طرح تولید ژئوتکستایل

ژئوتکستایل (به انگلیسی: Geotextile) منسوجاتی نفوذپذیر هستند که در هنگام استفاده همراه با خاک، توانایی جداسازی، فیلتر کردن، تقویت، حفاظت یا تخلیه را دارند. ژئوتکستایل‌ها به دوشکل لایه‌هافته و بافته هستند که بر پایه پلی استر و پلی پروپیلن و ترکیبی از سایر مواد پلیمری با گرماژ و ابعاد گوناگون تولید می‌شوند این نوع منسوج از کنارهم قرارگرفتن الیاف ریز پلیمری و در هم تنیدن تشکیل می‌شوند. آن‌ها با روش‌های گوناگون نظیر سوزنکاری (Needle Punching)، حرارتی (Heat Bonding) یا شیمیائی (Resin Bonding)، تولید می‌شود و دارای ساختاری نمدگونه و بدون تاروپودهای مشخص (بی بافت) است.
ساختار متخلخل باعث وجود خواص مطلوبی نظیر موئینگی و جذاب آب، آبگذری، تحمل فشار و ضربات، جذب قیر و از همه مهمتر امکان عبور انتخابی یعنی عبور دادن سیالات در حالی که ذرات خاک اجازه عبور ندارند.
ژئوتکستایل‌ها بر پایه پلی استرها (PES/PET) و پلی پروپیلن‌ها (P.P) به دو صورت بافته (Woven) و نبافته (Non woven) وجود دارد.

انواع ژئوتکستایل
ژئوتکستایل بافته نشده (نبافته)

ژئوتکستایل بافته نشده (نبافته) دارای ظاهری نمدگونه و بدون مشخص بودن مسیر ترکیب تار و پود و به گونه ای نامنظم تولید میشوند و مناسب شرایط زهکشی و فیلتراسیون است.

ژئوتکستایل بافته شده

ژئوتکستایل بافته شده برخلاف نوع نبافته همانطور که در اسم آن مشخص است مانند یک لایه پارچه با تار و پود های مشخص است که محصولاتی با رشته نخهای بهم پیوسته با تحمل کششی بالا و مناسب جهت مسلح سازی خاک است.

وظایف و کاربردها

از عمده وظایف مهم ژئوتکستایل در صنعت ساختمان و مهندسی عمران می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
زهکشی (Drainage) محافظت (Protection) کنترل فرسایش (Erosion control) جداسازی (separation) فیلتراسیون (Filtration) و مقاوم‌سازی (Reinforcement)
ژئوتکستایل به خاطر ایفای نقش‌هایی متنوع دارای زمینه‌های کاربردی فراوانی می‌باشد:
نقش جداسازی در جاده
روکش جاده
زیر سازی جاده
زیر سازی خط آهن
سد سازی
کنترل فرسایش
دیواره‌های محافظ
زهکشی زیر زمینی، پشت دیوار حائل، ستون‌ها و سطوح عمودی
کنترل و نگهداری ضایعات
سیستم جمع‌آوری مایعات و گازها
حفاظت ژئوممبران
ثبات و تحکیم خطوط آهن
سیستم‌های محافظت و زهکشی زیر چمن مصنوعی
لاینینگ و ایزولاسیون تونل‌ها
استحصال زمین‌های باتلاقی
مقاوم‌سازی زمین در برابر زلزله
فیلتر در کانال‌های آبیاری
فیلتر در سدهای خاکی
مقاوم‌سازی
حفاظت سواحل رودخانه و دریاها
مخازن فاضلاب و لند فیل‌ها در ایزولاسیون تونلها
مخازن ذخیره آب و مواد شیمیائی
تحکیم بستر خاکریزها و شیبهای مصنوعی
احداث باند فرودگاه
نقش جداسازی در جاده
عامل عمده شکست جاده تزریق مواد لایه‌های مجاور به درون پی سنگ ریزه‌ای و پیامد آن نزول استحکام در لایه سنگ ریزه‌ای می‌باشد وقتی لایه سنگ ریزه‌ای روی لایه ساب گرید قرار گیرد، لایه زیرین آلوده به خاک گشته و زیر بار ترافیکی و ارتعاش، لایه سنگ ریزه‌ای پی (Aggregate)را به درون خاک تزریق می‌کند و موجب حرکت لایه به طرف بالا می‌گردد، در محل‌های مرطوب ترافیک موجب پمپ خاک‌های ساب گرید ضعیف به درون سنگ ریزه‌ها گردیده و تمامی این شرایط باعث کاهش کلفتی مؤثر لایه سنگ ریزه‌ای گشته و در نتیجه لایه حمایتی جاده تخریب می‌شود و عمر مفید جاده کاهش می‌یابد.
استفاده از ژئوتکستایل برای بهبود عملکرد بزرگراه‌ها، جاده‌های غیر فرشی، محل‌های پارکینگ، فرودگاه‌ها و باراندازها به عنوان عنصر جداکننده پیشنهاد می‌شود.

