طرح تولید پله برقی

پله برقی راه پله ی متحرکی است که به منظور حمل و نقل افراد و مسافر به بالا و پایین و در یک ارتفاع عمودی استفاده می شود . پله برقی در سراسر دنیا و در مکان هایی که امکان نصب آسانسور وجود ندارد نصب می شود .
بیشترین استفاده از این وسیله در فرودگاه ها و مراکز تجاری ، مراکز حمل و نقل ، مراکز خرید ، هتلها و ساختمانهای عمومی است.
پله برقی دارای مزایای بسیاری است به طوری که دارای قابلیت جابه جایی حجم بالایی از افراد می باشد و همچنین قابلیت نصب در همان محل پله های معمولی را دارند .
پله برقی ها هیچ زمان انتظاری ندارند مگر در ترافیکهای بسیار سنگین جمعیتی. همچنین از آنها می توان برای هدایت مردم به خروجی های اصلی یا مکانهای خاص مورد نظر کارفرما استفاده کرد.
انواع سرپوشیده آنها برای استفاده در فضای باز نیز در دسترس می باشد. تعداد پله برقی های نصب شده در ایالات متحده بیش از ۳۰٫۰۰۰ دستگاه تخمین زده می شود که قادرند سالانه ۹۰ میلیارد مسافر را جابجا نمایند.
پله برقی و هم خانواده آن یعنی پیاده رو برقی نیروی محرک خود را با استفاده از موتورهای جریان متناوبی که سرعت ثابتی را ایجاد می کنند تامین می نمایند. این سرعت عموما بین ۰٫۳ تا ۰٫۶ متر بر ثانیه است.
“اختراع پله برقی به شکل قابل استفاده برای عموم را به یکی از کارمندان شرکت آسانسور اوتیس بنام چارلز دی سیبرگ نسبت می دهند.

تاریخچه پله برقی

در سال ۱۸۹۱ یک کمربند شیب دار با زاویه ۲۵ درجه شیب توسط جسی دبلیو رنو از ایالات متحده اختراع شد، در واقع مسافرهایی را که سوار بر چوب‌های متصل به کمربند بودند حمل و نقل می‌کرد. هندریل (handrail) که به صورت ثابت در آن‎ها بود، بعدها نسخه بهبود یافته و پیشرفته آن با یک هندریل متحرک در همان سال معرفی شد.
پله برقی برای اولین بار در یک پلکان متحرک در نمایشگاه پاریس، سال ۱۹۰۰ به نمایش گذاشته شد. در اصل علامت تجاری شرکت آسانسور اوتیس (Otis Elevator Company) بود، این موضوع در سال ۱۹۴۹ مورد بررسی قرار گرفت که بعد از آن پله برقی از اموال عمومی تبدیل به استفاده عموم مردم از آن شد.
پله برقی‌های مدرن معمولاً با شیب ۳۰ درجه و متمایل هستند با محدودیت افزایش در حدود ۶۰ فوت (۱۸ متر)، افزایش کف از کف در حدود ۱۲ فوت (۳٫۵ متر) است. آن‌ها از طریق برق کار می‌کنند. توسط زنجیر و چرخ دنده رانده می‌شوند و توسط دو مسیر در صفحه مناسب نگه داشته می‌شوند. وقتی آج‌ها به زمین نزدیک می‌شوند از دستگاه شانه عبور می‌کنند. اگر جسمی بین آج و شانه گیر کند یک سوئیچ انحراف برای قطع برق فعال می‌شود.
پله برقی با سرعت حداکثر ۱۲۰ فوت (۳۶ متر در دقیقه) حرکت می‌کند. ظرفیت پله برقی‌های با بیشتر از ۶۰۰۰ مسافر در ساعت است. اگر زنجیره‌ای شکسته شود پله برقی متوقف می‌شود. همچنین سوئیچ ایمنی در صورت شکسته شدن یا شل شدن نرده یا در صورت انحراف صفحه پهلو دستگاه را متوقف می کند.
رمپ‌ها یا پیاده روهای متحرک که بعضی مواقع مسافر خوانده می‌شوند، شکل خاصی از پله برقی هستند که برای حمل افقی افراد و مواد تولید شده است. رمپ‌ها ممکن است دارای آج‌های جامد یا مفصلی یا تسمه‌ای مداوم باشند همچنین رمپ‌ها می‌توانند در هر زاویه تا ۱۵ درجه حرکت کنند. وقتی شیب فراتر از این مقدار شود، شیب بیش از حد تند شده و ترجیح داده می‌شود که از پله برقی استفاده شود.

