بوده و به اشکال مختلفی ارائه می شود، از نازک تا کاملاً ضخیم و معمولاً در یک لوله مخصوص مواد آب بند کننده و درزگیر قرار می گیرد، دقیقاً مانند درزگیر سیلیکون.
ماستیک بعنوان عایق آب بند کننده و چسب بطور گسترده در پروژه های ساختمانی بکار می رود. معمول ترین متریالی که ماستیک به آن می چسبد شامل چوب، آلومینیوم، فولاد، سنگ مرمر، شیشه و انواع تخته می باشد. اگرچه تقریباً در تمام سطوح قابل استفاده است. نمونه هایی از کاربردهای درزگیر ماستیک عبارتند از: کاشی کف، کاشی دیواری، کف و پانل های تخته سه لا. بیشتر پیمانکاران برای اتصال پنجره ها به سازه ها از ماستیک استفاده می کنند. ترک های اطراف وان و انواع بسیاری از سنگ تراشی ها را می توان با درزگیر ماستیک نیز آب بندی کرد .بام و سازه های آجری به خوبی درزگیرهای ماستیک واکنش نشان می دهند و حتی وسایل نقلیه مانند اتومبیل و قایق نیز درزگیرهای ماستیک را به وجود می آورند تا سطح عاری از گرد و غبار ایجاد شود. عمر مفید ماستیک معمولاً در حدود پنج سال است و دوباره نیاز به اجرای مجدد دارد.

کاربرد ماستیک

• درزهای انبساطی و ژوئن ها
• آب بند نمودن درزها و سطوح بتنی در صنایع گاز و پتروشیمی
• آب بندی سطح لوله ها و سطوح بتنی و فلزی درمعرض آلودگی های نفتی ، اسیدی و قلیائی .
• درز بندی لوله ها
• استفاده در استخرها و حوضچه های آبی
• کانال های آبرسانی
• مخازن آب آشامیدنی
• تصفیه خانه های آب و فاضلاب

انواع ماستیک ها و کاربرد آن ها

در ادامه به معرفی چندین نوع ماستیک رایج در ساخت و ساز، پرداخته شده است.

ماستیک پلی سولفاید

مدل پلی سولفاید بر اساس رزین پلی سولفاید و پلیمر ترکیبی ساخته می شود. دو جزئی بوده و به صورت سرد اجرا می شود. این مدل دارای قدرت چسبندگی بالایی می باشد. به همین علت به انواع متریال ها به خوبی می چسبد. همچنین برای استفاده در درز های افقی و عمودی بسیار مناسب است. به علاوه ترک نمی خورد و در برابر ساییده شدن مقاومت بالایی دارد.

ماستیک پلی یورتان

ماستیک پلی یورتان در واقع یک درزگیر الاستومری تک جزئی است که در رطوبت هوا و در دمای معمول (دمای اتاق) خشک می شود. از ماستیک پلی یورتانی برای درزگیری و چسبانن میتوان استفاده کرد. پس میتوان گفت که ماستیک های پلی یورتان به عنوان چسب درزگیر مورد استفاده قرار می گیرد. مهمترین دلیل یا ویژگی که سبب می شود ماستیک پلی یورتان کاربرد زیادی داشته باشد، خاصیت الاستیسیته مناسب و در عین حال قدرت چسبندگی ماستیک پلی یورتان بر روی سطوح متفاوت می باشد. ماستیک پلی یورتان مقاومت خوبی در برابر ضربه و ارتعاشات و لرزش دارد. ضمنا مقاومت مکانیکی این چسب در مقایسه با سیلیکون بسیار بیشتر است.
وقتی بحث از درزگیری می شود، ماستیک پلی یورتان اولین گزینه پس از درزگیر سیلیکون یا همان چسب آکواریوم و چسب سیلیکون جهانی می باشد. اگرچه که هردوی این موارد عمل درزگیری را به نحو احسن انجام میدهند و در برابر رطوبت و حرارت و آب مقاوم هستند، در عین حال خاصیت الاستیسیته یا Elongation مناسبی هم دارند. اما تفاوت های بسیاری بین ماستیک پلی اورتان و درزگیر سیلیکون اسیدی می باشد. یکی از این تفاوت ها این است که ماستیک پلی اورتان ارکانیک و طبیعی است در حالیکه درزگیر و چسب سیلیکون غیر ارگانیک می باشد. به دلیل ارگانیک بودن ماستیک پلی یورتان هست که این ماستیک ها دوام کمتری در مقایسه با یسری از چسب های سیلیکون با کیفیت از خود نشان می دهند. بطور مثال ماندگاری ماستیک پلی اورتان بین ۵ تا ۱۰ سال است(بسته به برند تولید کننده ماستیک پلی یورتان و متریال و فرمولاسیون) ولی ماندگاری درزگیر و چسب سیلیکون دوبرابر این مقدار می باشد.