تاریخچه کاربرد ژئوتکستایل

تسلیح خاک و افزایش عملکرد سازه ها از دیر باز در خاطر بشر بوده و در بهره گیری از هیچ علم و تجربه ای در این راه دریغ نشده است, مثل استفاده از کنده های درخت , بوته ها و سنگ ها برای تثبیت خاک خصوصا” زمین های باتلاقی و مرطوب. اما هیچ یک از این راهها به اندازه کاربرد ژئوتکستایل که دو سه دهه اخیر بطور جدی آغاز شده و امروز به نهایت کاربرد خود رسیده است با صرفه , دارای عملکرد بالا و بادوام نبوده است. در این روش با به کار بردن لایه های ژئوتکستایل در خاکریز می توان حجم مصرفی مصالح خاکی را کاهش داده و خاکریز را در برابر تمامی بارهای اعمالی مسلح کرد همچنین می توان با شیب دلخواه تا ۹۰ درجه ایجاد کرد این دیوارها انعطاف پذیر بوده و در مقابل لغزش دورانی ضریب اطمینان بالایی خواهند داشت از خاکریزهای مسلح می توان در جلوگیری از رانش زمین- دیوارهای حائل وزنی که به نحوی محدودیت بعد دارند در ریزش گیرها و در بستر جاده ها به کار رود.
اولین استفاده ثبت شده از پارچه ژئوتکستایل در جاده به کوشش Department,South Carolina Hghways در۱۹۲۶ صورت گرفت در این اقدام یک پارچه ژئوتکستایل پنبه ای سنگین روی خاک قرار گرفت و سپس آسفالت داغ روی پارچه بکار رفت و سپس یک لایه نازک شن روی آسفالت ریخته شد. تحقیقات نشان داد که این پارچه , ترک خوردگی را کاهش داده و از شکست و گسیختگی موضعی جاده جلوگیری نموده است. درسالهای اخیر ژئوتکستالهای پلیمری برای بهبود عملکرد جاده های آسفالته و کاهش ضخامت لایه پی بکاررفته اند. در اواخر دهه ۱۹۶۰ , شرکت Rhone-poulen Textile درفرانسه , کار با پارچه نبافته را برای کاربردهای مختلف شروع کرد. بنا بگفته ۱۹۸۵ , Van Zanten افتخار اولین کار در استفاده از ژئوتکستایل باید به انگلیسی ها و هلندی ها داده شود.
کاربرد ژئوتکستایل که تا دو دهه اخیر امتحان و آزمایش خود را به خوبی پشت سر گذاشته و در تمامی آزمایشات سر بلند بیرون آمده است, دردو دهه اخیر رشد وسیع و سریع داشته که این سرعت و وسعت را مدیون عملکرد صحیح و ممتاز خود در کاربردهای سازهای خصوصا” جاده می باشد. امروزه دنیا شاهد هزاران پروژه از کاربرد ژئوتکستایل می باشد و درسرار اروپا و آمریکا و حتی آفریقا و آسیا خصوصا” آسیای شرق و جنوب شرق هزاران شرکت و کارخانه در تولید و نصب ژئوتکستایل فعالند.
ژئوتکستایل در پروژه های ساخت جاده در سراسر دنیا توسعه یافته است. این پذیرش جهانی و گسترده از ژئوتکستایل , ناشی از هزاران نصب موفق , مطالعات تحقیقی وسیع و بسیار و مزایای اقتصادی شده در استفاده از ژئوتکستایل می باشد.