پیکربندی پله برقی

سه پیکربندی اساسی وجود دارد که برای رایج‌ترین سیستم‌های پله برقی استفاده می‌شود:
– شکل موازی (Parallel): پله برقی‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند و در جهت مخالف حرکت می‌کنند.
– شکل کریس- کراس (Criss-cross): پله برقی‎هایی که در یک جهت حرکت می‌کنند و فضای مورد نیاز را به حداقل می‌رسانند.
– شکل چند موازی (Multiple parallel): شامل دو یا چند پله برقی با جهت‌های مختلف هستند.

انواع پله برقی بر اساس محل نصب

محیط داخلی
محیط بیرونی
محیط نیمه سرپوشیده

انواع پله برقی براساس کاربرد

پله برقی های تجاری
پله برقی های نیمه تجاری
پله برقی های غیر تجاری

پله برقی های تجاری یا commercial escalators

این نمونه دستگاه همان طور که از نامش پیداست، در فروشگاه های چند طبقه، مراکز تجاری و هتل ها مورد استفاده قرار می گیرد. از این دستگاه در مکان هایی که مجموع ساعات کاری آن ها کم تر از ۱۲ ساعت در روز بوده و جمعیت حاضر در آن به صورت یکنواخت از پله برقی استفاده می کنند و ازدحام جمعیت بر روی پله برقی وجود ندارد، استفاده می شود.
ارتفاع این مدل دستگاه معمولا کم تر از ۶ متر می باشد و از پله هایی با زاویه ۳۵ درجه در ساخت آن ها استفاده می شود. این نمونه دستگاه فضای کم تری اشغال می کند. تعداد پله های افقی در ایستگاه های بالا و پایین ۲ عدد بوده و قطر قرقره ها در دو طرف پله ۷۵ میلی متر می باشد.

پله برقی های نیمه تجاری یا heavy duty escalators

از این دستگاه در مکان هایی هم چون پل های عابر پیاده، قسمت های غیر اصلی ایستگاه مترو و به طور کلی در مکان های خارج از ساختمان که از پوشش کامل برخوردارند استفاده می شود. از آن جایی که این گونه پله برقی ها در کلیه ساعات شبانه روز استفاده می شود به ارتفاع توجه نشده و زاویه ۳۰ یا ۳۵ درجه می تواند انتخاب مناسبی باشد.
تعداد پله ها در ایستگاه های بالا و پایین، ۳ عدد بوده و قطر قرقره ها در دو طرف پله ۷۵ یا ۹۰ میلی متر می باشد. درجه حفاظت موتور IP۵۴ می باشد و دلیل آن امکان ورود آب به داخل سازه از طریق کفش خیس می باشد. پوشش این پله ها باید ضد زنگ باشد.

پله برقی های غیر تجاری یا extra heavy duty escalator

استفاده از این دستگاه در مکان هایی که در طول شبانه روز عبور و مرور افراد در آن زیاد است، صورت می گیرد. برای مثال ایستگاه های قطار و پایانه های مسافربری نمونه ای از این مکان ها می باشند. این نوع پله ها سنگین ترین و گران ترین انواع پله های برقی هستند. زاویه آن ها ۳۰ درجه بوده و تعداد پله های افقی در بالا و پایین ۳ عدد می باشد. درجه حفاظت موتور در این دستگاه IP۵۴ بوده و کلیه قطعات دارای رنگ ضد زنگ می باشند.

اجزاء پله برقی

در ساخت پله برقی از قطعات مختلفی استفاده می شود که در ادامه به معرفی هر یک می پردازیم:

سکو

سکو در پله برقی در دو قسمت بالا و پایین قرار گرفته است و از آن برای قرار دادن قسمت های منحنی به همراه موتور، گیربکس و پله ها استفاده می شود. در سکوی بالا گیربکس و سایر تجهیزات اصلی و در سکوی پایین، چرخ ها و تجهیزاتی که به منظور بازگشت پله به مبدا تعبیه شده اند، قرار دارند.
در ساختار این سکوها از سینی شانه ای به منظور سوار و پیاده کردن مسافران نیز استفاده شده است. در زیر این سینی ها قطعات و تجهیزات مرتبط قرار داده شده است. از این رو قابلیت جا به جایی دارند تا دسترسی به تجهیزات در آن ها آسان باشد.