موارد استفاده از ماستیک پلی یورتان

ماستیک پلی یورتان برای انواع فعالیت های ساختمانی نظیر ساخت و ساز و یا تعمیر و بازسازی به کار برده می شود و از محبوبیت بالایی برخوردار است. البته ماستیک های پلی یورتان بصورت تک جزئی و دوجزئی تولید می شوند و هرکدام موارد استفاده خودشان را دارند. بطورکلی ماستیک های پلی یورتان برای استفاده در سطوح افقی و عمودی قابل استفاده هستند چراکه این چسب ها هیچگونه شره کردن و ریزش از روی سطح عمودی ندارند.
درزهای انبساط و درزهای ژوئن
کفسازی
فلاشینگ و گاتر ها
پنل های عایق – ورق های عایق
پل سازی – راهسازی
فونداسیون
ماستیک های پلی اورتان در بازار با اسم های گوناگونی شناخته می شوند. ماستیک آب بندی، درزگیر آببندی، درزگیر ماستیکی، ماستیک درزگیری، درزگیر درزهای خارجی، درزگیر فلاشینگ، چسباندن فلاشینگ، درزگیری درایوال، درزگیری نمای خشک، چسب نمای خشک، چسب فایبرسمنت، چسب فایبرسمنت برد، درزگیر GFRC، درزگیر جی اف آر سی، درزگیری پنجره، ماستیک درزگیری پنجره، درزگیر درز ژوئن، ماستیک درز بتن، ماستیک درز انبساط، ماستیک درزگیری کف، ماستیک درزگیری دیوار و سقف، چسب پنل های عایق، چسب پنل های رطوبتی و حرارتی، چسب پنل های آگوستیک، چسب بتن، درزگیر بتن پیش ساخته، درزگیر بتن پریکست، درزگیر بتن، درزگیر اسلب های سرامیکی، درزگیر اسلب های بتنی، چسب هود، چسب پلی اورتان، چسب پلی یورتان، ماستیک پلی اورتان سوسیسی، ماستیک پلی یورتان کالباسی، چسب شیشه اتومبیل، چسب شیشه خودرو، چسب تریم کردن، چسب ماهیچه کشی، چسب مومکشی، موم کشی خودرو از مواردی هستند که در بازار برای فروش ماستیک پلی یورتان در ایران از آنها نام برده می شوند.

انواع ماستیک پلی یورتان تک جزئی
۱)ماستیک پلی یورتان Self-leveling یا خود تراز شونده

ماستیک پلی یورتانی خود تراز شونده یا سلف لولینگ در واقع یکی از انواع چسب های پلی اورتانی است که از غلظت کمتری برخوردار است و برای درزگیری کف ها طراحی شده است. پس برای درزگیری کف ها بایستی از ماستیک پلی یورتان خودتراز شونده یا Self-leveling استفاده کرد. این ماستیک ها به نحوی تولید می شوند تا برای درزگیری های خارجی و محیطی بکار برده شوند و در برابر عوامل تهاجمی نظیر نفت و بنزین و مواد روغنی مقاوم باشند.

۲) ماستیک پلی یورتان Low-Modul

این نوع از ماستیک های پلی اورتان برای درزگیری های ساختمانی که نیاز به جابجایی بالا دارند، استفاده می شوند. این ماستیک ها برای انواع امور درزگیری و آب بندی ساختمانی و صنعتی مناسب هستند. درزگیری درز ژوئن، درزبندی درز انبساط، آب بندی فلاشینگ، آب بندی درز بتن از مواردی است که از ماستیک های پلی یورتانی Low-Modul قابلیت استفاده را دارند.