 

زیر سازی جاده

ژئوتکستایل دراین کاربرد با توجه به شرایط محل در یک یا چند نقش اصلی به کار می‌رود در جداسازی بین ساب گرید و مواد سنگی و دانه‌ای واقع می‌گردد در فیلتراسیون ژئوتکستایل آب را چه تحت فشار و چه در حالت جریان ثابت با فیلتر از خود عبور خواهد داد و از عبور خاک نرم به لایه سنگی پی و لایه‌های زهکش جلوگیری می‌کند. در نقش مستحکم سازی موجب استحکام مواد نرم ساب گرید می‌شود؛ و میزان CBR را تا حد مطلوبی افزایش می‌دهد و با توزیع فشار منطقه‌ای و موضعی از فرورفتن مواد سنگی و دانه‌ای به درون ساب گرید نرم و مرطوب جلوگیری می‌کند و نیز نقش زهکشی در جاده را بهبود می‌بخشد.

روکش جاده

منبع اصلی تخریب در فرش (روسازی) جاده تزریق آب ناخواسته به درون ساختار از طریق ترک موجود در سطوح فرش است هنگام ساخت یا تمدید فرش جاده‌ها الحاق ژئوتکستایل بین اندود اتصال (Tack coat) و لایه جدید آسفالت یک سد رطوبتی مؤثری را ایجاد می‌کند و زیر پی را در مقابل نفوذ آب سطحی حمایت می‌کند.

سد سازی

کاربرد ژئوتکستایل در زمینه سد سازی برای ضدآب سازی و جلوگیری از نشست آب از بدنه سد شده و از تخریب تدریجی آن جلوگیری می‌نماید. در این کاربرد از ژئوتکستایل سنگین به عنوان لایه محافظ غشاء ژئوممبرین استفاده می‌شود. همچنین به عنوان زهکشی سطحی دیواره سد و انتقال رطوبت به زهکش‌های پائین سد عمل می‌کند.

زیر سازی خط آهن

ژئوتکستایل در این کاربرد موجب تثبیت خط آهن می‌گردد. حفظ هندسی بستر خط آهن و در نقش جداسازی، بین مواد پی Ballast و زیر پی Sub ballast و نیز مهار سازی مواد پی و زیر پی در مقابل حرکات جانبی کمک می‌کند. ژئوتکستایل همچنین مکانیزمی را برای زهکشی جانبی (حاشیه‌ها) ایجاد می‌کند و عملکرد زهکشی را بهبود می‌بخشد.

کنترل فرسایش

ژئوتکستایل در مواردی از جمله زهکشی، سواحل، سیستم‌های حفاظتی و اسکله به کار می‌رود و نیز برای کنترل دائمی فرسایش شبیه زهکشی زیر زمینی می‌باشد. بدون حضور ژئوتکستایل فیلتری، ضربات موج آب، مواد subgrade را زیر پوشش سنگی Rip rap یا بتن آرمه فرسایش می‌دهد.

دیواره‌های محافظ

ژئوتکستایل به‌طور وسیع جهت استحکام بخشیدن به خاکریزه‌ها روی خاک‌های نرم، سیل‌بند و دیواره‌های نگهدارنده به کار می‌روند. حقیقتاً یک ژئوتکستایل به کار رفته جهت دیوار نگهدارنده می‌تواند تقریباً با کمتر از نیمی از هزینه یک دیوار نگهدارنده سنتی ساخته شود.

کنترل نگهداری ضایعات

ژئوتکستایل برای ضایعات شهری و محل دفن زباله‌ها و ضایعاتی مضر و خطرناک، تالاب‌های تصفیه پساب همچنین مخازن نگهداری و کنترل ضایعات و دیگر سیستم‌های نگهداری سطحی توصیه شده‌است. این محصول کارایی سیستم را برای دفن زباله‌ها و هم برای طرح پاکیزه سازی آب زیر زمین افزایش می‌دهد.