صفحه شانه ای

صفحه شانه ای به قسمتی گفته می شود که در بین سکو و پله های متحرک قرار دارند. وظیفه این صفحه در این دستگاه، پر نمودن فاصله ما بین قسمت ثابت سکو و پله ها بوده و اجازه نمی دهند اشیا در این شکاف گیر کنند.

گیربکس

گیربکس هایی که در ساختار پله برقی به کار می روند، عموما در سه دسته قرار دارند:
چرخ دنده ساده: این چرخ دنده به وسیله زنجیر، محورهای دستگیره و پله را به حرکت در می آورد.
چرخ و پیچ حلزون: این گیربکس نمونه ای از پرمصرف ترین نمونه ها در ساخت پله برقی می باشد که در آن حرکت دستگاه توسط زنجیر به محورهای دستگیره و پله انتقال می یابد.
چرخ دنده خورشیدی یا سیاره ای: این مدل دارای راندمان بالایی بوده و در آن انتقال حرکت به محور زنجیر و محور دستگیره توسط چرخ دنده انجام می شود. این ویژگی سبب می شود سرعت خطی حرکت دستگیره و پله برابر باشد.

سیستم ترمز

سیستم ترمز در پله برقی متفاوت می باشد. در بیش تر موارد سازندگان از ترمزهای زبانه ای در ساختار این دستگاه استفاده می کنند. ترمزهای مغناطیس دائم مدار بسته از دیگر انواع ترمزها می باشند که می توان از آن ها نیز استفاده کرد.

پله

پله ها عموما دارای عرض ۸۰۰ و ۱۰۰۰ میلی متر می باشند. این در حالی است که در رمپ ها عرض صفحه به ۱۴۰۰ میلی متر نیز می رسد. متریال به کار رفته در ساخت این قسمت آلومینیوم است. سازندگان در بیش تر موارد از پله های یکپارچه استفاده می کنند که عملکرد مطلوب تری نسبت به پله های چند تکه دارند. آن چه که در این قسمت حائز اهمیت می باشد، جنس و نحوه اتصال محوری است که پله را به قرقره متصل کنند.

موتور

موتوری که در ساختار این دستگاه به کار می رود، مانند موتورهای آسانسور سه فاز_متناوب می باشد. از ویژگی های این موتورها می توان به ۴ قطب و تک سرعته بودن آن ها اشاره کرد. در برخی موارد سازندگان از موتورهای ۶ قطب نیز استفاده می کنند. در بیش تر موارد، این قسمت در بالای پله برقی قرار می گیرد.

زنجیر پله

یکی از مهم ترین قطعات در پله برقی، زنجیر پله است که جنس آن از فولاد می باشد. مهم ترین نکته در مورد زنجیر چرخ که باید آن توجه شود، نحوه روغن کاری آن می باشد. روغن کاری این قسمت معمولا به صورت دستی یا اتوماتیک انجام می شود که انجام این کار به صورت اتوماتیک بیش تر توصیه می شود. امروزه نمونه ای جدید از این المان به بازار وارد شده که نیاز به هیچ گونه روغن کاری ندارد.

محرک دستگیره

آن چه که باعث به حرکت در آمدن دستگیره می شود، چرخ نسبتا بزرگی است که به صورت اصطکاکی در حرکت بوده و حرکت خود را به وسیله زنجیر یا چرخ دنده از محورهای اصلی گیربکس می گیرد. از ویژگی های مهم این دستگیره ها قطر چرخ، لاستیک و دندانه های روی آن و غلطک هایی می باشد که فشار لازم را برای دستگیره اعمال می کنند.

لامپ تعیین حدود پله برقی

این لامپ، لامپی سبز رنگ فلورسنتی می باشد که در زیر قسمت بالایی و پایینی هر قدم گاه در دستگاه نصب شده است. این نور از دندانه های پله ها بیرون رفته تا به افراد برای تشخیص قسمت افقی پله برقی و ورودی و خروجی روی هر پله کمک کند.