۳) ماستیک پلی یورتان ساختمانی یا Construction

از این ماستیک پلی یورتانی برای تمامی درزگیری های معمول ساختمانی و صنعتی و همچنین چسباندن های رایج در پروژه های صنعتی و ساختمانی استفاده می شود. ماستیک پلی یورتان ساختمانی از نظر ساختاری مقدار بیشتری چسبی داخل خود دارد. اتصال فلز به فلز، اتصال فلز به بتن، اتصال فلز به شیشه از مواردیست که میتوان از چسب پلی یورتان استفاده کرد.

۴) ماستیک پلی اورتان Auto-Glass یا چسب شیشه اتومبیل

این سری از چسب ها و ماستیک های پلی یورتانی برای چسباندن شیشه عقب خودرو و چسباندن شیشه جلوی اتومبیل کاربرد دارند. از دیگر کاربرد های این چسب پلی یورتان چسباندن شیشه قطار، چسباندن شیشه واگن و همچنین چسباندن شیشه لودر و اتوبوس می باشد.

ماستیک قیری

ماستیک قیری به صورت سرد و گرم اجرا می شود و تفاوت نوع سرد و گرم آن، در نوع اجرا می باشد. برای انتخاب نوع سرد یا گرم این محصول باید اول به میزان دما و سپس به افقی یا عمودی بودن درزها دقت کرد.

ماستیک قیری سرد اجرا

ماستیک قیری سرد اجرا، نوعی ماستیک است که بر پایه قیر و اضافه کردن مواد دیگر ساخته می شود. به موادی مانند چوب، فلز ، بتن و …. به خوبی چسبیده و در برابر شرایط مختلف آب و هوایی مقاوم می باشد. همچنین می توان این محصول را در دمای -۵ تا +۵۰ به راحتی اجرا کرد.

ماستیک قیری گرم اجرا

این نوع ماستیک در دمای پایین انعطاف خود را حفظ می کند و در برابر شرایط آب و هوایی پایدار است. به علاوه ترک نمی خورد و درمحیط های که هوای گرم دارند، جاری نمی‌شود.

ماستیک سیلیکونی

ماستیک سیلکونی در واقع نوعی چسب سیلیکونی می باشد که از آن برای درزگیری و آب بندی استفاده می شود. این چسب در برابر فشار و گرما و همچنین در برابر قارچ و کپک مقاوم است. از ویزگی های قابل ذکر این محصول این است که، این چسب به متریال های مانند سرامیک، مس، pvc و …. به خوبی می چسبد. استفاده از این چسب ها بسیار راحت می باشد و پس از خشک شدن ترک نمی خورند. این چسب ها در رنگ های سیاه، سفید، قرمز و بی رنگ در بازار عرضه شده اند.

ماستیک اپوکسی

ماستیک اپوکسی بر اساس رزین اپوکسی و اضافه کردن مواد دیگر ساخته می شود. از این محصول برای گرفتن درزها، پر کردن حفره ها، پر کردن شکاف ها و صاف کردن سطح های ناهموار، درزهای انبساطی و … استفاده می شود. برای استفاده از این روش حتما باید زیر سازی مخصوص آن صورت گیرد تا بازدهی بهتری به دست آید. نوع اپوکسی این محصول نسب به نوع پلی یورتان آن چسبندگی بیشتری به سطوح دارد.