زهکشی زیر زمینی

ژئوتکستایل جایگزین فیلترهای خاکی متداول برای زهکشی تقریباً تمام ساختارها از سیستم‌های کنترل آب زیرزمینی فرش جاده‌ها، زیر ساخت‌های ساختمان سدها و دیوارها می‌باشند. ژئوتکستایل‌های نبافته سبک‌وزن تا وزن متوسط مناسب کاربرد فیلتر زهکش بوده و اجازه می‌دهند که آب زیر زمینی از هسته‌های زهکشی بگذرند و در عین حال از بسته شدن و گیر کردن سیستم زهکشی با خاک مجاور جلوگیری می‌کند.

سیستم جمع‌آوری مایعات و گاز

ژئوتکستایل‌های نبافته و بافته شده برای مایعات محلول و سیستم‌های جمع‌آوری گاز استفاده می‌شوند درصورت استفاده از سیستم یکپارچه خاک و ژئوتکستایل می‌توان وزن کل خاک اطراف و روی لوله و دیواره‌های کانال را بر سطح مقطع لوله اعمال نمود و به این ترتیب به وزن کافی جهت مقابله با نیروی شناوری دست یافت.

حفاظت ژئوممبرین

ژئوتکستایل‌ها به‌طور مؤثر به عنوان بالشتک محافظتی از لایه‌های کنترل ضایعات در مقابل سوراخ شدگی و صدمات دیگر حفاظت می‌کنند. بدون لایه‌های محافظ، لبه‌های تیز مواد زیرین و مواد زائد موجب آسیب دیدگی ممبرین شده و نهایتاً از کیفیت و کارایی لایه‌ها می‌کاهد. لایه‌های نبافته سنگین‌وزن با وزن حدود ۲۰۰تا ۵۰۰ گرمی ژئوممبرین‌ها را محافظت می‌کند.

مزایای ترکیب ژئوتکستایل و ژئوممبرین‌ها

از الیاف ژئوتکستایل بافته نشده می‌توان جهت تقویت بعضی از ژئوممبرین‌های لایه‌ای مسطح استفاده نمود که به آن لایه آستری scrm گفته می‌شود.
از سوراخ شدن ژئوممبرین در هنگام قرار گرفتن بر روی خاکریز جلوگیری می‌شود.
از آنجا که ژئوتکستایل مانند یک لایه زهکشی، عمل کرده از افزایش فشار آب حفره‌ای در زیر
امکان پخش تنش در قسمت تحتانی ژئوممبرین فراهم می‌شود.

سیستم‌های محافظ و زهکشی زیر چمن

از آنجا که چمن مصنوعی معمولاً بر روی آسفالت نصب می‌گردد چمن به مرور نازک و باعث پارگی بکینگ شده و نخ‌های تافت چمن از آن جدا می‌گردد که با برقراری ژئوتکستایل بین بیکینگ و آسفالت از این امکان جلوگیری می‌گردد.

لاینینگ و ایزولاسیون تونل‌ها

در سیستم‌های ایزولاسیون و زهکشی تونل‌ها از لایه ژئوتکستایل به عنوان محافظ و زهکشی ورق ژئوممبران استفاده می‌شود. عموماً باید از ژئوتکستایلی استفاده نمود که در مقابل مواد شیمیایی مقاوم بوده و به خوبی سیال را زه کند و از صدمات احتمالی به لایه پلیمری آب‌بندکننده محافظت بعمل آورد یعنی از مقاومت خوبی در برابر فشارهای متمرکز پانچ‌کننده بر خوردار باشد.

استحصال زمین‌های باتلاقی

استحصال زمین‌های باتلاقی، سست و آبگیر جهت بهره‌برداری و ساخت سازه‌های مختلف نیاز به تحکیم دارد که ژئوتکستایل بخاطر مقاومت کششی عالی و توزیع بار در سطح وسیع جایگزین مناسبی برای رو ش‌های سنتی زمان بر و پرخرج می‌باشد.