رشته پله دوار توکار

این رشته درون مکانی خاص در پله برقی طراحی شده و به چرخاندن رشته پله ها کمک می کند. وجود این قسمت می تواند باعث کاهش آلودگی صوتی دستگاه در حین انجام کار شده و باعث ایجاد عملکردی نرم شود.

روغن کار خودکار پله برقی

روغن کار خودکار پله برقی سیستم برنامه ریزی شده ای است که به طور اتوماتیک روغن کاری سیستم را بر عهده دارد و به جا به جایی خوب پله ها کمک می کند. این کار نیاز به سرویس و تعمیرات را در فواصل نزدیک به هم کاهش داده و باعث بالا رفتن طول عمر دستگاه می شود.

نمایشگر خطا

وجود این صفحه کمک می کند تا در صورت بروز هرگونه خطا، کد نقص بر روی آن نمایش داده شود. وجود این صفحه میزان و مکانی که اشکال فنی در آن ایجاد شده است را در کوتاه ترین زمان نشان می دهد.

نمایشگر جهت حرکت پله برقی

این نمایشگر جهت حرکت دستگاه پله برقی را نشان می دهد و در محل ورود و خروج پله و بر روی دستگیره نصب شده است.

روش های مختلف چیدمان پله برقی
چیدمان در چند طبقه به روش تکی

از این چیدمان برای جا به جایی افراد در بین سه سطح متفاوت و برای مکان هایی که جهت حرکت افراد به یک سمت است، استفاده می شود.

چیدمان در چند طبقه به روش ضربدری

این نوع چیدمان امکان حرکت افراد بین طبقات را سریع تر می کند و برای مراکز تجاری بزرگ مناسب می باشد. این نوع چیدمان معمول ترین روش ها می باشد و از تراکم افراد در پاگرد پله ها جلوگیری می کند.

چیدمان در چند طبقه به روش موازی

از این چیدمان در ساختمان هایی که طول زیادی دارند، استفاده می شود و سریع ترین زمان ممکن برای رسیدن افراد به طبقات بالاتر را امکان پذیر می کند.

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید پله برقی

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
کد آیسیک پله برقی ۲۹۱۵۴۱۲۳۰۶

کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید پله برقی

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
کد تعرفه گمرکی پله برقی ۸۴۲۸۴۰۰۰ میباشد.

آینده صنعت پله برقی

طی سالیان اخیر، ابداعات مختلفی توسط تولید کنندگان پله های برقی صورت گرفته است. بعنوان مثال پله برقی مارپیچی که توسط یکی از سازندگان ابداع و نصب گردیده است. سازنده دیگری موفق به ساخت پله برقی ویلچربر شده است. این ابداعات همگام با گسترش صنعت و تغییر ذائقه بازار صورت گرفته و ادامه خواهد یافت. بعلاوه صنعت پله برقی پیش بینی یک رشد چشمگیر در بازارهای ناشناخته ای نظیر چین و مجارستان را نموده که رخ دادن این امر نشانه هرچه بیشتر شناخته شدن مزایای استفاده از پله برقی در دنیاست.

وضعیت واحد های فعال تولید پله برقی

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید پله برقی در کشور به تفکیک استان آمده است .

وضعیت واردات و صادرات پله برقی

نمودار واردات و صادرات پله برقی در کشور به تفکیک سال در شکل زیر آمده است.

 

پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح تولید پله برقی

ظرفیت تولید سالیانه بیل : ۴۲۰ دستگاه
نرخ برابری دلار : ۲۵۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۷۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۲۷۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۸۰ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۲۸ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۱۵ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۹ درصد

درخواست خدمات مشاوره سرمایه گذاری

 برای تحقق یک ایده به کسب وکار موفق باید آن را از ابعاد گوناگون مانند بازار، توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه گذاری، مدل سازی کسب وکار، زیرساخت های فنی و فرآیند های تولید مورد مطالعه قرار گیرد.
در صورت تمایل به دریافت خدمات (مطالعه فرصت سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، طراحی مدل کسب و کار و سیستم سازی کسب و کار) می توانید پرسشنامه درخواست خدمات مشاوره را تکمیل نمایئد و یا با دفتر شرکت تماس حاصل فرمائید.

نکته مهم

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

 

 


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۵/۵ - (۲ امتیاز)