مزایا و معایب چسب ماستیک درزگیر
مزایا

یکی از ویژگی‌های مثبت چسب ماستیک درزگیر این است که در عین حفظ فرم سفت و سخت آن در لایه زیرین، فرم بیرونی بسیار صافی دارد.
هنگام استفاده از این نوع درزگیرها، نیاز به پوشش سطح نیست. هرچه هم این چسب درزبند با ضخامت بکار رفته باشد، اما به راحتی به هر سطحی میچسبد. مهم است که ناحیه‌ای که این درزگیر به آن آغشته می‌شود، مانند هر چسب درزگیر دیگر موجود در بازار، تمیز و خشک باشد.
درزگیر ماستیک می‌تواند به دلیل کیفیت ضد آب بودن در خارج از منزل نیز مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال می‌توان برای جلوگیری از نشت آب از کانال و ناودان آب در خارج از ساختمان منزل استفاده کرد.
همچنین برای مناطقی که تحت تاثیر دمای بالا یا پایین قرار دارند از قبیل دریچه‌های بخاری یا منافذ خشک، مورد حمایت قرار می‌گیرد و حاوی مهارکننده‌های ماوراء بنفش است تا از تأثیرات مضر خورشید جلوگیری کند. درزگیرهای مختلف دیگر برخلاف درزگیر ماستیک، نور خورشید باعث ضعیف شدن آن‌ها می‌شود. این باعث می‌شود گزینه مناسبی باشد برای استفاده در پشت بام‌ها یا هر سطحی که دائما در معرض نور خورشید است. بیشتر درزگیرهای ماستیک نیز با فلز خوب کار می‌کنند و جور درمی‌آیند، زیرا با گذشت زمان دچار خوردگی نمی‌شوند.
همچنین به دلیل خاصیت انعطاف‌پذیری درزگیر ماستیک، در مناطقی با لرزش و گرمای خفیف مانند لوله‌های گرمایش عملکرد خوبی دارد.

معایب

چسب درزگیر ماستیک، برای مناطقی که دارای حرکات اتصالی خیلی زیاد هستند یا هر چیزی که قرار باشد در مسیر طولانی منتقل شود، توصیه نمی‌شود.
این درزگیر تحت فشار مداوم بر روی آن خوب کار می‌کند، اما تحت حرکت مداوم نه. در واقع، گرچه ماستیک معمولاً در برابر فشارهای اعمال شده مقاومت می‌کند، اما به اندازه کافی انعطاف‌پذیر نیست که بتواند حرکات بزرگ را تحمل کند.
همچنین در صورت ضخیم بودن مقدار آن، بهتر عمل می‌کند و در صورتی که فقط به استفاده یک لایه نازک از آن نیاز دارید توصیه نمی‌شود. درزگیرهای دیگر انتخاب بهتری برای آن دسته از تعمیرات هستند.

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید ماستیک درزگیری

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
کد آیسیک انواع ماستیک بر پایه رزین ۲۴۲۲۴۱۲۵۴۶

کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید ماستیک درزگیری

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.

فرآیند، مراحل و روش های تولید

ماده اصلی در تولید ماستیک، سوپر گچ ساختمانی میکرونیزه می باشد. گچ پس از آسیاب شدن بطور کامل و تنظیم دانه بندی آن در حدود استاندارد، با تعدادی افزودنی خاص ترکیب می گردد تا ماستیک استاندارد با ویژگی های بالا تولید گردد.

وضعیت واحد های فعال تولید ماستیک درزگیری

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید ماستیک درزگیری در کشور به تفکیک استان آمده است .

وضعیت واردات و صادرات ماستیک درزگیری

با جستجو در اطلاعات گمرک تا امروز تعرفه گمرکی اختصاصی به این محصول اختصاص نیافته لذا میزان واردات و صادرات آن نا مشخص میباشد.

پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح تولید ماستیک درزگیری

ظرفیت تولید سالیانه : ۱۲۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۲۵۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۳۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۱۱۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۳۲ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۸ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۴.۵ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۶ درصد

درخواست خدمات مشاوره سرمایه گذاری

برای تحقق یک ایده به کسب وکار موفق باید آن را از ابعاد گوناگون مانند بازار، توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه گذاری، مدل سازی کسب وکار، زیرساخت های فنی و فرآیند های تولید مورد مطالعه قرار گیرد.
در صورت تمایل به دریافت خدمات (مطالعه فرصت سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، طراحی مدل کسب و کار و سیستم سازی کسب و کار) می توانید پرسشنامه درخواست خدمات مشاوره را تکمیل نمایئد و یا با دفتر شرکت تماس حاصل فرمائید.

درخواست تهیه طرح توجیهی

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

 

 


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۵/۵ - (۱ امتیاز)