مقاوم‌سازی زمین در برابر زلزله

زهکشی‌های قائم، ستون یا ترانشه‌ای از مصالح نفوذپذیر است که برای تخلیه اضافه فشار آب منفذی خاک‌های ماسه‌ای و رسی سست اشباع احداث می‌گردد تا احتمال روانگرایی و خسارت وارده در اثر زلزله کاهش یابد. مدل پیشنهادی زهکش‌های نیمه پیش ساخته ژئوتکستایلی می‌باشد که پس از حفاری خاک توسط ماشین‌های حفاری لایه‌های ژئوتکستایل درون برش قرار گرفته و به وسیله خا ک‌های دانه‌ای پر می‌گردد. ا ز مزیت این روش می‌توان به هزینه پائین، نصب سریع، بهبود خواص مکانیکی خاک در کوبش و کاهش روانگرایی، پیوستگی مطمئن زهکش، نفوذپذیری زیاد، دست خوردگی ناچیز خاک و زهکشی مناسب اشاره نمود.

فیلتر در کانال‌های آبی

این کاربرد شناخته‌ترین و پر مصرف‌ترین کاربرد ژئوتکستایل می‌باشد. در این عمل ژئوتکستایل در تماس با خاکی که قرار است زهکشی شود قرار می‌گیرد. ژئوتکستایل‌ها در واقع جانشین مصالح ماسه‌ای می‌شوند و باید بتوانند همان عملکرد و کارایی فیلترهای ماسه‌ای را داشته باشند. هم فیلترهای ژئوتکستایلی و هم فیلترهای ماسه‌ای باید بتوانند بدون ایجاد هر گونه فشار هیدرواستاتیک اضافی، آب یا گاز را از خود عبور دهند.

فیلتر در سدهای خاکی

فیلتر یکی از اجزاء مهم سازه‌های خاکی است که در ارتباط با جریان آب می‌باشند هنگامی که جریان نشت از یک خاک با دانه‌های نسبتاً ریز به مصالح درشت تر به زهکش وارد می‌شود، ممکن است مصالح ریزدانه از جای خود حرکت کرده، اولاً باعث بروز ناپایداری در کل سازه گردیده و خطر آفرین باشند و ثانیاً فضاهای خالی سیستم زهکش را پر کرده و در برابر حرکت آب ایجاد موانع کنند و در نتیجه باعث افزایش فشار هیدرواستاتیکی در سازه شده است .

 

طراحی ژئوتکستایل فیلتر

الف:مهم‌ترین خصوصیات یک ژئوتکستایل فیلتر خاکی:

۱ -عدم عبور ذرات خاک

ژئوتکستایل فیلتری که در هریک از پروژه‌های عمرانی به عنوان فیلتر استفاده می‌شود حفره‌های موجود درآن باید به
اندازه ای کوچک باشد که نگذارد ذرات ریز خاک از آن عبور کند.

۲ -نفوذ پذیری

ژئوتکستایلی که به عنوان فیلتر در هریک از پروزه‌های عمرانی استفاده می‌شود دارای نفوذ پذیری بالایی در رابطه با جریان آب
داشته باشد به طوری که فشار آب حفره ای به حداقل خود در طول مسیربرسد و گرادیان هیدرولیکی کاهش یابد.

۳ -عدم گرفتگی

حفره‌ها یا روزنه‌های ژئوتکستایل فیلتر خاکی باید به اندازه ای باشد که در طول دورهٔ بهره‌برداری و عملکرد آن توسط ذرات ریز خاک
مسدود، گرفته نشود که این عامل باعث کاهش نفوذپذیری می‌گردد.

۴ -مقاومت فشاری در برابربارهای وارده

در هنگام نصب و در طول مدت کاری ژئوتکستایل ممکن است بارهای فشاری و دینامیکی توسط سنگ
های سنگین به صورت rap rip ,fill rack و… به ژئوتکستایل وارد گردد که مقاومت ژئوتکستایل در برابر این نیروها بسیار حائز اهمیت می باشد.

۵ -دوام

مطمئناً مواد متشکلهٔ ژئوتکستایل باید در برابر عوامل شیمیایی، بیولوژیک و اشعه ماوراءبنفش که ممکن است حاصل از تابیدن نور خورشید به آن می‌باشد، مقاومت از خود نشان دهد.

نقش عمده در کنترل فرسایش

ژئوتکستایل در زهکشی های سواحل، سیستم های حفاظتی و اسکله نقش عمده ای ایفا میکند و نیز برای کنترل دائمی فرسایش شبیه زهکشی زیرزمینی است. اگر ژئوتکستایل نباشد ضربات موج آب باعث تخریب بتن آرمه میشود.
حدود ۹۰ درصد تجارت دنیا با کشتی انجام می شود و این نیازمند ورود و خروج کشتی های باربری به بنادر می باشد. برای عبور و مرور کشتی های چند هزارتنی از سواحل و کانال ها باید از راه های آبی محافطت شود. جهت تتثبیت و نگهداری راه های آبی از الیاف ژئوتکستایل استفاده می شود.
امروزه اکثر کشورهای جهان به درآمد توریستی خود اهمیت می دهند و درآمد توریستی از ساحل نیز بسیار مهم می باشد. ژئوتکستایل جهت پایداری سواحل و جلوگیری از فرسایش نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
در سواحلی که معمولا برای شنا در نظر گرفته می شود ابتدا آن را با استفاده از روشهای گوناگون (معمولا فونداسیون) زیرسازی می کنند. ولی این زیرسازی ها معمولا در اثر نیروی امواج دریا و جزر و مد در خطر فرسایش و تخریب قرار دارند و در صورت تخریب باید ترمیم شود. این ترمیم ها هزینه های کلانی را به دنبال دارد. در زیرسازی سواحل شنا نیز ژئوتکستایل بسیار مفید عمل کرده و از تخریب و فرسایش بستر جلوگیری می کند.
از ژئوتکستایل معمولاً در ساخت موج شکن های کنار سواحل نیز استفاده می کنند. زیرا به عنوان یک لایه محافظ موج شکن عمل کرده و از تخریب موج شکن جلوگیری می کند و باعث کاهش هزینه های نگهداری و پشتیبانی می شود.
همچنین در سواحل دریاها و رودخانه ها از کیسه های شن و ماسه به عنوان آب شکن استفاده می کنند. امروزه جنس این کیسه ها را از الیاف ژئوتکستایل انتخاب می کنند. زیرا هم به عنوان یک لایه محافظ عمل می کند و هم نقش فیلتراسیون دارد.
اسکله هایی که در سواحل بنا شده اند به مرور زمان با آب واکنش داده و دچار خوردگی و فرسایش می شوند. به این دلیل در ساخت اسکله از خاص ترین و بهترین سازه ها استفاده می شود. استفاده از ژئوتکستایل در ساخت اسکله نیز بسیار مفید است. در زیرسازی اسکله، مخصوصاً در ساخت ستون های اسکله از الیاف ژئوتکستایل استفاده می شود. زیرا از نفوذ آب به سازه ها جلوگیری کرده و فرسایش را به حداقل می رساند.

ژئوتکستایلهای منسوج (Woven Geotextiles)

این ژئوتکستایل ها از تک رشته های به هم بافته شده (Monofilament) یا چند رشته ای های به هم بافته شده (Multi Filament) و یا نوارهای منسوج بریده شده (Slim Film Fabric) ساخته می شود. تهیه این دسته از ژئوتکستایل ها، در دو مرحله انجام می گیرد که عبارتست از:
۱- تولید و عمل آوردن الیاف
۲- افت الیاف
ژئوتکستایل های تک رشته ای نسبت به انواع دیگر نفوذپذیری بهتری دارند و برای استفاده به عنوان زهکش و یا جهت کنترل فرسایش خاک مناسب هستند.
ژئوتکستایل های چند رشته ای دارای مقاومت بالایی هستند و اصولاً به عنوان مسلح کننده کاربرد دارند. ژئوتکستایل های تشکیل شده از نوارهای منسوج جهت کنترل رسوبات و محصور کردن لای و لجن، و پایداری جاده ها و مسیرها مورد استفاده قرار میگیرند
این تصویر تغییر اندازه داده شده است. روی نوار جهت مشاهده سایز اصلی تصویر کلیک کنید. سایز اصلی تصویر ۱۰۴۷×۷۱۰ می باشد.

ژئوتکستایل های غیر منسوج (NonWoven Geotextile)

این نوع ژئوتکستایل ها از الیاف کوتاه و یا الیاف بلند که به صورت رندم در لایه هایی بر روی یکدیگر، همانند یک شبکه نمدی توزیع شده اند، ساخته میشود. سپس این شبکه های نمدی از دستگاه هایی، جهت به هم متصل کردن لایه ها به یکدیگر، عبور داده میشوند.
ژئوتکستایل های غیرمنسوج در زهکش ها، کنترل فرسایش خاک و همچنین جهت پایدارسازی جاده ها و مسیرها بر روی خاک های حساس به رطوبت کاربرد دارند.
امروزه در اکثر کشورهای پیشرفته ژئوتکستایل ها را جهت تسلیح، تقویت و پایدارسازی بستر و ساحل های سست و یا احداث راه و راه آهن روی بستر باتلاقی، حتی در مواقع دشوار، بدون نیاز به هرگونه لجن برداری و یا قلوه ریزی و یا احیاء اراضی ساحلی و توسعه بندرگاه ها و یا احداث موجشکن و دیگر سازه های دریایی، روی بسترهای فوقالعاده سست بکار می برند.
همچنین از کیسه های شنی ژئوتکستایل جهت راه حلی مطمئن برای ترمیم سریع و اقتصادی موقت سازههای ساحلی صدمه دیده، استفاده می شود.

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید ژئوتکستایل

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
کد آیسیک ژئوتکستایل تاری پودی ۱۷۱۱۵۱۲۴۰۹
کد آیسیک ژئوتکستایل بی بافت ۱۷۲۹۴۱۲۳۲۰
کد آیسیک ژئوتکستایل حلقوی ۱۷۳۰۴۱۲۳۳۳

کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید ژئوتکستایل

با جستجو در اطلاعات گمرک تا امروز تعرفه گمرکی اختصاصی به این محصول اختصاص نیافته لذا میزان واردات و صادرات آن نا مشخص میباشد.

قیمت ژئوتکستایل

در خصوص محاسبه قیمت ژئوتکستایل لازم است به روش مهندسی آنالیز محصول تولیدی را به بخش‌هایی تقسیم نمود با این مدل می توان به قیمت ژئوتکستایل پی برد .
از جمله عوامل موثر در قیمت ژئوتکستایل مواد اولیه مصرفی در ژئوتکستابل می باشد. استفاده از الیاف پلی پروپیلن یا پلی استر در قیمت ژئوتکستایل موثر است.
همچنین استفاده از الیاف بازیافتی پلی استر نیز در قیمت ژئوتکستایل موثر است و استفاده از الیاف بازیافتی (ریسایکل) جزء عوامل کاهنده قیمت ژئوتکستایل می باشد اما استفاده از الیاف پلی پروپیلن یووی دار جزء عوامل بالا رونده قیمت خواهد بود.
از جمله عوامل دیگر موثر در قیمت ژئوتکستایل استفاده از الیاف های تناسیتی است که موجب افزایش قیمت ژئوتکستایل می گردد.
فرآیند تولید ژئوتکستایل نیز در قیمت نهایی تاثیرگذار است. ساختار سوزن زنی و استفاده از روش های حرارتی نیز در قیمت ژئوتکستایل اثر قابل توجه دارد.

وضعیت واحد های فعال تولید ژئوتکستایل

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید ژئوتکستایل در کشور به تفکیک استان آمده است .

 

بودجه : بین ۲۰ تا ۳۰ میلیارد
نرخ برابری دلار : ۲۷۰۰۰ تومان
نام محصول : ژئوتکستایل
میزان تولید : ۳۰۰۰ تن
تعداد نیروی انسانی موردنیاز : ۱۲ نفر
سرمایه گذاری ثابت : ۲۲ میلیارد تومان
سرمایه در گردش ۳.۵ میلیارد تومان
سرمایه کل : ۲۵.۲ میلیارد

درخواست خدمات مشاوره سرمایه گذاری

 برای تحقق یک ایده به کسب وکار موفق باید آن را از ابعاد گوناگون مانند بازار، توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه گذاری، مدل سازی کسب وکار، زیرساخت های فنی و فرآیند های تولید مورد مطالعه قرار گیرد.
در صورت تمایل به دریافت خدمات (مطالعه فرصت سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، طراحی مدل کسب و کار و سیستم سازی کسب و کار) می توانید پرسشنامه درخواست خدمات مشاوره را تکمیل نمایئد و یا با دفتر شرکت تماس حاصل فرمائید.

نکته مهم

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

 

 


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۴/۵ - (۴ امتیاز)